Juventus – AC Milán 4:0 (kon.)
konec
Juventus FC
4:0 (0:0)
AC Milán
Středa 09.05.2018, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Italský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vzájemné zápasy
    JUV - AC 3:1
    AC – JUV 0:2
    JUV - AC 2:1
    JUV - AC 2:1
    JUV – AC 1:2
     
    Juventus má po ztrátě Neapole proti Turínu jistý italský titul a dnes může dosáhnout na double. Pro Giangluigiho Buffona to bude jedno z posledních utkání v dresu Staré dámy a zároveň kariéry, protože Itálie se neprobojovala na světový šampionát do Ruska. Jeden z nejlepších brankářů 21. století již přišel o svůj velký sen, kterým byla trofej pro vítěze Ligy mistrů. Juventus vypadl ve čtvrtfinále s Realem Madridem po velice sporné penaltě v nastavení odvety na hřišti soupeře.

    Co se týče Serie A, tak tam Juve o víkendu přehrálo doma Bolognu poměrem 3:1, když muselo zápas otáčet. De Maio si vstřelil vlastní branku, ale poté se zapsali ještě mezi střelce Khedira a Dybala.

    Juventus před týdnem zvládl také trhák na San Siru proti Interu Milán, když po fantastickém závěru nakonec bral tři body, ačkoliv prohrával 1:2. Jenže vlastňák Škriniara a gól Higuaína po standardní situaci zajistil fotbalistům z Turína plný bodový zisk.
     
    AC bude asi zklamané po letošní sezóně. Kdekdo totiž pasoval milánský tým do boje o titul, ale zejména díky špatnému vstupu do ligy nepřipadal tento scénář v úvahu. Přitom letos postupují přímo do Ligy mistrů hned čtyři nejlepší italské celky. Milánští nyní bojují alespoň o účast v Evropské lize a o víkendu je čeká klíčový duel venku proti Atalantě.

    Svěřenci trenéra Gattusa si splnili povinnost, když v Serie A porazili na San Siru jasně Hellas Verona poměrem 4:1. Soupeř už má jistý sestup z nejvyšší italské fotbalové soutěže. Jednalo se celkem o jednonzačné utkání a výhru zajistili svými góly postupně Calhanoglu, Cutrone, Abate a Borini.
     
    Nominace Juventusu na zápas:
    Buffon, Pinsoglio, Szczesny, De Sciglio, Benatia, Sandro, Barzagli, Höwedes, Rugani, Lichtsteiner, Pjanič, Khedira, Marchisio, Matuidi, Asamoah, Sturaro, Bentancur, Cuadrado, Higuaín, Dybala, Costa, Mandžukič, Bernardeschi.
     
    Nominace AC na zápas:
    A. Donnarumma, G. Donnarumma, Storari, Abate, Antonelli, Bonucci, Calabria, Gomez, Musacchio, Rodríguez, Romagnoli, C. Zapata, Biglia, Bonaventura, Calhanoglu, Kessié, Locatelli, Mauri, Montolivo, Kalinič, Suso, Silva, Cutrone, Borini, Torrasi.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon "C" – Cuadrado, Benatia, Barzagli, Asamoah – Khedira, Pjanić, Matuidi – Dybala, Douglas Costa – Mandžukić.
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczesny – De Sciglio, Marchisio, Higuaín, Sandro, Höwedes, Rugani, Lichtsteiner, Sturaro, Bentancur, Bernardeschi.

    AC Milán: Donnarumma G. – Calabria, Bonucci "C", Romagnoli, Rodríguez – Kessié, Locatelli, Bonaventura – Suso, Cutrone, Calhanoglu.
    Náhradníci: Donnarumma A., Storari – Mauri , Kalinić, André Silva, Borini, Zapata, Montolivo, Abate, Biglia, Musacchio, Antonelli.

    Rozhodčí: A. Damato.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Juventus poprvé zkoušel zaútočit, avšak za obranu soupeře se nedostal.
     
    3
    Khedira se ocitl v první šanci, když střílel už v pokutovém území, jeho slabý pokus po zemi však Donnarumma bez větších problémů pokryl.
     
    5
    Milánští se prakticky ještě nedostali přes polovinu Juventusu, nyní jeden z hráčů jen poslal míč k Buffonovi.
     
    6
    Až teď přihrával Locatelli z pravé strany před bránu, míč byl ovšem odvrácen obranou Juventusu do bezpečí.
     
    8
    První gólovka utkání a do vedení mohl jít AC Milán. Jeho hráči velice hezky rozebrali obranu soupeře a po přihrávce na střed pálil tvrdě Cutrone, Buffon si však poradil a výborným zákrokem míč vyrazil.
    8.
     
    9
    Na druhé straně pálil z voleje po rohovém kopu Douglas Costa, avšak hodně mimo.
     
    12
    Domácí mají míč na kopačkách, avšak dlouho si přihrávají pouze mezi sebou.
     
    14
    Centr před milánskou bránu neznamenal pro Donnarummu žádné nebezpečí, jeho spoluhráči balón odkopávají.
     
    16
    K Dybalovi se dostala přihrávka z levé strany, hráč "staré dámy" zkusil střelu z voleje, avšak mířil hodně nepřesně.
     
    19
    Douglas Costa se teď hodně rozčiloval u postranní lajny, že rozhodčí neodpískal faul ve prospěch jeho mužstva, vhazovat bude protivník.
     
    20
    Znovu jeden z hráčů Juventusu skončil na zemi a opět nechává hlavní arbitr hru pokračovat.
     
    22
    Douglas Costa nepříjemně střílel z pravé strany a Donnarumma musel poprvé předvést své brankářské umění, také on výtečně zasáhl a míč vyrazil.
     
    24
    Stejný hráč o chvíli později zkoušel projít přes dva protihráče, ale nepovedlo se.
     
    27
    Dybala se snažil dostat do zakončení na hranici pokutového území, avšak příliš prudký centr nedokázal zpracovat.
     
    28
    Domácí vyrazili do brejku, ze kterého mohlo pro soupeře zle zapršet, ovšem Cuadrado pokazil zpětnou přihrávku, příliš dlouho vyčkával a o míč nakonec přišel.
     
    30
    Asamoah trestuhodně přišel o balón a do šance se dostával Suso, jeho točenou ránu k bližší tyči musel s vypětím sil vytěsnit na roh Buffon, který si tak připisuje druhý vynikající zásah.
    30.
     
    31
    Bonaventura se dostal k odraženému balónu, avšak levačkou mířil až příliš mimo, střela mu zřejmě moc nesedla.
     
    32
    Benatia a Cutrone si mezi sebou vyříkávali u postranní lajny předchozí faul, o žádnou šarvátku nešlo, přesto hlavní arbitr oba hráče napomíná.
     
    33
    Dybala v slušné šanci mířil pouze do míst, kde stál Donnarumma, který ukryl míč do náruče.
     
    34
    Cuadrado se pokoušel napravit své předchozí zaváhání, kličky mu poměrně šli, ovšem v zakončení selhal, jeho rána končí vysoko nad soupeřovou svatyní.
     
    37
    Mandžukić se dokázal dostat k hlavičce, ovšem ta postrádala větší důraz, Donnarumma byl připraven a míč schoval do své náruče.
     
    38
    Míč končí u Buffona, jenž uklidňuje hru.
     
    39
    Bonaventura pořádně vyděsil příznivce Juventusu, jeho rána ze střední vzdálenosti nebyla vůbec špatná, míč proletěl asi metr nad břevnem Buffonovy svatyně, stadionem to jen zahučelo.
     
    40
    Hra je přerušena, na trávníku zůstává ležet Khedira.
     
    42
    Hra pokračuje, Juventus vrací míč soupeři.
     
    45
    Balón končí u brankáře AC Milán, v posledních minutách první půle je k vidění hodně opatrný fotbal z obou stran, žádný z týmů zřejmě nechce inkasovat gól do šaten.
     
    45+1
    První půle bude prodloužena o jednu minutu.
     
    45+1
    Centrovaný balón doletěl přímo do rukavic vyběhnutého hostujícího brankáře.
     
    45+1
    Benatia se provinil hodně ostrým zákrokem na Calhanoglu, ovšem nevidí ani žlutou kartu, což se milánským hráčům vůbec nelíbí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle branku nepřinesla, viděli jsme po dvou velkých šancích na obou stranách, blíže ke gólu mělo AC Milán, avšak Buffon jako správný kapitán svůj tým podržel. Přinese gól druhá půle?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Bonaventura hlavičkoval příliš slabě, tady neměl Buffon žádné starosti.
     
    48
    Znovu musel zasáhnout domácí kapitán, který lapil letící balón do náruče.
     
    50
    Bonaventura zatím dělá obraně Juventusu asi největší starosti, nyní se hezky uvolnil na levé straně a přihrál do pokutového území, kde bylo několik jeho spoluhráčů, ale žádnému se nepovedlo dostat se k balónu a tečovat jej do brány.
     
    52
    Dybala byl blízko prolomení střeleckého půstu, po pěkné kombinaci se dostal do zakončení na pravé straně, zkoušel zakroutit míč ke vzdálenější tyči, ovšem Donnarumma se pořádně natáhl a míč vyrazil. Nutno říct, že měl být pískán ofsajd.
     
    54
    Chvíli byla hra přerušena, na trávníku ležet jeden z hostů, ale už se zase pokračuje.
     
    55
    Juventus v krátkém sledu rozehraje druhý roh.
     
    55
    A po jeho rozehrávce si vypracoval obrovskou šanci. Centr sice jeden z hráčů AC Milán odvrátil, ale pouze k Douglasovi Costovi, ten si míč zpracoval a přihrál na levou stranu, kam naběhl Dybala, který bombou z dálky pořádně protáhl Donnarummu, brankář AC Milán stačil míč vytěsnit mimo tři tyče a následuje znovu roh.
     
    56
    Juventus právě vstřelil branku!
    Teď už se Juventus a všichni jeho fanoušci radují z gólu MEHDI BENATIA si naskočil na centr a hlavou poslal míč ke vzdálenější tyči, kam Donnarumma nemohl do sáhnout, po balónu se pouze ohlédl.
    56. BENATIA - 1:0
     
    59
    Hosté se na chvíli usadili před pokutovým územím soupeře, ale Buffona neohrozili.
     
    60
    To na druhé straně musel Donnarumma podržet svůj tým, Dybyla krásně z dálky pálil k pravé tyči a gólman AC Milán se musel pořádně natáhnout, aby jeho tvrdou ránu vyrazil. Nechybělo moc a bylo to 2:0.
     
    61
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tak teď se musí Donnarumma hodně červenat. DOUGLAS COSTA pálil v podstatě přímo na něj, avšak hostující gólman nedokázal míč zkrotit a ten mu utekl za brankovou čáru. Tento gól jde na jeho vrub.
    61. Douglas COSTA - 2:0
     
    61
    Žlutou kartu dostává Douglas Costa (Juventus FC).
     
    62
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Cutrone, přichází Kalinić.
     
    63
    Juventus právě vstřelil branku!
    Pokud druhý gól šel částečně na vrub brankáře AC Milán, tak tento jde úplně celý. Donnarumma trestuhodně neudržel v rukavicích poměrně snadnou hlavičku protihráče, k míči se dostal MEHDI BENATIA a rychle jej poslal do sítě. Nechtěl bych být nyní v kůži strážce milánské svatyně.
    63. BENATIA - 3:0
     
    68
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Suso, přichází Borini.
     
    68
    Tři hráči AC Milán si nabíhali na centrovaný míč před bránu, avšak ani jeden s k hlavičce nedostal.
     
    69
    Teď už i Donnarumma situaci pohlídal, poté co míč tečoval jeden z jeho spoluhráčů, jej ukryl do rukavic.
     
    70
    Ani rohový kop nepřinesl hostům šanci, soupeř míč odvrací do bezpečí.
     
    71
    Bonaventura chtěl rychle odcentrovat míč směrem na bránu, avšak trefil hlavního arbitra, od kterého se míč odrazil úplně jinam.
     
    72
    Kalinić si z protihráčů udělal "dobrý den", s ledovým klidem prošel kolem nich a přihrál do volného prostoru před bránu, balón nakonec tečoval Matuidi do protipohybu svého gólmana, avšak domácí zachránila pravá tyč jejich svatyně.
     
    73
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Douglas Costa, přichází Bernardeschi.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Calabria (AC Milán).
     
    75
    Domácí rozehrají další rohový kop, dočkají se čtvrté branky?
     
    76
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tak tohle je zřejmě završení nepovedené druhé půle AC Milán, NIKOLA KALINIĆ ve snaze odvrátit centrovaný míč jej hlavou poslal do své brány. Tady Donnarumma mnoho dělat nemohl.
     
    78
    Buffon je dnes k nepřekonání, kapitán "staré dámy" vyrazil střelu z dálky a poradil si i s následnou dorážkou z bezprostřední blízkosti, kdy včas dal nohy k sobě.
     
    79
    Dybala si všiml, že je Donnarumma daleko z brány a zkoušel jej překvapit zhruba od středové lajny, ovšem bránu přestřelil.
     
    80
    Kessie v dobré pozici zpracoval balón, ale jeho zakončení bylo hodně mizerné, míč končí hodně vysoko nad soupeřovou svatyní.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Locatelli, přichází Montolivo.
     
    82
    Hosté si přihrávají na polovině Juventusu, avšak to je tak vše, Buffon může zůstat v klidu.
     
    83
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Dybala, přichází Higuaín.
     
    86
    Milánští hráči si špatně rozuměli a o míč celkem zbytečně přichází, je znát obrovské zklamání na jejich fanoušcích.
     
    87
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Pjanić, přichází Marchisio.
     
    90
    Juventusu se teď nezdařil přechod přes středovou lajnu, avšak mrzet jej to příliš nemusí, vítězství má tzv. v kapse.
     
    90+1
    Nastavují se ještě dvě minuty.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Nebo to bylo v původním plánu, nakonec se nastavovalo asi dvacet sekund, poté se hlavní arbitr rozhodl duel ukončit.
     
    Juventus do dokázal a slaví double, po italském titulu se nyní raduje také z vítězství v Poháru, které se však vůbec nerodilo jednoduše. Milánský tým především v 1. poločase zatápěl svému soupeři a nebýt výborného Buffona, mohla být pro "starou dámu" situace kritická. Jakmile ve druhé půli protrhl střelecký půst Benatia, začala gólová smršť italského mistra, jenž protivníkovi nakonec nasázel čtyři góly, i když ten čtvrtý si AC Milán vstřelil sám. Hodně velkou pochvalu zaslouží Giangluigi Buffon, který dnes chytal excelentně, čisté konto si zasloužil a pro Juventus bude hodně těžké najít adekvátní náhradu. Oproti tomu Donnarumma moc čisté svědomí mít nebude, dva inkasované góly jdou na jeho konto.
     
    Já děkuji za pozornost, přeji příjemný zbytek večera a dobrou noc.

    Na shledanou. (23:02:58)

    Petr Frömel

    Branky: 56. Benatia, 61. Costa, 63. Benatia, 76. Kalinić (vla.)

    Karty:   61. Costa (JUV) – 73. Calabria (ACM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 5:7.
    Juventus FC: Buffon "C" – Cuadrado, Benatia, Barzagli, Asamoah – Khedira, Pjanić (87. Marchisio), Matuidi – Dybala (83. Higuaín), Douglas Costa (73. Bernardeschi) – Mandžukić.
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczesny – De Sciglio, Marchisio, Higuaín, Sandro, Höwedes, Rugani, Lichtsteiner, Sturaro, Bentancur, Bernardeschi.

    AC Milán: Donnarumma G. – Calabria, Bonucci "C", Romagnoli, Rodríguez – Kessié, Locatelli (80. Montolivo), Bonaventura – Suso (68. Borini), Cutrone (62. Kalinić), Calhanoglu.
    Náhradníci: Donnarumma A., Storari – Mauri, Kalinić, André Silva, Borini, Zapata, Montolivo, Abate, Biglia, Musacchio, Antonelli.

    Rozhodčí: A. Damato
    bahis siteleri