Žilina – Nitra 2:1 (kon.) | Sereď – Senica 2:1 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
konec
ŠKF Sereď
2:1 (0:1)
FK Senica
sk Sobota 28.07.2018, 19:00 • Štadión Spartaka Myjava • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Nováčik súťaže ŠKF Sereď vstúpil do sezóny ziskom bodu, na ktorý dnes bude chcieť nadviazať. Jeho súperom bude Senica, ktorá si v úvodnom kole viedla ešte o niečo lepšie.

    ŠKF SEREĎ

    Futbalisti Serede si premiéru v najvyššej slovenskej súťaži odkrútili na Liptove, kde bol ich súperom Ružomberok. Územnú i streleckú prevahu mali domáci, ale nepodarilo sa im prekonať gólmana Pavla Penksu. Pod Čebraťom sa zrodila bezgólová remíza, s čím mohli byť zverenci Michala Gašparíka určite spokojní. Teraz ich čaká prvé „domáce“ stretnutie. Prechodným domovom nováčika sa na pár kôl stane Myjava, keďže domáci štadión nevyhovuje podmienkam a v Nitre prebieha záverečná časť rekonštrukcie. Mužstvo cez leto síce prišlo o brankára Matúša Ružinského, ale pomerne výrazne sa posilnilo. Obranu vystužili Jozef Menich a Tomáš Hučko, zálohu Nikola Gatarić s Aldom Baézom a útok arménsky hráč Vahagn Militosyan. Najväčším ofenzívnym tromfom Serede bol v ostatnej ligovej sezóne Adam Morong. Skóroval 15-krát a v nedávnej príprave pridal ďalšie štyri presné zásahy. V tíme nájdeme aj obrancu Ľubomíra Michalíka, ktorý má na konte štyri štarty v najcennejšom drese.

    FK SENICA

    Futbalisti Senice obsadili v predošlom ročníku Fortuna ligy len jedenáste miesto, a tak museli bojovať o zotrvanie v baráži. V záhoráckom derby si zmerali sily so Skalicou a napokon postúpili na základe pravidla o vyššom počte strelených gólov vonku. Klub nedávno predĺžil spoluprácu s juhoamerickým investorom, ktorý má zabezpečiť finančnú stabilitu. Aby tých dobrých správ nebolo málo, zverenci Tona Caanena vstúpili do sezóny víťazne, keď zaskočili trnavský Spartak. Rozhodujúci moment stretnutia sa zrodil v 40. minúte, keď si nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete Matúš Čonka. „Vedeli sme, akému dobrému tímu čelíme aj napriek zmenám, ktoré v zostave urobil. Za držanie lopty a šance by bola spravodlivá remíza, ale sme radi že sme získali tri body,“ povedal holandský tréner v službách Senice. Tej sa v minulom ročníku vonku vôbec nedarilo, keď v šestnástich dueloch dosiahla bilanciu 1-5-10. Dnes môže rátať aj s Vojtěchom Vorelom, ktorý prišiel na hosťovanie z pražskej Sparty.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠKF iClinic Sereď: Penksa – Mečiar (C), Michalík, Ba, Menich – Baéz, Ventúra – Morong, Gatarić, Ulrich – Militosjan.
    Náhradníci: Nwolokor – Hučko, Baša, Bilas, Richnák, Pankarićan, Adekuoroye.

    FK Senica: Taborda – Kotula, Otrísal (C), Dias – Herrera, Krč, Zezinho, Tesija, Solano – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Kováč, Vida, Cuadros, Kučera, Martišiak.

    Rozhodcovia: Martin Dohál – Andrej Hrmo, Daniel Poláček – Ivan Kružliak.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Senice. Tí kombinujú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa troška vytiahnuť hráčov nováčika súťaže zo Serede.
     
    2
    Désiré Ségbé Azankpo dostal dlhú loptu za obrannú líniu súpera. Nepresadil sa, ale napokon sa dostal do zakončenia jeho spoluhráč Naren Solano. Vystrelil spoza šestnástky, ale dobrý zákrok predviedol Pavol Penksa.
     
    3
    Senica je na začiatku zápasu aktívnejším mužstvom. Teraz síce chyboval v rozohrávke jeden z hráčov v modrom drese, ale Vahagn Militosjan nedokázal rozvinúť rýchlu akciu domácich.
     
    4
    Zezinho mal teraz loptu pod kontrolou. Kľučkou do pravej strany sa zbavil napádajúceho Vahagna Militosjana, ktorý ho napokon fauloval. Po ďalšej kombinácii Záhorákov bude nasledovať odkop od brány.
     
    5
    Domáci si opäť nedali pozor na dlhú nakopnutú loptu. Frank Castaňeda ju zachytil na ihrisku, ale spätnou prihrávkou nenašiel v súperovej šestnástke ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    6
    Do domácej šestnástky teraz smerovali centre z oboch strán. Ľubomír Michalík ale odviedol dobrú prácu a v oboch prípadoch to bol on, kto odhlavičkoval loptu do bezpečného priestoru.
     
    7
    Teraz sa črtala šanca aj na strane nováčika súťaže. Po peknej a rýchlej výmene lopty sa ocitol v šestnástke v dobrej pozícii Ľubomír Ulrich, ale v rozhodujúcom momente sa pošmykol.
     
    8
    Senica sa znovu snažila presadiť cez ľavú stranu súperovej defenzívy. Domáci kapitán Martin Merčiar ale situáciu ustál a dokonca si vybojoval faul po súboji s Frankom Castaňedom.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút stretnutia, ktoré sa odohráva na Myjave. Po faule Ľubomíra Michalíka hostia rýchlo rozohrali akciu, Juraj Kotula si poradil s brániacim hráčom, ale strelou spoza šestnástky minul bránu.
     
    11
    Teraz sa na dlhší čas dostali k lopte aj domáci futbalisti, no kombinujú len na vlastnej polovici ihriska. Takýmto spôsobom si na svoj premiérový gól v najvyššej súťaži budú musieť ešte chvíľu počkať.
     
    12
    Vahagn Militosjan sa prezentoval už druhým útočným faulom v zápase. Arménsky futbalista vo vlaňajšom ročníku pôsobil v Nitre, ale takisto odohral niekoľko stretnutí aj za druholigové Komárno.
     
    13
    Akcia domáceho tímu k ničomu neviedla, pretože prihrávka na Adama Moronga nebola presná. Nasleduje tak len odkop od brány Federica Tabordu, ktorý ešte nemusel zasahovať.
     
    14
    Sereď mala výhodu priameho kopu po faule na Ľubomíra Ulricha. Kapitán Martin Mečiar bol dobrú loptu do senickej šestnástky, ale tam sa jeho spoluhráči nedostali k ohrozeniu brány.
     
    15
    Tentokrát z toho bolo aspoň zakončenie domácich hráčov. Ľubomír Michalík zostal vpredu po predošlej štandardnej situácii, hlavičkoval po centri z pravej strany, ale mieril mimo senickej brány.
     
    16
    Futbalisti Senice držia loptu na svojich kopačkách, no príliš sa dopredu nehrnú. Zatiaľ však možno konštatovať väčšiu aktivitu zo strany mužstva, ktoré sa môžu pýšiť aj juhoamerickým sponzorom.
     
    17
    Domáci si teraz zbytočne skomplikovali život. Martin Mečiar dostal naivnú prihrávku od spoluhráča, Naren Solano mu loptu zobral, no podľa hlavného rozhodcu si počínal v rozpore s pravidlami.
     
    18
    Teraz sme videli množstvo chlapských súbojov v strede ihriska. Kombinácia viazne na oboch stranách, no motivovaným celkom rozhodne nechýba bojovnosť a nasadenie.
     
    19
    Vahagn Militosjan centroval z pravej strany, ale v šestnástke hostí nebol nikto v oranžovom drese. Obrancovia Senice tak bez najmenších problémov situáciu vyriešili a rozvíjajú svoju akciu.
     
    20
    Adam Morong šikovne pripravil o loptu jedného z hráčov Senice. Následne sa snažil kolmou prihrávkou nájsť Vahagna Militosjana, ale toho včas zastavil Erik Otrísal. Navyše, domáci útočník opäť fauloval.
     
    21
    Teraz sa pre zmenu črtala šanca pre futbalistov Senice. Naren Solano rozvinul rýchlu akciu, pred šestnástkou súpera spadol na trávnik po súboji s Jozefom Menichom, ale hlavný rozhodca priamy kop neodpískal.
     
    22
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Adam Morong rozohral rohový kop veľmi dobre, loptu poslal do nebezpečného priestoru, ale obranca Tidiane Djiby Ba z dobrej pozície trestuhodne hlavičkoval nepresne.
     
    23
    Tempo zápasu sa nám teraz rozbehlo a akcie sa striedajú z jednej strany na druhú. Čoraz viac sa dostávajú do hry aj domáci hráči, ktorí sa v úvode viac-menej len bránili senickým útokom.
     
    24
    Domáci kapitán Martin Mečiar predviedol peknú individuálnu akciu. Narena Solana doslova posadil na zadok, následne vystrelil spoza šestnástky, ale jeho pokus Federico Taborda na dvakrát kryje.
     
    26
    Zbytočné vzrušenie na myjavskom štadióne. Po ďalšom výbornom centri Martina Mečiara sa dostal opäť k hlavičke Tidiane Djiby Ba, ale v momente prihrávky stál v ofsajde. Aj tak hlavičkoval len do stredu brány, kde bol Federico Taborda.
     
    27
    Martin Mečiar výdatne podporuje ofenzívu domáceho mužstva. Teraz sa snažil presadiť po ľavej strane, ale v chlapskom súboji ho nikam nepustil Joan Herrera. Nasleduje tak ďalší odkop od brány.
     
    28
    Na druhej strane bol faulovaný Jakub Krč, a tak nasledoval priamy kop Senice. Záhoráci ho zahrali už po niekoľkýkrát nakrátko, ale následne sa po centri z ľavej strany do zakončenia nedostali.
     
    29
    Roberto Dias chyboval, keď spätnou prihrávkou hľadal svojho brankára. Prihrávka bola príliš krátka, no Federico Taborda vynikajúco vybehol proti číhajúcemu Adamovi Morongovi.
     
    30
    Federico Taborda musí byť ošetrovaný, pretože v súboji s Adamom Morongom zrejme utŕžil nejaký šrám. Tento čas využijú obe mužstva na občerstvenie, keďže na celom Slovensku panuje veľmi teplé počasie.
     
    32
    Po trošku dlhšom ošetrovaní senického brankára sa opäť môže hrať. Naren Solano dostal veľa priestoru na pravej strane, využil to na center, ale ním nenašiel číhajúceho Franka Castaňedu.
     
    33
    Ďalšia dobrá šanca domáceho tímu. Po priamom kope Martina Mečiara lopta prepadla na Ľubomíra Michalíka. Ten si ju v šestnástke spracoval, dokázal aj vystreliť, ale Federico Taborda vytlačil loptu na rohový kop.
     
    34
    Po rohovom kope Adama Moronga sa domáci do zakončenia nedostali. Na hlavičkový pokus si nabiehal Vahagn Militosjan, ale dobre ho zastavil Joan Herrera. Každopádne, Sereď je teraz jasne aktívnejšia.
     
    35
    Hra musela byť prerušená, pretože na trávniku zostal ležať Joan Herrera. Toho si berú do opatery kluboví lekári Senice. Samozrejme, tento legionár musí opustiť priestor hracej plochy.
     
    36
    Sereď si vytvára jednu šancu za druhou. Po dlhom autovom vhadzovaní lopta prepadla na Vahagna Militosjana. Ten pohotovo hlavičkoval, ale Federico Taborda predviedol veľmi dobrý zákrok.
     
    37
    Federico Taborda sa musel mať opäť na pozore. Na center z pravej strany si nabehol Adam Morong, dostal sa k hlavičke, ale tá smerovala len do stredu brány, kde bol pripravený senický brankár.
     
    38
    Skutočne musíme pochváliť futbalistov Serede za ostatné minúty. Seničanov doslova prikovali na vlastnú polovicu ihriska a dostali sa aj do niekoľkých zakončení. Škoda, že im tam nič nepadlo.
     
    40
    Senica mala po dlhšom čase výhodu štandardnej situácie. Marko Tesija poslal loptu do domácej šestnástky, ale Roberto Dias z náročnej pozície nemohol kvalitne hlavičkovať. Navyše, ošetrovaný musí byť Jozef Menich.
     
    41
    Domáci teraz trošku prepadli na ľavej strane svojej defenzívy. Joan Herrera sa to snažil využiť, ale spätným pasom na úroveň šestnástky nenašiel nikoho v modrom drese.
     
    42
    Vahagn Militosjan sa snažil presadiť po ľavej strane, ale tvrdým spôsobom ho zastavil Naren Solano. Nasledovalo niekoľko chlapských súbojov, ale hlavný arbiter necháva hre voľný priebeh.
     
    43
    Senica dala gól!
    Toto je pre domácich futbalistov doslova studená sprcha. V ostatných minútach boli lepším tímom, no inkasujú ako prví. Joan Herrera rozvinul rýchlu akciu. DÉSIRÉ SÉGBÉ AZANKPO sa vyhol ofsajdu, prebral si pas svojho spoluhráča a brejk zakončil presnou strelou k žrdi.
     
    44
    Domáci futbalisti mali k dispozícii priamy kop. Martin Mečiar poslal ďalšiu dobrú loptu do súperovej šestnástky, ale tentokrát si senickí obrancovia dokázali poradiť bez väčších problémov.
     
    45
    Na ihrisku teraz zostáva ležať Naren Solano. Zrejme nebude potrebovať ošetrovanie, ale na ihrisku leží už pomerne dlhú chvíľu. Okrem toho čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45+1
    Zatiaľ nevieme, koľko minút pridáva hlavný rozhodca dnešného duelu. Hra bola však pomerne často prerušená ošetrovaniami, a tak možno očakávať nejaké dve – tri minúty.
     
    45+2
    Na ihrisku zostáva ležať Joan Herrera. Senický obranca bude dokonca potrebovať nosidlá, čo neveští nič dobré. Vyzerá to tak, že Záhoráci dohrajú úvodné dejstvo v početnom oslabení.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca Martin Dohál v týchto chvíľach ukončil prvý polčas. Futbalisti Serede boli počas neho aktívnejší, ale napriek tomu prehrávajú najtesnejším rozdielom. Do streleckej listiny sa zapísal len v 42. minúte Désiré Ségbé Azankpo, ktorý zužitkoval parádny pas Joana Herreru. Domáci môžu ľutovať zahodené šance, ktorých mali viac než dosť. Po góle volala hlavička Tidiane Djiby Ba či prízemná strela Ľubomíra Michalíka. Druhý polčas sa začne približne o 20:05 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujú obe mužstvá s jednou zmenou v zostave. Na domácej strane opustil ihrisko Vahagn Militosjan a nahradil ho Róbert Richnák. Zo senického tímu nastupuje Alan Kováči, výmenou za zraneného Joana Herreru.
     
    47
    Seničania sa teraz dostali až do šestnástky svojho súpera. Po centri Marka Tesiju zakončoval Désiré Ségbé Azankpo do odkrytej brány, no ešte predtým hlavný rozhodca hru prerušil.
     
    48
    Uvidíme, ako k druhému polčasu pristúpia domáci futbalisti, ktorí prehrávajú o jeden gól. V prvom polčase boli aktívnejším celkom, no nepodarilo sa im prekonať Federica Tabordu.
     
    49
    Erik Otrísal zastavil ofenzívny výpad po ľavej strane útočnej formácie domáceho tímu. Následne sa dostal do koncovky Martin Mečiar, ale jeho strela smerovala vysoko nad bránu súpera.
     
    50
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu, keďže s centrom z ľavej strany si poradil kapitán hostí Erik Otrísal. K rohovej zástavke už uteká pre zmenu domáci kapitán Martin Mečiar.
     
    51
    Martin Mečiar má skutočne veľmi dobrú ľavačku. Svojim centrom našiel v šestnástke súpera Adama Moronga, ale 15-gólový strelec z minulej sezóny hlavičkoval len do priestoru, kde stál Federico Taborda.
     
    53
    Ľubomír Ulrich sa snažil presadiť individuálne, ale proti presile súperových hráčov neuspel. Následne sa črtal rýchly brejk pre hostí, ale výborný defenzívny zákrok predviedol Aldo Baéz.
     
    54
    Alan Kováč bránil veľmi nedôrazne. Jozef Menich sa cez neho poľahky dostal k centru, ale po jeho pase z pravej strany nasleduje len ďalší odkop od svätyne Federica Tabordu.
     
    55
    Hostia sa nedokázali presadiť, pretože prihrávka na Désiré Ségbé Azankpa bola nepresná. Na druhej strane sa dlhým vhadzovaním prezentoval Jozef Menich, ale Ľubomír Michalík neuspel.
     
    56
    Domácim fanúšikom sa nepáči verdikt hlavného rozhodcu. Ten píska nedovolený zákrok Martina Mečiara. Musíme mu ale dať za pravdu, pretože noha seredského kapitána bola až príliš vysoko.
     
    57
    Nikola Gatarić sa presadil cez krídelný priestor a dokázal aj odcentrovať. Striedajúci Róbert Richnák bol v šestnástke na chvíľu osamotený, ale tento fakt nedokázal zužitkovať pre lepšie zakončenie.
     
    58
    Domáci futbalisti rozohrávali rohový kop, konkrétne to bol Aldo Baéz. K odrazenej lopte sa dostal Ľubomír Ulrich, vystrelil spoza šestnástky, ale jeho pokus smeroval vedľa brány Federica Tabordu.
     
    59
    Ďalšia pekná akcia nováčika súťaže. Po centri z pravej strany posúval striedajúci Róbert Richnák loptu na svojho spoluhráča, ale toho vynikajúcim spôsobom odblokoval Zezinho.
     
    60
    Hodinu hry máme za sebou. Po súboji s Jozefom Menichom zostal na chvíľu na trávniku Alan Kováč. Striedajúci hráč sa ale následne postavil a v zápase bude pokračovať bez ošetrenia.
     
    61
    Teraz sa črtala šanca na brejk pre futbalistov Senice. Frank Castaňeda postupoval po ľavej strane, ale Tidiane Djiby Ba ho dokázal čistým spôsobom odzbrojiť.
     
    62
    Nikola Gatarić sa opäť presadil cez ľavú stranu a v šestnástke dokázal nájsť Adama Moronga. Ten dlho váhal s koncovkou, napokon sa k nej odhodlal, no prízemnú strelu bez problémov kryje Federico Taborda.
     
    64
    Sereď má v druhom dejstve územnú i streleckú prevahu, ale nedarí sa jej streliť prvý gól v najvyššej slovenskej súťaži. Naopak, Senica smeruje k druhému najtesnejšiemu víťazstvu v sezóne.
     
    65
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Nikola Gatarić si pred šestnástkou narazil loptu s Adamom Morongom. Napokon sa dostal do zakončenia Róbert Richnák, ale ten ani na dvakrát neprekonal Federica Tabordu.
     
    66
    Po predošlom súboji musí byť brankár Senice ošetrovaný. Na trávnik už prichádzajú aj lekári. Vyzerá to ale tak, že tento legionár bude v poriadku a do hry nebude musieť zasiahnuť Vojtěch Vorel.
     
    67
    Sereď mala k dispozícií výhodu dvoch rohových kopov, ale ani po jednom sa do koncovky jej hráči nedostali. Naopak, na trávniku zostáva ležať Alan Kováč, ktorý je opäť v opatere klubových lekárov.
     
    68
    Teraz je hra rozkúskovaná, čo rozhodne nevyhovuje domácim futbalistom. Tí potrebujú hrať a pretaviť svoju aktivitu k streleniu vyrovnávajúceho gólu. Zatiaľ to vyzerá na ich prvú ligovú prehru.
     
    69
    Aldo Baéz teraz veľmi dlho váhal s prechodom do útočnej formácie. Následne si vyslúžil aj kritiku domáceho kouča. Namiesto založenia nebezpečnej akcie Serede tak kombinujú hráči Senice.
     
    71
    Sereď mala k dispozícii rohový kop z ľavej strany. Loptu do pokutového územia posielal Aldo Baéz, ale skúsený obranca Ľubomír Michalík sa prezentoval zbytočným útočným faulom.
     
    72
    Hlavný rozhodca teraz ponechal domácim hráčom výhodu po faule hráča menom Désiré Ségbé Azankpo. Následne celú akciu zakončil nepresnou strelou spoza šestnástky Adam Morong.
     
    73
    Martin Dohál sa napokon vrátil k predošlému faulu strelca jediného gólu dnešného duelu. Désiré Ségbé Azankpo dostáva žltú kartu a je vôbec prvým potrestaným hráčom tohto stretnutia.
     
    74
    Denis Ventúra sa tvrdo zrazil s Erikom Otrísalom. Senický kapitán zostáva ležať na hracej ploche, ale hlavný rozhodca v priebehu niekoľkých sekúnd ďalšiu žltú kartu z vrecka nevyťahuje.
     
    75
    Sereď dala gól!
    Domácim futbalistom sa štvrťhodinu pred koncom podarilo vyrovnať skóre dnešného zápasu. Róbert Richnák centroval z ľavej strany, jeho prízemný pas Adam Morong prenechal ALDOVI BAÉZOVI a ten krásnou strelou z prvej nedal šancu Federicovi Tabordovi.
     
    76
    Musíme športovo uznať, že domáci futbalisti vyrovnali zaslúžene. Počas väčšiny hracieho času sú aktívnejším tímom a gól dostali prakticky z jedinej vydarenej akcie Senice v doterajšom priebehu.
     
    77
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Aldo Baéz to teraz prehnal s dôrazom a zbytočne ostrým spôsobom fauloval hosťujúceho hráča. Hlavný arbiter Martin Dohál mu oprávnene udeľuje kartové napomenutie.
     
    78
    Domáci tréner druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik posiela 25-ročného srbského záložníka Filipa Pankarićana. Namiesto neho opúšťa dianie na ihrisku dobre hrajúci Denis Ventúra.
     
    79
    Sereď dala gól!
    Nováčik súťaže je blízko k prvému víťazstvu v tejto sezóne. Jozef Menich centroval z pravej strany, no Federico Taborda loptu neupratal do bezpečia. Dostal sa k nej srbský záložník NIKOLA GATARIĆ a strelou z ťažkého uhla posiela domácich do vedenia. Senickému brankárovi lopta prešla do siete pomedzi nohy.
     
    80
    Hosťujúci tréner reaguje na dva inkasované góly svojim druhým striedaním v zápase. Na trávnik sa dostane Diego Cuadros výmenou za v druhom polčase nevýrazného Narena Solana.
     
    81
    V rýchlom slede vidíme striedanie aj na domácej strane. Pre dnešok má odpracované Nikola Gatarić, ktorý je autorom zatiaľ rozhodujúceho gólu. Namiesto neho prichádza vystužiť defenzívu Tomáš Hučko.
     
    83
    Juraj Kotula podporil ofenzívu svojho tímu. Prepracoval sa k centru z pravej strane, ale loptu nasmeroval len do rukavíc brankára Pavla Penksu. Ten dnes skutočne nemal veľa práce.
     
    84
    Hlavný rozhodca dnešného duelu udeľuje ďalšiu žltú kartu. Potrestaným hráčom je Ľubomír Ulrich, ktorý až príliš dôrazne išiel do súboja so senickým záložníkom Jakubom Krčom.
     
    85
    Po predošlom súboji zostáva s bolestivou grimasou ležať na ihrisku Jakub Krč. Okamžite k nemu pribehli zdravotníci a jeden z nich signalizuje, že hosťujúci tréner bude musieť využiť aj svoje posledné striedanie.
     
    86
    Avizované striedanie hostí je v tejto chvíli realitou. Zraneného Jakuba Krča nahradzuje na záverečné minúty Lukáš Kučera. Uvidíme, či bude práve on tým správnym senickým žolíkom z lavičky.
     
    87
    Seničania teraz prepadli v strede ihriska. Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho brejku, Ľubomír Ulrich ho zakončil strelou z pravej strany, ale mieril len do miest, kde stál Federico Taborda.
     
    88
    Ľubomír Ulrich dostal výbornú prihrávku za obrannú líniu súpera, ale nemal už dostatok síl. Následne ešte skúsil nečakane vystreliť, ale trafil len brániacheo krajného obrancu Roberta Diasa.
     
    89
    Do domácej šestnástky teraz smerovalo niekoľko centrov. Zakaždým sa však nováčik súťaže ubránil a napokon to bol Ľubomír Michalík, kto nekompromisne odkopol loptu na senickú polovicu.
     
    90
    Alan Kováč vystrelil spoza šestnástky, ale bránu súpera netrafil. Okrem toho vidíme na trávniku Martina Mečiara, ktorého zdá sa trápia kŕče. Netrpezlivo čakáme aj na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavuje štyri minúty, čo je ešte dostatočný čas na vyrovnanie. Na konci úvodnej minútky však paradoxne mohli udrieť domáci, ale Aldo Baéz strelou spoza šestnástky netrafil bránu.
     
    90+2
    Hostia sa dostali pred šestnástku súpera, ale nepodarilo sa im vyrovnať. Frank Castaňeda si pripravil loptu na pravačku, snažil sa obstreliť brankára, ale tesne minul bránu.
     
    90+3
    Domáci brankár Pavol Penksa až príliš teatrálne naťahoval čas. Hlavný rozhodca pre jeho počínanie nemal pochopenie a za zdržovanie hry mu udeľuje kartový trest.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Serede sa radujú z historicky prvého víťazstva v najvyššej slovenskej súťaži. Po polčase síce prehrávali so Senicou 0:1, ale v priebehu štyroch minút sa im podarilo skóre otočiť. Štvrťhodinu pred koncom vyrovnal Aldo Baéz a o rozhodnutie sa postaral presnou strelou z ťažkého uhla Nikola Gatarić. Záhoráci mali v závere ešte šancu na vyrovnanie, ale Frank Castaňeda technickou strelou minul bránu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:57:48)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 75. Baéz (Richnák), 79. Gatarić (Menich) – 43. Azankpo (Herrera)

    Karty:   77. Baéz (SER), 84. Ulrich (SER), 90+3. Penksa (SER) – 73. Azankpo (SEN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.
    ŠKF Sereď: Penksa – Mečiar (C), Michalík, Ba, Menich – Baéz, Ventúra (78. Pankarićan) – Morong, Gatarić (81. Hučko), Ulrich – Militosjan (46. Richnák).
    Náhradníci: Nwolokor – Hučko, Baša, Bilas, Richnák, Pankarićan, Adekuoroye.

    FK Senica: Taborda – Kotula, Otrísal (C), Dias – Herrera (46. Kováč), Krč (86. Kučera), Zezinho, Tesija, Solano (80. Cuadros) – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Kováč, Vida, Cuadros, Kučera, Martišiak.

    Rozhodčí: Martin Dohál – Andrej Hrmo, Daniel Poláček – Ivan Kružliak.

    Diváci: 960
    bahis siteleri