Kortrijk – Anderlecht 1:4 (kon.) | Waregem – Waasland-Beveren 2:2 (kon.) | Sint-Truiden – Cercle Brugge 0:0 (kon.)
Oostende – Mouscron 2:1 (kon.)
konec
KV Kortrijk
1:4 (0:2)
RSC Anderlecht
Sobota 28.07.2018, 18:00 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:00:23)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:2.
     
    Je dobojováno! Anderlecht zvládl vstup do nové ligové sezóny na výbornou a ze hřiště Kortrijku si odváží zasloužené tři body za vítězství 4:1. Největší měrou se na tom podílel útočník Ivan Santini, který sice byl v 75. minutě vystřídán, ale předtím stihl nastřílet hattrick. Zbylý čtvrtý gól mezitím vsítil Dimata. Jedinou kaňkou pro Fialky tak byla situace z 85. minuty, kdy si vlastní branku vstřelil obránce Vranješ.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání se už jenom dohrává. Anderlecht nikam nespěchá a během vlastní kombinace se vrátil ze soupeřovy šestnáctky až na obrannou polovinu.
     
    90+1
    Teddy Chevalier malinko neudržel nervy na uzdě a zbytečně dohrával nic neřešící souboj u autové čáry. Posléze ještě nesouhlasil s rozhodčím a ten mu ukázal žlutou kartu.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle jsou přidány další čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Elohim Rolland, přichází Jovan Stojanović.
     
    88
    Domácí v samotném závěru trochu ožili a rádi by ještě jednou své manko zmenšili. K dispozici měli další roh, ale Didillon tentokrát zůstal v klidu.
     
    86
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Nany Landry Dimata, přichází Knowledge Musona.
    85. Ognjen VRANJEŠ vl. - 1:4
     
    85
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Přímo z rohového kopu domácí nezahrozili, nicméně po následném autu se už čestného úspěchu dočkali! Jeden z hráčů Kortrijku v tísni odcentroval a už to vypadalo, že balón propadne do rukavic Didillona, jenže těsně před ním si nešťastným zákrokem vstřelil vlastní gól OGNJEN VRANJEŠ.
     
    84
    Oualiho prudký centr k žádnému adresátovi neprošel. Po zákroku Cobbauta ale následuje rohový kop.
     
    82
    Po hraničním zákroku nedaleko před brankou Didillona Anderlecht rychle otočil hru, jenže Dimata si předkopl míč k obráncům Kortrijku.
     
    81
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Brendan Hines-Ike, přichází Petar Golubović.
     
    80
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Adrien Trebel, přichází Edo Kayembe.
     
    79
    Gary Kagelmacher zbytečně dohrál přihrávajícího soupeře ve středovém kruhu a po menší strkanici viděl žlutou kartu.
     
    77
    Hosté se baví na hřišti i na tribunách. Fanoušci nyní hlasitým aplausem oslavují každou přesnou přihrávku uprostřed hřiště.
     
    76
    Slibně rozjetou kombinaci hojného počtu útočících hráčů Kortrijku zastavila zachycená přihrávka, která směřovala do pravého křídla.
     
    75
    Autor tří branek Ivan Santini má odpracování. Na hřišti jej nahrazuje jiný útočník Mohammed Dauda.
     
    74
    Diváky obou táborů pobavil jeden z fandů, který šel slavit společně s hráči na hrací ploše a pak hodně dlouho unikal bezmocným pořadatelům.
    73. Ivan SANTINI - 0:4
     
    73
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Další pojistka hostujícího vítězství! Obrovskou chybu teď udělal Gary Kagelmacher, který vůbec nedával pozor a nevšiml si, že k němu míří míč rozehraný Kaminským. Pozorný naopak byl IVAN SANTINI a pohotovým lobem zkompletoval svůj hattrick!
     
    70
    Kortrijk to neustále zkouší centrovanými balóny. Jeden takový nyní přistál na hlavě Mboya, ale jeho zakončení nebylo vůbec povedené.
     
    69
    Domácí využili získanou energii k hodně aktivnímu napadání, kterým rozehrávající protivníky donutili zakopnout balón do autu.
     
    68
    I druhý poločas rozpůlí krátká pauza, během které se fotbalisté mohou občerstvit.
     
    67
    Dimata fauloval výše vyskakujícího Kagelmachera a kopat se bude proti brance, kterou hájí dosud nezaměstnaný Thomas Didillon.
     
    65
    Elias Cobbaut upaloval po křídle, jenže centrem zleva trefil jen clonícího protihráče. Téměř totožně dopadl i kontr Kortrijku.
     
    64
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Kanu, přichází Abdul Ajagun.
     
    63
    Velká nevole v publiku, které si žádá penaltu za trefenou ruku v pokutovém území. Je pravda, že balón na ruku Saelemaekerse spadl, nicméně není z toho ani kontrola u videa.
     
    62
    Ani jeden z týmů zatím nestřídal. Za malou chvíli se to ale změní, čtvrtý rozhodčí už má v rukou připravené náčiní, kterým bude první změnu signalizovat.
     
    61
    Hra je přerušena. Jeden z hostů zůstává sedět na trávníku s krvavým šrámem na bradě a čeká na ošetření.
     
    59
    Po hodně klidné pasáži to na sebe vzal Saelemaekers, jenž se "zidanovkou" zbavil hned dvou obránců, ale následnou ránu-z dálky poslal hodně mimo.
     
    57
    Rozhodčí si teď moc fanoušků mezi příznivci Kortrijku nenašli. Nejprve přešli důrazný zákrok Vranješe na Chevaliera a později naopak odpískali faul na Santiniho.
     
    55
    Hodně nepovedený centr i na druhé straně, Cobbautova dlouhá přihrávka vzduchem zmizela v autu a Kaminski vykopává.
     
    54
    Místo dlouhého nákopu domáci rozjeli kolotoč přihrávek, který je dovedl do pravého křídla, jenže finální centr nebyl přesný.
     
    53
    Rychlostní souboj mezi Ognjenen Vranješem a Mboyem končí faulem hostujícího obránce.
     
    52
    Anderlecht hezky přenesl hru doleva. Nezachycený centr pak propadl až na druhou stranu, odkud dostal přihrávku Dimata a z poměrně dobré pozice vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    50
    Další akce hostů ztroskotala na ofsajdu. Christophe Lepoint na nic nečekal a rozehrál na Kaminského, jehož výkop propadl až k Didillonovi.
    48. Ivan SANTINI - 0:3
     
    48
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase hosté skórují po velmi krátké době! Opět u toho byl centrující Saelemaekers, jehož centr u vzdálenější tyče skončil u nepokrytého Dimaty. Ten možná chtěl střílet z voleje, ale místo toho ještě s trochou štěstí přenesl balón k IVANU SANTINIMU a ten už to měl jednoduché.
     
    47
    I tuto standardní situaci ale Fialky bez problémů ubránily a poradily si i s následnou snahou Kortrijku.
     
    46
    Domácí vstoupili do druhé půle aktivně. Kanu poslal přihrávku do vápna na Chevaliera, jehož sražená střela znamená rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas souboje mezi Kortrijkem a Anderlechtem. Hostující celek zatím potvrzuje roli favorita a jde do šatny s náskokem dvou gólů, o který se svými brankami zasloužili Santini a Dimata. Domácí výběr rozhodně není pod velkým tlakem a chvílemi je Fialkám vyrovnaným soupeřem, k nějaké větší šanci jejich snažení ale nevedlo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Centr zleva přeletěl téměř všechny muže ve vápně. U vzdálenější tyče ještě hlavičkoval mimo tři tyče Ilombe Mboyo, nicméně byl v ofsajdu.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    Adrien Trebel si nepočínal čistě v souboji u postranní čáry a byl mu odpískán faul na Oualiho. V závěru půle je tu ještě jedna standardka pro Kortrijk.
     
    44
    Obrana Anderlechtu si je moc dobře vědoma kvalit Chevaliera a zatím ho k ničemu nebezpečnému nepouští. Nyní mu byl ukopnut balón k Didillonovi.
     
    43
    Santini za sebou čekal nabíhajícího spoluhráče, kterému dával pas do volného prostoru. Jeho spoluhráč už ale brzdil a míč prošel do autu.
     
    41
    Kanu to měl k vysokému míči dál než Bornauw, kterého nedokázal obejít a navíc fauloval.
     
    40
    Domácí z rohového kopu nic nevymysleli. U míče ale zůstanou, neboť ve středovém kruhu Santini fauloval za žlutou kartu pronikajícího Lepointa.
     
    39
    Kaminski zvládl nepříjemný zákrok při pohybu směrem do branky a lapil balón ještě před koncovou čarou. Poté rychlé rozehrál a teď bude sledovat rohový kop jeho spoluhráčů.
     
    38
    Fialky se usadily na útočné polovině jen na krátkou dobu. Domácí balón ale odevzdali a musí znovu bránit.
     
    36
    Ivan Santini se dostal do souboje s Kagelmacherem. Oba hráči se drželi vzájemně a hostující fotbalista posléze ještě narazil do D´Haeneho. Přesto následuje rozehrávka Kortrijku.
     
    35
    Z faulu u postranní čáry vzešel hostující nákop a ten doplachtil až do rukavic Thomase Kaminského.
     
    34
    Další akci vedli domácí po levé straně, jenže balón se opět vykroutil do zámezí.
     
    33
    Mboyo z otočky přihrával na pravý kraj pokutového území. Chevalier tam ale byl těsně bráněn a centr z nouze vyletěl do autu.
    31. Nany Landry Dimata - 0:2
     
    31
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Po půlhodině hry vede hostující favorit už o dva góly! Všechno začalo dlouhou diagonálou z obranné poloviny k pravé postranní čáře, odkud výtečně odcentroval Saelemaekers a NANY LANDRY DIMATA po elegantní rybičce hlavou usměrnil míč do sítě.
     
    29
    Didillon vybíhal až k rohu velkého vápna. Jeden z domácích ho chtěl přelobovat, ale úplně se mu to nepodařilo.
    28. Elias Cobbaut (AND)
     
    28
    Podobná situace vznikla i na opačném konci hřiště. Trebel byl lehce stažen k zemi a centrovaný míč tak propadl ke Cobbautovi, jehož prudkou střelu zleva Kaminski vyrazil.
     
    27
    Chevalier se snažil prodrat ke spoluhráčově centru z levého křídla, nicméně Antonio Milić ho v těsném souboji do zakončení nepustil.
     
    25
    V pětadvacáté minutě nařídil hlavní rozhodčí krátké osvěžení pro všechny hráče v poli.
     
    24
    Další rohový kop Anderlechtu propadl právě ke zmíněnému Dimatovi. Ten ale neměl ani špetku času na zamíření a z těžké pozice branku minul.
     
    23
    Saelemaekers se snažil nastartovat Dimatu, jenže jeden z domácích obránců ho ubránil dosti odvážným zákrokem na hraně velkého vápna.
     
    22
    Adrien Trebel centroval zprava na bližší tyč. Odvrácený míč skončil u Gernense, jehož střela z voleje letěla hodně mimo.
     
    21
    Ze zablokovaného centru hostů resultuje rohový kop.
     
    19
    Odražený míč po centru zpoza vápna přistál u Bornauwa, který okamžitě střílel, jenomže jeho pokus těsně před brankovou čarou zneškodnil dobře ostavený Kagelmacher.
     
    18
    Santini si ještě doskočil pro míč před Rollanda, kterému byl znovu pískán faul. Tentokrát je z toho slibnější standardka.
     
    17
    Další faul tentokrát odnesl Adrien Trebel. Hosté rozehrávají z prostoru mezi oběma střídačkami.
     
    16
    Trebelův centr levou nohou domácí obrana odvrátila mimo velké vápno. Podobně dopadl opakovaný pokus, jenž sebral Kaminski.
     
    15
    Brendan Hines-Ike fauloval u postranní čáry, jeden z hráčů Anderlechtu bude zleva posílat nebezpečný centr do ohně.
     
    14
    Nechybělo mnoho a domácí slavili vyrovnávající branku. Nadějná střela z rohu pokutového území proletěla jen kousíček nad břevnem.
     
    13
    Na druhé straně neuspěl Chevalier, nicméně domácí ještě mohou zahrozit z nařízeného vhazování.
     
    12
    Anderlecht několikrát zkusil prorazit po levé straně, jenomže Elias Cobbaut byl ve všech případech ustrážen obranou Kortrijku.
     
    10
    Spousta soubojů malinko zasekla hru uprostřed hrací plochy. S míčem se přitom snaží něco vymyslet domácí fotbalisté.
     
    8
    Lepoint čistě vypíchl míč Dimatovi a hned vzápětí přišel nedovolený zákrok na Hinese-Ikeho. Míč pro Kortrijk.
     
    7
    Nany Landry Dimita operoval u pravého kraje pokutového území, ovšem čistým zákrokem byl i s balónem odtlačen do zámezí.
     
    6
    Zpěvněný Hines-Ike ze vzduchu nekompromisně vrazil do Santiniho, který je hodně otřesen a potřebuje také ošetření.
     
    5
    Slibná protiakce domácího klubu končí milimetrovým ofsajdem, po kterém následuje odkop od branky Thomase Didillona.
    3. Ivan SANTINI - 0:1
     
    3
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Skvělý úvod zápasu pro Fialky, které jdou na startu třetí minuty do vedení! Gerkens přijal míč a zpoza vápna vyslal krátký centr na IVANA SANTINIHO, jehož nenápadná hlavička překvapivě zapadla až za Kaminského záda.
     
    2
    Fanoušci obou týmů se na start sezóny viditelně těšili, Guldensporen Stadion je zaplněné takřka do posledního místečka a panuje na něj vynikající atmosféra.
     
    1
    Úvodní výkop tohoto zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve svých tradičních fialových, zatímco domácí jsou v bíločervených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Kaminski – Hines-Ike, Lepoint, Kagelmacher, D'Haene – Van der Bruggen, Kanu, Rolland – Chevalier, Mboyo, Ouali.
    Náhradníci: Bruzzese – Azouni, Hoxha, Ivanof, Naderi, Stojanović, Toualy, De Smet, Golubović.

    RSC Anderlecht: Didillon – O. Vranješ, Bornauw, Milić – Saelemaekers, Trebel, Makarenko, Cobbaut – Gerkens, Dimata, Santini.
    Náhradníci: Boeckx, B. de Jong – Musona, D. Appiah, Dauda, Kayembe, Amuzu, Delcroix, Bakkali, Lokonga.

    Rozhodčí: Bram van Driessche.
     
    Vzájemné zápasy

    26.11.2017 Anderlecht – Kortrijk 4:0
    16.09.2017 Kortrijk – Anderlecht 2:2
    04.12.2016 Kortrijk – Anderlecht 1:3
    07.08.2016 Anderlecht – Kortrijk 5:1
    13.03.2016 Anderlecht – Kortrijk 3:0.
     
    KV Kortrijk

    Tým vlastněný malajsijským miliardářem Vincentem Tanem má za sebou poměrně smolný prvoligový ročník. V jeho základní části skončil na sedmém místě a jen o kousek se nevměstnal do skupiny o titul. První pod čarou pak Kortrijk skončil i v nadstavbové skupině o účast v Evropské lize, když nestačil pouze na Zulte Waregem. V nedávno skončeném přípravném období svěřenci hlavního trenéra Glena De Boecka prohráli jen jednou. Nutno však dodat, že se nepotkali s žádným prvoligovým klubem. Zmíněná porážka přišla v zápase s Métami, které sestoupily z nejvyšší francouzské soutěže. Kortrijk se po pouhém roce musel rozloučit se svou oporou Jevhenem Makarenkem, který odešel do Anderlechtu, jedinou novou tváří se naopak stal útočník Ilombe Mboyo ze švýcarského Sionu.
     
    RSC Anderlecht

    Bruselský klub v minulé sezóně nedokázal obhájit první místo a získat svůj pětatřicátý titul v nejvyšší belgické soutěži. K tomu se ani nekvalifikoval do bojů o Ligu mistrů, neboť kvůli třem porážkám z posledních tří zápasů obsadil až konečnou třetí příčku. Fialky byly v letní pauze na přestupovém trhu velmi aktivní, což platilo o odchodech i příchodech. Mezi posilami nalezneme například Zakariu Bakkaliho z Valencie, Ivana Santiniho z Caen, Ognjena Vranješe z AEK Atény či Jevgena Makarenka z Kortrijku, se kterým se svěřenci Heika Vanhaezebroucka právě dnes utkají. V přípravě se Anderlechtu poměrně dařilo, ze sedmi zápasů ani jednou neprohrál a připsal si cenné skalpy Rennes či Ajaxu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 85. O. Vranješ (vla.) – 3. Santini, 31. Dimata, 48. Santini, 73. Santini

    Karty:   79. Kagelmacher (KRT), 90+1. Chevalier (KRT) – 40. Santini (AND)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:2.
    KV Kortrijk: Kaminski – Hines-Ike (81. Golubović), Lepoint, Kagelmacher, D'Haene – Van der Bruggen, Kanu (64. Ajagun), Rolland (90. Stojanović) – Chevalier, Mboyo, Ouali.
    Náhradníci: Bruzzese – Azouni, Hoxha, Ivanof, Naderi, Stojanović, Toualy, Ajagun.

    RSC Anderlecht: Didillon – O. Vranješ, Bornauw, Milić – Saelemaekers, Trebel (80. Kayembe), Makarenko, Cobbaut – Gerkens, Dimata (86. Musona), Santini (75. Dauda).
    Náhradníci: Boeckx, B. de Jong – Musona, D. Appiah, Dauda, Kayembe, Amuzu, Delcroix, Bakkali, Lokonga.

    Rozhodčí: Bram van Driessche
    bahis siteleri