Buffalo – Florida 2:5 (kon.) | NY Rangers – Anaheim 3:1 (kon.) | Philadelphia – Detroit 3:2 (kon.)
New Jersey – Toronto 2:7 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:4 (kon.) | Chicago – Nashville 2:1 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 1:3 (kon.)
Vancouver – Tampa 2:5 (kon.) | Los Angeles – Winnipeg 4:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Toronto Maple Leafs
Středa 19.12.2018, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    58:30 Tyler ENNIS - 2:7
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    TYLER ENNIS se prosazuje podruhé během chvilky a navyšuje vedení svého celku, už je to pořádný debakl! Hostující útočník se dostal u pravé tyčky k odraženému kotouči a dělovkou se nemýlil. Asistence: Jake Gardiner a Connor Brown.
    56:28 Tyler ENNIS - 2:6
     
    56:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hru o něco otevřeli, ale hosté si prostě řeknou, že dají gól, a tak ho prostě dají! Connor Brown objel branku a poslal kotouč do brankoviště, kde se TYLER ENNIS zblízka prosadil střelou pod víko! Asistence: Connor Brown a Pär Lindholm.
    54:47 Nico HISCHIER - 2:5
     
    54:47
    Devils právě vstřelili branku!
    První lajna domácích byla následně aktivní a dočkává se branky. Taylor Hall objel branku a z pravého kruhu přihrával do brankoviště, kde se dokázal prosadit střelou po ledě NICO HISCHIER. Asistence: Taylor Hall a Kyle Palmieri.
     
    53:59
    Auston Matthews následně v další akci, ale opět vyhořel na debutujícím brankáři v NHL. Mackenzie Blackwood si jeho pokus pohlídal a betonem pokus amerického borce zastavil.
     
    41:02
    Zach Hyman se hned hnal od levého mantinelu do zakončení a šel do bekhendové kličky. Mackenzie Blackwood ale zvládl premiérový zákrok v NHL na jedničku!
     
    40:01
    Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Keith Kinkaid, přichází Mackenzie Blackwood. Pro Blackwooda jde o premiérovou zkušenost v NHL.
    39:59 Morgan RIELLY - 1:5
     
    39:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřině druhé třetiny domácí celek naprosto zbytečně inkasuje a Toronto vede již o čtyři branky! Nazem Kadri našel zadovkou MORGANA RIELLYHO, který svižným zakončením na zadní tyčku navýšil vedení svého celku. Asistence: Nazem Kadri a Connor Brown.
     
    31:54
    Snížit na rozdíl dvou branek mohl Kyle Palmieri, jenž dostával přihrávku za obranu. Domácí útočník se zjevil sám před Andersenem, ale nakonec střílel jen do jeho lapačky!
     
    30:32
    Auston Matthews si před druhou komerční přestávkou třetiny najel až před Kinkaida a svižně zakončoval nad betony. Americký brankář si ale s pokusem nakonec poradil!
     
    27:36
    Následně byl Taylor Hall faulován a přesilovku si zahrají také domácí. William Nylander dostává dvě minuty za podražení.
     
    25:15
    Toronto si zahraje přesilovku. Kyle Palmieri se pokoušel trefit letící kotouč, ale ten promáchl a zasáhl Riellyho do obličeje.
    21:45 Mitchell MARNER - 1:4
     
    21:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Taylor Hall zavezl kotouč do pásma, kde ale ideálně nerozjel útok. John Tavares unikl po levé straně, ale jeho rána skončila na brankové konstrukci. MITCHELL MARNER pak stál na ideálním místě a kotouč do odkryté branky jen doklepl. Asistence: John Tavares.
    18:44 Sami VATANEN - 1:3
     
    18:44
    Devils právě vstřelili branku!
    Po vhazování se domácí celek prosadil a dostává se do utkání. SAMI VATANEN se na pravé straně opřel do kotouče a ránou do levé šibenice překonává Andersena jako první Ďábel v utkání! Asistence: Brian Boyle.
    13:38 Patrick MARLEAU - 0:3
     
    13:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté dávají další branku, která je opět dost darovaná od domácích. PATRICK MARLEAU byl před Kinkaidem sám a dostal se k němu kotouč, zkušený útočník se zorientoval promptně a po ledě překonal domácí jedničku pod betonem. Asistence: Nazem Kadri a Travis Dermott.
     
    10:20
    Toronto může navýšit své vedení na 3:0, Devils si totiž odpykají další trest. Nico Hischier inkasuje dvě minuty za držení.
     
    07:58
    Devils si ještě brali trenérskou výzvu, ale Auston Matthews si nepomohl nedovoleně v brankovišti a pokračuje se za stavu 2:0 pro hostující celek!
    07:58 Auston MATTHEWS - 0:2
     
    07:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Brzy se hosté prosazují i podruhé, jejich snažení nakonec končí brankou a autorem je AUSTON MATTHEWS! Nikita Zajcev zakončoval z pravého kruhu, kde kotouč vypadl do brankoviště. Zde se prosadila jednička draftu 2016. Bez asistence.
    06:01 John TAVARES - 0:1
     
    06:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nico Hischier se dostal v oslabení do úniku, ale přihrávku pokazil a přišla odplata. Auston Matthews zavezl kotouč do pásma a Nazem Kadri se na pravé straně dostal do přečíslení. Před brankou našel volného JOHNA TAVARESE, jenž střelou do středu branky zaznamenal svou jednadvacátou trefu v ročníku! Asistence: Nazem Kadri a Auston Matthews.
     
    03:58
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Blake Coleman – 2 min., hákování).
     
    01:15
    Následně byla aktivní první domácí lajna, která si vybojovala rychlou přesilovou hru. Pronikající Palmieri byl držen Hymanem a Devils si zahrají početní výhodu.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 19. Vatanen (Boyle), 55. Hischier (Hall, Palmieri) – 7. Tavares (Kadri, Matthews), 8. Matthews, 14. Marleau (Kadri, Dermott), 22. Marner (Tavares), 40. Rielly (Kadri, Co. Brown), 57. Ennis (Co. Brown, P. Lindholm), 59. Ennis (Gardiner, Co. Brown)


    New Jersey Devils: Kinkaid (41. Blackwood) – A. Greene, Severson, Butcher, Vatanen, Müller, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zacha, Bratt – Wood, Zajac, Coleman – Boyle, Seney, Quenneville.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, Ožiganov – Hyman, Tavares, Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau, Kadri, W. Nylander – Ennis, P. Lindholm, Co. Brown.

    Rozhodčí: McCauley, Syvret – Knorr, Mach

    Diváci: 14 586
    thejrc.org