Česko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Wales – Irsko 4:1 (kon.)
konec
Wales
4:1 (3:0)
Irsko
Čtvrtek 06.09.2018, 20:45 • Cardiff City Stadium • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Dobrou noc. (22:51:52)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:13.
     
    Velšané vstoupili do Ligy národu famózně, před vlastními fanoušky totiž rozstříleli Irsko vysoko 4:1. O jejich triumfu bylo rozhodnuto už po prvním poločase, během něhož svěřenci Ryana Giggse, který prožil parádní premiéru na trenérském postu, naprosto dominovali. Do vedení je už po šesti minutách poslal Tom Lawrence, na 2:0 krásnou střelou zvýšil Gareth Bale a krátce před přestávkou Randolpha překonal také Aaron Ramsey. Do druhé půle vstoupili Irové o něco lépe, k zemi je ale srazil přesný volej Connora Robertse. Nakonec se hosté přeci jen dočkali symbolické trefy, po Ramseyho velké chybě Hennesseyho přeloboval střídající Shawn Williams.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Fanoušci domácího týmu si závěr utkání opravdu užívají, na stadionu v Cardiffu panuje parádní atmosféra, která je pro dnes výborně hrající Draky zaslouženou odměnou.
     
    90+3
    Tyler Roberts si naběhl na dlouhatánský balon od Paula Dummetta, jenže jej zpracoval ve více než metrovém ofsajdu. Tohle opravdu nešlo přehlédnout.
     
    90+2
    Callum O'Dowda to zkusil individuálně, když si posunul balon mezi Connora Robertse a Chrise Mephama, druhý jmenovaný jej ale hravě odzbrojil.
     
    90+1
    Utkání už se opravdu jen dohrává. Domácí momentálně v naprostém klidu kombinují na útočné polovině, což se fanouškům pochopitelně zamlouvá.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    88
    S touto šancí mohl Brooks naložit daleko lépe. Už stál na malém vápně, střelu si ale chystal až příliš dlouho, čehož bleskově využil ve skluzu hrající Clark.
     
    87
    Pořádnou dávku smůly si vybral Daryl Horgan. Ze svého prvního pokusu totiž trefil Mephama a o chvíli později napálil míč pouze do do Dummetta.
     
    86
    David Brooks potvrdil, že hraje solidní utkání. Nachystal si míč na levačku a nebýt Duffyho bloku, který přišel na poslední chvíli, měl by Randolph velké starosti.
     
    85
    Hennessey sice uhájil míč před Shawnem Williamsem, jenže jej odkopl pouze do míst, kde se pohyboval Christie. Irové ale tuto šanci nevyužili.
     
    84
    Duffy si kryl balon tělem a nakonec si vymodlil faul ze strany napadajícího Lawrence, který si viditelně pomohl rukama. Přímý kop pro Boys in Green.
     
    83
    Hodně zajímavě sehraný roh Velšanů. Ramsey z hranice malého vápna patičkou sklepl pro Davida Brookse, jenž v dobré pozici nešťastně promáchl.
     
    82
    Na ofenzivní výlet se vydal dnes výborně hrající Connor Roberts, jehož prudký centrovaný balon byl Stevensem tečován na rohový kop pro domácí.
     
    81
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Ben Davies, přichází Paul Dummett.
     
    80
    Základní hrací doba vyprší za necelých deset minut. Šance jsou i přes rozhodnutý stav pořád k vidění, dočkáme se ještě nějakého gólu?
    78. Pěkná akce střídajícího Tylera Robertse skončila Randolphovým zákrokem.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. Lawrence (Allen), 18. Bale (Davies), 37. Ramsey (Ampadu), 55. Roberts (Bale) – 66. Williams

    Karty:   51. Clark (IRL)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:13.
    Wales: Hennessey – Roberts, A. Williams (C), Mepham, Davies (81. P. Dummett) – Ampadu (67. Smith), Allen – Lawrence, Ramsey, Brooks – Bale (75. Roberts).
    Náhradníci: D. Ward, Davies – Gunter, P. Dummett, Chester, An. King, Vokes, Ledley, H. Wilson, Lockyer, Roberts, Smith.

    Irsko: Randolph – Coleman (C), Duffy, Clark, S. Ward (61. Stevens) – C. Christie, Hendrick, Hourihane (56. Williams), O'Dowda – Robinson (77. Horgan), Walters.
    Náhradníci: C. Doyle, McDermott – Meyler, Williams, G. Burke, Egan, O'Brien, Stevens, Horgan, Doherty, Keogh, K. Long.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore (všichni Francie)
    bahis siteleri