Toronto – Florida 6:1 (kon.) | Philadelphia – Nashville 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 2:1 (kon.)
Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Boston – Anaheim 3:1 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Tampa 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Montreal 1:2 (kon.)
Vegas – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 3:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
Pátek 21.12.2018, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u nočních onlajnů z NHL na počtěnou! (03:52:31)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:23
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cam Atkinson (CBJ) 1+0
    2. Sergej Bobrovskij (CBJ) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    3. Mackenzie Blackwood (NJD) 36 zák., 2 góly, 94,7%
     
    Vyrovnané utkání nakonec končí těsnou výhrou domácího celku, který si připisuje dva body po výhře 2:1. Gólově se prosadili Nick Foligno a z trestného střílení Cam Atkinson. Za hosty se prosadil pouze a jen Taylor Hall. Dnes to bylo utkání brankářů, Sergej Bobrovskij i Mackenzie Blackwood předvedli naprosto úžasné zákroky a patří jim potlesk na otevřené scéně. Především ruský brankář ve třetí třetině přímo čaroval.

    Střely na branku: 38:30
    Diváci: 15 595
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kyle Palmieri v posledních sekundách přihrával od levého mantinelu do brankoviště, ale Taylor Hall se do zakončení nedostal a domácí vyhodili. Utkání vyhrají.
     
    58:54
    Sergej Bobrovskij musel řešit tvrdou střelou Butchera od modré čáry, vzdušná dorážka Boylea šla nad branku. Blue Jackets následně po dlouhé době vyhodili.
     
    58:38
    Kyle Palmieri se na levém kruhu k dalšímu střeleckému pokusu, nyní nejlepší střelec Devils zakončoval po ledě do betonů Bobrovského.
     
    58:09
    Hodně rychlý verdikt, branka to nebyla a pokračuje se vhazováním před brankou Blue Jackets. Devils hrají v šesti a bez brankáře.
     
    58:09
    Kyle Palmieri zakončoval z levého kruhu, ale Sergej Bobrovskij skvěle zasáhl. Následně se stejný hráč dostával k dorážce bekhendem a sudí jdou volat!
     
    57:50
    Z levého kruhu se pokoušel překvapit domácího brankáře Blake Coleman, ale jeho rána nenadělala ruskému brankáři nějaké problémy. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    57:22
    Dva důležité zákroky hostujícího brankáře! Mackenzie Blackwood nejdříve betonem odrazil akci Duclaira, následně si poradil i s tvrdou ránou Jonese od modré čáry.
     
    56:40
    Hosté byli následně aktivní v útočné třetině, ale střelecký pokus nevymysleli. Po pár chvilkách se tak povedlo domácím projít do útoku.
     
    55:15
    Devils se pokouší nějakým stylem dostat do tlaku, ale přechod do útočné třetiny zatím nevychází. Možná nyní, kdy Blue Jackets vyhodili na icing a vhazuje se v útočné třetině New Jersey.
     
    53:55
    Následně byla hra po delší době přerušena a pokračovat se bude po komerční pauze. Mackenzie Blackwood ukryl v lapačce střelecký pokus od modré čáry.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:37
    Od pravého mantinelu to pokusem po ledě zkoušel John Quenneville, ale jeho zakončení z otočky skončilo na připraveném ruském brankáři, jenž dnes chytá parádně.
     
    52:23
    Ke střele se na pravém kruhu dostal Blake Coleman, jenž střílel hned po přihrávce. Hostující dvacítka to zkoušela těsně nad betony, ale Bobrovskij dobře zasáhl.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. N. Foligno (Dubois, S. Jones), 22. Atkinson (TS) – 31. Hall (Palmieri)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – R. Murray, S. Jones, Werenski, D. Savard, Harrington, Nutivaara – Panarin, Dubois, Atkinson – N. Foligno, Wennberg, Duclair – Bjorkstrand, Jenner, J. Anderson – Hännikäinen, Dubinsky, Riley Nash.
    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – Severson, Vatanen, Butcher, Lovejoy, A. Greene, Santini – Ma. Johansson, Hischier, Palmieri – Hall, Zajac, Coleman – Wood, Zacha, Quenneville – Boyle, Seney, Bratt.

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Mach, Knorr
    thejrc.org