Magnitogorsk – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 4:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Traktor Čeljabinsk
Sobota 27.10.2018, 16:30 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek sobotního večera. Na počtenou! (18:57:17)
     
    V Tatarstánu je dohráno, domácí Nižněkamsk dnes proškolil svého soupeře a po jednoznačné výhře 4:1 si na své konto připisuje zasloužené dva body. O vítězi zápasu bylo rozhodnuto prakticky už po dvou třetinách, přičemž Čeljabinsk v té závěrečné sice konečně začínal vážněji promlouvat do průběhu hry, ovšem na vyrovnání jeho výkon prostě a jednoduše nestačil.
     
    Československá stopa
    Andrej NESTRAŠIL (NIZ) – 0+0, 1 střela, ice-time 19:11
    Adam POLÁŠEK (NIZ) – 0+1, 1 střela, ice-time 21:40
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 31 – 19
    Zblokované střely: 11 – 8
    Vhazování: 26 – 16
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/2
     
    Konec zápasu.
    59:39 Mikael RUOHOMAA - 4:1
     
    59:39
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, dva body dnes zůstanou v Nižněkamsku! Dopředu vyrazila finská dvojice Joonas Nättinen – MIKAEL RUOHOMAA a druhý jmenovaný uklidil kotouč přímo do opuštěné čeljabinské klece. Asistence: Joonas Nättinen, Pavel Padakin.
     
    58:23
    Hosté si vzali time-out, po jehož vypršení se Děmčenko už nevrací do branky! Traktor už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play!
     
    Dnešní utkání sleduje 4 564 diváků (76,1% kapacity).
     
    57:59
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, Čeljabinsku začíná pomalu ale jistě docházet čas. Snaha se mu ovšem rozhodně nedá upřít.
     
    56:54
    Igor Isajev si za vlastní klecí přivlastnil kotouč a zamířil na branku, domácí defenzíva ale atak soupeře velmi rychle rozebrala. Makarov ani nemusel zasahovat.
     
    55:47
    Ruohomaa zavezl kotouč k mantinelu, kde se o něj teď přetahuje s dvěma hráči Traktoru. Ze zbývajícího času tak postupně usekává cenné vteřinky.
     
    54:55
    Hra se nyní drží před Makarovem, Čeljabinsk se snaží domácím trochu zatopit pod kotlem. Obrana soupeře ale zatím tlaku zvádá odolávat.
     
    53:45
    Juuso Puustinen se úplně vysmekl čeljabinské obraně, z nájezdu na klec ovšem jen zakončil do betonu nataženého Děmčenka!
     
    53:21
    Hosté se znovu pokouší prorazit za nižněkamskou modrou, v čele dalšího výpadu vpřed je Rybakov. Uvidíme, jestli budou tentokrát o něco úspěšnější.
     
    51:56
    Traktor má v posledních minutách jednoznačnou převahu, což je vzhledem v průběhu prvních dvou třetin přímo šokující. Makarov musí být stále ve střehu.
     
    50:51
    Šolochov projel obranou jak nůž máslem a následnou nahrávkou vybídl ke střele Rybakova, jehož zakončení skončilo v rukavici hbitého strážce domácí klece.
     
    49:49
    Nižněkamsk se stáhl na svou třetinu a už se snaží jen bránit dvoubrankový náskok, dopředu se nehrne. Tohle by se mu mohlo pořádně vymstít.
     
    48:51
    Po zneškodnění domácího výpadu se k pryži dostal Alexandr Rybakov, který nyní jede v čele tažení hostujícího celku na branku.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Puustinen (Arkalov, Zdunov), 16. Jo. Nättinen (Polášek, Ruohomaa), 39. Arkalov, 60. Ruohomaa (Jo. Nättinen, Padakin) – 46. Stoa (Šinin, Kravcov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: An. Makarov (I. Ježov) – Polášek, An. Sergejev, Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov, Semjonov, Volgin, Timašov – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Puustinen – Nestrašil, Padakin, Porjadin – Avcin, Chajrullin, Jakimov – Arkalov, Zdunov, Šafigullin.
    Traktor Čeljabinsk: Sudnicin (41. Děmčenko) – Šinin, Bailen, Nikitin, Isajev, Borodkin, A. Petrov, N. Chlystov – Enlund, Šarov, Polygalov – Stoa, Lapenkov, Glinkin – Rybakov, Kokujov, Kravcov – Senťurin, Gubarev, Šolochov – Tridčikov.

    Rozhodčí: Gofman, Ovčinnikov – Smirnov, Kuprijanov.

    Diváci: 4 564
    thejrc.org