Atalanta BC – Neapol 1:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
1:2 (0:1)
SSC Neapol
Pondělí 03.12.2018, 20:30 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:7. (22:27:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Neapole, která rozhodující branku vstřelila pět minut před koncem řádné hrací doby. Ve druhém poločase jsme v samotném úvodu sledovali drtivý nápor Atalanty, která se nakonec dočkala kýžené vyrovnávací branky. Posléze se do hry začala zapojovat také Neapol, která zápas o poznání vyrovnala. Diváci najednou sledovali velice vyrovnanou partii, kterou neprovázela řada nedovolených zákroků. Z hluché pasáže nakonec přišla rozhodující branka, o kterou se postaral hostující Milik, který tak uzavřel skóre na 2:1 pro Neapol.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto. Neapol hraje v nastaveném čase velice zkušeně.
     
    90+2
    Posléze Zapatovi absolutně nevyšlo zpracování neposedného míče, avšak vzorně zapracoval Gosens, který vybojoval kulatý nesmysl zpět.
     
    90+1
    Do protiútoku se chystal Milik, jehož přihrávka na Insigneho byla příliš nepřesná. Naopak Palomino okamžitě přispěchal na útočnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází Marco Tumminello.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Bergamu už nezbývá moc času. Neapol se rozestoupila kolem své šestnáctky.
     
    88
    Domácí se usadili s míčem na útočné polovině, jenomže k ničemu nebezpečnému se zatím nedostávají. Naopak soupeř čeká na rychlé protiútoky.
     
    86
    Aby toho nebylo málo, tak z velkého úhlu zkoušel své štěstí Insigne, který trefil pouze kopačku brankáře. Beriša podržel svůj celek ve hře o body.
    85. Arkadiusz MILIK - 1:2
     
    85
    Neapol právě vstřelila branku!
    Nesmírně povedené střídaní Carla Ancolettiho! Rui měl na levém křídle hodně času na centr, ten nakonec poslal přesně do míst, kam si nabíhal ARKADIUSZ MILIK, kterému sice uskočil balón od kopačky, poté ho před vyběhnuvším Berišou napálil do sítě.
     
    85
    Zapata reklamoval nedovolený zákrok, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Faul odpískal až na Gosense, kterého poslal na zelený pažit střídající Hysaj.
     
    84
    Rui vyslal polovysoký centr na Insigneho, kterého zradilo zpracování neposedného míče. Domácí se tak opět dostávají k autu z pravé strany.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, výsledek je i nadále nerozhodný. Oba celky se s tím pokouší něco udělat, o něco aktivnější jsou domácí.
     
    82
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Arkadiusz Milik.
     
    82
    Nyní se na zemi ocitl domácí Freuler, nicméně o faul se nejednalo. Neapol se tak dostala k autovému vhazování, po kterém následovala rychlá ztráta míče.
     
    81
    Neapol rozjela velice rychlou akci, kterou ale naprosto zbytečně zbrzdil Mertens. Hostující forvard dokonce přihrával zpět ke středovému kruhu.

    David Suchý

    Branky: 56. D. Zapata (Hateboer) – 2. Ruiz (L. Insigne), 85. Milik (Rui)

    Karty:   61. A. Masiello (ABC) – 14. Allan (NEA), 79. Rui (NEA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:7.
    Atalanta Bergamo: Beriša – Mancini (89. Tumminello), Palomino, A. Masiello – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – A. Gómez (C), Rigoni (71. Valzania) – D. Zapata.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Adnan, Barrow, Bettella, Castagne, Djimsiti, Pessina, Pašalić, Reca, Tumminello, Valzania.

    SSC Neapol: Ospina – Nikola Maksimović (77. Hysaj), Albiol, Koulibaly, Rui – Callejón, Allan, Hamšík (C), Ruiz (77. P. Zieliński) – L. Insigne, D. Mertens (82. Milik).
    Náhradníci: Karnezis, Meret – Ghoulam, Diawara, Hysaj, Luperto, Milik, Malcuit, Rog, Younes, P. Zieliński.

    Rozhodčí: Giacomelli – Vivenzi, Alassio
    thejrc.org