Vancouver – Dallas 1:2 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:5 (kon.) | Boston – Detroit 2:4 (kon.)
Florida – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 5:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Arizona – St. Louis 6:1 (kon.)
Nashville – Chicago 5:2 (kon.) | Edmonton – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – Anaheim 5:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Philadelphia Flyers
Neděle 02.12.2018, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (03:39:59)
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 1 střela, 15:58 čas na ledě

    Radko Gudas (PHI) žádná bod, žádná střela, 16:01 čas na ledě
    Jakub Voráček (PHI) 2 body (1+1), třely, 19:47 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Claude Giroux (PHI) 1+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+0
    3. Travis Konecny (PHI) 1+0
     
    Ve třetí části měli více příležitostí domácí hráči, kteří ale kotouč do branky nedopravili. Ba naopak ve vlastní přesilové hře inkasovali, když jim ujel Dale Weise. Konečnou tečku utkání dal Jakub Voráček, na něhož zívala prázdná brána. Letci se tak zcela jistě odpoutají od poslední příčky v konferenci.

    Střely na branku: 31:26.
    Střely na branku v této třetině: 10:8.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Jakub VORÁČEK - 2:4
     
    59:38
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dnes to opravdu nebylo podařené vystoupení Krise Letanga, jenž to měl ke kotouči o maličko blíže. Ovšem JAKUB VORÁČEK jej obhodil a poslal černou gumu do prázdné branky. Bez asistence.
     
    58:35
    Casey DeSmith míří na střídačku a Pittsburgh pouští do hry šestého bruslaře.
     
    57:43
    Dominik Simon je nyní na ledové ploše s Tannerem Pearsonem a Derickem Brassardem. Domácí sestava se sice usadila před brankou soupeře, ale k zakončení se neprobojovala.
     
    Střely na branku: 31:25.
     
    57:29
    Tučňáci stupňují tlak a hnali se do další akce. Před branku si najížděl Phil Kessel, jenž místo puku zasáhl brankáře. Na ledové ploše se u zadního mantinelu strhla mela, kterou rozhodčí rychle vyřešili.
     
    57:18
    Phil Kessel z pravé strany přihrával před branku, kde si na zadní tyč sjížděl Derick Brassard. Ten byl atakován, ale v pádu zakončil. Ovšem černá guma jen těsně minula prostor tří tyčí.
     
    56:42
    Puk před branku nahazoval Kris Letang, jenž trefil záda svého kapitána. Kotouč poté zamířil jen vedle brány.
     
    54:47
    Od modré čáry vystřelil Juuso Riikola, který trefil před brankou stojícího obránce. Následně Letci vyhazují kotouč do středního pásma.
     
    54:21
    Pittsburgh vymyslel dlouhou přihrávku, která nakonec skončila na zakázaném uvolnění. Bude se vhazovat po levé ruce Caseye DeSmitha.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Střely na branku: 29:25.
     
    51:35
    Z ostrého úhlu zkusil pozornost brankáře Jake Guentzel, ovšem Anthony Stolarz byl nalepený u své tyče a zakončení vyrazil za branku.
     
    50:32
    Pittsburgh se bouří, jelikož před brankou soupeře byl podražen Bryan Rust. Hlavní rozhodčí ale vylučovat nebude, Letci se nemohou dostat do pásma.
     
    49:11
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry nepřesně Shayne Gostisbehere. Casey DeSmith se musel rychle přesouvat, protože kotouč se od zadního mantinelu odrážel k druhé tyči.
     
    49:04
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., podrážení).
     
    47:43
    Ve vlastním oslabení sám uháněl na brankáře Derek Grant, který si poskakující puk dlouho rovnal na hokejce. Ovšem jeho zakončení po ledě zneškodnil skvěle chytající Anthony Stolarz.
     
    47:25
    Z kruhu pro vhazování vystřelil Jakub Voráček nepřesně. Akce Flyers pokračovala a kotouč před branku směřoval opět český útočník. Jenže Casey DeSmith byl pozorný a přihrávku schoval pod lapačku.
     
    46:47
    Z ostrého úhlu vystřelil bekhendem Zach Aston-Reese, jehož pokus kopíroval brankovou čáru. Nyní se už Philadelphia žene do útočného pásma.
     
    46:34
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., podrážení).
     
    46:16
    Dominik Simon získal puk u mantinelu, který poté předal na kapitána Pittsburghu. Jeho pokus byl zastaven prvním bránícím hráčem.
     
    Střely na branku: 26:20.
     
    45:32
    Jevgenij Malkin přešel přes dva soupeře a posunul puk do strany, kde byl Patric Hörnqvist. Zakončení švédského útočníka zamířilo do protipohybu gólmana, ale také těsně vedle. To začíná vypadat na přehlídku neproměněných šancí Penguins.
     
    44:03
    Od modré čáry se napřáhl Juuso Riikola, jehož pokus byl mezi kruhy tečován. Jenže Anthony Stolarz byl na správném místě, a tak mu do statistik přibyl další úspěšný zákrok.
     
    43:00
    Po souhře se spoluhráčem se ke střele z pravé strany dostal Patric Hörnqvist, jenž mířil do vzdálenější šibenice. Ovšem hostující gólman vytáhl další zákrok ramenem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:02
    Před odkrytou brankou se nacházel Sidney Crosby, jemuž do střely vložil hůl soupeř. Anthony Stolarz by asi na správném místě nebyl.
    40:51 Dale WEISE - 2:3
     
    40:51
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení otáčí Letci skóre zápasu na svou stranu. Ve středním pásmu nabral velkou rychlost DALE WEISE, jenž se hnal sám na brankáře. Jeho pokus našel mezeru mezi betony Caseye DeSmitha. Asistence: Scott Laughton a Andrew MacDonald.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také ve druhé třetině jsme viděli dvě branky, na každé straně po jedné. Nejprve vedení na stranu Pittsburghu vrátil Riley Sheahan, jenže z následné akce vyrovnal Claude Giroux. Jinak ale sledujeme velmi nervózní utkání, v němž se bojuje o každý centimetr ledu. Do poslední dvacetiminutovky nastoupí Penguins v početní výhodě, jelikož po siréně neudržel nervy na uzdě Radko Gudas.

    Střely na branku: 22:18.
    Střely na branku v této třetině: 11:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Radko Gudas – 2 min., napadení).
     
    39:05
    Po vyhraném vhazování se přes modrou čáru přehnal Tanner Pearson, jehož pokus mířil do vzdálenější šibenice. Jenže Anthony Stolarz vytáhl parádní zákrok ramenem.
     
    38:59
    Po souboji Jevgenije Malkina a Jakuba Voráčka se kotouč odrazil mezi střídačky. Hra je tady ještě jednou přerušena a po reklamní přestávce se následuje vhazování v neutrální zóně.
     
    38:30
    Hra se ještě ve druhé části hry přerušuje, když Pittsburgh vyhodil na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před branku, kterou hájí Casey DeSmith.
     
    37:48
    Hned ve třech jeli domácí na jediného obránce. Jake Guentzel na poslední chvíli našel před brankou najetého českého útočníka. Jenže Dominik Simon byl brankáři už příliš blízko.
     
    36:12
    Za obranu domácího celku si opět najel Travis Konecny, jenž švihem zamířil jen do hrudi Caseye DeSmitha. Obrana Pittsburghu dnes nepůsobí zcela jistě.
     
    34:56
    Z ostrého úhlu vystřelil Patric Hörnqvist, jenž hostujícího brankáře nenachytal. Hra se rychle přesunula, ale zakončení Letců od modré čáry bylo zastavené.
     
    33:50
    Akce domácího celku putovala po ose Sidney Crosby – Jake Guentzel – Dominik Simon. Český útočník byl tím, kdo zakončoval. Ovšem jeho pokus minul levou tyč jen o kousek.
     
    33:33
    Pittsburgh se sice usadil v útočném pásmu, ale místo střelby jsme sledovali přihrávky u mantinelu. Hra se přerušila až v okamžiku, kdy Brian Dumoulin přihrál spoluhráči rukou.
     
    32:04
    Domácí celek se nyní velmi dobře brání a potřetí v krátkém sledu vyhazuje. Letci nemohou postavit přesilovkové komando před branku Tučňáků.
     
    31:17
    Na pravém kruhu čekal na přihrávku Jakub Voráček, jemuž pokus z voleje vůbec nesedl. Casey DeSmith kotouč vyrazil a Pittsburgh následně vyhazuje.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., napadení).
     
    30:42
    Philadelphia vymyslela přihrávku na jednoho z obránců, který se do kotouče opravdu opřel. Ovšem Casey DeSmith černou gumu viděl a schoval ji do výstroje. Následně se strhla před brankou potyčka, které se zúčasnil i Dominik Simon.
     
    29:47
    Po vyrovnávací brance jsou Letci všude dříve. Ovšem Caseye DeSmitha tentokrát k zákroku nedonutili.
     
    Střely na branku: 16:15.
     
    28:27
    Neskutečné, co domácí celek neproměnil! Před branku Jake Guentzel, jenž si roztáhl hostující brankáře, ale puk nasměřoval jen do jeho betonů. Následná dorážka stejného hráče minula odkrytou část brány.
    26:52 Claude GIROUX - 2:2
     
    26:52
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže hned z následující akce je vyrovnáno! Jakub Voráček od pravého mantinelu viděl na druhé straně osamoceného CLAUDA GIROUXE, jehož pokus z voleje nedal Caseyi DeSmithovi nejmenší šanci. Asistence: Jakub Voráček a Andrew MacDonald.
    25:49 Riley SHEAHAN - 2:1
     
    25:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se opět vracejí do vedení, když kotouč ve středním pásmu vybojoval Bryan Rust. Následně se kolem levého mantinelu prohnal až před branku RILEY SHEAHAN, jenž střelou na první tyč překonal Anthonyho Stolarze. Asistence: Bryan Rust.
     
    24:27
    Jack Johnson nepochopitelně poslal do samostatného úniku českého útočníka! Jakub Voráček nejprve zakončil do betonu Caseye DeSmitha, ale dostal se k dorážce, kterou také zlikvidoval gólman Penguins.
     
    23:34
    Z modré čáry si do předbrankového prostoru sjel Olli Määttä, jenž mířil k levé tyči. Ovšem kotouč zamířil jen vedle branky. Akce Pittsburghu pokračovala, když si na hranici brankoviště najel Bryan Rust, ale Anthony Stolarz drží nerozhodný stav zápasu.
     
    22:32
    Letci nahodili puk za domácí branku a jdou střídat. Hra se po úvodních minutách druhé dvacetiminutovky trochu uklidňuje.
     
    21:39
    Na útočné modré čáře získal kotouč Jevgenij Malkin, jenž ho předal do jízdy spoluhráči. Tanner Pearson střílel přes obránce, ale Anthony Stolarz vytáhl zákrok betonem.
     
    20:28
    Ivan Provorov posunul kotouč na hostujícího kapitána, který okamžitě vystřelil. Ovšem zakončení Clauda Girouxe zamířilo jen nad horní tyč.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou první třetinu a na obou týmech je vidět, že tomu druhému nedají nic zadarmo. Už v úvodní minutě se prosadil domácí kapitán Sidney Crosby. Jenže o pět minut později zapomněla obrana Tučňáků na Travise Konecnyho, jenž vyrovnal. Periodu také okořenila bitka, v níž se utkali Jamie Oleksiak a Wayne Simmonds. Ovšem jinak se hraje hodně bojovné a vyrovnané derby.

    Střely na branku: 11:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Dale Weise – 2 min., nesportovní chování).
     
    18:47
    U hostující střídačky se do sebe pustili Jori Lehterä a Patric Hörnqvist. Do situace ještě přijeli Jevgenij Malkin a Dale Weise, kteří si nedali pokoj a oba si půjdou odpočinout na trestnou lavici.
     
    17:23
    Před brankou zůstal zcela osamocený Sean Couturier, na kterého také mířila přihrávka. Ovšem do té vložil širokou hůl Casey DeSmith, a tak se Letci do nebezpečné situaci nedostali.
     
    16:18
    Travis Konecny se opět hnal mezi obránce, ale Brian Dumoulin mu do střely vložil hůl, a tak kotouč letěl jen do ochranné sítě. Na střídačce Tučňáků se ještě rozčiluje Patric Hörnqvist, jehož krosčekem atakoval Jakub Voráček.
     
    14:53
    Jevgenij Malkin přenechal kotouč na Tannera Pearsona, jehož pokus po ledě minul jen těsně pravou tyčku. Anthony Stolarz se za střelou pouze ohlédl.
     
    14:36
    Tučňáci se nemohli dostat ze obranného pásma, a tak puk do neutrální zóny vyhodil Jake Guentzel. Následně se Flyers dostali do ofsajdového postavení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    13:08
    Philadelphia vyhazuje na zakázané uvolnění, hra se přesune zpátky do obranného pásma Letců.
     
    Střely na branku: 10:6.
     
    12:38
    Jakub Voráček se snažil s kotoučem dostat na osu hrací plochy, ale byli proti němu hned tři soupeři, kteří českého útočníka od hry odstavili.
     
    11:06
    Ke sražené přihrávce se vedle branky dostal Sidney Crosby, jehož pokus zblízka zamířil jen do betonu hostujícího gólmana. Hra se nyní rychle přelévá ze strany na stranu.
     
    09:30
    Domácí celek rotoval v rohu až vymyslel přihrávku mezi kruhy, kam si najížděl Patric Hörnqvist. Zakončení švédského útočníka zamířilo ze slibné pozice jen do hrudi Anthonyho Stolarze.
     
    09:00
    Jori Lehterä nejprve trefil bránícího hráče a potom už poslal puk na branku. Ovšem brankář Penguins utěsnil mezeru mezi rukou a tělem.
     
    08:38
    Volně ležící kotouč vedle branky Tučňáků získal Dominik Simon, jenž ho nahrnul pod lapačku Caseye DeSmitha. Bude se vhazovat po pravé ruce brankáře.
     
    07:55
    Černá guma opustila hrací plochu, když zamířila na domácí střídačku. Následuje vhazování ve středovém kruhu.
     
    07:09
    Do útočného pásma vletěl Derick Brassard, jehož pokus z levého vrcholu kruhu zamířil jen do bránícího hráče. Hra se otočila před druhou z branek, ale Letci se k zakončení nedostali.
     
    Střely na branku: 6:3.
    05:42 Travis KONECNY - 1:1
     
    05:42
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Kris Letang se nepochopitelně vydal směrem dopředu a nechal za sebou unikajícího TRAVISE KONECNYHO. Jeho zakončení na vyrážečku Caseye DeSmitha slavilo úspěch. Asistence: Robert Hägg a Andrew MacDonald.
     
    04:38
    Přihrávku do druhé vlny dostal zcela osamocený Jack Johnson, jehož pokus švihem zamířil do připraveného gólmana. Následuje vhazování po pravici Anthonyho Stolarze.
     
    03:50
    Od levého mantinelu vystřelil na první tyč Robert Hägg. Ovšem Casey DeSmith byl u tyče připraven a černou gumu vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    02:48
    Jake Guentzel přihrávkou hledal Dominika Simona, ale ještě předním zasáhl obránce. Philadelphia se s pukem dostala jen do středního pásma, kde se ho zmocnil domácí kapitán. Jeho zakončení tentokrát letělo nad branku.
     
    02:19
    Na pravém kruhu pro vhazování zůstal chvíli osamocený Dale Weise, jehož pokus zamířil jen nad domácí branku. Letci se snaží o rychlé vyrovnání.
     
    01:54
    Na ledové ploše zůstaly skvrny od krve, které se musejí nejdříve odstranit. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    01:54
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Wayne Simmonds – 5 min., bitka).
     
    01:54
    A je to tu! Jamie Oleksiak a Wayne Simmonds shodili rukavice. Oba borci si uštědřili několik úderů, ale bitka skončila nerozhodně.
    00:39 Sidney CROSBY - 1:0
     
    00:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je raketový start domácího celku! Brian Dumoulin vybojoval puk za vlastní brankou a posunul ho dále, Tučňáci se tím pádem dostali do přečíslení. Jake Guentzel skvěle přes obránce našel SIDNEYE CROSBYHO, jenž střelou z první uklidil kotouč do branky Letců. Asistence: Jake Guentzel a Brian Dumoulin.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Sean Couturier, a tak Letci mají právo prvního útoku. Ovšem Tučňáci výborně zapracovali už ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky vstupují na ledovou plochu, poté se elitní formace srovnají na modrých čarách a zbytky týmů na střídačkách, odkud vyslechnou hymny. Následně už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, Oleksiak, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Pearson – Kessel, Brassard, Aston-Reese – Rust, D. Grant, Sheahan.

    Philadelphia Flyers: Stolarz (Neuvirth) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald (C), Hägg (A), Gudas, Sanheim – Giroux, Couturier, Konecny – Simmonds (A), Patrick, J. van Riemsdyk – M. Raffl, Laughton, Voráček – Lindblom, Lehterä, Weise.

    Rozhodčí: Luxmore, Pochmara – Suchánek, Smith.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Pohled do PPG Paints Areny

     
    Ještě jednou vítám všechny hokejové nadšence u dalšího zápasu NHL. Oba týmy již oznámily oficiální sestavy, a tak se na ně za pár okamžiků podíváme.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 13 bodů (4+9), 24 odehraných zápasů

    Michal Neuvirth (PHI) 1 odchytaný zápas, 72,73% úspěšnost zákroků – zraněný
    Radko Gudas (PHI) 6 bodů (1+5), 22 odehraných zápasů
    Jakub Voráček (PHI) 18 bodů (6+12), 24 odehraných zápasů
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Hráči Pittsburghu výborně do sezóny vstoupili a patřili k tomu nejlepšímu, co NHL nabízela. Jenže poté přišla deseti zápasová mizérie, po které se Pens propadli na samotné dno Východní konference. Ovšem v posledních zápasech začali Tučňáci sbírat body, čímž se posunuli na jedenáctou příčku, když získali pětadvacet bod. Penguins mají hlavně potíže v domácí prostředí, kdy jsou společně s Flyers nejhorším celkem v konferenci. Trenér Mike Sulliven nemůže počítat se službami své jedničky Mattem Murrayem, jenž má zranění ve spodní části těla. Dále pak budou chybět v sestavě Matt Cullen a Justin Schultz, jenž v pátém utkání soutěže utrpěl zlomeninu nohy po souboji s Tomášem Plekancem.

    Colorado – Pittsburgh 6:3
    Winnipeg – Pittsburgh 3:4
    Pittsburgh – Columbus 4:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Jevgeni Malkin 30 bodů (9+21)
    Sidney Crosby 28 bodů (13+15)
    Phil Kessel 28 bodů (10+18)
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Letcům se v letošní sezóně moc nedaří, i protože ztrácí dobře rozehrané zápasy. Třeba v posledním střetnutí s Ottawou přišla Philadelphia o zajímavý náskok v poslední dvacetiminutovce a nebrala žádný bod. Flyers tak najdeme na poslední příčce Východní konference, když získali ve čtyřiadvaceti případech dvaadvacet bodů. V posledních pěti utkáních získal hostující celek pouze tři body. Zranění Letce trápí hlavně brankovišti, kam namohou nastoupit Brian Elliott a také Čech Michal Neuvirth. Dále pro zranění nemohou nastoupit obránce Samuel Morin a útočník Corban Knight.

    Philadelphia – Ottawa 3:4
    Toronto – Philadelphia 6:0
    Philadelphia – Rangers 4:0

    Nejproduktivnější hráči:

    Claude Giroux 29 bodů (8+21)
    Sean Couturier 18 bodů (10+8)
    Jakub Voráček 18 bodů (6+12)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u utkání, které rozhodne o vládci v Pennsylvanii. Dnes v noci se totiž ve vzájemném zápase představí Pittsburgh Penguins a Philadelphia Flyers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Crosby (Guentzel, Dumoulin), 26. Sheahan (Rust) – 6. Konecny (Hägg, MacDonald), 27. Giroux (Voráček, MacDonald), 41. Weise (Laughton, MacDonald), 60. Voráček


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, Oleksiak, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Pearson – Kessel, Brassard, Aston-Reese – Rust, D. Grant, Sheahan.
    Philadelphia Flyers: Stolarz (Neuvirth) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald (C), Hägg (A), Gudas, Sanheim – Giroux, Couturier, Konecny – Simmonds (A), Patrick, J. van Riemsdyk – M. Raffl, Laughton, Voráček – Lindblom, Lehterä, Weise.

    Rozhodčí: Luxmore, Pochmara – Suchánek, Smith
    thejrc.org