Třinec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 20.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (19:26:55)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Šimon Hrubec – Jaroslav Pavelka.
     
    Dohrávka osmnáctého kola je u konce, z vítězství 3:1 se radují domácí Oceláři! Hráči s drakem na prsou si ve druhé třetině vypracovali jednobrankový náskok, který udrželi až do posledních chvil. Trefou do prázdné branky pak vítězství domácích pečetil Martin Adamský.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Martin ADAMSKÝ - 3:1
     
    59:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují do prázdné branky a pečetí svou výhru! Šimon Hrubec rozehrál kotouč na Tomáše Marcinka, jenž mohl s MARTINEM ADAMSKÝM jít do přečíslení dvou proti jednomu, Marcinko za útočnou modrou předložil těžký puk pro MARTINA ADAMSKÉHO, který s notnou dávkou štěstí dokázal dopravit kotouč do hradecké branky! Asistence: Tomáš Marcinko, Šimon Hrubec.
     
    59:05
    Oceláři získali kotouč a poslali jej do soupeřova pásma. Puk na icing nedoklouzal, hosté tak musí začít z vlastní třetiny.
     
    58:48
    Pavelka zůstává na střídačce, hosté to zkusí s prázdnou brankou a šesti bruslaři v poli!
     
    58:48
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:48
    Oceláři jsou kompletní. Hradečtí ještě zůstali v útočném pásmu, tvrdá střela Tomáše Vincoura ale zamířila jen do Hrubcovy lapačky.
     
    58:19
    Hrubec chtěl rychle odehrát puk po Paulovičově nahození, třinecký brankář ale trefil jen napadajícího Cingela, který ale nabídnutou příležitost nevyužil.
     
    58:00
    Rosandič posílal dlouhý pas na útočnou modrou, nikdo z Hradeckých ale kotouč nezastavil, ten tak doputoval na zakázané uvolnění.
     
    57:44
    Hrňa bojoval o kotouč u hrazení ve vlastním pásmu, Hradečtí se nakonec sami špatnou přihrávkou vykázali do střední třetiny.
     
    57:11
    Mountfieldu se nepovedl návrat do útočné třetiny, Doudera opět odpálil kotouč za Pavelkovu klec.
     
    56:55
    Krajíček zachytil nahození Radovana Pavlíka, třinecký kapitán pak uklidil kotouč do hradecké třetiny.
     
    56:43
    Hosté začínají početní výhodu tvrdou střelou Zámorského od modré, kterou Hrubec bez obtíží zastavil.
     
    56:31
    Hradečtí získali kotouč a pokusili se o rychlý přechod do útočné třetiny. Ten ale skončil na modré čáře, kde David Musil dost nevybíravým způsobem k ledu poslal jednoho z hostujících hráčů. Přesilovka pro Mountfield.
     
    55:51
    Růžička ve vlastním pásmu zachytil hostující rozehrávku a se svými spoluhráči se vydal do protiakce. Růžičkův pas na Marcinka ale byl sražen do rohu kluziště.
     
    55:25
    Adamský u modré čáry zvedl hůl rozehrávajícímu Lessiovi a poslal kotouč do střední třetiny.
     
    54:47
    Další útok Hradce končí zákrokem Hrubce, Oceláři pak odpálili puk na icing.
     
    54:24
    Werek přišel o puk v rohu hostující třetiny, Hrubec ale proti rychlém přečíslení Hradce tří proti dvěma zasahovat nemusel.
     
    53:50
    Dnešní utkání sleduje 3 992 diváků.
     
    53:50
    Chmielewski v rohu hostující třetiny vybojoval kotouč, který se dostal na modrou, odkud pálil Krajíček. Pavelka drží puk v lapačce. Po odpískání se u hostující branky do sebe pustili Chmielewski se Zámorským, sudí ale celou situaci rychle uklidnili.
     
    53:31
    Hra je přerušená po souboji o kotouč v rohu hradecké třetiny, vhazovat se bude po komerční přestávce v blízkosti Pavelkovy branky.
     
    53:10
    Polanský s Růžičkou marně dobývali hostující pásmo, o chvíli později pak Cienciala ve vyložené šanci netrefil Růžičkův pas.
     
    52:13
    Až v samotném závěru přesilovky se hosté dostali ke střele, šance to však byla veliká! Dominik Graňák se dostal k dorážce na pravé straně kluziště, Hrubec se ale dokázal včas přesunout! Druhou Graňákovu dorážku pak zastavil Galvinš!
     
    51:22
    Graňák se středem kluziště chtěl probít do útočné třetiny, u útočné modré ho ale zastavila dvojice Dravecký – Marcinko. Oceláři opět expedujíc puk k Pavelkovi.
     
    50:57
    Hradci se nepovedl ani třetí pokus o útok, Oceláři se opět osvobodili.
     
    50:36
    Oceláři se zatím brání velmi dobře, Slezanům se již dvakrát povedlo odpálit kotouč za Pavelkovu branku.
     
    50:08
    Ethan Werek o chvíli později nedovoleným způsobem zastavil rodící se hradeckou protiakci, přesilovka tentokráte pro hosty.
     
    49:54
    Mountfield hraje v plném počtu. V závěru přesilovky ještě hostujícího brankáře ohrožovali Roth s Werekem, ani jeden z třineckých hráčů ale neuspěl.
     
    49:29
    Hrňa pálil od modré, jeho střela ale nebyla přesná. Hradečtí se osvobodili.
     
    49:02
    Růžička z levé strany hledal před brankou stojícího Marcinka, přihrávka ale byla hosty sražená do rohu kluziště. Domácí pokračují v tlaku.
     
    48:18
    Růžičkovi se na útočné modré nepovedl pas na Bukartse, hosté se opět osvobodili.
     
    48:04
    Hradec vyhrál buly ve vlastním pásmu a okamžitě odpálil kotouč za Hrubcovu branku.
     
    47:49
    Oceláři ve vlastním pásmu ubránili tlak Hradce, při jejich následném pokusu o protiútok byl Radkem Smoleňákem ve středním pásmu faulován Galvinš. Slezané si zahrají přesilovou hru.
     
    46:46
    Bukarts na vlastní modré pouze protečoval Gernátovo vyhození, domácím je pískán ofsajd.
     
    46:34
    Dlouho avizovaná přihrávka na čekajícího Růžičku byla sražená Koukalem do střední třetiny, kotouč se nakonec došoural až do útočné třetiny. Hrubec musel vyjet ze své branky, aby odehrál puk před dojíždějícím Koukalem. Třinecký brankář ale poslal puk jen do míst, kde najížděl Radek Smoleňák, kterému se povedlo kotouč zachytit a okamžitě poslat do prázdné třinecké branky. Smoleňák ale stál v ofsajdu!
     
    45:47
    Oceláři se o chvíli později již do soupeřovy třetiny dostali, Doudera ale z mezikruží netrefil branku. Slezané pokračují v útočném pásmu.
     
    45:15
    Chmielewski se snažil protlačit do útočného pásma, jeho dvě protisměrné kličky ale nenašly pochopení u bránícího Linharta.
     
    44:40
    Polanský od modré čáry nastřelil puk na Pavelku, ten jej vyrazil ke svým obráncům. Hradečtí poslali hru do středního pásma.
     
    44:12
    Werekova formace drží kotouč v útočném pásmu. Pavelku dvakrát ohrožoval Roth, jednou Bukarts. Ani jeden z třineckých hráčů ale netrefil branku. Další Bukartsovu střelu pak Pavelka ukryl v lapačce.
     
    43:24
    Další útočné snažení domácích již končí ohrožením hostujícího brankáře, od které se od modré čáry postaral Marcinko. Pavelka drží puk v lapačce.
     
    42:24
    Hrubec musel zasahovat i proti pokusu Vopelky z ostrého úhlu. Oceláři se poté zmocnili kotouče a zavezli jej do soupeřovy třetiny, Kovařčík ale proti bránícímu Zámorskému neuspěl.
     
    41:43
    Hradečtí jsou v úvodu dvacetiminutovky aktivnější. Paulovič se dostal ke střeleckému pokusu z pravé strany, Hrubec byl připraven.
     
    40:57
    Hradečtí zvládli buly ve vlastním pásmu, přesunuli se rychle do útočné třetiny a ohrozili třineckého brankáře. Střelu Radovana Pavlíka však Cingel tečoval mimo tři tyče.
     
    40:36
    Oceláři se po úvodním buly dostali do útočného pásma, Gernát ale nedokázal vystřelit kolem bránícího Koukala. Hradecký útočník pak rukou odehrál kotouč do střední třetiny, kde se k němu dostal Smoleňák. Hra se vrací před Pavelku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí, Oceláři před třetí třetinou drží jednobrankové vedení. Úvod periody se nesl v duchu nedovolených zákroků, oba týmy celou minutu hrály ve třech. Nikdo ale tuto netradiční herní situaci nevyužil. Síť jedné z branek se vlnila až v dvacáté sedmé minutě, kdy Ciencialovu přihrávku zužitkoval Ondřej Kovařčík. Hosté také měli k dispozici několik slibných šancí, Hrubce ale nepřekonali.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:52.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Oceláři mohli jít do rychlé protiakce, Kovařčík ale u modré trochu pozdržel rozehrávku, čímž do ofsajdu vystavil Ciencialu.
     
    39:30
    Hosté zvládli buly ve vlastním pásmu a vydali se do útočné třetiny. Ke dvěma střelám se dostal Vincour, v obou případech dobře zasáhl Hrubec.
     
    38:48
    Hosté nezvládli rozehrávku a poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    38:37
    Mountfield hraje v plném počtu. V závěru přesilovky se ještě ke střele dostal Gernát, Pavelka byl připraven.
     
    38:06
    Bukarts si s Růžičkou dvěma křížnými přihrávkami vyměnil kotouč, načež mohl lotyšský útočník střílet z pravé strany. Pavelka byl připraven, hosté se následně osvobodili.
     
    37:22
    Smoleňák za vlastní brankou zachytil Hrňovu rozehrávku a opět odpálil puk do blízkosti Hrubcovy klece.
     
    37:00
    Koukal vyhrál buly a odpálil kotouč za Hrubcovu klec. Domácí musí začít z vlastního pásma.
     
    36:51
    Oceláři zahájili přesilovku střelou Krajíčka od modré, kterou bez obtíží kryje Pavelka.
     
    36:36
    Aron Chmielewski byl při rychlém přechodu do útočného pásma faulován Petrem Zámorský, který svou holí trefil Chmielewského obličej. Přesilovka pro Oceláře.
     
    36:11
    Čtvrtá formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, k zakončení se ale Oceláři nedostali. Hradečtí pak přesunuli hru do své útočné třetiny, v rohu kluziště ale Chalupa přišel o kotouč.
     
    35:31
    Polanský za hostující brankou vybojoval kotouč pro Adamského, jeho střela z ostrého úhlu ale byla tečována do ochranné sítě.
     
    35:17
    Polanský vyhrál buly přímo na hůl Rotha, který od modré vyslal pořádnou pumelici. Kotouč nicméně netrefil branku. Hra je přerušená pro posunutí hradecké klece.
     
    35:04
    Neujala se ani střela Doudery od modré, kterou Pavelka našel v lapačce. Po odpískání se u hostující branky pošťuchovali Cingel s Marcinkem, oba kohouty ale hlavní sudí velmi rychle uklidnil.
     
    34:49
    Růžička ve středním pásmu zastavil akci Mountfieldu, třinecký útočník pak do útočného pásma vyslal Marcinka. Ten si obkroužil Pavelkovu branku, zasunout puk za záda hostujícího brankáře ale nedokázal.
     
    34:15
    Hosté se znovu dostali do útočného pásma, Vopelku ale v rohu kluziště o kotouč obral Werek. Kanadský útočník pak ale nepřesně rozehrál na Douderu, hrát tak mohou opět Hradečtí.
     
    33:39
    Oceláři ustáli tlak Mountfieldu a sami pak zahrozili. Cienciala s Rothem připravili dobrou šanci pro Bukartse, ten ale pouze vyprášil Pavelkovu vyrážečku.
     
    32:54
    Hosté zvládli buly ve vlastním pásmu a velmi rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště. V dobré šanci stál Paulovič, jeho pokus ale minul branku. Doudera pak raději odpálil puk na icing.
     
    32:31
    Svačina u vlastní modré zachytil hostující přihrávku a spolu s Polanským se vydal do protiakce. Tu po několika přihrávkách v útočném pásmu zakončoval Adamský, Pavelka byl připraven. Komerční přestávka.
     
    31:48
    Gernát hodně lehkomyslně rozehrával kotouč pomalým pasem kolem vlastní branky, čehož mohli využít Tomáš Vincour s Radovanem Pavlíkem. Ani jeden z hostujících útočníků ale z bezprostřední blízkosti Hrubce nepřekonal!
     
    31:17
    Marcinko vyhrál buly přímo mezi své dva beky a Oceláři se tak museli stáhnout do vlastního pásma. Následná rozehrávka domácích skončila na zakázaném uvolnění.
     
    31:04
    Roberts Bukarts s Ethanem Werekem se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které po Bukartsově přihrávce zakončoval kanadský útočník! Werekovi ale střelu do ochranné sítě přizvedl Chalupa!
     
    30:45
    Oceláři dostali hru do útočného pásma, Werekův pas zpoza Pavelkovy branky ale našel jen hradeckou hůl. Hosté se svou protiakcí neuspěli.
     
    29:57
    Cienciala ztratil kotouč v útočném pásmu, což umožnilo hostujícímu Lessiovi jít do rychlého protiútoku. Útočník Hradce najížděl z levé strany, jeho střelu ale Hrubec dokázal ramenem vyrazit.
     
    29:15
    Ocelářům je pískána hra vysokou holí, byť kotouč zasáhl jeden z hradeckých hráčů. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Hrubce.
     
    28:36
    Po souboji Hrni s Vopelkou ve středním pásmu se kotouč odrazil mimo hrací plochu, vhazování v neutrální zóně.
     
    28:10
    Polanský nejprve zablokovat střelu Linharta, následně se pak třinecký útočník vydal do protiakce. Jeho přihrávka na najíždějícího Hrňu ale nebyla přesná.
     
    27:41
    Hradečtí pokračovali v útočném pásmu, Hrubcovi se povedlo zastavit výpad Lessia. Oceláři se brání jen za cenu icingu.
     
    27:24
    Polanskému ve středním pásmu utekl kotouč, čehož mohl využít Vincour. Hostující útočník se natlačil do útočné třetiny, svou střelu ale poslal jen do nohou bránícího Doudery.
     
    26:44
    Bukarts se po levé straně prosmýkl do útočné třetiny, jeho následná střela ale skončila jen v Pavelkově lapačce. Komerční přestávka.
    26:31 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:1
     
    26:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají tlaku v útočné třetině a podruhé v utkání jdou do vedení! David Cienciala se v rohu hostujícího pásma zmocnil kotouče, centr čtvrté třinecké formace si vybruslil do kruhu pro vhazování a pak přesným pasem našel nehlídaného ONDŘEJE KOVAŘČÍKA! Tomu sice kotouč napoprvé utekl, po zpracování ale útočník Ocelářů trefil mezírku mezi Pavelkovými betony! Asistence: David Cienciala.
     
    26:11
    Pavelka raději ukryl kotouč před dotírajícím Chmielewskim, vhazovat se bude po pravé ruce hradeckého brankáře.
     
    25:56
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě Pavelku ohrožovali Gernát s Adamským, ani jeden z třineckých hráčů ale skulinu v postoji hradeckého brankáře nenašel.
     
    25:30
    Třineckým se nepovedla rychlá rozehrávka na Svačinu, kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    25:24
    Gernátovi na modré utekl kotouč, Oceláři se musí vrátit do vlastního pásma.
     
    25:09
    Pavelku ostřelovala dvojice Krajíček – Hrňa. Třinecký kapitán pálil od modré, Hrňa zase z levé strany. Poslední Hrňův pokus skončil v Pavelkově lapačce.
     
    24:23
    Hradečtí se po vyhraném buly osvobodili, Bukarts ale velmi rychle vrátil kotouč do útočné třetiny. Po Hrňově střele se strhl souboj o kotouč před brankářem Pavelkou, Oceláři jsou stále v útočné třetině.
     
    23:47
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu a vybojovali si další přesilovku. Jiří Polanský se chtěl dostat od hrazení, v tom mu ale nedovoleným způsobem zabránil Petr Zámorský. Polanský ale i přes faul dokázal přihrát Krajíčkovi, který z blízka napálil připraveného Pavelku.
     
    23:36
    Adamský z rohu útočného pásma chtěl najít před brankou stojícího Svačinu, přihrávku ale zastavil Zámorský.
     
    23:04
    Oceláři i Hradec hrají v plném počtu. Slezané drží puk na svých holích, cestu k Pavelkovi si ale budou muset klestit od vlastní branky.
     
    22:44
    Dragoun ve vlastním pásmu sebral kotouč Bukartsovi a pak jej zavezl až do útočné třetiny. Tam ale nenašel cestu kolem bránícího Galvinše.
     
    21:55
    Chmielewski se Zámorským jsou na ledě, hraje se ve čtyřech na obou stranách. Chmielewského okamžitě vystřídal Bukarts, který dokázal připravit slibnou šanci pro Gernáta. Ten ale z mezikruží netrefil branku.
     
    21:25
    Adamský zavezl kotouč do útočné třetiny, na modré jej pak předal Rothovi. Třinecký bek se natlačil až před Pavelkovu branku, jeho následný pas na Douderu ale byl příliš pomalý. Hostující brankář drží puk v lapačce.
     
    20:50
    Přesilovka nakonec trvala pouhou jednu vteřinu. Ethan Werek při vhazování podrazil svého soka, hrát se tak bude ve třech na obou stranách. A to nejméně minutu a tři vteřiny.
     
    20:49
    Do další šance se dral Lukáš Krajíček, toho ale v předbrankovém prostoru hákoval Petr Koukal. Oceláři si v následujících šedesáti čtyřech vteřinách zahrají přesilovku čtyř proti třem.
     
    20:37
    Hradečtí se po vyhraném buly dostali do útočné třetiny, Koukal ale nedokázal projít kolem bránícího Gernáta. Třinecký bek se pak zapojil do protiakce, kdy si sjížděl na Růžičkův pas. Gernát ale netrefil branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabin se jde za vyrovnaného stavu 1:1. První branku utkání ve druhé minutě vstřelil Milan Doudera, hosté pak kontrovali o čtyři minuty později, když v oslabení skóroval Michal Dragoun. V dalším průběhu třetiny bylo k vidění několik dalších slibných šancí, hosty ale dvakrát zastavila tyč třinecké branky, domácí pak několikrát netrefili odkrytou branku Mountfieldu.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:52.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Aron Chmielewski nahodil kotouč na Pavelku, hostující brankář ale kotouč ze své lapačky nepustil. Polského útočníka pak tvrdě dohrál Petr Zámorský, což se Chmielewskému nelíbilo a svou hůl namířil do obličeje hradeckého beka. Oba hráči si odpykají dvouminutový trest, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    19:44
    Akci Ciencialy zastavuje hvizd sudích pro ofsajd, vhazovat se bude před Hrubcem.
     
    19:15
    Roberts Bukarts dostal od Růžičky exkluzivní pas přímo do prostoru mezi kruhy pro vhazování, lotyšský útočník si potáhl kotouč na bekhendovou stranu, položil si brankáře Pavelku, pak ale trestuhodně minul!
     
    18:30
    Krajíček je na ledě. V závěru početní výhody ještě Hrubcovu pozornost otestoval Koukal, třinecký brankář vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    18:14
    Slezané opět vyexpedovali kotouč za Pavelkovu branku, jejich oslabení se chýlí ke konci.
     
    17:44
    Vladimír Dravecký velmi dobře atakoval hostující rozehrávku a málem se z něj stal střelec branky! Dravecký ale nedokázal z mezikruží usměrnit puk za Pavelkova záda!
     
    17:10
    Oceláři ve vlastním oslabení drží kotouč na svých holích a hosty k ničemu nepouštějí. Krajíček po několika přihrávkách ve vlastním pásmu vystřelil puk do hradecké třetiny.
     
    16:38
    Vincour v předbrankovém prostoru tečoval Zámorského střelu jen do připraveného Hrubce, Roth následně odpálil kotouč za Pavelkovu klec.
     
    16:23
    Početní výhoda tentokráte pro Hradec, na trestnou lavici usedá třinecký kapitán Lukáš Krajíček.
     
    16:01
    Mountfield mohl jít do vedení, proti střele Matěje Chalupy ale Hrubcovi již podruhé v zápase pomohla pravá tyč!
     
    15:40
    Hradec hraje v plném počtu. Oceláři se ve zbývajících vteřinách přesilovky do útočné třetiny nedostali.
     
    15:07
    Od modré to dvakrát zkoušel Roth, v obou případech ale trefil bránícího hráče. Na druhou stranu si to pak namířil Rákos, který dokázal ohrozit třineckého brankáře. Hrubec zasáhl pravým betonem.
     
    14:29
    Slezané se znovu dostali do útočné třetiny. Od modré to znovu zkoušel Krajíček, jeho pokus ale Hradečtí opět zblokovali a poslali puk do neutrální zóny.
     
    14:02
    Oceláři kombinují v útočném pásmu. Krajíčkovu střelu od modré hosté srazili do rohu kluziště, kde se kotouče zmocnil Radovan Pavlík a odpálil jej do střední třetiny.
     
    13:34
    Hostům ale získaný puk nebyl k ničemu, když se držením v souboji provinil Mislav Rosandič. Komerční přestávka.
     
    13:25
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu hradeckého pásma, puk ze souboje nakonec vydolovali hosté.
     
    12:36
    Svačina po pravé straně zavezl kotouč do útočné třetiny, zpětným pasem pak ke střele vyzval Adamského. Ten od modré pálil dvakrát. Poprvé do bránícího hráče, podruhé do Pavelkovy vyrážečky.
     
    11:46
    Cienciala pálil hned z buly, Pavelka vyrazil puk betonem. Hosté se následně marně pokusili o protiakci, to samé ale platilo i na druhé straně, když kolem bránícího Linharta neprošli Kovařčík s Chmielewskim.
     
    11:03
    Bukarts se ze středního pásma prokličkoval až do útočné třetiny, kde spolu s Werekem připravil dobrou příležitost pro Draveckého. Ten mohl pálit z mezikruží, delší zpracování ale slovenského forvarda o střelu připravilo. Hosté následně odehráli kotouč na icing.
     
    10:16
    Po další akci Mountfieldu se ke slovu dostala Hrubcova lapačka, která zastavila střelu Cingela.
     
    09:56
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště a hosté málem slavili vedoucí branku! Tomáš Vincour dostal nabito do prostoru mezi kruhy, jeho rána ale pouze zacinkala na pravé tyč Hrubcovy branky!
     
    09:17
    Hradeckým se nepovedla akce v útočném pásmu, při níž Dragoun přišel o kotouč. Oceláři tak mohli jít do protiakce, kterou po Hrňově pobídce zakončoval Marcinko. Pavelka vyráží.
     
    08:33
    Oceláři se nicméně udrželi útočném pásmu a po několika kličkách a přihrávkách se ke střele z pravého kruhu pro vhazování dostal Adamský. Pavelka kryje.
     
    08:03
    Chmielewski v rychlostním souboji přesprintoval Filipa Pavlíka a následně adresoval přihrávku Svačinovi. Ten ale dostal puk do hodně těžkého úhlu, ze kterého nedokázal trefit branku.
     
    07:20
    Hradec hraje v plném počtu. Smoleňák se chtěl ze středního pásma vydat do útočné třetiny, hostujícímu útočníkovi ale v poslední chvíli utekl puk z hole. O kotouč se následně bojovalo v rohu třineckého pásma, hrací předmět se ale dostal mimo ledovou plochu. Komerční přestávka.
     
    06:48
    Oceláři pokračují v přesilovce. Slezané se dostali do útočného pásma, na Pavelku to z velké vzdálenosti zkoušeli Adamský s Rothem. Ani jeden ale neuspěl.
    05:49 Michal DRAGOUN - 1:1
     
    05:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Oceláři se nedohodli ve vlastním pásmu a doslova darovali Hradci vyrovnávající branku! Daniel Rákos u hrazení zachytil kotouč, který před tím utekl Bukartsovi, a spolu s MICHALEM DRAGOUNEM se vydal ve dvou proti Hrubcovi! Rákos potáhl puk na pravou stranu a pak jej zpětným pasem předložil najíždějícímu MICHALU DRAGOUNOVI! Ten měl jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku do prázdné branky! Asistence: Daniel Rákos.
     
    05:38
    Ocelářům se v početní výhodě zatím vůbec nedaří, Mountfield dobře brání své území a vyhazuje kotouče do neutrální zóny.
     
    04:49
    Matěj Chalupa následně rozehrál protiakci Mountfieldu, ve které si nahodil puk na branku a sprintoval za ním. Chalupa však před Hrubcem tvrdě brzdil a na třineckého brankáře poslal pořádnou sprchu sněhu. Sudí Chalupu vyloučili na dvě minuty.
     
    04:41
    Tomáš Marcinko s Martinem Růžičkou šli do přečíslení dvou proti jednomu, Marcinkovu přihrávku na Růžičku ale v poslední chvíli srazil bránící Matěj Chalupa mimo dosah třineckého útočníka!
     
    04:20
    Ondřej Kovařčík si ve vlastním pásmu poradil s trojicí protihráčů a přesným pasem do protiakce vyzval Ciencialu. Ten si nabruslil za modrou čáru a střelou kolem bránícího hráče chtěl překvapit Pavelku. Brankář Mountfieldu drží puk v lapačce.
     
    03:58
    Hradečtí se velmi rychle dostali z vlastního pásma až před Hrubcovu branku, tečovaná pobídka Lessia z levé strany ale našla cestu jen do lapačky třineckého brankáře.
     
    03:10
    Z neutrální zóny na Hrubce nahazoval Piché, brankář Ocelářů kotouč ztlumil a následně rozehrál svým bekům. Ti pak dlouhým pasem do akce vyslali Adamského, jeho ránu od modré ale Pavelka vyrazil.
     
    02:47
    Marcinko chtěl z rohu kluziště posla kotouč na modré stojícímu Galvinšovi, přihrávku ale dokázal tečovat Smoleňák a puk se dostal do středního pásma.
     
    02:16
    Oceláři jsou při chuti. V útočném pásmu se držela čtvrtá formace domácích, Ondřej Kovařčík přihrávkou z rohu kluziště ke střele vyzval Arona Chmielewského. Polský útočník mířil do horního růžku hradecké branky, Pavelka bleskurychle máchl lapačkou a zastavil tak třinecký pokus.
    01:45 Milan DOUDERA - 1:0
     
    01:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle střílí první branku a jdou do vedení! Ethan Werek s MILANEM DOUDEROU začali útočnou akci u vlastní branky, po rychlém přechodu středního pásma se od modré čáry ke střele odhodlal MILAN DOUDERA, třinecký bek propálil Pavelku mezi jeho vyrážečkou a tělem! Asistence: Ethan Werek.
     
    01:15
    Oceláři vystřídali a Polanského formace se dostala k první střele zápasu. Martin Adamský zachytil kotouč u modré čáry, třinecký útočník se nijak nerozpakoval a okamžitě pálil. Pavelka má puk v lapačce.
     
    00:41
    Úvodní buly pro Oceláře. Růžička s Hrňou se okamžitě chtěli dostat do útočné třetiny, proti bránícímu Linhartovi ale třinečtí útočníci neuspěli. Na druhé straně pak zpoza Hrubcovy branky Smoleňák hledal Rákose, přihrávku ale zastavit Gernát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledě, utkání mezi Oceláři a Hradcem Králové začne za pár okamžiků!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Krajíček (C), Gernát, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (C), Piché, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – Rákos (A), Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Lessio, Bičevskis, Paulovič – M. Chalupa, Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerat, Hynek.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři v pátém kole zavítali pod Bílou věž, hráči s drakem na hrudi chtěli vylepšit do té doby nepříliš příznivou bilanci. Slezané se v zápase dostali do několika vyložených příležitostí, třinečtí střelci ale ani jednou nedostali kotouč do domácí sítě. Tři body tak zůstaly v Hradci.

    28. září 2018: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    11. Zámorský (Rosandić, Smoleňák), 47. M. Chalupa (Smoleňák, F. Pavlík).
     
    Mountfield Hradec Králové

    Hradečtí do sezony vstoupili velmi dobře, navzdory úvodní prohře na ledě Sparty. Tým zpod Bílé věže pak zaznamenal sedm výher v řadě, což Východočechy katapultovalo do horních pater tabulky. V posledním období se výkony Hradce střídají jako na houpačce. Po dvou výhrách v Chomutově a se Zlínem přišly porážky v Olomouci a Karlových Varech. V posledním utkání ale Mountfield opět bodoval, když doma porazil Kometu 6:3.

    Do Hradce Králové se podruhé v letošní sezoně vrátil útočník Radek Smoleňák, který v posledních dvou zápasech svému týmu pomohl shodně dvěma góly. Produktivitu Mountfieldu ale jinak táhne obránce Petr Zámorský. Útočně laděný bek v dosavadních devatenácti kolem zaznamenal dvacet bodů (5+15), před druhým Radovanem Pavlíkem má osmibodový náskok. V brankovišti více prostoru dostává Brandon Maxwell, který zasáhl do dvanácti klání. Americký brankář průměrně inkasuje dvě branky na zápas, úspěšnost zákroků pak drží u hranice 92 %.

    Poslední zápas Mountfieldu
    18. listopadu 2018: Mountfield HK – HC Kometa Brno 6:3 (3:2, 1:0, 2:1).
    Branky a nahrávky:
    7. Cingel, 7. Bičevskis (Lessio, Paulovič), 19. Paulovič (Lessio, Bičevskis), 35. Smoleňák (Zámorský, F. Pavlík), 43. Smoleňák (Zámorský, Linhart), 47. Cingel (Vincour, R. Pavlík) – 2. Mallet (R. Zohorna, Köhler), 13. P. Holík (Mueller), 56. Mallet (L. Horký, Hruška).

    Sestava Mountfieldu v posledním zápase: Pavelka – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Rákos – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Lessio – Chalupa, Dragoun, Bezúch.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři pokračují ve skvělých výkonech, v sobotní předehrávce dvacátého kola svěřenci trenérů Václava Varadi, Marka Zadiny a Jiřího Raszky na své konto zapsali pátou výhru v řadě a posunuli se do vrchních pater tabulky. Slezanům aktuálně patří třetí příčka za vedoucím Libercem a druhým Mountfieldem, oba však odehráli o jeden duel víc. Pokud se Třineckým podaří v úterní dohrávce osmnáctého kola zvítězit o pět a více branek, posunou se Oceláři do čela extraligové tabulky.

    "Přiznám se, že to moc nesleduji. Jasně, člověk si uvědomuje, že vyhrává, ale my se soustředíme na každý zápas. V úvodu sezony tam byly prohry, teď se to snažíme dohnat. V tomhle musíme pokračovat i nadále. To se projevilo v zápase s Litvínovem. Nemyslím si, že bychom byli lepším týmem, ale dokázali jsme najít cestu k vítězství. Tohle zvládají jen dobré týmy a já myslím, že dobrým týmem jsme," říká Tomáš Marcinko.

    Poslední zápas Ocelářů

    17. listopadu 2018: HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 1:1, 2:1).
    Branky a nahrávky:
    13. Marcinko, 36. Marcinko (Hrňa), 49. Adamský (Roberts Bukarts, Roth), 54. Chmielewski (O. Kovařčík) – 29. Porseland (F. Lukeš), 49. Hunkes (Baránek, M. Hanzl).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Roth, Krajíček, D. Musil, Galviņš, Matyáš, M. Doudera, F. Haman – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga v úterý má na programu dvě dohrávky osmnáctého kola, v třinecké WERK ARENĚ se proti sobě postaví třetí Oceláři Třinec a druhý Mountfield Hradec Králové. Souboj o druhou příčku tabulky startuje v sedmnáct hodin, ke sledování přenosu z tohoto zápasu jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. M. Doudera (Werek), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) – 6. Dragoun (Rákos)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Krajíček (C), Gernát, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (C), Piché, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – Rákos (A), Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Lessio, Bičevskis, Paulovič – M. Chalupa, Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerat, Hynek
    thejrc.org