Ural – Machačkala 0:1 (kon.) | Spartak – Orenburg 1:0 (kon.) | Rostov – Groznyj 1:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
1:0 (1:0)
FK Orenburg
Sobota 28.07.2018, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11. (19:57:29)
     
    Je konec! Spartak Moskva sice potvrdil roli papírového favorita dnešního utkání, svému soupeři vstřelil "pouze" jednu branku. Druhý poločas nám nabídl o poznání ofenzivní podívanou, dokonce jsme se dočkali také střeleckého zakončení Orenburgu. Domácí dlouho usilovali o vstřelené druhé branky, střelecké pokusy ale mnohdy krotil velmi dobře chytající Frolov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto. Spartak hraje s míčem na útočné polovině.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Arťom Timofejev.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Odpovědnost na sebe vzal Fernando, jehož kroucený centr skončil na rukavicích Frolova. Po jednom ze soubojů ještě zůstal na zemi ležet Andrejev.
     
    87
    Již se žlutou kartou hrající Ade fauloval rychlonohého Promese. Spartak bude moci zahrozit vzduchem, Orenburg se bude muset opět bránit.
     
    86
    Nyní to Luis celkem překombinoval, kousek od šestnáctkou si totiž chtěl narazit se Zobninem, který mu ale nedokázal vrátit.
     
    85
    Málem to bylo o dvě branky! Na rohový kop si naskočil Luis, jehož ránu doprostřed branky dokázal Frolov vyrazit před sebe.
     
    85
    Popov se zapojil do útočného výpadu svého celku, kolmici na Luise ale dokázal Frolov přečíst bleskurychlým výběhem z branky.
     
    84
    Begić tak dlouho postupoval podél autové čáry, až ho hlavní sudí poslal na místo určení. Krátký aut ale nedokázal Afonin zpracovat.
     
    83
    Luis neúnavně napadal rozehrávku brankáře Frolova, který byl donucen k odkopu na tribunu. Domácí se tak vrací k míči.
     
    82
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. Spartak nechce nic ponechat náhodě, naopak se snaží vstřelit druhou branku.
     
    81
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Denis Glušakov, přichází Ivelin Popov.
     
    80
    Po delší době jsme viděli pobyt hostujících hráčů na útočné polovině. Begićovi ale uskočil míč do zámezí, vhazovat bude soupeř.
    79. Luis nedokázal zakončit.
     
    79
    Obrovská šance domácích! Zobnin poslal skákavou přihrávku na Luise, který ale sám před brankářem ani nezakončil.
     
    78
    Tašajev to před malým momentem nemyslel vůbec špatně, přihrávku na Luise ale poslal pouze do prostoru, ve kterém se nacházel Ade.
     
    77
    Kombarov oslovil ve středu hrací plochy volného Promese, který si ale neporozuměl s Luisem. Spartak se nemůže dostat na dostřel.
     
    76
    Nyní se to Gigotovi příliš nepovedlo, neboť laxní přihrávku poslal pouze na kopačku Popoviče, který se ale příliš unáhlil.
     
    75
    Gigot si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal až na brankáře Maximenka. Ten okamžitě zrychlil akci, neboť odkopl na druhou stranu.
     
    74
    Tašajev se ihned po svém příchodu na hrací plochy uvedl velice pohotovou střelou, která se nakonec stočila od branky.
     
    71
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Alexander Lomovickij, přichází Alexandr Tašajev.
     
    69
    Glušakov to před malým momentem nemyslel vůbec špatně, střílená přihrávka ale minula prostor, ve kterém se nacházel Luis.
     
    68
    Fernando se dostal do operativní pozice, odkud zvolil přízemní přihrávku na levou stranu. Tam ale neuspěl jeho kolega Zobnin.
     
    67
    Afonin nakonec odkulhal ven z hrací plochy, zanedlouho by ale měl být zase k dispozici. Mezitím domácí sportovně vrátili míč.
     
    66
    Na hrací ploše zůstal ležet hostující Afonin, jenž byl dohrán po odehrání míče. Hlavní sudí přivolal na scénu lékařský personál.
     
    65
    Nebezpečný střílený centr směřoval do přehuštěného prostoru, ve kterém se nejlépe zorientoval brankář Maximenko.
     
    64
    Následovat bude standardní situace pro hosty. Zbytečným zákrokem si totiž pomohl Gigot, jenž na levé straně fauloval Sutormina.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Spartak si připravil několik zajímavých šancí, stále se ale čeká na druhou přesnou trefu.
     
    62
    Z hodně velké vzdálenosti to zkusil Zobnin, jeho rána minula šibenici o dobrý metr. Frolov si určitě oddychl, Orenburg stále žije.
     
    61
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Grigorij Čirkin, přichází Nikita Maljarov.
     
    60
    Cvičený signál se snášel na hlavu Adeho, který ale loktem fauloval Gigota. Jednoznačný faul, od branky to bude zkoušet Spartak.
     
    59
    Nyní to u vlastní branky zvládl Bocchetti, který dokázal zablokovat přihrávku od Čukanova. Orenburg má k dispozici rohový kop.
     
    58
    Promes to zkusil manévrem na pravačku, jenomže následně trefil pouze nohu Zobnina. Frolov nemusel zasahovat.
     
    57
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Andrea Čukanov, přichází Arťom Kulišev.
     
    56
    Autového vhazování se ujel pravý bek Begić, který svým hodem našel volného Afonina. Orenburg se snaží najít cestičku vpřed.
     
    55
    Spartak se opět po několika vteřinách dostal na druhou stranu hrací plochy, Lomovitskij ale pokazil naprosto jednoduchou přihrávku.
     
    54
    První zákrok Maximenka. Centrovaný balón totiž našel na malém vápně Kozlova, který hlavičku poslal do náruče brankáře.
     
    53
    Obrannou povinnosti si splnil domácí Bocchetti, jenž v souboji s Afoninem odkopl míč do zámezí. Hrát tak bude Orenburg.
     
    52
    Kousek od středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl Glušakov, jenž se za svůj prohřešek omluvil. Kartak nenásledovala.
     
    51
    Neposedný míč se dostal až do moci brankáře Frolova, který ho po pár vteřinách poslal na druhou stranu. Ve vzduchu ale uspěl Fernando.
     
    50
    Nováček soutěže to ještě zkoušel průnikovou přihrávkou na Kozlova, který měl ale k míči hodně daleko. Maximenko bude vykopávat.
     
    49
    Na opačné straně to Orenburg zkoušel podél autové čáry, výborně si ale počínal Kombarov, jenž čistým způsobem obral soupeře.
    48. Frolov měl plné ruce práce.
     
    48
    S první útočnou akcí ale přispěchal soupeř. Konkrétněji to byl Zobnin, jenž s velké vzdálenosti prověřil brankáře Frolova.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám toho moc nenabídl. Sice jsme se dočkali hodně brzké branky, avšak poté se hra dostala do nezáživné pasáže. Spartak potvrzuje roli favorita tohoto zápasu, míč má většinu času ve svém držení. Orenburg se sotva přibližuje k Maximenkovi, domácí brankář je stále bez zákroku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Ke konci poločasu se do šance dostával Promes, jeho zakončení ale dokázal Frolov vykopnout před sebe.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zatím to nevypadá, že bychom se měli dočkat druhé branky.
     
    41
    Centrovaná nabídka nebyla vůbec špatná, zakončující Kozlov ale nedokázal sklopit hlavičku mezi tři tyče. Maximenko nemusel zasahovat.
     
    40
    Tentokráte si na zemi ustlal jeden z hostů, čemuž se faulující Promes hodně diví. I tak uvidíme volný kop Orenburgu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Spartak měl k dispozici standardní situaci z velkého úhlu. K míči se postavil Luis, jehož přihrávka směřovala na Fernanda, který ale nevypálil přesně.
     
    37
    Nedovolených zákroků přibývá. Na trávníku se ocitl Kombarov, rozhodčí ale ponechal výhodu, načež se domácí dostali k půlící čáře.
     
    36
    Orenburg se marně dožadoval odpískání faulu na Čukanova, nakonec si dle výroku sudího pomáhal faulem právě hostující hráč.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Sergej Těrechov (FK Orenburg).
     
    35
    Konečně slušnější pasáž. Nejdříve zahrozil Fernando, jeho rána se ale neujala, posléze ho napodobil také kolega jménem Zobnin.
     
    34
    Fernando se stáhl hluboko ke své šestnáctce, dalekonosný nákop se ale stal snadnou kořistí Andrejeva. Jako poslední se dotkl míče Luis.
     
    33
    Nyní si tvrdým šlapákem pomohl hostující Čukanov, který po dopadu míče šlápl na kopačku Kombarova. I tentokráte se mohlo žlutit.
     
    32
    Nyní to střeleckým pokusem zkoušel Promes, jehož rána ale nebyla vůbec přesná. Frolov bude rozehrávat od branky.
     
    31
    Je za námi něco málo přes třicet minut. Na hrací ploše není příliš patrné, kdo je favoritem. Spartak se totiž nikam nežene.
     
    30
    Tento zákrok se nakonec obešel bez žluté výstrahy, avšak karta se rozhodně mohla tasit. Orenburg rozehrává z vlastní poloviny.
     
    29
    Už poměrně dlouho čekáme na něco kloudnějšího. Za zmínku stojí nedovolený zákrok na Begiće, který byl zasažen loktem do hlavy.
     
    24
    Nyní to v defenzívě zvládl Andrejev, který čistým zákrokem odzbrojil domácího Fernanda. Těžiště hry se přesunulo před Maximenka.
     
    23
    Kombarov si díky autovému vhazování vybral Promese, který se ale nedokázal proháčkovat přes Čukanova. Následovat bude další aut.
     
    22
    Spartak se rozhodně nikam nehrne. Naopak si v poklidu přihrává na vlastní polovině, soupeř se pokouší napadat rozehrávku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím se mnohem aktivnějším dojmem jeví Spartak, který ale ustoupil od náporu.
     
    20
    Posléze zpracování neposedného míče nevyšlo ani Kombarovovi, který se musel vracet zpět za míč. Orenburg se ale daleko nedostal.
     
    19
    V posledních minutách se pořádně rozpršelo. Déšť neúnavně usedá na trávník, doufejme, že se jedná pouze o krátkou přeháňku.
     
    18
    Přenesení hry směřovalo na druhou stranu na Lomovitskije, který si ale s míčem neporozuměl. K autovému vhazování se dostane soupeř.
     
    17
    Tentokráte se na zemi ocitl Jesčenko, kterého zezadu fauloval Sutormin. Jednoznačný faul, hlavní sudí ani chvíli neváhal.
     
    16
    Posléze to jeden na jednoho zkoušel Promes, který se ale zbytečně nechal obrat o míč. Nováček soutěže se snaží uklidnit hru.
     
    15
    Orenburg se poprvé v dnešním utkání podíval k opačné šestnáctce, Popovičovi ale nevyšel drzý manévr kolem Kombarova.
     
    14
    Tlak domácích trochu ustoupil, nyní si nedovoleným zákrokem pomohl záložník Glušakov. K rozehrávce se postavil Begić.
     
    13
    Těrechov si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal do moci brankáře Frolova, který okamžitě odkopl na druhou stranu.
     
    12
    Kombarov nastartoval nohy a poté poslal lahodný centr na hlavu Luise, který se sice dostal do vzduchu, hlavičku ale poslal vedle.
     
    11
    Už se opět pokračuje ve hře, Andrejev nebude muset vystřídat. Mezitím domácí rozjíždějí další útočnou akci po levém křídle.
     
    10
    Hlavní sudí musel přerušit hru, na zemi totiž zůstal ležet jeden z hráčů Orenburgu. Vpyadá to na obránce Andrejeva.
     
    9
    Další centrovanou nabídku přichystal Lomovitskij, který ale našel prostor, ve kterém se nacházel pohotový Frolov.
     
    8
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Orenburg hodně rychle inkasoval, favorit se tak dostal do vedení.
     
    7
    Už to vypadalo, že se Luis dostane do velké šance, nakonec ho ale včas zastavil jeden z protihráčů. Orenburg tak přežil.
     
    6
    Promes si troufl na rychlostí souboj s Begićem, úspěšnější byl ale hostující hráč, který navíc rychlonohého křídelníka čistě zastavil.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Adessoye Oyewole (FK Orenburg).
    4. GIGOT - 1:0
     
    4
    Spartak právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu, Frolov ale nemá čisté svědomí! Hostující brankář totiž nezachytil padající míč, v souboji byl mnohem důraznější SAMUEL GIGOT, který nártem poslal míč pod břevno.
     
    4
    Čirkin se snažil přeposlat míč na vedle stojícího Těrechova, do dráhy letu míče se ale postavil Fernando. Spartak to zkouší po levém křídle.
     
    3
    Spartak to ihned v úvodu zkusil dlouho kombinací na útočné polovině. Přihrávku na Fernanda ale zachytil hostující Popovič.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Maximenko – Jesčenko, Gigot, Bocchetti, Kombarov – Zobnin, Martins, Glušakov – Lomovitskij, Mendes, Promes
    Náhradníci: Petković, Džikija, Samedov, Melgarejo, Kutěpov, Rebrov, Timofejev, Popov, Tašajev, Hanni, Rocha

    FK Orenburg: Frolov – Sutormin, Andrejev, Begić, Oyewole, Těrechov – Popovič, Afonin, Čirkin, Čukanov – Kozlov
    Náhradníci: Dovbňa, Sivakov, Rudenko, Brejev, Šachov, Kulišev, Maljarov

    Rozhodčí: Galimov – Stipidi, Chatujev.
     
    FK Orenburg

    Na opačné straně stojí nováček ruské nejvyšší soutěže, kterým je Orenburg. Tento celek se v minulé sezóně umístil na první pozici druhé ligy, a to s náskokem dvou bodů před druhou Samarou, která ale rovněž postoupila do Premier Ligy. Orenburg těžil z výborné koncovky sezóny, neprohrál totiž posledních jedenáct ligových zápasů. Hostující tým dnešního utkání se opíral o výborné výkony na domácím stánku, o trochu horší to bylo na hřištích soupeře, kde mu v konečném součtu patřila druhá příčka. Orenburg má za sebou šest přáteských zápasů, přičemž se mu podařilo vyhrát čtyři. Jediné dvě porážky přišly proti čínskému FK Orenburg a Krasnodaru.
     
    FK Spartak Moskva

    Fotbalisté Spartaku dali zapomenout na mistrovskou sezónu, v té minulé se umístili na třetí pozici, což je automaticky posouvá do kvalifikace o hlavní část Ligy mistrů. Situace mohlo být o poznání radostnější, avšak Spartak nezvládl koncovku sezóny, nakonec mu obhajoba titulu utekla o pouze čtyři body. Paradoxem je, že první tři příčky obsadily celky z Moskvy, což je opravdu nevídaný moment. Spartak se celou sezónu opíral o produktivní ofenzívu, která byla nejlepší v celé lize. Co se týče účasti v pohárech, tam se Spartak dostal do hlavní fáze Ligy mistrů, nakonec ale skončil na třetím místě, což ho sesunulo pouze do Evropské ligy, ve které nestačil na Athletic Bilbao.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga je na startu nového ročníku, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Spartak Moskva a FK Orenburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 4. Gigot

    Karty:   5. Oyewole (ORE), 35. S. Těrechov (ORE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.
    FK Spartak Moskva: Maximenko – Ješčenko, Gigot, Bocchetti, D. Kombarov – Lomovickij (71. Tašajev), Zobnin, Fernando, Glušakov (81. I. Popov), Promes (90+1. Timofejev) – Luís.
    Náhradníci: Rebrov – Hanni, Džikija, Kutěpov, Melgarejo, Petković, I. Popov, Rasskazov, Pedro Rocha, Samedov, Timofejev, Tašajev.

    FK Orenburg: Frolov – Begić, Andrejev, Oyewole, S. Těrechov – Čukanov (57. Kulišev), Afonin, Popovič, Sutormin, Čirkin (61. Maljarov) – Kozlov.
    Náhradníci: Dovbňa, Ruděnko – Brejev, Kulišev, Sivakov, Šachov, Maljarov.

    Rozhodčí: Galimov – Stipidi, Chatujev
    bahis siteleri