Třinec – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 5:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.12.2018, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce přeji příjemný zbytek večera, někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:30:21)
     
    Liberec nepřipustil překvapení a na domácím ledě s přehledem zdolal poslední Dynamo!

    Všechny góly padly už v první polovině střetnutí. Třetí část nabídla snahu Pardubic o korekci, jenže spolehlivý Roman Will žádné drama nepřipustil. Na druhé straně ledové plochy se znovu převedl Marek Kvapil. Nejproduktivnější hráč Tipsport extraligy se bodově prosadil už ve 24. utkání v řadě a posunul se tak na druhou příčku historických tabulek.

    Střely na branku v zápasu:
    Liberec 30:26 Pardubice.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Zápas nám plynule spěje ke svému konci. Dynamo už podle všeho ani nezkusí hru bez gólmana, se svým osudem je už dnes zřejmě smířeno.
     
    58:49
    Marek Kvapil si navedl černou gumu až mezi kruhy, jenže prováhal vhodný okamžik ke střele a nakonec trefil pouze clonícího Patrika Poulíčka.
     
    58:03
    Pardubice dobývají domácí obranné pásmo, ale nedaří se jim v něm usadit. Zanedlouho navíc začne zkrácená přesilovka Liberce.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Luboš Horký – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:08
    Nyní už Ilja Děrvuk liberecké fanoušky pořádně vystrašil, pěkná rána od modré čáry totiž mířila do Willova protipohybu a skončila jen těsně mimo prostor jeho chrámu!
     
    56:46
    Ilja Děrvuk si najel až na levý kruh. Vypálil však pouze do středu branky, Roman Will si dokázal poradit.
     
    56:24
    Nyní trošku planou emoce. Po velice diskutabilním zákroku na Tomáše Filippiho totiž Pardubice vyrazily do brejku, který skončil faulem Michala Birnera (LIB), jenž hákoval protihráče. Tygrům se to vůbec nelíbí.
     
    55:46
    Taylor Doherty posílá po mantinelu puk až za soupeřovu klec, je tedy jasné, že domácí hokejisté toto oslabení přečkají bez úhony.
     
    55:19
    Juraj Mikuš od modré čáry nastřelil pouze Petra Jelínka. Touš se ještě dostal k Antonínu Duškovi, jehož pokus z pravého kruhu znovu hlídá Roman Will.
     
    54:50
    Východočechům se tato veledůležitá přesilovka zatím vůbec nedaří, přichází totiž další vyhození v libereckém podání.
     
    54:25
    Michal Birner výborně odvedl svoji práci na oslabení. Vyhodil kotouč a jde si užít zasloužený odpočinek na střídačce.
     
    54:10
    Marek Trončinský je dnes střelecky velice aktivní. Nyní přišel z jeho hole další projektil, který Roman Will spolehlivě chytil a může si užít ovace z publika.
     
    53:50
    Na trestnou lavici se vydává Lukáš Krenželok (LIB), příčinou bylo smolné podrážení.
     
    Střely na branku – 29:19.
     
    53:33
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Hra se přelévá ze strany na stranu, a až se ozve píšťalka rozhodčího, bude mít Dynamo k dispozici přesilovou hru!
     
    52:43
    Libor Hudáček posílal před brankoviště žabičku na najíždějícího Tomáše Filippiho, nicméně poslal mu ji pouze mezi brusle, k zakončení tedy nedošlo.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. M. Zachar (Stříteský, Ordoš), 24. P. Jelínek (Doherty, Filippi), 25. Filippi (Birner, M. Kvapil) – 27. Hovorka (Bubela, Trončinský)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Holland, Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal, Nedbal – Hovorka, Bubela (C), Rolinek – L. Horký (A), Marosz, Kusý (A) – P. Sýkora, Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

    Rozhodčí: Bejček, Pražák – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6 291
    thejrc.org