Kunlun – Soči 3:0 (kon.) | Ufa – Minsk 6:1 (kon.) | Jaroslavl – Barys 5:3 (kon.)
HC Slovan – Omsk 1:4 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Barys Nur-Sultan
Neděle 25.11.2018, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. Na počtenou! (17:23:22)
     
    V Jaroslavli je dohráno, domácí hokejisté dnes předvedli úctyhodný výkon. Nepříznivý stav 1:3 se jim podařilo otočit na konečných 5:3, a do tabulky si tak připisují zasloužené dva body. Astana za svým soupeřem zaostávala snad ve všech ohledech, na úspěch její výkon prostě nestačil.
     
    Československá stopa
    Dominik HRACHOVINA (AST) – 35 zákroků (87,5%)
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 40 – 25
    Zblokované střely: 8 – 15
    Vhazování: 34 – 30
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    V zápalu boje Darrena Dietze zahákoval Brandon Kozun (JAR), Lokomotiv tak utkání dohraje ve čtyřech hráčích. Barys má šanci vstřelit aspoň kontaktní gól.
     
    58:47
    Astana si vzala time-out, po jehož vypršení se Dominik Hrachovina už nevrací do branky! Hosté zkusí štěstí v šesti hráčích.
     
    57:53
    Kazašský celek je pevně usazený před brankou Lokomotivu, soupeřova obrana ho ale nepouští do nebezpečnějších střeleckých příležitostí.
     
    56:55
    Barys se konečně vzpamatoval a začíná znovu kousat. Vypadá to, že bude bojovat až do posledních sekund. Konovalov musí opět zpozornět.
     
    55:56
    Hraje se výhradně před brankou Astany, která působí celkem opařeně. Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes čtyři minuty.
    54:38 Jegor AVERIN - 5:3
     
    54:38
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že je definitivně rozhodnuto – dva body z dnešního utkání si do tabulky připíše Jaroslavl! Hrachovina sice zvládl z posledních sil zastavit Iljenkův výpad, na dorážku JEGORA AVERINA byl ale krátký a pustil za svá záda už pátý kotouč. Domácí forvard si tak zadělal na hattrick. Asistence: Arťom Iljenko.
     
    54:01
    Kevin Dallman to zkusil z velké vzdálenosti, Konovalov byl ale ve střehu i tentokrát a rychlým zákrokem udržel svůj celek ve vedení.
     
    53:16
    K vyrovnání teď nechybělo mnoho, za Konovalovem teď zazvonila horní tyč! Dvacetiletý gólman měl z pekla štěstí.
     
    52:46
    Sannikovova nepřesná přihrávka skončila na kazašské holi, výpad Lokomotivu dopředu se tak zastavil dost předčasně.
     
    51:48
    Alexejev nahrál dozadu Loktionovi a odjel střídat, domácí se zatím drží před svou vlastní klecí. Momentálně se jim nedaří přejít do útočného pásma.
     
    50:45
    Osipova pronásleduje jeden z protihráčů, který se nenechává jen tak odbýt. Domácímu bekovi teď pořádně znepříjemňuje život a snaží se jej odzbrojit.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 000 diváků (88,2% kapacity).
     
    49:42
    Dietzovo prudké zakončení z prostoru pro vhazování obětavě zblokoval Kutuzov, od nějž se pryž odrazila vysoko nad branku. To muselo bolet.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Averin (Kontiola), 34. Jurtajkin (Kartajev), 44. Kraskovskij (Kutuzov, Kajumov), 47. Alexejev (Jurtajkin, Kartajev), 55. Averin (Iljenko) – 24. Orechov (Dallman, Michajlis), 33. Panjukov, 33. Frattin (Michajlis)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – M. Osipov, Rafikov, Jelesin, Kronwall (C), Kutuzov, Čerepanov, Averin – Kozun, Kontiola, Loktionov – Averin (A), Iljenko, Sannikov – Jurtajkin, Alexejev, Kartajev – Kajumov, Apalkov (A), Kraskovskij – Slepec.
    Barys Nur-Sultan: Hrachovina (H. Karlsson) – Klimontov, Dallman (C), Dietz, Orechov, Polochov, Makljukov, M. Semjonov (A), Lipin – Boyd, R. Starčenko, Ševčenko – Michajlis, Valk, Frattin – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Petuchov, Panjukov, Grenc.

    Rozhodčí: Ansons, Gamalej – Majtak, Strelcov.

    Diváci: 8 000
    thejrc.org