Dunajská Streda – Zlín 0:0 (kon.) | Rijeka – Žilina 5:0 (kon.) | Lech Poznaň – Podbrezová 5:0 (kon.)
Rostov – Trenčín 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Club América 5:0 (kon.) | Zabrze – Opava 2:1 (kon.)
konec
FK Rostov
1:1 (0:1)
AS Trenčín
sk Čtvrtek 05.07.2018, 19:00 • Traiskirchen, Rakúsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Ani druhý polčas nepriniesol nijak oslnivé stretnutie, ale Rostovu sa podarilo vyrovnať na 1:1 a týmto výsledkom sa aj toto prípravné stretnutie skončilo. Ťažko takéto stretnutie hodnotiť, jednalo sa o prípravu a svoj účel tak zrejme splnilo.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:47:19)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Tesne sa stredovým kruhom došlo k faulu na jedného z futbalistov Rostova. Prebehne jeho krátke ošetrenie a potom ešte nechá hlavný rozhodca rozohrať priamy kop ruského tímu.
     
    89
    Futbalisti Trenčína sa ocitli v postavení mimo hru a tak nemohli vo svojej aktivite pokračovať. Zrejme tak už v tomto zápase nič podstatného neuvidíme.
     
    88
    Rostov sa však musí brániť, pretože aktívne začína hrať náš zástupca. Keby teraz padol gól, už by nebola zrejme šanca na túto situáciu zareagovať.
     
    87
    Na súperovej polovici sa Trenčín prezentoval len nedovoleným zákrokom a tak sa už do žiadnej šance nedostal. Do konca zápasu ostávajú posledné minútky.
     
    86
    Sledovali sme dlhú nakopnutú loptu do pokutového územia slovenského tímu, tá však putovala len do rukavíc brankára Šemrinca. Trenčín sa už pokúša o útočný výpad.
     
    85
    Pribúdajú aj nepresnosti na oboch stranách a tak zápas smeruje k spravodlivej remíze.
     
    83
    Slovenský celok dlho kombinoval na útočnej polovici, ale nepodarilo sa mu dostať sa až do zakončenia na súperovu bránu. Tempo hry však k záveru zápasu výrazne opadá.
     
    81
    Ruský tím zahrával priamy kop na súperovej polovici, ale centrovaná lopta pred pokutové územie bola obranou Trenčína odvrátená do bezpečia.
     
    80
    Do konca tohto prípravného zápasu ostáva približne desať minút. Stále platí vyrovnaný stav, ktorý môžme označiť ako spravodlivý. Pri lopte je momentálne Rostov.
     
    79
    Prvý polčas sa niesol v réžii slovenského tímu, druhé dejstvo je však naopak vyrovnané. Aj keď sa oba tímy snažia o útočné akcie, tak ich snaha nič zaujímavého neprináša.
     
    77
    Tých pár futbalových nadšencov, čo bývajú v okolí štadióna v mestečku Traiskirchen tak teda moc pohľadné stretnutie nesledujú. Možno čakali zaujímavú konfrontáciu s vysokým nasadením oboch tímov, ostanú však zrejme sklamaní.
     
    76
    Podobný výsledok sa zrodil aj pred dvoma rokmi. Aj vtedy absolvoval Trenčín generálku pred prvým zápasom v predkole európskych súťaží.
     
    75
    Na útočnej polovici momentálne kombinujú futbalisti v modrých dresoch. Nič zaujímavé však neprichádza ani z ich strany, stále tak platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    74
    Ani tento útok slovenského tímu nič zaujímavého neponúkol, po nepresnej prihrávke opustila lopta hraciu plochu a bude to len odkop od brány Rostova.
     
    72
    Aj naďalej čakáme na niečo zaujímavejšie v druhom polčase. Okrem gólu len sledujeme, ako sa hra prelieva z jednej strany na druhú bez žiadnych streleckých pokusov.
     
    70
    Ruský tím chvíľu kombinoval pred pokutovým územím nášho zástupcu, ale nič zaujímavé nevymyslel a tak loptu na svoje kopačky získava Trenčín.
     
    69
    K žiadnemu zakončeniu na bránu súpera nedošlo a tak je pri lopte Rostov. Futbalisti v modrých dresoch sa však na útočnú polovicu nehrnú.
     
    68
    Na útočne polovici sa podarilo usadiť Trenčínu, ale momentálne hľadá recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    66
    Hra sa často kuskuje, stále pribúda počet nedovolených zákrokov.
     
    65
    Stále čakáme na vyššie tempo v tomto prípravnom zápase. Oba tímy však nechcú nič riskovať. Trenčín potrebuje byť stopercentne fit pred prvým zápasom s Podgoricou.
     
    63
    Teraz prišila zo strany Trenčína len nepresná prihrávka za postrannú čiaru. Rostov sa nikam neponáhľa, zrejme mu takýto stav vyhovuje.
     
    62
    Snaží sa o to slovenský zástupca, ktorý má však problémy s prechodom na útočnú polovicu. Rostov zatiaľ v druhom polčase Trenčín do ničoho nepustil.
     
    60
    Hodina z tohto prípravného zápasu tak už uplynula, stav zápasu je vyrovnaný 1:1! Sme tak teda zvedaví, či sa ešte podarí niekomu z aktérov strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    58
    Tím Rostov práve strelil gól!
    V 58. minúte sa po priamom kope podarilo ruskému tímu vyrovnať na 1:1! Pre technické problémy však nemôžme bližšie opísať tento presný zásah.
     
    56
    Priamy kop na súperovej polovici teraz získava aj ruský celok. Bude to v tesnej hranici pokutového územia a môžme očakávať aj priamu strelu na bránu, takže najviac na pozore sa bude musieť mať brankár Šemrinec.
    55. Čatakovičov pokus
     
    55
    Rohový kop rozohral slovenský celok nakrátko, potom sa do zakončenia ešte dostal Čatakovič, ale jeho pokus sa medzi tri žrde nevyšiel. Rostov tak ustál tento nápor súpera.
     
    54
    Sledovali sme centrovanú loptu do pokutového územia súpera, futbalisti v modrom ju posielajú na rohový kop. Trenčín tak ešte ostáva v tlaku na súperovu bránu.
     
    53
    Trenčanom sa podarilo usadiť na útočnej polovici a po nedovolenom zákroku získava slovenský celok priamy kop. Ruský tím sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    52
    Pozor si však pred svojou bránou teraz musel dať Šemrinec. Včas však reagoval na súperovu prihrávku a loptu už posiela na svojich spoluhráčov.
     
    51
    Opäť sa však k lopte dostáva vedúci celok tohto zápasu, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Trenčín tak teraz kombinuje v okolí stredového kruhu.
     
    50
    Ani Trenčínu sa teraz na útočnej polovici nepodarilo nič vymyslieť a tak sa do útoku dostáva ruský celok. Práve Rostov by mal častejšie útočiť, keďže prehráva o jeden gól.
     
    49
    Teraz však prišiel aj faul od futbalistov slovenského celku a tak sme už nič zaujímavého nevideli. Rostov sa dostáva k lopte, ale má problémy s prechodom do útoku.
     
    48
    Centrovanú loptu do pokutového územia futbalisti Rostova odvrátili do bezpečia. Dlho však netrvalo a Trenčín je znova pri lopte a už kombinuje na súperovej polovici.
     
    47
    Rostov prakticky ihneď po výkope stratil loptu a tak sa smerom dopredu vydal Trenčín. Jeden z jeho futbalistov bol pri útočnom ťažení faulovaní a získava priamy kop, ktorý môžeme označiť ako skrátený rohový.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Ešte sa čaká na návrat rozhodcovskej trojice.
     
    Oba celky sa už vrátili späť na hraciu plochu, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Skončil sa prvý polčas tohto prípravného zápasu. Veľa krásy sme v ňom nevideli, prvú šancu mal v 15. minúte Mance, ale nepodarilo sa mu prekonať súperovho brankára. Úspešný reparát však zložil v 33. minúte, keď akrobatickým spôsobom dostal loptu do siete a tak Trenčín vyhráva nad Rostovom po prvom polčase 1:0!

    Zrejme bude nasledovať len krátka prestávka na občerstvenie a po nej bude nasledovať druhý polčas. Zrejme príde aj k zmenám v zostave.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Futbalisti v modrom sa dostal k centrovanej lopte a jeden z nich z blízka prekonal Šemrinca, ale zakončoval z ofsajdu a tak tento gól pochopiteľne neplatí. To už zrejme bolo z prvého polčasu všetko.
     
    44
    Dávnejšie som však spomínal, že sa Trenčín musí vyvarovať nedovoleným zákrokom. Po jednom z nich teraz Rostov získava ďalší priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    43
    Momentálne sledujeme kombináciu slovenského tímu v okolí stredového kruhu. Čoskoro tu bude samotný záver prvého polčasu, predbežné skóre hrá v prospech Trenčína.
     
    42
    Ruskému tímu sa však darí vytláčať kombináciu súpera na jeho polovicu. Do výmeny lôpt svojho tímu sa zapája aj brankár Šemrinec, ktorý zatiaľ musel riešiť len jedno hlavičkové zakončenie, ktorému však chýbala razancia.
     
    41
    Trenčín sa však stále snaží ukazovať svoju útočnú aktivitu a s loptou operuje na súperovej polovici. Rostov sa tak teraz musí opäť brániť, prípadný druhý gól pred koncom polčasu by mohol futbalistov tohto celku položiť na kolená.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého dejstva vyhráva slovenský celok o jeden gól. Tempo zápasu nieje nijak vysoké, čo sa však určite čakalo, keďže sa jedná o prípravné stretnutie.
     
    39
    Spomínaný rohový kop nič zaujímavého neponúkol, pretože prišiel len útočný faul od futbalistov v modrom drese. Pri lopte je už teda Trenčín, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    38
    Ruský celok sa presunul pred pokutové územie súpera a získava prvý rohový kop v tomto zápase. Trenčín sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    37
    Rostov sa už snaží o prechod na súperovu polovicu, ale Trenčín dobre bráni svoje územie a súpera do ničoho nepúšťa. Stále však pribúdajú nedovolené zákroky od futbalistov v bielom.
     
    36
    Trenčín pokračuje aj naďalej vo svojej útočnej aktivite a snaží sa do polčasovej prestávky pridať ešte jeden gól. Teraz sme však sledovali len nepresné zakončenie, ktoré smerovalo vedľa brány ruského celku.
     
    35
    Krátko pred koncom prvého polčasu sa tak slovenský zástupca dostáva do vedenia o jeden gól. Predsa len hral aktívnejšie a tak si vedenie zrejme aj zaslúžil.
    33. MANCE - 0:1
     
    33
    Trenčín dal gól!

    Je tu otvárací gól tohto prípravného zápasu! Trenčín zachytil loptu v strede poľa a nasledoval tak rýchly útočný výpad na súperovu polovicu. Po skvelom centri sa v pokutovom území dostal k hlavičke ANTONIO MANCE, ktorého pokus však skončil na spojenici. Trenčiansky futbalista sa však dostal k odrazenej lopte a krásne nožničkami ju už poslal do siete a dostáva svoj celok do vedenia 1:0!
     
    32
    Slovenský zástupca si však musí dávať väčší pozor na nedovolené zákroky. Rostov zahrával ďalší priamy kop na súperovej polovici, ale táto centrovaná lopta len preletela cez pokutové územie Trenčína.
     
    31
    Polhodina z tohto prípravného zápasu uplynula, stále čakáme na väčšie vzrušenie. Najbližšie ku gólu mal v 15. minúte Mance, ale brankára súpera sa mu prekonať nepodarilo.
     
    30
    A tam napokon smeroval center na jedného z futbalistov v modrom drese, jeho hlavičkové zakončenie pokojne kryje brankár Šemrinec, ktorý už aj rozohral loptu na svojich spoluhráčov.
     
    29
    Trenčín sa však teraz bude musieť brániť. Po nedovolenom zákroku získava Rostov priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    28
    Navyše, oba celky začínajú častejšie zbytočne strácať lopty. Najviac počuť momentálne trénera slovenského celku Ricarda Moniza, ktorý rozdáva hlasité pokyny svojim zverencom.
     
    27
    Môžme však zatiaľ konštatovať, že nijak zaujímavé stretnutie nesledujeme. Predsa len sa jedná o prípravné stretnutia a oba tímy hrajú v neznámom prostredí. Aj napriek tomu už mohol Trenčín vyhrávať.
     
    26
    Ruský celok však nič zaujímavého nevymyslel a opäť je tak pri lopte Trenčín. Futbalisti v bielych dresoch sa snažia o prechod na súperovu polovicu.
     
    25
    Rostov sa od úvodného výkopu pokúša o rýchle protiútoky. Jeden z nich musel Trenčín zastaviť len za cenu nedovoleného zákroku. Súper slovenského celku sa teraz môže usadiť na útočnej polovici.
     
    24
    Postupnou kombináciou sa do pokutového územia snažil preniknúť ruský celok, ale dobre zapracovala obrana AS Trenčín a loptu získala na svoje kopačky.
     
    23
    Aj naďalej je častejšie pri lopte Trenčín, ale nedokáže sa výraznejšie presadiť na súperovej polovici. Okrem spomínanej šance slovenského tímu sme nič zaujímavého nevideli.
     
    22
    Dostali sme sa už za polovicu prvého polčasu, zatiaľ čakáme na prvý presný zásah. Najbližšie k nemu mal Trenčín, ale Mance vo veľkej šanci súperovho brankára neprekonal.
     
    20
    Útočná snaha ruského tímu sa končí, sledovali sme len ďalší nedovolený zákrok futbalistov v modrých dresoch. K lopte sa tak znova dostáva Trenčín, ktorý sa snaží usadiť na útočnej polovici.
     
    19
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, loptu na svoje kopačky získava Rostov a tak sa slovenský zástupca musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    18
    Aktivita futbalistov v bielych dresoch pokračuje ďalej a po odvrátenom centri do pokutového územia získava Trenčín ďalší rohový kop. Rostov sa tak musí opäť brániť.
     
    17
    Predchádzajúca situácia slovenský celok zrejme nakopla, pretože Trenčín je momentálne častejšie pri lopte a operuje na súperovej polovici. Rostov sa snaží držať hru čo najďalej od svojej brány.
    15. Mance mohol otvoriť skóre zápasu
     
    15
    Je tu veľká šanca pre Trenčín na otvorenie skóre tohto prírpavného zápasu! Do pokutového územia súpera si za obranu výborne nabehol Mance a mal pred sebou už len brankára, ale toho sa mu prekonať nepodarilo! Slovenský celok ešte zahrával rohový kop, ale ten už nič podobné nepriniesol.
     
    14
    Na útočnej polovici sa teraz drží Trenčín, ale takisto to má ťažké sa presadiť cez súperovu obranu. Rostov sa navyše stále snaží o vysoké napádanie rozohrávky.
     
    13
    Ani táto prihrávka pred bránu Rostova nič zaujímavého neponúkla, brankár ruského tímu už rozbieha postupný útok svojich spoluhráčov. Zatiaľ máme možnosť vidieť typické črty prípravného stretnutia.
     
    12
    Do pokutového územia slovenského tímu smerovala centrovaná lopta z priameho kopu, ale tá končí len za bránou Šemrineca. Trenčiansky brankár už stihol loptu rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    11
    Rostovu sa vyplatilo vysoké napádanie súperovej rozohrávky a následne sme sledovali rýchly brejk ruského tímu. Po nedovolenom zákroku získava Rostov priamy kop na útočnej polovici.
     
    10
    Teraz sa podarilo futbalistom Rostova preniknúť na útočnú polovicu, ale sledovali sme len ďalší nedovolený zákrok. Pri lopte je teda Trenčín, ktorý zvolil postupný prechod dopredu.
     
    9
    Častejšie sú teraz pri lopte futbalisti v modrých dresoch, ale ďalej ako za stred poľa sa nedostávajú. Trenčín sa zatiaľ nesnaží o moc vysoké napádanie, skôr čaká, čo si súper vymyslí.
     
    8
    Na súperovej polovici sa teraz drží ruský tím, ale má problémy sa presadiť cez trenčiansku obranu. Mimochodom, hrá sa za pekného počasia a na štadión v Traiskirchene prišlo aj pár futbalových nadšencov, ktorý zrejme až tak tieto kluby nepoznajú.
     
    7
    Trenčiania sa po zisku lopty snažili o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale dlhá prihrávka skončila len pri brankárovi ruského tímu. Zatiaľ teda čakáme na prvý náznak šance.
     
    6
    Sledovali sme pokus o prízemnú prihrávku do pokutového územia ruského tímu, ale do zakončenia sa už nikto v bielom nedostal. Dopredu tak môže skúsiť preniknúť Rostov.
     
    5
    K lopte sa dostávajú futbalisti Trenčína, ktorí sa už snažia udržať na útočnej polovici. Rostov však okamžite napáda rozohrávku slovenského celku.
     
    4
    Úvod stretnutia sa nesie v znamení aktivity na oboch stranách. Často však sledujeme aj nedovolené zákroky, čo oba tímy brzdí v ich útočnom ťažení.
     
    3
    Teraz sa však už ruský celok dostal na útočnú polovicu a postupnou kombináciou sa prebojoval až do pokutového územia. Tam sa futbalisti v modrom dožadovali penalty, ale hlavný rozhodca pochopiteľne ich prianiu nevyhovel.
     
    2
    Rostov sa po zisku lopty snažil o prechod na útočnú polovicu, ale futbalisti tohto tímu sa previnili iba nedovoleným zákrokom a tak je pri lopte znova Trenčín.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa naplno rozbehol, výkop mal Trenčín. Slovenský celok odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, ruský tím Rostov odohrá zápas v modrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa čoskoro začne!

    Zatiaľ máme k dispozícii len zostavy AS Trenčín:
    Šemrinec – Azango, Šulek, Sleegers, Lawrence, Paur, Ubbink, Čatakovič, Julien, El Mahdioui, Mance.
     
    Prajem príjemný sviatočný večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. V mestečku Traiskirchen v Rakúsku sa o malú chvíľu začne prípravné stretnutie medzi ruským FK Rostov a našim fortunaligovým celkom AS Trenčín. Pre slovenský celok to je generálka pred prvým predkolom Európskej ligy, kde sa stretne s Podgoricou.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FK Rostov a AS Trenčín. Zápas sa začína o 19:00.

    Kým futbalová verejnosť sleduje dianie na majstrovstvách sveta v Rusku, v pozadí prebieha príprava klubov na novú sezónu. Výnimku netvoria ani naše fortunaligové celky, ktoré už naplo zarezávajú v príprave a pripravujú sa na nový ročník, niktoré však aj na predkolá európskych súťaží a to je práve prípad slovenského zástupcu v tomto zápase.

    FK Rostov:
    Ruský celok pôsobí v najvyššej tamojšej súťaži, kde v uplynulom ročníku obsadil 11. miesto a len tesne sa vyhol náročnej baráži o udržanie, keď v poslednom zápase bodoval naplno a tak si v ruskej Premier League zahrá aj v tomto ročníku. Rostov sa teda neprebojoval ani do európskych súťaží a tak sa v pokoji môže sústrediť čisto na prípravu pred novým ročníkom.

    AS Trenčín:
    Slovenský celok sa v skupine o titul umiestnil na piatom mieste a tak ho ešte čakal jeden zápas so Žilinou o účasť v prvom predkole Európskej ligy. Ten napokon zvádol, keď v predĺžení vyhral 2:1 a žreb určil, že sa v pohárovej Európe stretne s čiernohorským vicemajsterom Budučnosť Podgorica, prvý zápas sa odohrá už 12. júla na ihrisku súpera.

    Oba celky sa v rámci prípravy stretli pred dvoma rokmi a zrodila sa remíza 1:1. Rostov odohral v príprave zatiaľ dva stretnutia s bilanciou jedna výhra a jedna prehra. Trenčín má za sebou už tri stretnutia v príprave pod novým hlavným trénerom Ricarda Moniza, všetky odohral s českými tímami. Najprv sa zrodila výhra 2:1 nad Spartou Praha, ešte v ten istý deň v druhom zápase s týmto celkom prišla prehra 2:4 a Trenčín naposledy neuspel ani s Bohemians Praha, keď klokanom podľahol vysoko 1:5.

    Nominácia AS Trenčín na toto stretnutie:

    brankári: Igor Šemrinec, Alexander Morgos

    obrancovia: Keston Julien, Reuben Yem, Martin Šulek, James Lawrence, Jovan Pavlovič, Marián Pišoja

    stredopoliari: Jakub Paur, Desley Ubbink, Tomáš Svečula, Jakub Kadák, Phillipe Van Arnhem, Imrane Oulad Omar, Achraf El Mahdioui

    útočníci: Hamza Čatakovič, Joey Sleegers, Philip Azango, Chukwuemeka Umeh, Osman Bukari, Antonio Mance

    Toto prípravné stretnutie sa odohrá na neutrálnej pôde, v rakúskom meste Traiskirchen. Uvidíme, ako sa slovenskému zástupcovi bude v generálke pred prvým predkolom Európskej ligy.

    Z miesta komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Branky: 58. doplnime – 33. Mance


    FK Rostov:
    AS Trenčín: Šemrinec – Azango, Šulek, Sleegers, Lawrence, Paur, Ubbink, Čatakovič, Julien, El Mahdioui, Mance
    Náhradníci: Morgos – Pavlovič, Yem, Pišoja, Bukari, Umeh, Slávik, Zubairu, Kadák, Arnhem, Omar, Svečula
    bahis siteleri