Buffalo – Florida 2:5 (kon.) | NY Rangers – Anaheim 3:1 (kon.) | Philadelphia – Detroit 3:2 (kon.)
New Jersey – Toronto 2:7 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:4 (kon.) | Chicago – Nashville 2:1 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 1:3 (kon.)
Vancouver – Tampa 2:5 (kon.) | Los Angeles – Winnipeg 4:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Toronto Maple Leafs
Středa 19.12.2018, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásný den všem fanouškům zámořského hokeje! Předposlední Devils hostí třetí Toronto, vše v rámci Východní konference. Oba celky dělí patnáct bodů, a tak je favorit dnešního duelu naprosto jasný! Začíná se pár minutek po jedné hodině ranní.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Kanadský celek je jedním z největších favoritů celé soutěže, což od startu sezóny náležitě potvrzuje. Maple Leafs jsou se čtyřiačtyřiceti body na třetím místě Východní konference a v případě dvoubodového zisku v dnešním duelu by se dostali před Buffalo. Toronto bude chtít v New Jersey ukončit sérii dvou proher v řadě, prohráli na ledě Tampy Bay a Floridy.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Mitchell Marner – 33 zápasů, 43 bodů (8+35)
    Morgan Rielly – 33 zápasů, 35 bodů (10+25)
    John Tavares – 33 zápasů, 34 bodů (20+14)
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Ďáblům se v letošní sezóně moc nedaří a aktuálně jsou na předposledním místě Východní konference se ziskem devětadvaceti bodů, horší je už pouze Philadelphia. New Jersey naposledy na domácím ledě vyhrálo nad Vegas 5:4 v prodloužení, poté ale v nájezdech padli s Nashvillem. Nejproduktivnějším hráčem celku z Newarku je MVP poslední sezóny Taylor Hall.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Taylor Hall – 28 zápasů, 31 bodů (8+23)
    Kyle Palmieri – 31 zápasů, 28 bodů (17+11)
    Nico Hischier – 27 zápasů, 20 bodů (7+13)

    Československá stopa v týmu
    Pavel Zacha
    – 26 zápasů, 4 body (4+0)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Kinkaid (Blackwood) – A. Greene, Severson, Butcher, Vatanen, Müller, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zacha, Bratt – Wood, Zajac, Coleman – Boyle, Seney, Quenneville.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, Ožiganov – Hyman, Tavares, Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau, Kadri, W. Nylander – Ennis, P. Lindholm, Co. Brown..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hosté se hned dostali do útoku a z pravého kruhu vyslali na Kinkaida první střelecký pokus. Domácí brankář byl ale pozorný a následně se ke kotouči dostávají jeho spoluhráči.
     
    01:15
    Následně byla aktivní první domácí lajna, která si vybojovala rychlou přesilovou hru. Pronikající Palmieri byl držen Hymanem a Devils si zahrají početní výhodu.
     
    01:52
    Domácí se zatím do ničeho nedostali, naopak v oslabení zaútočili hosté. Mitchell Marner se dostal po levé straně do útoku, ale Kinkaida v brance nepřekvapil.
     
    02:40
    Poté se už New Jersey do pásma dostalo a Damon Severson zakončoval z levého kruhu. Domácí bek zakončoval na zadní tyčku, ale branku nakonec jen minul.
     
    03:15
    Hosté v plném počtu.
     
    03:45
    Zach Hyman dostával přihrávku do pásma, ale neměl rychlost a zakončit se mu nepovedlo. Pokračující snaha Toronta byla ale úspěšná a kanadský celek si zahraje přesilovku.
     
    03:58
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Blake Coleman – 2 min., hákování).
     
    04:12
    Na začátku přesilovky to zkoušel z pravého kruhu William Nylander, který ale branku nakonec minul. Toronto následně neudrželo pásmo a kotouč je ve střední třetině.
     
    05:02
    Opět to zkoušel William Nylander z pravého kruhu. Švédský útočník zakončoval mezi betony připraveného Kinkaida, kterému se povedlo vychytat mladého hráče.
     
    06:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nico Hischier se dostal v oslabení do úniku, ale přihrávku pokazil a přišla odplata. Auston Matthews zavezl kotouč do pásma a Nazem Kadri se na pravé straně dostal do přečíslení. Před brankou našel volného JOHNA TAVARESE, jenž střelou do středu branky zaznamenal svou jednadvacátou trefu v ročníku! Asistence: Nazem Kadri a Auston Matthews.
    06:01 John TAVARES - 0:1
     
    06:53
    Andreas Johnsson dostával přihrávku až z obranné třetiny. Prudký puk se mu sice zpracovat nepovedlo, ale i tak se Torontu povedlo vybojovat pásmo. Kinkaid kotouč raději schoval v lapačce.
     
    07:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Brzy se hosté prosazují i podruhé, jejich snažení nakonec končí brankou a autorem je AUSTON MATTHEWS! Nikita Zajcev zakončoval z pravého kruhu, kde kotouč vypadl do brankoviště. Zde se prosadila jednička draftu 2016. Bez asistence.
    07:58 Auston MATTHEWS - 0:2
     
    07:58
    Devils si ještě brali trenérskou výzvu, ale Auston Matthews si nepomohl nedovoleně v brankovišti a pokračuje se za stavu 2:0 pro hostující celek!
     
    09:10
    Na kotouči jsou sice domácí, ale ti se do ničeho nebezpečného nedostávají. Hraje se spíše ve střední třetině, kde se oba celky pokouší něco vymyslet.
     
    10:20
    Toronto může navýšit své vedení na 3:0, Devils si totiž odpykají další trest. Nico Hischier inkasuje dvě minuty za držení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:00
    Hosté jsou v útočné třetině, ale domácím se již dvakrát povedlo vyhodit a zatím sledujeme takový vyrovnaný souboj při druhé přesilovce Maple Leafs.
     
    11:55
    Domácí opět vyhodili a přežijí i druhé oslabení v utkání. Nico Hischier se brzy vrátí na led a Devils mohou zaútočit v plném počtu hráčů.
     
    12:20
    Domácí v plném počtu.
     
    13:04
    Individuálně se do pásma dostal Taylor Hall, jenž si zajel za branku a na hranici brankoviště hledal Hischiera. Tomu se ale zblízka nepovedlo ideálně zakončit.
     
    13:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté dávají další branku, která je opět dost darovaná od domácích. PATRICK MARLEAU byl před Kinkaidem sám a dostal se k němu kotouč, zkušený útočník se zorientoval promptně a po ledě překonal domácí jedničku pod betonem. Asistence: Nazem Kadri a Travis Dermott.
    13:38 Patrick MARLEAU - 0:3
     
    14:27
    Mitchell Marner si následně najel do otevřené domácí obrany a kotouč nechával za sebou pro Tavarese. Ten ale střílel nad branku a hra se přerušuje, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    14:36
    Jesper Bratt se dostával po pravé straně před branku, ale místo střely přihrával na Johanssona. Puk nakonec neprošel přes bránícího hráče a do útoku jdou Maple Leafs.
     
    15:26
    Toronto hraje hodně dobře útočně a domácí celek to naprosto nezvládá. Marner klidně mohl dávat další branku, ale pokus z pravé strany mu nakonec nevyšel.
     
    16:14
    Nejdříve zakončoval od modré do betonů Andersena bek Greene. Následné nahození od pravého mantinelu ještě tečoval Zajac, ale ani nyní Andersen nekapituloval.
     
    16:45
    William Nylander to zkoušel mezi kruhy, na branku pálil po otočce, ale pokusem po ledě se mu nepovedlo navýšit vedení svého celku na čtyři branky.
     
    17:16
    Další pokus posílal na branku Devils Connor Brown, jenž nahazoval od pravého mantinelu. Keith Kinkaid byl ovšem pozorný a pokus hostujícího útočníka lapil.
     
    18:31
    Taylor Hall se po levé straně nacpal do zakončení, ale jeho pokus zápěstím z kruhu na vzdálenější tyčku ukryl pohodově v lapačce Andersen. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    18:44
    Devils právě vstřelili branku!
    Po vhazování se domácí celek prosadil a dostává se do utkání. SAMI VATANEN se na pravé straně opřel do kotouče a ránou do levé šibenice překonává Andersena jako první Ďábel v utkání! Asistence: Brian Boyle.
    18:44 Sami VATANEN - 1:3
     
    19:29
    New Jersey se pokoušelo vytěžit ještě jednu branku před sirénou, ale pokus Andyho Greenea do branky neprošel a do útoku jdou hokejisté Toronta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a Toronto v ní zvítězilo 3:1. Hosté zatím parádně trestají mezery v domácí obraně. John Tavares otevřel skóre v protiútoku po špatné akci Devils, Auston Matthews a Patrick Marleau dávali zase góly v brankovišti po odrazech od domácích hráčů. Jedinou branku domácích vsítil v předposlední minutě periody Sami Vatanen.

    Střely na branku: 8:11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Aktivněji začali domácí hokejisté, kteří hned od modré čáry posílal kotouč na branku. Zkoušel to Butcher, ale jeho puk na branku neprošel.
     
    21:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Taylor Hall zavezl kotouč do pásma, kde ale ideálně nerozjel útok. John Tavares unikl po levé straně, ale jeho rána skončila na brankové konstrukci. MITCHELL MARNER pak stál na ideálním místě a kotouč do odkryté branky jen doklepl. Asistence: John Tavares.
    21:45 Mitchell MARNER - 1:4
     
    22:33
    Domácí celek se pokoušel odpovědět, ale pokus Jespera Bratta od levého mantinelu přesný nebyl. Hra bude pokračovat vhazováním po pravici Andersena.
     
    23:01
    Následně si najel po pravé straně do zakončení Brett Seney, kterému se ale nepovedlo prostřelit pozorného brankáře Toronta. Pokračovat se bude po levici Andersena.
     
    23:44
    Následně se domácímu celku projít do zakončení nepovedlo a píská se icing. Hra se přesouvá před branku Kinkaida, který dnes inkasoval již čtyřikrát.
     
    24:40
    Frederik Andersen za brankou lehce zachyboval a Hall mu odebral kotouč. Domácí hráč přihrával před branku, ale tam nikdo v červeném nebyl a hrají hosté.
     
    25:15
    Toronto si zahraje přesilovku. Kyle Palmieri se pokoušel trefit letící kotouč, ale ten promáchl a zasáhl Riellyho do obličeje.
     
    25:52
    Mitchell Marner již zakončoval akci svého celku přihrávkou do odkryté branky, ale tam neměl spoluhráče a ke kotouči se dostal domácí hráč, který vyhodil.
     
    26:50
    Patrick Marleau následně našel od pravého kruhu Ennise, jenž do přihrávky vložil pouze hůl. Keith Kinkaid ale na tento pokus zareagoval a domácí tuto situaci přežili.
     
    27:15
    Hosté v plném počtu.
     
    27:29
    Následně si do útočné třetiny najel Taylor Hall, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě. Píská se a pokračovat se bude po komerční přestávce, Toronto opět vede o tři branky.
     
    27:36
    Následně byl Taylor Hall faulován a přesilovku si zahrají také domácí. William Nylander dostává dvě minuty za podražení.
     
    28:15
    Dlouho se bojovalo u pravého mantinelu v obranném pásmu Toronta. Nakonec se ke kotouči ale dostali právě hosté, kteří jej vyhodili mimo pásmo.
     
    28:43
    Kyle Palmieri se dostával do první střelecké pozice v přesilovce, ale z pravého kruhu minul. Maple Leafs následně vyhodili a oslabení zatím zvládají.
     
    29:36
    Hosté v plném počtu.
     
    29:44
    Po skončení přesilovky přihrával Marcus Johansson brankovištěm k levé tyčce, kde stál Sami Vatanen. Ten z ostrého úhlu mířil jen nad branku Andersena.
     
    30:32
    Auston Matthews si před druhou komerční přestávkou třetiny najel až před Kinkaida a svižně zakončoval nad betony. Americký brankář si ale s pokusem nakonec poradil!
     
    30:58
    Po levé straně se do útoku dostal Nazem Kadri, jenž zakončoval zblízka a Ben Lovejoy domácího brankář tvrdě hitoval. Kinkaid se ještě zvedl, aby chytil pokus Ožiganova. Kinkaid je následně ošetřován.
     
    31:54
    Snížit na rozdíl dvou branek mohl Kyle Palmieri, jenž dostával přihrávku za obranu. Domácí útočník se zjevil sám před Andersenem, ale nakonec střílel jen do jeho lapačky!
     
    32:21
    Damon Severson následně ze střední třetiny nahazoval do útoku, ale hra se přerušuje a pokračuje po vhazování v neutrální zóně.
     
    34:00
    V posledních sekundách byla hra pořádně neurovnaná a ani jeden celek se nemohl do ničeho dostat. Do konce druhé periody zbývá šest minutek a Toronto stále vede o tři branky.
     
    34:39
    Následně se domácímu celku nepovedlo projít do útoku a píská se icing. Vhazovat se bude po pravici Kinkaida.
     
    35:37
    Mirco Müller dostal kotouč na levou stranu a zjevil se v docela slušné šanci. Jeho rána ale za nic nestála a kotouč se do branky nedostal, pokračuje se akcí Toronta.
     
    36:18
    U levého mantinelu se pokoušel něco vymyslet Brett Seney, ale kotouč odskočil a Andersen jej ukryl v rukavici. Hra tak bude pokračovat před branku Toronta, ale až po komerční pauze.
     
    36:45
    Domácí celek se dostal do obléhání hostující branky a Andersen musel být pozorný proti několika střeleckým pokusům. Jednička Toronta to ovšem vše zvládla.
     
    37:29
    Odražený a skákající kotouč následně ukryl Kinkaid v rukavici a necelé tři minuty před koncem druhé třetiny se vhazuje po pravici domácího brankáře.
     
    38:02
    Od modré čáry to zkoušel obránce Ben Lovejoy, ale jeho dělovka se nakonec odrazila od hole Taylora Halla vedle branky. Pokračuje se hrou Maple Leafs.
     
    39:16
    Pozorný musel být opět Keith Kinkaid, jenž zapsal zákrok po střele z levé strany. Štěstí pokoušel Pär Lindholm, jehož rána se do branky ale nedostala.
     
    39:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřině druhé třetiny domácí celek naprosto zbytečně inkasuje a Toronto vede již o čtyři branky! Nazem Kadri našel zadovkou MORGANA RIELLYHO, který svižným zakončením na zadní tyčku navýšil vedení svého celku. Asistence: Nazem Kadri a Connor Brown.
    39:59 Morgan RIELLY - 1:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla bojovný hokej, ale branky dávaly pouze hosté. Na startu prostředního dějství se nejdříve prosadil Mitchell Marner, v poslední sekundě zvýšil na průběžných 5:1 obránce Morgan Rielly. Domácí Devils sice nějaké šanci měli, ale v utkání tahají za jasně kratší konec.

    Střely: 17:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Keith Kinkaid, přichází Mackenzie Blackwood. Pro Blackwooda jde o premiérovou zkušenost v NHL.
     
    41:02
    Zach Hyman se hned hnal od levého mantinelu do zakončení a šel do bekhendové kličky. Mackenzie Blackwood ale zvládl premiérový zákrok v NHL na jedničku!
     
    42:01
    Ben Lovejoy to zkoušel od modré čáry, ale jeho rána šla do vesty připraveného hostujícího brankáře. Pokračuje se hrou domácího celku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:16
    Do útočné třetiny si najel Pär Lindholm, který udělal pár kliček, ale nakonec nezakončil. Toronto nicméně zůstává na kotouči a hru nadále kontroluje.
     
    44:16
    Mackenzie Blackwood si připsal další zákrok, Mitchell Marner si najel před branku a střílel z pravého kruhu. Domácí brankář ale dobře zakročil.
     
    44:37
    Kyle Palmieri si najel do útočné třetiny a od levého mantinelu zakončoval. Jeho pokus na zadní tyčku ale nevyšel a puk skončil na zadním mantinelu.
     
    45:49
    Maple Leafs jsou stále aktivnější a bruslivější. Nyní se jim ale nepovedlo projít do útoku a píská se icing, vhazuje se po levici Andersena.
     
    46:42
    Marcus Johansson si následně najel po pravé straně do útoku a po ledě zakončoval na vzdálenější tyčku. Svým pokusem ale trefil jen beton připraveného Andersena.
     
    47:31
    Další střelecký pokus vyslal z levé strany Pavel Zacha, který se dostal ke střele zblízka. Andersen ale pohotově vyrazil a pokračuje se akcí Toronta.
     
    48:18
    A další spálená domácí šance. Hall našel na levé straně Greena, jenž se dostal blíže k brance, ale tu svým pokusem nakonec jen minul.
     
    49:10
    Kasperi Kapanen se u levého mantinelu otočil a svižně zakončoval. Jeho pokus ale skončil jen na bránícím hráči Devils a hra bude pokračovat akcí domácích.
     
    49:38
    Následně se píská hra rukou a po několika minutách hry bez přerušení si mohou hráči oddechnout. Pokračovat se bude ve střední třetině, a to po komerční pauze.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:48
    Mitchell Marner si najel do pásma a chytrou přihrávkou hledal u levé tyčky Gardinera. Hostující bek zakončoval, ale kotouč netrefil ideálně a ten skončil vedle branky.
     
    51:42
    Po ledě následně zakončoval od modré čáry obránce Travis Dermott. Puk šel sice vedle branky, ale Mackenzie Blackwood i tak betonem zasáhl.
     
    52:05
    Následně se hra přerušila a pokračovat bude po další komerční pauze třetí třetiny. Utkání se spíše jen dohrává, hosté hru kontrolují a jsou aktivnější na ledě.
     
    52:18
    John Quenneville si sjel do útočné třetiny a z levé strany se pokoušel prosadit. Jeho rána byla ovšem bránícím hráčem sražená do ochranné sítě.
     
    52:52
    Brian Boyle se pokoušel před brankou tečovat pokus Vatanena od modré čáry. Domácí urostlý útočník kotouč tečoval, ale ten skončil jen vedle branky.
     
    53:30
    Na levém kruhu se po rychlé kličce dostával do zakončení Auston Matthews, který mířil na zadní tyčku. Blackwood puk vyrazil lapačkou do rohu kluziště.
     
    53:59
    Auston Matthews následně v další akci, ale opět vyhořel na debutujícím brankáři v NHL. Mackenzie Blackwood si jeho pokus pohlídal a betonem pokus amerického borce zastavil.
     
    54:47
    Devils právě vstřelili branku!
    První lajna domácích byla následně aktivní a dočkává se branky. Taylor Hall objel branku a z pravého kruhu přihrával do brankoviště, kde se dokázal prosadit střelou po ledě NICO HISCHIER. Asistence: Taylor Hall a Kyle Palmieri.
    54:47 Nico HISCHIER - 2:5
     
    56:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hru o něco otevřeli, ale hosté si prostě řeknou, že dají gól, a tak ho prostě dají! Connor Brown objel branku a poslal kotouč do brankoviště, kde se TYLER ENNIS zblízka prosadil střelou pod víko! Asistence: Connor Brown a Pär Lindholm.
    56:28 Tyler ENNIS - 2:6
     
    57:13
    Miles Wood to zkoušel od modré čáry, ale svým pokusem střílel jen do betonů Andersena. Blake Coleman v brankovišti následně bekhendem mířil vedle branky.
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    TYLER ENNIS se prosazuje podruhé během chvilky a navyšuje vedení svého celku, už je to pořádný debakl! Hostující útočník se dostal u pravé tyčky k odraženému kotouči a dělovkou se nemýlil. Asistence: Jake Gardiner a Connor Brown.
    58:30 Tyler ENNIS - 2:7
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:27
    Po rychlé kombinaci se dostal ke střeleckému pokusu z levého kruhu Damon Severson, ale tomu se nepovedlo prostřelit pozorného Andersena v brance Toronta.
     
    Konec zápasu.
     
    Toronto zdemolovalo New Jersey na jeho ledě 7:2 a připsalo si do tabulky další dva body, kterýma se dostalo na druhý flek konference. Základem úspěchu Maple Leafs byla první třetina, kdy se Toronto prosadilo hned třikrát. Další čtyři branky hosté rozdělili do dvou třetin a po dobrém výkonu si odvážejí všechny body.

    Střely: 29:31
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Auston Matthews (TOR) 1+1
    2. John Tavares (TOR) 1+1
    3. Nazem Kadri (TOR) 0+3
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:45
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (03:45:09)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 19. Vatanen (Boyle), 55. Hischier (Hall, Palmieri) – 7. Tavares (Kadri, Matthews), 8. Matthews, 14. Marleau (Kadri, Dermott), 22. Marner (Tavares), 40. Rielly (Kadri, Co. Brown), 57. Ennis (Co. Brown, P. Lindholm), 59. Ennis (Gardiner, Co. Brown)


    New Jersey Devils: Kinkaid (41. Blackwood) – A. Greene, Severson, Butcher, Vatanen, Müller, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zacha, Bratt – Wood, Zajac, Coleman – Boyle, Seney, Quenneville.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, Ožiganov – Hyman, Tavares, Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau, Kadri, W. Nylander – Ennis, P. Lindholm, Co. Brown.

    Rozhodčí: McCauley, Syvret – Knorr, Mach

    Diváci: 14 586
    thejrc.org