Jenisej – Ural 1:2 (kon.) | Dynamo – Machačkala 0:1 (kon.) | Arsenal Tula – Kazaň 2:2 (kon.)
Groznyj – Orenburg 1:1 (kon.) | Rostov – Ufa 0:0 (kon.)
konec
FK Rostov
0:0 (0:0)
FC Ufa
Sobota 22.09.2018, 18:00 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:15. (19:54:46)
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo bezbrankovou remízu. Rostov ve druhém poločase výrazně zabral, svého soupeře doslova přišpendlil k jeho vlastnímu pokutovému území. Domácí se ale dlouhou dobu nemohli dostat do žádné vyložené šance, Ufa se totiž bránila v kompletním počtu hráčů. Hostující hráči se pokoušeli vyrážet do rychlých protiútoků, o které se staral především Igboun. Domácí brankář Abajev si ale nepřipsal žádný klíčový zákrok.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sylvester Igboun, přichází Lovro Bizjak.
     
    90+3
    Bělenov si opět dával s výkopem hodně načas, tentokráte poslal míč na Igbouna, který ale ve vzdušném prostoru neuspěl.
     
    90+2
    Sigurdsson byl donucen přihrát až k Abajevovi, který pro změnu rozehrál na pravou stranu, kde se nacházel zcela osamocený Paršivljuk.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Azer Alijev.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem...
     
    88
    Čas neúprosně letí, domácí se stále nemohou dostat k vedoucí brance. Nyní na zemi skončil Igboun, který už jednu žlutou kartu má.
     
    87
    Domácí si nakonec vymodlili nedovolený zákrok, což se nelíbí Jokićovi, který navíc vyfasoval žlutý kartónek. Následovat bude standardka.
     
    84
    Nyní se Ionov prodral do malého vápna, kde byl ale z přijatelné pozice vytlačen. Bělenov nemusel ani v tomto případě zasahovat.
     
    83
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Dmitrij Skopincev, přichází Alexandr Zujev.
     
    82
    Kalačev to možná mohl zkusit střelecky, místo toho ještě hledal kolegu Ionova, který se v době přihrávky nacházel za obranou soupeře.
     
    81
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. Rostov stále marně dobývá trpělivou obranu soupeře, Ufě by zřejmě zisk jednoho bodu stačil.
     
    80
    Nyní se do pokutového území podíval také obránce Paršivljuk, kterého ale ubránil Tabidze. Domácí podnikají další útočný výpad.
     
    79
    Nakonec to byl hostující forvard Igboun, který si v souboji jeden na jednoho pomohl útočným faulem. Rostov okamžitě rozehrál standardní situaci.
     
    78
    Ufa nikterak rozehrávku nenapadá, spíše čeká, s čím soupeř přijde. Proto se Wilusz dostal téměř k vápnu, kde ale narazil na Tabidzeho.
     
    77
    Také hosté si po delší době vyzkoušeli rohový kop. K míči se postavil Thill, jehož nabídku doslova promáchl naběhnuvší Igboun.
     
    76
    Nakonec jsme se dočkali zakončení, o které se postaral Igboun. Rána hostujícího útočníka nebyla přesná, Abajev nemusel zasahovat.
     
    75
    Rostov ale zůstal s míčem na útočné polovině, Sigurdssonovi se ale další z řady centrů vůbec nepovedl. Po delší době to směrem dopředu zkouší Ufa.
     
    74
    Kalačev je po svém příchodu na trávník hodně aktivní. Tentokráte obstaral centr do vápna, který dokázal Bělenov vyboxovat.
     
    73
    Bělenov si dával s výkopem od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho odkop sice našel Igbouna, ten si ale míč nezpracoval.
     
    72
    K rozehrávce se postavil Skopincev, který kroutil centr je vzdálenější tyči. Tam se do vzduchu dostal Wilusz, jenž ale nemířil zrovna přesně.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Jemal Tabidze (FC Ufa).
     
    70
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Björn Sigurdarson, přichází Vidar Kjartansson.
     
    69
    Odražený míč se dostal až na kopačku Kalačeva, který ale rovněž nepropálil blok protihráčů. Následovat bude rohový kop zprava.
     
    64
    Stále ten stejný obrázek. Domácí pokrývají útočnou polovinu hrací plochy, stále ale nemohou najít cestičku k brance soupeře.
     
    63
    Skopincev našel v pokutovém území nekrytého Ionova, který ho s vypětím všech sil dokázal ubránit Pucko. Rostov pokračuje ve svém náporu.
     
    62
    Živogljadov se ihned po zisku míče osvobodil dalekonosným odkopem, který skončil až v zámezí. Paršivljuk okamžitě poslal míč zpět do hry.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na úvodní branku stále čekáme. Fotbalisté Ufy se ve druhém dějství pouze brání.
     
    60
    Kalačev vymyslel naprosto famózní kolmici na Ionova, který se ale ke střele nedostal. Sudí mu nezbaštil ani jeho teatrální pád na zem.
     
    59
    Nakonec z toho bylo pouze autové vhazování, které nám nenabídlo žádné zakončení. Posléze musel na poslední chvíli zasahovat Nedelcearu.
     
    58
    Paršivljuk se dostal s míčem až k šestnáctce, kde ještě vylepšoval pozici pro Kalačeva, který vybojoval alespoň rohový kop zprava.
     
    57
    Střídající Kalačev kroutil míč do nebezpečného prostoru, kde ale zakročil brankář Bělenov. Zatím sledujeme pouze náznaky šancí.
     
    56
    Po delší době si práci s míčem připsal brankář Abajev, který ho poslal pouze před sebe, kde se o rozehrávku pokoší Sigurdsson.
     
    55
    Skopincev se opět postaral o provedení autového vhazování. To tentokráte neproběhlo dle představ, míč totiž zamířil na nohu Carpa.
     
    54
    Střídající Bezdenežnych se poprvé připomněl , jeho individuální průnik k šestnáctce nebyl úspěšný. Tentokráte to po levé straně zkouší Gatcan.
     
    53
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Anton Salétros, přichází Timofej Kalačev.
     
    52
    Nyní si ofsajdové postavení nedokázal pohlídat hostující Krotov, který byl za obranou soupeře o dobrý metr. Rozehrávky se ujal brankář Abajev.
     
    51
    Přenesení hry od Gulijeva sice našlo na pravé straně Paršivljuka, druhý jmenovaný ale hlavičkový souboj proti Živogljadovi prohrál.
     
    50
    Ingason dlouho váhal, co s míčem. Nakonec si vybral ne levé straně volného Skopcineva, který měl cestičku vpřed příliš přehuštěnou.
     
    49
    Jokić se ještě snažil zabojovat o míč, který přecházel postranní čáru. Přesné oko pomezního nakonec odhalilo, že se balón ocitl za lajnou.
     
    48
    Pucko si nebral servítky a padající míč nekompromisně odpálil ven z hrací plochy. Skopcinev okamžitě přispěchal s autovým vhazováním.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Igor Bezdenežnych.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Oba celky sváděly celkem vyrovnanou podívanou, o největší šanci dosavadního dějství se postaral domácí Sysujev, který trefil pouze tyč. Posléze jsme sledovali menší náznaky šancí, avšak k ničemu vážnějšímu už nedošlo. Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Wilusz přešel s míčem na druhou stranu hrací plochy, tam přihrál křížem na Skopinceva, který se ale nedostal přes blok protihráčů.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že v prvním poločase branku neuvidíme, očekávat můžeme nastavený čas.
     
    42
    Ufa si přichystala další roh, který nebyl rozehrán úplně dle přestav. Pro míč si totiž seběhl Abajev, který ho vyboxoval do bezpečí.
     
    41
    Pucko to zkoušel dlouho signalizovaným nákopem na Krotova, který to pro změnu zkoušel centrem. Před Igbounem musel zasahovat Ingason.
     
    40
    Ionov si zkoušel tělem udělat prostor, což se mu nakonec celkem podařilo. Míč následně zaplul až do zámezí, autové vhazování pro Rostov.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Z druhé strany se zhostil napadání rozehrávky Thill, domácí Sigurdsson to ale udělal hodně zkušeně, neboť trefil protihráče do nohy.
     
    37
    Hostující hráči jsou najednou aktivnější. Tentokráte jsme sledovali rohový kop, který směřoval na Igbouna, jenž se k hlavičce nedostal.
     
    36
    Řada nedovolených zákroků pokračuje. Tentokráte to odnesl hostující Carp, který alespoň vybojoval standardní situaci pro svůj celek.
     
    35
    Tabidze zkoušel polovysokou nabídkou oslovit Sysujeva, před kterým odehrál míč Ingason. Posléze ještě musel zasahovat domácí Abajev.
     
    34
    Abajev si vyzkoušel dalekonosný odkop od své branky, jako adresáta zkoušel najít Sigurdarsona, který se ale proti Puckovi neprosadil.
     
    33
    Živogljadov vybojoval na levém křídle autové vhazování, pro spolupráci si vybral Thilla, který mu poslal míč zpět na kopačky.
     
    32
    Už se opět pokračuje ve hře, Sysujev se zdá být fit. Mezitím Ufa kombinuje na vlastní polovině, o rozehrávku se především stará Nedelcearu.
     
    31
    Hostující Sysujev už delší dobu leží na zeleném pažitu, zatím to nevypadá příliš vesele. Do akce musel také lékařský personál.
     
    30
    Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího. Nyní to směrem dopředu zkoušela Ufa, Jokić se ale daleko s míčem nedostal.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Maciej Wilusz (FK Rostov).
     
    24
    Centrovaná nabídka z kopačky Gatcana našla pouze hlavu prvního protihráče, posléze se do kombinace zapojil také Abajev.
     
    23
    Paršivljuk si tak dlouho naváděl míč na střelu, až nakonec vůbec nevypálil. Naopak roztáhl hru na levou stranu, kde Skopincev vybojoval další standardku.
     
    22
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnější pasáž tohoto utkání. Bělenov nemusel řešit nic vážnějšího, naopak bude rozehrávat.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím sledujeme celkem pohledné utkání, nyní si faulem pomohl hostující Carp.
     
    20
    Na druhé straně jsme sledovali rozehrávku rohového kopu. Obrana domácího celku zakročila na jedničku, konkrétněji to byl Sigurdsson.
     
    19
    Paršivljuk si to neohroženě namířil na útočnou polovinu, tam předal lépe postavenému Ingasonovi, kterému se ale centr vůbec nepovedl.
    18. Gulijev orazítkoval tyč.
     
    18
    V ochozech to pouze zahučelo! Hodně prostoru měl kolem sebe Gulijev, jeho rána v pádu nakonec orazítkovala vzdálenější konstrukci.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Sylvester Igboun (FC Ufa).
     
    16
    Také Rostov poprvé výrazněji zahrozil. Sigurdarson přeposlal míč na Ionova, načež první jmenovaný hlavičkou mířil nad branku.
     
    15
    Aby toho nebylo málo, tak se přílišnou agresivitou prezentoval domácí Sigurdarson. Bělenov tak bude rozehrávat od své branky.
    14. Krotov mířil vedle brány.
     
    14
    Tohle byla zajímavá příležitost. Sysujev totiž sklepl míč lépe postavenému Krotovovi, který z dobré pozice zacílil vedle brány.
     
    13
    K oné rozehrávce se postavil Gatcan, který posílal do šestnáctky nadýchachaný centr. Do vzduchu se dostal Wilusz, jenž zamířil vedle brány.
     
    12
    Nyní si útočným faulem pomohl hostující Jokić, kterému se výrok sudího absolutně nelíbí. Rostov bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    11
    Na levé straně se po míči natahoval Wilusz, nakonec ale na něj nedosáhl. K autovému vhazování se tedy dostane hostující Pucko.
     
    10
    Sly nakonec opustil hrací plochu, na nic vážného to ale nevypadá. Vzápětí Gulijev sportovně odevzdal míč soupeři, který ihned kombinuje.
     
    9
    Na zemi skončil hostující útočník Sly, ke kterému okamžitě přispěchal lékařský personál. Ufa bude hrát chvíli v početní nevýhodě.
     
    8
    Salétros zkoušel odcentrovat do pokutového území, tam ale zasáhl pozorný Tabidze, jenž odvrátil možné nebezpečí soupeře.
     
    7
    Posléze na zemi skončil hostující Sly, o nedovolený zákrok se ale v žádném případě nejednalo. Rostov tak uklidňuje hru na vlastní polovině.
     
    6
    Rostov se konečně dostal ke souvislejšímu držení kulatého nesmyslu. Gulijevovi odskočil míč od kopačky, čehož využil Thill.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, o který se postarala Ufa. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla zablokovaný centr.
     
    4
    Skopincev se pokoušel dostat na druhou stranu, tam se ale nedostal přes Jokiće. Posléze si prvně jmenovaný pomohl faulem.
     
    3
    Paršivljuk zapojil do kombinace také Wilusze, který pro změnu přenesl hru na levou stranu. Rostov to zkouší velice pomalou kombinací.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Abajev – Paršivljuk, Wilusz, R. Sigurdsson, Ingason, Skopincev – Salétros, Gulijev, Gaţcan – Ionov, B. Sigurdarson.
    Náhradníci: Pesjakov – Logašov, Hadžikadunić, Kalačev, Kjartansson, Ščadin, Zujev, Šomurodov.

    FC Ufa: Bělenov – Jokić, Pucko, Nedelcearu, Tabidze, Živogljadov – Krotov, Carp, O. Thill – Sysujev, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Alijev, Bezdenežnych, Divejev, Bizjak, Paurević, Salatić, A. Nikitin, Sejdachmet, Suchov, O. Vaněk, Zasejev..
     
    FC Ufa

    Na opačné straně se nachází celek z opačné poloviny tabulky, kterým je Ufa. Hostující tým dnešního utkání doposud nasbíral pouhé čtyři body, což logicky stačí na předposlední pozici. Hůře je na tom pouze poslední Machačkala, která nasbírala o jeden bod méně. Ufa prožívá opravdu špatné období, nevyhrála totiž už devět po sobě jdoucích zápasech. Ufa nejprve vypadla z kvalifikace Evropské ligy, následně přišlo hned pět ligových porážek. Ta poslední se urodila v souboji s CSKA Moskva, který na hřišti soupeře zvítězil poměrem 3:0. Ufu navíc trápí střílení branek, doposud nastřílela pouze čtyři.
     
    FK Rostov

    Fotbalisté Rostova vstoupili do letošního ročníku domácí soutěže na výbornou, po sedmi odehraných zápasech se nacházejí na sympatické druhé pozici. Rostov má na svém kontě čtyři výhry, dvě remízy a jednu porážky. Oba remízové zápasy přišly až v posledních dvou kolech, nejprve Rostov remizoval s Kazaní, posléze se totožný výsledek 1:1 urodil i v souboji s Uralem. Domácí celek dnešního utkání zatím nastřílel devět branek, což dělá průměr více než jedné vstřelené branky na zápas. Naopak se výborným dojmem jeví obranná vazba, která zatím inkasovala pouhé tři branky, což je například lepší, než obrana Krasnodaru.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Rostov a FC Ufa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   29. Wilusz (RTV) – 17. Igboun (UFA), 71. Tabidze (UFA), 87. Jokić (UFA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:15.
    FK Rostov: Abajev – Paršivljuk, Wilusz, R. Sigurdsson, Ingason, Skopincev (83. Zujev) – Salétros (53. Kalačev), Gulijev, Gaţcan – Ionov, B. Sigurdarson (70. Kjartansson).
    Náhradníci: Pesjakov – Logašov, Hadžikadunić, Kalačev, Kjartansson, Ščadin, Zujev, Šomurodov.

    FC Ufa: Bělenov – Jokić, Pucko, Nedelcearu, Tabidze, Živogljadov – Krotov (90. Alijev), Carp, O. Thill – Sysujev (46. Bezdenežnych), Igboun (90+4. Bizjak).
    Náhradníci: Šelija – Alijev, Bezdenežnych, Divejev, Bizjak, Paurević, Salatić, A. Nikitin, Sejdachmet, Suchov, O. Vaněk, Zasejev.
    bahis siteleri