CSKA Moskva – Petrohrad 3:2 (po pr.)
po prodl.
CSKA Moskva
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0) Stav série: 4:2
SKA Petrohrad
Neděle 08.04.2018, 16:00 • Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše. S konstatováním, že CSKA Moskva se ve finále střetne s celkem z Kazaně, vám přeji příjemný zbytek nedělního večera a co nejlepší vstup do nového pracovního týdne. Na počtenou! (19:10:11)
     
    Neuvěřitelná sezóna petrohradské mašiny končí předčasně. Tým, který zahájil letošní ročník šňůrou dvaceti vítězství v řadě a který všichni pasovali do role jasného vítěze Gagarinova poháru se nakonec nedostal ani do finále. Svěřencům Olega Znaroka, mezi které patří superhvězdy jako například Pavel Dacjuk, Vadim Šipačov či Ilja Kovalčuk, tak putování dnes končí.
     
    V Moskvě bude dnes vodka téct proudem – hokejisté CSKA vstoupili do šestého utkání semifinále s Petrohradem neuvěřitelně bídně a během prvních pěti minut utkání hned dvakrát inkasovali, v následujícím průběhu základní hrací doby se jim však podařilo vyrovnat a následně v prodloužení i otočit stav utkání a zajistit si tak vstupenku do finále KHL! Obrovský podíl na výhře domácích dnes měli gólman Lars Johansson, který po druhém smolném gólu zaskočil za Ilju Sorokina, a také Michail Grigorenko, autor srovnávací a vítězné branky moskveského celku.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 32 – 35
    Zblokované střely: 25 – 18
    Vhazování: 25 – 40
    Hity: 28 – 20
    Trestné minuty: 14 – 10
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/5
     
    Konec zápasu.
     
    70:35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Pohádkový obrat budiž dokonán, je rozhodnuto! Petrohradská mašina našla svého přemožitele, moskevský Centrální sportovní klub armády v šesti utkáních naprosto famózně poráží žhavého favorita na titul a postupuje do finále letošního ročníku KHL! Obrana SKA teď úplně selhala a před její klec se nastěhovali snad všichni hráči Moskvy na ledě, přičemž za záda bezmocného Koskinena kotouč doklepl MICHAIL GRIGORENKO! Asistence: Alexander Popov, Kirill Petrov.
     
    69:21
    Po střele jednoho z domácích hráčů před brankou Petrohradu zvládla naprosto chaotická situace, se kterou si ale hostující hráči nakonec poradili.
     
    68:26
    Hra se přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, jedna šance střídá druhou. Ať už dnes vyhraje kterýkoliv tým, bude to vítězství naprosto zasloužené.
     
    67:53
    Maxim Šalunov se i přes dva bránící hráče Petrohradu dostal ke střele, která však těsně minula levou tyč hostující klece a na rozhodující gól tak stále čekáme.
     
    66:36
    V ochozech moskevské haly to teď vře, atmosféra je dnes v hlavním městě excelentní. Tu by teď CSKA mohlo závidět mnoho extraligových klubů.
     
    65:20
    Domácí se po konci přesilovky málem dostali do přečíslení, hostující obrana ale přinutila čerstvě osvobozeného Marčenka vypálit už před modrou.
     
    64:15
    CSKA svého soupeře vyhnal z útočného pásma a nedovoluje mu se před Johanssona vrátit, hokejisté Petrohradu jsou zaseknutí na modré čáře.
     
    63:39
    Nikita Gusev nic neřešil a okamžitě po přejetí hranice útočného pásma vypálil, jeho dělovka z velké vzdálenosti nebyla přesná a skončila v ochranné síti.
     
    63:15
    Ruka jednoho z rozhodčích vyletěla vzhůru, CSKA čeká oslabení. Alexej Marčenko (MOS) je na dvě minuty z kluziště vykázán za sekání.
     
    62:54
    Hráči obou celků si teď lehají do střel jako o závod, střelu jednoho z hostujících hráčů teď velmi obětavě zblokoval Valerij Ničuškin.
     
    61:58
    Moskvané pro sebe ukořistili pryž a usazují se před Koskinenovou klecí, pevná obrana SKA je ale nepouští do lepších střeleckých příležitostí.
     
    61:02
    Dacjuk před brankou přišel ke kotouči jako slepý k houslím a rozhodl se využít příležitosti, jeho střelu připravený Johansson vytěsnil betonem.
     
    60:20
    Scott obkroužil svatyni Petrohradu a nahrál na kruh připravenému Andronovovi, do jehož zakončení se položil Gavrikov. Koskinen tak nemusel zasahovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
    Uvidíme prodloužení, na střely po základní hrací době vede hostující celek z Petohradu.

     
    Šesté utkání semifinálové série mezi Moskvou a Petrohradem je reklamou na hokej, tenhle zápas má naprosto všechno! Dlouho to vypadalo, že SKA sérii natáhne to sedmého duelu, tři minuty před koncem se ale z nenápadné akce prosadil Michail Grigorenko a vyrovnal stav střetnutí! Šedesát minut tedy o vítězi utkání nerozhodlo, po pauze nás čeká prodloužení.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 26 – 33
    Zblokované střely: 21 – 12
    Vhazování: 21 – 36
    Hity: 25 – 19
    Trestné minuty: 12 – 10
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:21
    Hokejisté SKA znovu nastartovali motory na 110% a snaží se zápas rozhodnout už v základní hrací době. Obrana CSKA zatím zvládá jejich ambice krotit.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 216 diváků (93,2% kapacity).
     
    58:23
    Mohlo být rozhodnuto! Do velmi nebezpečné šance pozice před brankou se dostal Tichonov, Johansson ale nakonec stihl zakročit včas!
     
    57:30
    Petrohradští hokejisté jsou hodně opaření a snaží se vrátit do zápasu. Moskvané jsou pevně usazení na kotouči a ženou se za dalším gólem.
     
    56:23
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Obrovský kotel petrohradských fanoušků teď po nenápadné akci Moskvy umlčel MICHAIL GRIGORENKO – je vyrovnáno! Arťom Sergejev si s kotoučem na holi najel za branku a našel před hranicí brankoviště připraveného ruského útočníka, který prudkým zakončením překonal Koskinena. Tři minuty před koncem tak začínáme od začátku! Asistence: Arťom Sergejev.
     
    55:53
    CSKA drží pryž za svou brankou, na vyrovnání mu zbývá už jen něco málo přes čtyři minuty. Více ze hry mají momentálně hokejisté Petrohradu.
     
    55:06
    Ledovým sportovním komplexem CSKA se nese naprosto úžasná atmosféra, oba fanouškovské tábory teď pohánějí své miláčky ze všech sil.
     
    54:23
    Vadim Šipačov protlačil pryž do útočného pásma, Petrohrad rozjíždí další kombinaci. Moskvané se semkli kolem svého gólmana.
     
    53:04
    Dacjuk nestárne, Dajcuk zraje. Krásnou přihrávkou z otočky teď našel na kruhu připraveného Jarna Koskirantu, proti jehož zakončení vytasil Johansson vyrážečku.
     
    52:33
    Nikita Nestěrov (MOS) teď v důležité chvíli oslabuje svůj celek, dopustil se totiž hákování a následující dvě minuty tak stráví na trestné lavici.
     
    52:16
    Do skvělé střelecké pozice se dostal Andrej Zubarev, obránce hostujícího celku z levého kruhu zamířil přímo na vyrážečku famózního strážce domácí klece.
     
    51:20
    Sergej Plotnikov je ve třetí části hodně vidět, teď se snažil přes moskevskou obranu zuby nehty protlačit před Johanssona. Ta jej však nakonec zneškodnila.
     
    50:18
    Do prudké rány Ilji Kovalčuka se obětavě postavil Světlakov, který se okamžitě poté sesunul k ledu. Vůbec bych se nedivil, kdyby měl zlomené rameno. Snad ale bude v pořádku.
     
    49:37
    SKA se usadilo před svatyní jejich soupeře a rozjelo zdánlivě nekonečnou kombinaci, kterou se snaží propracovat do co nejlepšé střelecké pozice.
     
    48:42
    Domácí se velmi rychle dostávají na kotouč a vyhazují, obecenstvo v hale je za jejich výkon odměnilo potleskem. Následně jedou střídat.
     
    48:29
    Alexej Marčenko (MOS) za brankou podrazil jednoho z hokejistů Petrohradu, což neuniklo bystrému oku sudích. Moskva si tedy zahraje oslabení.
     
    47:31
    Arťom Sergejev drží kotouč za svou klecí a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Uvidíme, co útok CSKA vymyslí dál. Podaří se mu znovu prosadit?
     
    46:42
    Odpískán první icing závěrečné dvacetiminutovky, kterého se dopustil domácí celek. Po krátké pauze se tak bude vhazovat před klecí Larse Johanssona.
     
    45:35
    Kirill Petrov vjel do pásma a chtěl přenechat kotouč za ním jedoucímu Kuzmenkovi, přihrávku ale zachytil jeden z hokejistů Petrohradu.
     
    44:13
    Rykovovo nahození od modré čáry vykryl stojící Johansson hrudníkem, skandinávský gólman CSKA tak v dnešním zápase stále neinkasoval ani jeden gól.
     
    43:07
    Takřka okamžitě po vyhraném vhazování před soupeřovou klecí se pokusil prosadit Sergej Plotnikov, bývalý forvard pittsburghských tučňáků ale minul.
     
    42:36
    Sledujeme vyrovnanou bitvu, ani jeden celek teď nemá na ledě převahu. Hraje se nahoru dolu, střely na branku jsou ale zatím ve třetí části raritou.
     
    41:31
    Kiselevič rozehrál kotouč z vlastního pásma dopředu, dlouhou přihrávkou ale našel jen hůl jednoho z hostujících hokejistů. Ten pryž vyhodil zpět ven.
     
    40:32
    Na kotouči jsou hokejisté CSKA, kteří se snaží najít skulinu v pevné petrohradské obraně a protlačit se za modrou čáru. Zatím bezúspěšně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla napínavou a strhující podívanou s obrovským množstvím šancí na obou stranách, přičemž prosadit se zvládl jen jeden jediný hráč – Nikita Nestěrov. Ten v šestatřicáté minutě přetavil přečíslení domácích v kontaktní gól a Moskva tak do závěrečných dvaceti minut základní hrací doby půjde jen s jednobrankovým mankem. Zvládnou jej hokejisté CSKA smazat, nebo si hosté svůj náskok pohlídají?
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 22 – 23
    Zblokované střely: 14 – 9
    Vhazování: 14 – 25
    Hity: 15 – 15
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Druhou třetinu uzavíráme bitvou ve středním pásmu, ani jednomu celku se momentálně nedaří vyzrát na soupeřovu obranu a prorazit za modrou.
     
    38:49
    Hra v početní výhodě dnes není úplně silnou stránkou domácího celku. Hostující skvadra z Petrohradu se zvládá bránit bez větších obtíží.
     
    37:55
    Moskevští se vlastní nepřesností vyhání z útočného pásma, Maxim Šalunov zachytil přihrávku až za modrou čárou a CSKA tak musí ven.
     
    37:08
    CSKA má perfektní příležitost ještě před koncem třetiny vyrovnat. Patrick Thoresen (PET) teď za domácí brankou podrazil protihráče a jede za to na trestnou.
     
    36:40
    Nahození Nikity Guseva od modré čáry šlo úplně mimo moskevskou klec. Do konce druhé části zbývají přesně tři minuty a dvacet sekund.
     
    35:56
    Začíná přituhovat. Kablukov teď u mantinelu velmi ostře sestřelil Ožiganova, který musí být z ledu odveden za pomoci jeho spoluhráčů. Snad bude v pořádku.
     
    35:19
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevská aréna je na nohou, kontaktní gól je na světě! Do přečíslení se nyní dostali Sergej Šumakov a NIKITA NEŠTĚROV, pričemž první jmenovaný našel rychlou přihrávkou toho druhého a ten jen z hranice brankoviště doklepl pryž za bezmocného petrohradského gólmana. Asistence: Sergej Šumakov, Maxim Šalunov.
     
    34:26
    Hokejisté Moskvy velmi nepříjemně tlačí a ženou se za kontaktní brankou. Hosté teď opravdu neprožívají úplně bezstarostné chvíle.
     
    33:44
    CSKA se dostalo do přečíslení tři na dva, bránící hráči Petrohradu ale výpad naprosto excelentně rozebrali a Koskinen nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    33:16
    Koskinen před najíždějícími protihráči raději schoval pryž pod rukavici, hra je přerušena. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po jeho levici.
     
    32:29
    A znovu byl teď vidět petrohradský tahnoun Ilja Kovalčuk. Ten se po spolupráci s Gusevem uvolnil na kruhu a vystřelil, Johansson byl připraven.
     
    31:35
    Šalunov nahodil kotouč za Koskinenovu branku, kde se k němu jako první dostali hráči SKA. Ti se nyní snaží prorazit zpět za moskevskou modrou čáru.
     
    30:48
    Oslabení Petrohradu je u konce, jeho hokejisté se teď usadili před brankou soupeře a dostali se do slušné pozice. Kovalčukova rána ale nakonec šla mimo.
     
    29:54
    Rána Marčenka od modré čáry vypadala slibně, famózní Koskinen si ale nakonec poradil i s ní. Gólman SKA tak stále drží čisté konto.
     
    28:54
    Kiselevič zachytil vyhozený kotouč u modré čáry a poslal jej na kruh jednomu se svých spoluhráčů, jehož zakončení trefilo Koskinenův beton.
     
    28:11
    Jarno Koskiratna (PET) si jede zchladit hlavu na trestnou lavici, sudí mu nyní za hákování udělili dvouminutový trest. CSKA si podruhé vyzkouší přesilovku.
     
    27:30
    Ke střele se nyní dostal Ilja Kovalčuk, jehož rána z kruhu zamířila přímo do výstroje připraveného Johanssona. Hra je přerušena, vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    27:13
    Celek z hlavního města Ruska se zatím v oslabení zvládá bránit bez větších obtíží, Petrohrad nic moc kloudného nevymyslel.
     
    26:14
    Moskvanům se podařilo vyhodit, hosté sbírají kotouč před vlastní brankou a chystají se na další tažení na Johanssonovu svatyni.
     
    25:38
    Petrohrad má příležitost odskočit do tříbrankového trháku. Arťom Sergejev (MOS) je z kluziště vykázán za vysokou hůl, na trestné posedí dvě minuty.
     
    25:12
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, prim momentálně hrají obrany. Ani jednomu celku se nedaří na delší dobu usadit před brankou soupeře.
     
    24:16
    Koskiranta zavezl kotouč za modrou čáru, výpad Petrohradu dopředu ale připravená moskevská obrana zastavila téměř okamžitě.
     
    23:32
    Za Johanssonovou brankou probíhá tahanice o pryž, do které je zapojeno hned několik borců z obou celků. Těžko říct, kdo si puk nakonec odveze.
     
    22:29
    Jegor Rykov drží kotouč za svou brankou a čeká, až se na led dostane čerstvá petrohradská lajna. Uvidíme, co svěřenci Olega Znaroka vymyslí tentokrát.
     
    21:50
    Recept na rozchytaného Koskinena teď nenašel ani Žarkov, který zkusil finského strážce svatyně překvapit prudkým projektilem z prostoru pro buly.
     
    20:54
    Po spolupráci s Andronovem se mohl prosadit Šumakov, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště ale gólman SKA pokryl pravým betonem.
     
    20:23
    CSKA se zuby nehty prodral do pásma a rozjel krátkou kombinaci, kterou střelou z kruhu zakončil Marčenko. Koskinen kotouč lapil do rukavice.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na tuhle třetinu budou Moskvané chtít velmi rychle zapomenout. V prvních několika minutách měli více ze hry, jenže je srazily na zem dva rychlé góly soupeře, pod které se podepsali Nikita Gusev a Ilja Kovalčuk. Petrohrad pak postupně se svým soupeřem nejen srovnal krok, ale dokonce nad ním měl po většinu druhé půlky periody naprosto jasnou převahu. Manko CSKA není větší jen díky výbornému Johanssonovi, který do zápasu naskočil v páté minutě.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 10 – 10
    Zblokované střely: 9 – 4
    Vhazování: 4 – 14
    Hity: 11 – 8
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využití přesilovek: 0/0* – 0/1

    *přesilovka Moskvy bude pokračovat po pauze
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Petrohradští se zatím zvládají v oslabení bránit bez větších obtíží, Moskva většinu přesilovky tráví za svou útočnou modrou čárou.
     
    18:54
    CSKA má šanci srovnat krok se svým soupeřem. Jevgenij Ketov (SKA) v obranném pásmu přišpendlil jednoho z protihráčů na mantinel a bude za to pykat.
     
    17:52
    Jarno Koskiranta se dostal ke kotouči a najel si do prostoru pro vhazování, odkud vypálil. Jeho projektil jen těsně minul levou tyč moskevské klece.
     
    17:22
    Autorem další rány SKA byl Sergej Širokov, jehož zakončení z kruhu úplně zmizelo ve výstroji excelentně chytajícího Larse Johanssona.
     
    16:42
    Hraje se stále jen na jednu branku, Petrohrad má v posledních minutách mnohem více ze hry. Po zachycení Gusevovy přihrávky zakončil Hersley, gólman chytá.
     
    15:13
    Z pravého kruhu chtěl zkusit své štěstí Ketov, jenže mu v zakončení zabránil jeden z bránících Moskvanů. Johansson teď musí být konstatně ve střehu.
     
    14:14
    Chafizullin našel u modré čáry připraveného Patrika Hersleyho, jehož prudký projektil rozvlnil ochrannou síť za klecí CSKA. Přerušuje se.
     
    13:41
    Tentokrát vzal věci do svých rukou Nikita Gusev, jehož zakončení z mezikruží se od betonu strážce domácí svatyně odrazilo vysoko nad branku.
     
    13:25
    Krátká kombinace SKA vyústila ve střelecký pokus Pavla Dacjuka, který z hranice brankoviště zakončil do betonu hbitého Larse Johanssena.
     
    12:30
    Dvířka moskevské trestné lavice se otevírají, společnost Žarkovovi jde dělat Sergej Andronov (MOS). Ten se provinil vysokou holí.
     
    12:15
    Petrohrad má ponechanou výhodu. Pokud se mu jí nepodaří přetavit v třetí gól zápasu, uvidíme nebezpečnou přesilovku čtyři na tři.
     
    11:30
    Po přerušení se za brankou odehrála menší strkanice, opět se vylučuje. Dvouminutové tresty za hrubost dostávají Vladimir Žarkov (MOS) a Viktor Tichonov (PET).
     
    11:30
    Své štěstí teď zkusil zase Nikita Popugajev, ani on ale v souboji s finským strážcem petrohradské svatyně neuspěl. Ten tak stále drží čisté konto.
     
    10:50
    Michail Pašnin rozehrál kotouč dopředu, akce CSKA vyvrcholila střelou Petrova z pravého kruhu. Mikko Koskinen byl na svém místě připraven.
     
    09:55
    Thoresen teď hodně trápí moskevské hokejisty, kteří se snaží prokousat ven z pásma. Dravý norský forvard se je snaží o kotouč připravit.
     
    08:31
    Pořád je to ta samá písnička. CSKA má více ze hry, je aktivnějším celkem, ale stále se šíleně trápí v koncovce. Uvidíme, jestli se to v následujících minutách zlepší.
     
    07:26
    Jegor Rykov si bere pryž na svou hůl a startuje vpřed, Petrohradští se pokouší o další výpad před Johanssonovu svatyni. Prosadí se i tentokrát?
     
    06:14
    Do dobré pozice před brankou se nyní propracoval Maxim Šalunov, který ale přes dotěrného a neodbytného bránícího protihráče nezvládl zakončit.
     
    05:16
    Nějakou dobu teď uvidíme hru čtyři na čtyři. Michail Pašnin (MOS) je vyloučen za nedovolené bránění, Jevgenij Ketov (PET) zase za sekání.
     
    04:09
    Je to tak, Ilja Sorokin odstupuje! Do moskevského brankoviště tak nastupuje Lars Johansson, který má zatím v play-off úspěšnost přes 98%.
    04:09 Ilja KOVALČUK - 0:2
     
    04:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Pro domácí je to začátek jako z hororu – ILJA KOVALČUK si najel na pravý kruh a překonal bezradného Sorokina jednoduchou střelou. Ruský gólman v dnešním zápase pravděpodobně dochytal, mezi tři tyče půjde Lars Johansson. Asistence: Patrik Hersley, Vladislav Gavrikov.
     
    03:47
    Hersley se dostal ke kotouči ve středním pásmu a obratem jej vyhodil až za Sorokinovu klec, odkud si jej na své hokejky berou zpět hráči CSKA.
     
    03:04
    Hru přerušuje první zakázané uvolnění dnešního utkání, kterého se dopouští celek z Petrohradu. Po krátké pauze se tak bude vhazovat před jejich brankou.
     
    02:28
    Moskvané mají kotouč na svých holích jako přilepený, vůbec se jim však nedaří usadit před Koskinenem a poslat na jeho klec nebezpečnější střelu.
    01:33 Nikita GUSEV - 0:1
     
    01:33
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No tak tohle si Ilja Sorokin za rámeček rozhodně nedá! NIKITA GUSEV si projel za modrou čáru a poslal směrem na soupeřovu svatyní slabší nahození, které gólmanovi CSKA proklouzlo přímo mezi rukavicí a stehnem. Hodně smolný gól pro domácí. Bez asistence.
     
    01:11
    Popov nenamířil svou přihrávku přesně a místo spoluhráči poslal pryž Hersleymu, který jí zaváží za svou klec. Obránce SKA čeká, až jeho tým vystřídá.
     
    00:22
    Jako první se dopředu vydali hokejisté Moskvy, jejichž výpad vpřed ale připravená hostující obrana velmi rychle rozebrala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na prvním vhazování změří síly moskevský Sergej Andronov a hostující Vadim Šipačov.
     
    Hokejisté obou celků se vrací zpět na led a pomalu se řadí na modrých čarách. Před úvodním buly si ještě poslechneme státní hymnu Ruské federace.
     
    V potemnělé hale je vše připraveno pro dnešní zápas, hráči jsou ještě v kabinách. Šesté semifinále začne přibližně za deset minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Kiselevič, Ožiganov, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov, Ar. Sergejev – Andronov, Šumakov, Šalunov – Grigorenko, Al. Popov, Ničuškin – P. Karnauchov, V. Žarkov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Gavrikov, A. Bělov, Chafizullin, Hersley, Zub, Zubarev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk, Barabanov, N. Gusev – Koskiranta, S. Plotnikov, Širokov – V. Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Rozhodčí: Ravodin, Olenin – Sivov, Šeljanin.
     
    Krásné odpoledne! Ve svatostánku CSKA v centru Moskvy je v plném proudu rozbruslení, za chvilku pro vás budeme mít připraveny dnešní sestavy.
    Začínáme přesně v 16:00.

     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Nejproduktivnější hráči – Moskva
    Michail GRIGORENKO – 15 Z, 10 bodů (7+3)
    Kirill KAPRIZOV – 15 Z, 10 bodů (2+8)
    Sergej ANDRONOV – 15 Z, 8 bodů (5+3)

    Nejproduktivnější hráči – Petrohrad
    Nikita GUSEV – 14 Z, 11 bodů (6+5)
    Vadim ŠIPAČOV – 13 Z, 11 bodů (4+7)
    Ilja KOVALČUK – 14 Z, 9 bodů (5+4)

    Nejtrestanější hráči – Moskva
    Ivan TĚLEGIN – 12 Z, 38 TM
    Sergej ANDRONOV – 15 Z, 18 TM
    Kirill PETROV – 14 Z, 16 TM

    Nejtrestanější hráči – Petrohrad
    Sergej PLOTNIKOV – 11 Z, 37 TM
    Anton BELOV – 6 Z, 27 TM
    Viktor TICHONOV – 11 Z, 14 TM

    Brankářské statistiky – Moskva
    Ilja SOROKIN – 867 min. | 94,0% úsp. | prům. 1,31
    Lars JOHANSSON – 136 min. | 98,2% úsp. | prům. 0,44

    Brankářské statistiky – Petrohrad
    Mikko KOSKINEN – 855 min. | 93,8% úsp. | prům. 1,54
    Igor ŠEŤORKIN – 1 min. | 100% úsp. | prům. 0,00
     
    STAV SÉRIE: MOS – PET 3:2

    Souboj titánů. I tak by se dala nazvat série mezi dvěma armádními kluby, CSKA Moskva a SKA Petrohrad. Oba týmy byly již od začátku ročníku žhavými favority na vítěze Gagarinova poháru a všichni předpokládali, že právě tyto dva celky na sebe narazí v semifinále.

    Odhady se naplnily. Petrohrad na cestě mezi čtyři nejlepší celky letošního ročníku Kontinentální hokejové ligy vyřadil Čerepovec 4:0 a Jaroslavl 4:1, zatímco CSKA si poradilo s rivalem ze Spartaku 4:0 a s finským Jokeritem 4:2. 29. března tak mohla začít série mezi dvěma nejúspěšnějšími týmy základní části...

    Hned první utkání skončilo překvapivě. Moskvě se totiž na horkém petrohradském ledě podařilo zvítězit 4:5 po prodloužení a urvat první bod. O jejím vítězství rozhodl v šestašedesáté minutě Andrej Kuzmenko, který krásnou trefou z otočky zkompletoval svůj hattrick.

    Podruhé už se SKA nachytat nenechal – svému soupeři nepovolil ani jeden gól a srovnal tak stav série na 1:1. Na výhře se brankami podíleli Nikita Gusev a Jarno Koskiranta, přičemž gólman domácích Mikko Koskinen předvedl pětadvacet zásahů. Semifinále se následně přesunulo do Moskvy.

    Úvodní duel v hlavním městě Ruska přinesl pomstu – Dacjukova patra odčinila své zaváhání z prvního duelu a nasázela CSKA před zraky jeho fanoušků hned pět branek, zatímco domácí se zmohli jen na dvě. Za Petrohrad skórovali Thoresen, Koskiranta, Hersley, Gusev a vítězství střelou do prázdné zpečetil Barabanov. Petrov a Grigorenko se trefili za Moskvu.

    Svěřence Olega Znaroka dělilo jedno vítězství od mečbolu. Stačilo CSKA zaskočit i podruhé a na sever by se vraceli s možností si zajistit postup do finále. Celek z ruské metropole ale další výhru Petrohradu nedopustil – v půlce utkání sice hosty poslal do vedení Slava Vojnov, domácí však v závěrečné dvacetiminutovce otočili po ranách Robinsona a Ničuškina a stav série tak byl opět vyrovnaný.

    Dějištěm pátého utkání série byl vyprodaný petrohradský Ledový palác, který na úvodní branku zápasu čekal až do čtyřiapadesáté minuty. Nikita Nestěrov totiž pak našel krásnou přihrávkou Kirilla Kaprizova a ten z první prostřelil Koskinena. CSKA si následně svůj hubený náskok pohlídal až do konce a radoval se ze zisku mečbolu.

    Shrnutí série

    1 – 29. 3.: Petrohrad – Moskva 4:5pp.
    Branky: 7. Dacjuk, 26. Prochorkin, 33. Gusev, 51. Plotnikov – 21. Grigorenko, 26. Kuzmenko, 29. Popov, 50. Kuzmenko, 67. Kuzmenko.

    2 – 31. 3.: Petrohrad – Moskva 2:0
    Branky: 21. Gusev, 31. Koskiranta.

    3 – 2. 4.: Moskva – Petrohrad 2:5
    Branky: 18. Petrov, 33. Grigorenko – 17. Thoresen, 20. Koskiranta, 22. Hersley, 24. Gusev, 58. Barabanov.

    4 – 4. 4.: Moskva – Petrohrad 2:1
    Branky: 41. Robinson, 43. Ničuškin – 34. Vojnov.

    5 – 6. 4.: Petrohrad – Moskva 0:1
    Branky: 54. Kaprizov.
     
    Partu kolem Pavla Dacjuka dnes čeká hodně těžký úkol. V pátečním pátém zápase semifinálové série totiž na jejich ledě uspěl CSKA, který je tak jeden krok od postupu finále. Dnes tedy bude muset petrohradská mašina v Moskvě vyhrát, jinak jí sezóna končí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 36. Nestěrov (Šumakov, Šalunov), 57. Grigorenko (Ar. Sergejev), 71. Grigorenko (Al. Popov, K. Petrov) – 2. N. Gusev, 5. Kovalčuk (Hersley, Gavrikov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (5. L. Johansson) – Kiselevič, Ožiganov, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov, Ar. Sergejev – Andronov, Šumakov, Šalunov – Grigorenko, Al. Popov, Ničuškin – P. Karnauchov, V. Žarkov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Gavrikov, A. Bělov, Chafizullin, Hersley, Zub, Zubarev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk, Barabanov, N. Gusev – Koskiranta, S. Plotnikov, Širokov – V. Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Rozhodčí: Ravodin, Olenin – Sivov, Šeljanin.

    Diváci: 5 216
    CSKA Moskva 4 2 Petrohrad
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 4:5 po prodl.
    #2 Sobota 31.03.2018 • 16:00
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:0
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:5
    #4 Středa 04.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:1
    #5 Pátek 06.04.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 0:1
    #6 Neděle 08.04.2018 • 16:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:2 po prodl.
    thejrc.org