Čerepovec – Jokerit 0:4 (kon.) | Soči – Minsk 1:2 (kon.)
konec
HK Soči
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Úterý 06.11.2018, 17:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 39:20.
    Zblokované střely – 7:15.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 0/8 – 2/8.
    Vhazování – 31:27. (19:52:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí velice překvapivým vítězstvím posledního Dinama Minsk, které uspělo na ledě Soči poměrem 2:1. Rozhodující branka přišla v úvodu druhé třetiny, následně běloruský celek vzdoroval obrovskému tlaku soupeře, který si vytvořil řadu vyložených šancí. Dnes ale velmi dobře chytal brankář Enroth, který nejednou podržel svoje mužstvo ve hře o vítězství. Dinamo v poslední periodě takřka neútočilo, avšak soupeř doplácel na neproměňování vyložených šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Dinamo i nadále odolává, do konce zápasu nezbývá už moc času. Naopak Soči se výrazně krátí čas...
     
    59:00
    Domácí hrají v šesti!
     
    58:15
    Soči výrazným způsobem sevřelo soupeře, nakonec to ale nepřineslo nic nebezpečného. Mezitím Šikin pokukuje po střídačce, domácí to zřejmě zkusí v šesti.
     
    57:25
    Volkov neúnavně napadal rozehrávku soupeře, což málem přineslo úspěch v podobě zisku kotouče. Nakonec ale uspěla přesila domácích hokejistů.
     
    56:30
    Akmaldinov to zkoušel z velkého úhlu, což nemohlo Enrotha nikterak vyděsit. Posléze Soči zůstalo před brankou, Budkinovi se ale nepovedla přihrávka křížem.
     
    55:46
    Kosticyn se dostal s pukem až za modrou čáru, nicméně v nejméně vhodný okamžik mu hrací předmět sjel z čepele. Na druhé straně si hraničním zákrokem pomohl Wiercioch.
     
    54:25
    Po delší době se mohl do útočné třetiny dostal také Minsk, avšak Kitarov byl v souboji o puk pomalejší. Sočí rozjíždí další akci středem hrací plochy.
     
    53:40
    Obrovská šance na srovnání! Rosén zůstal před brankou zcela sám, i přesto se mu nepodařilo zamést puk do poloodkryté svatyně. Enroth opět čaruje!
     
    53:04
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kristian Chenkel – 2 min., držení).
     
    52:52
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    52:30
    Točickij nejprve nahodil za branku soupeře, posléze se puk dostal zpět na jeho hokejku, načež rána švihem skončila na hrudi Enrotha, který posléze přerušil hru.
     
    50:40
    Šmeljov přihrál před branku, kde byl zcela osamocený Kaletnik, kterému se ale nepodařilo překonat Enrotha. Posléze Minsk vyhodil přes všechny čáry.
     
    50:21
    Jenomže domácím se přesilová hra opět nedaří, soupeř jí totiž brání velice dobře. Od Soči ještě nepřiletěla střela, Enroth je tak několik desítek vteřin bez zákroku.
     
    49:17
    Posléze se před branku natlačil Altybarmakjan, který rovněž neprotlačil puk za švédského brankáře. Dinamo je opět pod tlakem, i tak ale drží hubené vedení.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Arťom Arťomov – 2 min., hákování).
     
    48:42
    Velice sympaticky to před malým momentem udělal Chlopotov, který se proháčkoval až za posledního obránce, následnou ránu dokázal Enroth vyrazit vedle sebe.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 8. Šmeljov (Alexandrov) – 13. Kovyršin (Lisovec, Chenkel), 22. Pulkkinen


    HK Soči: Šikin (Barulin) – Ščitov (C), K. Vorobjov, Alexandrov, Jokipakka, Rykov, Alexandrov, Budkin, D. Musin – Rachimullin, R. Rosén, O'Dell (A) – Šmeljov (A), Kaletnik, Polunin – Chlopotov, Točickij, Akmaldinov – Altybarmakjan, Tomilin, Beljajev.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Wiercioch, Chenkel, Znacharenko, Lisovec, D. Osipov, Chochlov, Jevenko – Q. Howden (A), Denis Kazionov, Pulkkinen – Kogaljov, S. Kosticyn, A. Kosticyn (A) – An. Stěpanov, Kovyršin, Kitarov (C) – Arťomov, A. Volkov, Drozdov – Litvinov.

    Rozhodčí: Oskirko, Gamalej – Golovljov, Savenkov
    thejrc.org