Rayo Vallecano – Alavés 1:5 (kon.) | Celta Vigo – Valladolid 3:3 (kon.) | Eibar – Leganés 1:0 (kon.)
Getafe – Atlético 0:2 (kon.) | Real Madrid – Espanyol 1:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
1:5 (1:2)
Deportivo Alavés
Sobota 22.09.2018, 13:00 • Estadio del Rayo Vallecano • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:12. (14:56:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Deportiva Alavés, který svého soupeře porazil poměrem 5:1. Zásadní moment tohoto zápasu se uskutečnil po necelých třiceti minutách, kdy byl vyloučen domácí Ba. Vallecano to mělo hodně složité, neboť šlo do kabin za nepříznivého stavu 1:2. Ve druhém poločase jsme sledovali tlak domácího celku, avšak Alavés trestal z každé větší šance. Vallecano ale nepředvedlo vůbec špatný výkon, naopak můžeme vyzdvihnout bojovnost až do konce zápasu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. BURGUI - 1:5
     
    90+5
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka Deportiva! BURGUI měl před sebou hodně prostoru, míč si potáhl blíže k šestnáctce, odkud zamířil mimo dosah domácího brankáře. Hezká individuální akce v podání střídajícího hráče.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Giannelli Imbula (Rayo Vallecano).
     
    90+4
    Jenomže ani domácí neuspěli s pokusem o centr, míč totiž měl najít De Tomáse, před ním ale zasáhl velice ostražitý Maripán.
     
    90+3
    Už se opět hraje, Deportivo rozehrálo po zemi do strany, kde se ale zjevil rychlonohý Moreno, který zakládá protiakci svého celku.
     
    90+2
    Calleri to zkoušel od levé strany centrovanou nabídkou, která se ale nesetkala s úspěchem. Nyní zůstal ve středu hrací plochy ležet jeden z hostů.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta základní hrací doby. Vallecano se moc nesnaží, naopak soupeř se pokouší přidat další branku.
     
    88
    Ibai se chopil další standardní situace, tentokráte zhruba ze třiceti metrů. Jeho centrovaná nabídka pouze proletěla šestnáctkou.
     
    87
    Ibai se nedokázal prodrat přes pravé křídlo, míč se jako poslední dotkl Morena, od kterého se dostal ven z hrací plochy.
     
    84
    Po delší době se připomněl také De Tomáš, který zakončoval z hranice malého vápna. Jeho navštívenka doplachtila pouze do boční sítě.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Martin Aguirregabiria (Deportivo Alavés).
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. O vítězi je rozhodnuto, Vallecano by ale určitě chtělo alespoň zkorigovat výsledek.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Duarte, přichází Martin Aguirregabiria.
     
    81
    Střídající Embarba si vyzkoušel rozehrávku rohového kopu. Jeho centr sotva doskákal do malého vápna, kde bezpečně zasáhl Maripán.
     
    80
    Nyní jsme sledovali menší strkanici, která byla hodně rychle ukončena. Hlavní sudí nakonec nemusí tasit žádnou žlutou kartu

    David Suchý

    Branky: 30. De Tomás – 8. Navarro (Jony), 34. I. Gómez (Jony), 56. Calleri (Guidetti), 77. I. Gómez (Sobrino), 90+5. Burgui

    Karty:   90+4. Imbula (VLL) – 23. R. Duarte (DAL), 83. Aguirregabiria (DAL)   35. A. Ba (VLL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:12.
    Rayo Vallecano: Alberto García (C) – Advíncula, A. Ba, Amat, Á. Moreno – G. Elustondo (73. Velázquez) – G. Kakuta, Trejo (70. Alegría), Imbula, Á. García (57. Embarba) – De Tomás.
    Náhradníci: Dimitrievski – Medrán, Embarba, Bébé, Alegría, Velázquez, Pozo.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte (82. Aguirregabiria) – I. Gómez, Brašanac, Wakaso, Jony (79. Burgui) – Guidetti (65. Sobrino), Calleri.
    Náhradníci: Sivera – Sobrino, García, Burgui, Twumasi, Aguirregabiria, Diéguez.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo
    thejrc.org