Den Haag – Emmen 1:2 (kon.) | Graafschap – Feyenoord 2:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 5:0 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
1:2 (0:2)
FC Emmen
Neděle 12.08.2018, 12:15 • Cars Jeans Stadion, Den Haag • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:15.
     
    Hezké nedělní dopoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie se po letní pauze opět hlásí o slovo a tento týden je na programu úvodní kolo. My se v tomto online přenosu zaměříme na duel, ve kterém změří své síly HFC ADO Den Haag a FC Emmen. Výkop je naplánován na 12:15.
     
    HFC ADO Den Haag

    ADO se v loňské sezoně drželo celou dobu ve středu tabulky a nakonec z toho bylo solidní sedmé místo, díky kterému se mohli v následné nadstavbové fázi poprat o místenku v kvalifikaci Evropské ligy. Tam ale narazili na silné Vitesse a po porážkách 2:5 a 1:2 jejich šance zhasla. Po vydařeném ročníku bylo jasné, že o hráče Den Haagu bude mezi ostatními celky zájem, což se také potvrdilo. Těmi nejvýraznějšími ztrátami jsou určitě odchody Tyronna Ebuehiho, jehož zlákala lisabonská Benfica, a také nejlepšího střelce týmu Björna Johnsena, který kývl na nabídku Alkmaaru. Do klubu naopak žádná výrazná posila nepřišla, a tak bude zajímavé sledovat, jak si s tím čápi poradí.
     
    FC Emmen

    Emmen zažil v loni nejlepší sezonu v historii klubu, když se díky sedmé příčce v závěrečné tabulce dostal do bojů o elitní Eredivisie. V těch se mu velmi dařilo a poté, co dokázal přehrát Spartu Rotterdam, se mohl radovat z postupu mezi nejlepší týmy Nizozemska. Vedení bylo jasné, že pokud se tým chce udržet, musí kádr vhodně posílit. To se také povedlo a Emmen získal do svých řad hned pět posil. Z týmu navíc nikdo neodešel, takže je jasné, že svěřenci kouče Dicka Lukkiena budou letos spoléhat na sehranost. Uvidíme, zda sázka na tuto strategii bude slavit úspěch.
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers (C) – D. Bakker, Immers, El Khayati – Becker, Falkenburg, Lorenzen.
    Náhradníci: Havekotte, Zwinkels – Gorter, Goossens, B. Kuipers, Pinas, N. Kuipers, Hooi, Goppel, Polley.

    FC Emmen: Scherpen – Klok, N. Bakker, Veendorp, Cavlan – Slagveer, Bijl, Ben Moussa, Marinus – Pedersen, Jansen (C).
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Gronsveld, Siekman, Peters, Bourdouxhe, Chacon, Arias, Bos.

    Rozhodčí: Richard Martens – Nicky Siebert, Erik Kleinjan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali hráči Emmenu, kteří dnes nastupují v bílých dresech. Jejich soupeř naopak zvolil zeleno-žlutou sadu.
     
    2
    O první dlouhý nákop se postaral Veendrop, který hledal Pedersena, ovšem ten se přes Kanona prosadit nedokázal.
     
    3
    Po několika odrazech ve vápně domácích se míč odrazil k Bijlovi, který se už už napřahoval ke střele, jenže Malone předvedl dobrý obranný skluz a nedovolil mu zakončit.
     
    4
    Hosté měli k dispozici první rohový kop. Centr Slagveera prodlužoval na zadní tyč Pedersen, jenže tam se nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    5
    Na kolmou přihrávku Immerse si za obranu sbíhal Lorenzen, jenž se ale k míči neprodral, neboť Scherpen včas vyběhl z brány a pro balon si došel.
     
    6
    Cavlan byl pod tlakem napadajícího Beckera a nakonec mu nezbylo nic jiného než poslat míč do zámezí, ADO bude vhazovat.
     
    7
    Čápi se hned od začátku snaží držet balon na svých kopačkách a dostat svého soupeře pod tlak, ovšem to se jim zatím příliš nedaří.
     
    8
    Cavlan nyní dobře vytlačil Lorenzena za polovinu hřiště a domácí křídelník poté musel nahrát zpět na gólmana Groothuizena.
     
    9
    Za dlouhým pasem Bijla se hnal Jansen, jenže dříve byl u balonu Immers, který pro jistotu uklidil míč do zámezí.
     
    10
    Jansen teď u šestnáctky Den Haagu tvrdě zajel do El Khayatiho a může být rád, že za svůj ostrý zákrok nevidí žlutou kartu.
     
    11
    Po centru Beckera z pravé strany se k hlavičce prodral Melvyn Lorenze, který však v krkolomné pozici netrefil hostující svatyni.
     
    12
    Po několika nepřesnostech u postranní čáry se balon odkutálel až do autu a poslední, kde se jej dotkl, byl Immers, takže Emmen bude vhazovat.
     
    13
    Klok na levé straně poslal k zemi Lorenzena a bude z toho standardní situace pro ADO z velmi slibné pozice.
     
    14
    El Khayati kroutil míč na zadní tyč, jenže tam se nikdo z jeho spoluhráčů k hlavičce nedostal, a Scherpen tak bude vykopávat.
     
    15
    Domácí záložník bude mít teď šanci na reparát, dalším nedovoleným zákrokem se totiž provinil Cavlan.
     
    16
    Nyní už se k zakončení protlačil Beugelsdijk, jehož rána z velkého úhlu byla zblokována jedním z obránců Emmenu na roh.
     
    17
    Po rohovém kopu ale vůbec nic nevzniklo, jelikož Meijers v šestnáctce stáhl k zemi Kloka a byl mu odpískán faul.
     
    19
    Přihrávku Bakkera zblokoval Veendorp a domácí se dožadovali odpískání nedovolené hry rukou, ale píšťalka sudího zůstala němá.
     
    20
    Hosté se nyní snaží malinko uklidnit hru a obránci si momentálně přihrávají míč na vlastní polovině.
     
    21
    Ke střele z velké dálky se odhodlal Cavlan, jenže jeho rána trefila pouze jednoho z obránců Den Haagu, a Groothuizen tak mohl zůstat v klidu.
     
    22
    Meijers poslal do vápna nadýchaný centr, avšak Scherpen celou situaci dobře přečetl a poté, co vyběhl z brány, si míč stáhl ze vzduchu pro sebe.
     
    23
    První velkou šanci zápasu měli hosté! Pedersen protečoval centr Marinuse za sebe na Jansena a ten následně vypálil z první, ale Groothuizen jeho ránu vytěsnil na roh.
     
    24
    Z toho nic nevzniklo a naopak do rychlého brejku šli domácí fotbalisté. Jejich akce vyústila v pumelici El Khayatiho, kterou konečky prstů vyškrábl Scherpen.
     
    25
    Od rohového praporku následně rozehrávali také hráči Den Haagu, avšak stav zůstal po nepřesné hlavičce Kanona bezbrankový.
     
    26
    Lorenzen dostal dobrý pas za obranu, jenže míč po v klíčový moment malinko poskočil a jeho následný centr zamířil přesně do rukavic Scherpena.
     
    27
    Na hrací ploše nyní zůstává ležet Pedersen, ke kterému ihned míří lékařský tým hostů. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    28
    Nicklas Pedersen po krátkém ošetření odešel do zámezí po svých a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    29
    Meijers se protáhl po levé straně a poté předložil míč Immersovi, který ale prováhal ideální moment ke střele Veendorp jej následně odzbrojil.
     
    30
    Falkenbrug si zabíhal za obranu na pas Dannyho Bakkera, jenže dobrý obranný zákrok předvedl Klok, jenž domácího útočníka do šance nepustil.
     
    31
    Po lehkém kontaktu v pokutovém území se poroučel k zemi Becker, který si žádal odpískání pokutového kopu, avšak hlavní sudí byl toho názoru, že se jednalo o čistý zákrok.
     
    32
    Jansenův centr sice mířil do dobrého prostoru, ovšem na hranici malého vápna si nejvýše vyskočil Kanona, který uklidil balon do bezpečí.
     
    33
    Lorenzen byl na levé straně zastaven nedovoleným způsobem a domácí budou opět zahrávat volný přímý kop.
     
    34
    Z něj samotného se nic nenarodilo, ale akce pokračovala a ke střele se nakonec dostal Malone, jenž však trefil pouze před sebou stojícího Cavlana.
     
    35
    Hosté zatím mají s rychlými křídelními hráči Den Haagu velké problémy, dalším nedovoleným zákrokem na Lorenzena se nyní prezentoval Nick Bakker.
     
    36
    El Khayatiho nabídka opět nebyla vůbec špatná, jenže Scherpen znovu včas vyběhl a nedovolil domácím hráčům zakončit.
     
    37
    Tým Emmen právě vstřelil branku! A máme tu první branku zápasu! Po rychlém brejku Emmenu se ke střele zpoza šestnáctky dostal GLENN BIJL, jehož výstavní rána zapadla přesně k tyči domácí svatyně.
    37. Glenn BIJL - 0:1
     
    39
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Immers, ovšem jeho dalekonosný pokus zamířil vysoko nad bránu Scherpena.
     
    40
    Hosté se po vstřelené brance osmělili a nyní měli další velkou šanci, avšak Pedersen nedokázal v dobré pozici zakončit přesně.
     
    41
    Jansen byl ve vápně faulován a bude z toho penalta pro Emmen!
     
    42
    Tým Emmen právě vstřelil branku! Míč si na penaltový puntík postavil sám faulovaný ANCO JANSEN, jenž zachoval klid a tvrdou ranou doprostřed brány navýšil náskok svého celku.
    42. Anco JANSEN - 0:2
     
    43
    Krátce po rozehrávce se prodral po pravé straně Becker, který následně vybojoval rohový kop pro ADO.
     
    44
    Jenže z toho vůbec nic nevzniklo, protože El Khayatiho centr odvrátil na přední tyči stojící Cavlan.
     
    45
    Pro domácí hráče je to samozřejmě velký šok, neboť po dobrém výkonu přišly během krátké chvíle dvě inkasované branky. Uvidíme, jak se s tím dokáží vypořádat.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V té už se nic důležitého nestalo a hráči odcházejí do kabin za stavu 2:0 pro hosty. Přestože ADO po většinu času drželo míč na svých kopačkách, Emmen dokázal vytěžit z minima maximum. Ve 37. minutě vstřelil první branku Bijl a o chvilku později s přehledem proměnil pokutový kop kapitán týmu Jansen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu. Uvidíme, zda se dokáží domácí ještě vzchopit a s tímto mačem ještě něco udělají.
     
    47
    Za dlouhým pasem Kanona se hnal Falkenburg, ovšem domácího hráče předskočil Veendorp, jenž pro jistotu poslal míč do zámezí.
     
    48
    Hosté mohli hned zkraje druhé půle přidat třetí branku, ale lehce tečovaný centr Marinuse jen o kousek minul levou tyč domácí svatyně.
     
    49
    Immers přenesl hru doleva na volného Meijerse, ovšem ten si neporadil se zpracováním a balon mu uskočil až do zámezí.
     
    50
    Hosté vstoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky velmi aktivně. Po chybě v rozehrávce Den Haagu se ke střele dostal Ben Moussa, který pořádně vyprášil rukavice Groothuizena.
     
    51
    Pedersen byl faulován ve středu hřiště Immersem a hlavní sudí dává domácímu hráči jasně najevo, že příště to bude za žlutou kartu.
     
    52
    Marinus se prosmýkl po pravé straně a společně s Pedersenem šli do situaci dva na dva. Hostující záložník ale celou situaci uspěchal a na jeho centr neměl jeho spoluhráč šanci dosáhnout.
     
    54
    Zpoza šestnáctky se k tvrdé ráně odhodlal také El Khayati, ovšem jeho pumelice o pořádný kus minula levou tyč Scherpenovy brány.
     
    55
    Střelec první branky Bijl nyní velmi tvrdě atakoval Meijerse a je jen z podivem, že mu hlavní sudí neudělil žluté napomenutí.
     
    56
    Danny Bakker si navedl míč na pravačku a vyslal na bránu Emmenu tvrdou ránu, která se jen těsně nevešla mezi tři tyče.
     
    57
    Za dlouhým nákopem Immerse se hnal Lorenzen, avšak Scherpen byl opět včas venku z brány a míč chytil do svých rukavic.
     
    58
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Melvyn Lorenzen, přichází Elson Hooi.
     
    59
    Kanon se vydal na menší ofenzivní dobrodružství, které zakončil střelou z otočky. Ta sice měla poměrně velkou razanci, ale balon rozvlnil síť pouze z boku.
     
    60
    Falkenburg chtěl sklepnout prudký Immersův pas na sbíhajícího si Hooie, avšak přihrávka se domácímu hráči vůbec nepovedla a míč skončil v zámezí.
     
    61
    Obrovská šance Den Haagu na snížení! Hooi poslal do vápna přízemní centr, který se dostal až k zcela volnému Falkenburgovi, jenž ale ve stoprocentní šanci trefil pouze brankáře Scherpena.
     
    62
    Cavlan u postranní čáry fauloval Meijerse, který si to nechtěl nechat líbit a vznikla z toho menší strkanice. Tu ale hlavní sudí dokázal vyřešit a celý incident se navíc obešel bez karty.
     
    62
    Den Haag právě vstřelil branku!
    A máme zaděláno na drama! Po standardní situaci se míč odrazil na hranici šestnáctky, kde se do něj opřel SHERALDO BECKER, jenž s přispěním lehké teče obránce překonal Scherpena.
    62. Sheraldo BECKER - 1:2
     
    64
    Hooi chtěl dostat pod tlak Kloka, jenže v souboji to přehnal s agresivitou a byl mu odpískán faul.
     
    65
    Becker mohl o chvilku později přidat i druhý gól, jenže jeho rána z voleje těsně minula pravou tyč hostující svatyně.
     
    66
    Hooi se chtěl prokličkovat mezi dvěma protihráči, což se mu ale nepovedlo a kombinovat nyní mohou hosté.
     
    67
    Velká šance Den Haagu! Falkenburg nejprve trefil tyč, od které se míč odrazil ke zcela volnému Beckerovi, jenž ale netrefil úplně prázdnou bránu Emmenu.
     
    68
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Nicklas Pedersen, přichází Michael Chacon.
     
    69
    Hooi vstoupil do utkání velmi dobře a hru svého celku rozproudil. Nyní to dokázal v souboji s Klokem, ve kterém si šikovně pokryl balon a následně jej předložil volnému Immersovi.
     
    70
    El Khayati chtěl vyslat dopředu Beckera, ovšem jeho pas s vypětím všech sil vystihl obránce hostů Cavlan.
     
    71
    Immers si zaběhl s míčem u nohy až k rohovému praporku, kde odrazem od Kloka poslal míč do zámezí. Bude z toho roh pro ADO.
     
    72
    Z toho ale nic nevzniklo, jelikož El Khayatiho nabídku na přední tyč odkopl daleko od brány Scherpena Bijl.
     
    73
    Brankář Scherpen nyní již poněkolikáté velmi otálel s rozehrávkou a hlavní sudí mu dal jasně najevo, že příště už to bude za žlutou kartu.
     
    74
    Výborně to udělal Jansen, který nejprve vybojoval míč a poté se nechl faulovat Meijersem. Hosté už s rozehrávkou volného přímého kopu nijak nespěchají.
     
    75
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Dion Malone, přichází Thijmen Goppel.
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Aaron Meijers, přichází John Goossens.
     
    76
    Marinus příkladně zabojoval a ještě stačil poslat balon do vápna na Chacona, který byl však tísněn obráncem a ke střele se neprodral.
     
    77
    Becker dostal dobrý pas za obranu, jenže skákavý míč nedokázal udržet na hrací ploše, a Scherpen tak bude vykopávat.
     
    78
    El Khayati chtěl nasadit jesličky Bijlovi, jenže ten se nenechal obehrát a navíc ještě dokázal domácího fotbalistu odzbrojit.
     
    79
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Hilal Ben Moussa, přichází Stef Gronsveld.
     
    80
    Hooi pláchl Slagveerovi a chybu svého spoluhráče musel řešit až Veendorp, který domácího hráče zastavil jen za cenu faulu. Den Haag bude mít standardní situaci.
     
    81
    Z té ale vůbec nic nevzniklo, neboť nepovedený El Khayatiho centr prosvištěl na hlavami všech hráčů číhajících v pokutovém území.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Gersom Klok (FC Emmen).
     
    82
    Další standardku už si vzal na starosti Immers, jenže ani on nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Danny Bakker (HFC ADO Den Haag).
     
    83
    Výborně to nyní udělal Chacon, jenž nejprve obral o balon Immerse a následně se ještě nechal faulovat těsně před pokutovým územím.
     
    84
    Volný přímý kop rozehrál Marinus, jenž ale trefil pouze zeď, od které se míč odrazil za postranní čáru.
     
    85
    Dobrý Goppelův centr mířil přesně na hlavu volného Falkenburga, avšak dnes již poněkolikáté výborně vyběhl Scherpen, který chytil míč do svých rukavic.
     
    86
    Na hrací ploše nyní zůstal ležet jeden z domácích borců, který po krátkém ošetření opouští hrací plochu. Z jeho výrazu je ale patrné, že tento zápas chce jednoznačně dohrát.
     
    87
    Domácímu celku už příliš času nezbývá a v posledních minutách se jim příliš nedaří zmáčknout svého soupeře.
     
    88
    Nyní ale budou mít hráči Den Haagu šanci udeřit ze standardní situace, jelikož Hooi byl na hranici pokutového území faulován Klokem.
     
    89
    Volného přímého kopu se ujal El Khayati, jehož technický pokus sice mířil do horního rohu hostující brány, ovšem Scherpen předvedl skvělý zákrok a podržel svůj tým.
     
    90
    Po následném rohu hlavičkoval Kanon, ale jeho zakončení zamířilo přesně do náruče připraveného Scherpena.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Tom Beugelsdijk (HFC ADO Den Haag).
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby bylo ještě nastaveno pět minut.
     
    90+2
    Hostům se zatím daří držet míč daleko od vlastní brány, nyní vybojoval další faul na útočné Jansen.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Anco Jansen, přichází Tim Siekman.
     
    90+4
    Chacon se prodral okolo Beugelsdijka a poté se teatrálně skácel k zemi a snažil se si vymodlit faul, jenže hlavní sudí nechal hru plynout dál.
     
    90+5
    Falkenburg prodloužil dlouhý nákop Groothuizena za sebe, jenže nikdo z jeho spoluhráčů to nečekal a balon skončil u brankáře Emmenu Scherpena. To už vypadá s nadějemi domácího celku velmi bledě.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z překvapivé výhry se raduje Emmen. Ti po vydařeném závěru prvního poločasu vstoupili do toho druhého velmi aktivně a vytvořili si několik zajímavých příležitostí, ovšem žádnou z nich už proměnit nedokázali. Naopak na druhé straně dostal domácí zpět do hry Becker, jehož střelu jemně tečoval jeden z obránců hostů. Na nic dalšího už se ale ADO nezmohlo, a v úvodu nového ročníku si tak připisuje poměrně překvapivou porážku.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:20.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek dne a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (14:15:13)

    Jáchym Tůma

    Branky: 62. Becker – 37. Bijl, 42. Jansen (pen.)

    Karty:   82. D. Bakker (HAA), 90. Beugelsdijk (HAA) – 81. Klok (EMM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:20.
    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Malone (75. Goppel), Beugelsdijk, Kanon, Meijers (C) (75. Goossens) – D. Bakker, Immers, El Khayati – Becker, Falkenburg, Lorenzen (58. Hooi).
    Náhradníci: Havekotte, Zwinkels – Gorter, Goossens, B. Kuipers, Pinas, N. Kuipers, Hooi, Goppel, Polley.

    FC Emmen: Scherpen – Klok, N. Bakker, Veendorp, Cavlan – Slagveer, Bijl, Ben Moussa (79. Gronsveld), Marinus – Pedersen (68. Chacon), Jansen (C) (90+3. Siekman).
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Gronsveld, Siekman, Peters, Bourdouxhe, Chacon, Arias, Bos.

    Rozhodčí: Richard Martens – Nicky Siebert, Erik Kleinjan
    bahis siteleri