Crystal Palace – Liverpool 0:2 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Pondělí 20.08.2018, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, dobrou noc! (23:03:11)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:13.
     
    Utkání končí, dnešního vítězství si Liverpoolští musí sakramentský vážit, jejich triumf nad houževnatými Eagles se totiž nerodil vůbec snadno. První poločas nabídl vyrovnanou partii, z níž vyčnívaly pouze dvě situace. Nejprve Andros Townsend z uctivé vzdálenosti trefil břevno, v závěru pak sudí Oliver nařídil hodně přísnou penaltu ve prospěch hostí, kterou kapitán James Milner bezpečně proměnil. Po přestávce Hodgsonova družina lehce ožila a několikrát málem srovnala, Reds ale držel skvělý Alisson, jenž se vyznamenal především proti Milivojevićově přímému kopu. Druhý a rozhodující zásah dostali Orli, kteří dohrávali bez vyloučeného Wan-Bissaky, až v nastaveném čase, když věnovali veškeré zbylé síly do útoku a nechali si upláchnout Sadia Maného, jehož nezastavil ani jinak skvělý Hennessey.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Daniel Sturridge.
    90+3. Sadio MANÉ - 0:2
     
    90+3
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Hotovo, vymalováno. Crystal Palace sice získalo k dispozici ještě rohový kop, po jeho rozehrávce se ale Liverpoolští vrhli do okamžité protiakce, na jejímž konci SADIO MANÉ ustál nápor ze strany dotírajícího van Aanholta, obešel vybíhajícího Hennesseyho a s přehledem uklidil míč do odkryté pokladnice domácího týmu.
     
    90+2
    Meyer se přetlačoval s Lallanou, který jej nakonec zastavil za pomoci nedovolených prostředků. Dost možná poslední šance Crystal Palace, uvidíme přímý kop.
     
    90+1
    Firmina po předchozí situaci chytily křeče, brazilský reprezentant je za brankou Crystal Palace v péči zdravotníků. Mezitím hlavní sudí nastavil čtyři minuty.
     
    90
    Alissonův milimetrově přesný výkop si zpracoval Alexander-Arnold, po jehož nabídce mohl ze zajímavé pozice pálit Firmino, plány mu ovšem stačil zhatit Tomkins.
     
    89
    Roberto Firmino nebyl během dnešního mače téměř vidět. Nyní se chtěl zviditelnit alespoň trochu, jenže jeho pokus z hlubokého záklonu vylétl vysoko nad břevno.
     
    88
    Rozhodnout mohli do situace dvou proti dvěma se ženoucí Firmino se Salahem, druhý jmenovaný si však neporadil s poctivě bránícím Mamadouem Sakhem.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Adam Lallana.
     
    87
    Tohle může domácí mrzet. Wilfried Zaha svým typickém způsobem umotal Alexandera-Arnolda a poté poslal před branku přízemní nabídku, jenže ani Meyer a ani Sörloth na míč nedosáhli.
     
    86
    S následným rohovým kopem měl velšský brankář lehké problémy, nadvakrát ale balon přeci jen dokázal zkrotit. Eagles by se měli pomalu začít nadechovat k závěrečnému tlaku.
    85. Salahovu hlavičku vyškrábl nad břevno Hennessey.
     
    85
    Wayne Hennessey stále drží naděje svého týmu nad vodou. Tentokráte se domácí gólman vytáhl proti Salahově hlavičce, po níž konečky prstů vytěsnil míč nad branku.
     
    84
    Po zhlédnutí předchozí situace v opakovaném záběru musíme dát hlavnímu rozhodčímu za pravdu, Wijnaldum skutečně nezasáhl McArthura, ale pouze balon.
     
    83
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Max Meyer.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45. Milner (pen.), 90+3. Mané (M. Salah)

    Karty:   42. van Aanholt (CRP) – 53. Alexander-Arnold (LIV)   75. Wan-Bissaka (CRP)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:13.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, M. Sakho, Tomkins, van Aanholt – Townsend (79. J. Ward), McArthur, Milivojević (C), Schlupp (83. Meyer) – Zaha, Ch. Benteke (70. Sörloth).
    Náhradníci: Guaita – J. Ward, Kelly, Kouyaté, Meyer, Sörloth, J. Ayew.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta (87. Lallana), Milner (C) (67. Henderson), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (90+4. Sturridge), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Matip, Henderson, Lallana, Sturridge, Shaqiri.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Simon Bennett, Scott Ledger
    thejrc.org