Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 3:4 (kon.) | Nové Zámky – MAC Budapešť 3:1 (kon.) | Zvolen – Košice 2:1 (kon.)
Poprad – Trenčín 1:5 (kon.) | Miskolc – Nitra 2:0 (kon.) | Detva – Žilina 4:3 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HK Nitra
Neděle 23.12.2018, 17:30 • Miskolci Jégcsarnok, Miškolc • Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný adventní večer! Předvánoční čtyřiatřicáté kolo slovenské Tipsport ligy nabídne mimo jiné i duel mezi Miškolcem a Nitrou. Pojďme si oba celky představit.
     
    HK NITRA

    Nitranští jsou zapleteni do tuhého boje o čelo Tipsport Ligy – z třetího místa ztrácí na lídra z Košic jen tři body, a pokud by se jim tak dnes podařilo v Maďarsku uspět, mohli by se mu čistě teoreticky vyrovnat.

    Do utkání dnes půjdou jako papíroví favorité, a to nejen díky jejich postavení v tabulce. Jednak se momentálně vezou na čtyři zápasy dlouhé šňůře vítězství, mezi něž patří například i demolice poslední Žiliny 9:3, a druhak se mohou pyšnit také nejlepší ofenzívou v celé soutěži. Svým soupeřům totiž nasázeli už 137 branek.

    Nejproduktivnější hráči
    Róbert LANTOŠI – 42 b. (16+26)
    Judd BLACKWATER – 37 b. (21+16)
    Marek SLOVÁK – 30 b. (11+19)

    Brankářské statistiky
    Juraj ŠIMBOCH
    – 1412 min. | 92,0% úsp. | prům. 2,29
    Frederik FOLTÁN
    – 516 min. | 91,0% úsp. | prům. 2,32
     
    DVTK JEGESMEDVÉK

    Lední medvědi jsou sice až osmí, aktuální formu ovšem také nemají vůbec špatnou. Z posledních pěti utkání vyhráli čtyři, o body se jim nepodařilo obrat jen tabulkového souseda z Trenčína. Souboje s nevyzpytatelnými Novými Zámky a silnými výběry z Popradu a Bánské Bystrice ovšem zvládli na výbornou, stejně jako páteční duel s Budapeští.

    Svému dnešnímu soupeři mají rozhodně co vracet, o tom nemůže být pochyb. První dva vzájemné duely totiž skončily vítězstvím Nitry, a výsledky 4:1 a 3:0. Uvidíme, jestli se jim dnes bude proti favoritovi dařit o něco lépe.

    Nejproduktivnější hráči
    János VAS – 36 b. (11+25)
    Bálint MAGOSI – 31 b. (17+14)
    Rasmus KULMALA – 28 b. (10+18)

    Brankářské statistiky
    Attila ADORJÁN
    – 1001 min. | 89,4% úsp. | prům. 3,24
    Adam VAY
    – 845 min. | 95,6% úsp. | prům. 1,56
     
    Úvodní sestavy:

    DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák T., Göz, Milam, Láda – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Ritó, Hajós, Vojtkó.

    HK Nitra: Šimboch – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Versteeg, Korím – Lantoši, Slovák M., Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Šiška – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý.

    Rozhodčí: Kalina, Snášel – Smrek, Jobbágy.
     
    Nitranští hokejisté už bruslí po ledě miškolcské haly, domácí jsou zatím ještě v kabinách. Od začátku duelu nás dělí jen pouhých pár desítek sekund.
     
    Stadionem už hraje slovenská národní hymna, po které přijde na řadu ta maďarská. Úvodní buly se blíží, za chvilku už půjdeme na věc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Jako první šli do útoku domácí, kteří se nyní snaží svého soupeře uzavřít v jeho obranném pásmu. Moc se jim to však nedaří, hosté statečně vzdorují.
     
    01:53
    Stále se hraje hlavně před Šimbochem, který ovšem moc práce zatím nemá. Nitra má zatím celou situaci pod kontrolou.
     
    01:55
    Uvidíme první přesilovku, zahrají si jí domácí hráči Miškolce. Slovenský bek Karol Korím (NIT) míří na dvě minuty na trestnou za hákování.
     
    02:58
    Jeden z domácích unikl obranně soupeře a výpad musel hasit až Šimboch! Ten však předvedl solidní zákrok a udržel bezbrankový stav.
     
    04:17
    Početní výhoda maďarského celku už dávno skončila, Nitranští se při ní moc nezapotili. K vidění byla jen jedna nebezpečnější akce.
     
    05:31
    Nicholas Crawford se uvolnil na modré čáře a chtěl překvapit Šimbocha, zakončení mu ale moc nesedlo a strážce nitranské svatyně tak nemusel zasahovat.
     
    06:42
    Juraj Majdan chtěl proniknout do útočného pásma, připravená miškolecká defenzíva jej ale odzbrojila už těsně za modrou čárou.
     
    07:23
    Prudkou ránou z levého kruhu se teď blýskl Róbert Lantoši, forvard první hostující formace však na ostříleného Adama Vaye nevyzrál.
     
    08:37
    Dalším pánem na holení teď byl Karol Korím, jehož zakončení Vay bez větších obtíží vyrazil. Maďarský brankář zatím podává výborný výkon.
     
    09:27
    Miškolc se dostal do přečíslení dva na jednoho, kvůli pohotovému zásahu Mitche Versteega však nakonec nestihl zakončit!
     
    10:47
    Adam Vay má na svém kontě další zákrok, tentokrát si poradil s nenápadnou střelou z hole Lanea Scheidla. Ta šla přímo mezi betony.
     
    11:37
    Corgoni mají momentálně více ze hry. Za domácí brankou probíhá bitva o kotouč, do které je zapleteno hned několik borců z obou celků.
     
    12:47
    Maskovaný strážce medvědí klece drží svůj celek nad vodou. Teď musel likvidovat velmi nebezpečný pokus od modré, po nějž se podepsal Versteeg.
     
    13:46
    Blackwater ve vlastním pásmu vybojoval kotouč a zamířil dopředu, jeho výpad byl ale domácími zastaven už ve středním pásmu.
     
    14:41
    Po delší době musel zasahovat i Juraj Šimboch, střelu Lászla Rita z vysokého úhlu vykopl betonem do rohu kluziště. Na první branku tak stále čekáme.
     
    14:48
    Branislav Mezei (NIT) odjíždí na trestnou lavici s dvouminutovým menším trestem za nedovolené bránění, hosté si tak opět vyzkouší přesilovou hru.
     
    15:42
    DVTK se ani tentokrát nedaří pořádně usadit v útočném pásmu, hostům se podařilo už třikrát vyhodit. Šimboch musel zatím likvidovat jen dvě střely.
     
    16:34
    Zničehonic se před Vayovou brankou zjevil Šiška, jehož nebezpečné zakončení překvapený gólman nakonec zvládl zastavit včas!
     
    17:31
    Exslavista Janos Vas to zkusil z kruhu, Šimboch chytá. Zatím vše nasvědčuje tomu, že na první branka utkání v úvodní periodě nepadne.
     
    18:51
    Blíží se konec první třetiny, průběh hry nyní přerušil nitranský ofsajd. Po kratické pauze se tak bude vhazovat těsně před domácí modrou čárou.
     
    19:16
    Své štěstí nyní zkusil Bence Szirányi, jehož zakončení rozvlnilo ochrannou síť nad Šimbochovou klecí. Buly proběhne po pravici hostujícího gólmana.
     
    20:00
    Ještě se vylučuje, DVTK zahájí druhou třetinu v početní výhodě. Tentokrát jde na dvě minuty ven Juraj Majdan (NIT), který se provinil hákováním.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství bylo na šance skromné, Šimboch s Vayem moc práce neměli. Bezbrankový stav odpovídá předvedené hře – ani jednomu celku se nepodařilo si vypracovat nějakou nebezpečnější akci. Uvidíme, jestli se to v následujících dvaceti minutách změní.

    Střely na branku: 6 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Domácí se okamžitě nasunuli před Šimbocha, soupeř ale nakonec zvládl jejich akci rozebrat a kotouč už letí do maďarské části ledové plochy.
     
    21:18
    Harrison přenechal kotouč Crawfordovi, ten se s ním drží na modré čáře. DVTK se prodralo do útočného pásma a snaží se rozestavit kolem branky.
     
    22:24
    Blackwater se snažil rozehrát pryž dopředu, ve středním pásmu ovšem přistála na hokejku jednoho z domácích. Miškolc se nyní snaží opět dostat za modrou.
     
    22:49
    Láda zblokoval nebezpečnou střelu Marka Slováka, kotouč se tak jen pomalu dokutálel před Adama Vaye. Ten jej okamžitě schoval pod rukavici.
     
    23:46
    Žiga Pance nahodil kotouč od modré čáry na Šimbochovu klec, slovenský gólman následně předvedl rutinní zákrok a udržel tak bezbrankový stav.
     
    24:46
    Gólman Nitry má nyní čím dál tím více práce, Miškolc má v posledních minutách více ze hry a snaží se prolomit střelecké ticho.
     
    25:17
    Teď musel proti slibné šanci zasahovat zase Adam Vay. Oba gólmani dnes podávají solidní výkon, jeden z nich ovšem bude muset časem kapitulovat.
     
    25:29
    Bence Szirányi (MIS) v mezikruží podrazil Blackwatera a bude za to pykat. Nitra si poprvé v dnešním zápase vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    26:38
    Odraženou střelu Kenneyho Morrisona od modré čáry chtěl za maďarského gólmana dotlačit jeden z hostujících borců, Vay ale opět stihl zasáhnout včas.
     
    27:46
    Lane Scheidl se dostal do kvalitní střelecké pozice, ani on však na výborného strážce miškolecké klece nevyzrál. Vay ránu vyrazil do rohu.
     
    28:43
    Adam Vay má plné ruce práce, Nitře přesilovka vlila krev do žil. Postupně se zkusili prosadit Blackwater, Lantoši a Rais.
     
    29:29
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Hosté měli v posledních minutách na ledě jednoznačnou převahu, skóre však nakonec otevírají v polovině utkání domácí! Kapitán DVTK BÁLINT MAGOSI se prosadil jednoduchou střelou z pravého kruhu, Šimboch si tohle za rámeček rozhodně nedá – 1:0! Asistence: Tomáš Slovák, Adam Vay.
     
    29:40
    A Corgoni mají šanci rychle odpovědět – menší trest za podražení totiž inkasuje Nikandrosz Galanisz (MIS), který tak oslabuje svůj výběr.
     
    30:51
    Hostům se nedaří Vaye pravidelně ostřelovat, DVTK pravděpodobně přežije i tohle oslabení. Zatím má vše plně pod kontrolou a nepouští soupeře před Vaye.
     
    31:58
    Prostřední perioda se přelila do své druhé poloviny, po chybě veterána Mezeie teď musel Šimboch rychle skočit po kotouči. Na moment tak přerušil hru.
     
    32:33
    Nitranští se zuby nehty drží před Vayovou klecí, defenzíva domácího celku jim pořádně znepříjemňuje život a nenechává jim na ledě moc prostoru.
     
    33:33
    Jeden z domácích poslal pěknou přihrávkou do útoku Magosiho, jehož zakončení Šimboch zastavil pravým betonem. Brankou neskončil ani následný protiútok.
     
    34:55
    Hra se momentálně přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme vyrovnanou bitvu. O něco málo více ze hry mají hosté.
     
    35:22
    Samuel Buček nestihl včas zabrzdit a srazil se v brankovišti s Adamem Vayem. Z ochozů se line pískot, vylučovat se ale nebude.
     
    36:13
    Morrison chtěl svou individuální akci zakončit střelou z bezprostřední blízkosti klece, Adam Vay se ale natáhl a kanadskému bekovi kotouč vypíchl.
     
    37:44
    László Ritó se uvolnil na kruhu a vystřelil, Šimboch tuto jedovatou ránu zvládl na poslední chvíli vytěsnit mimo tři tyče své klece.
     
    38:40
    Ještě nadějněji vypadala šance Samuela Bučka, který ovšem nakonec nezvládl kotouč protlačit za položeného strážce maďarské klece!
     
    39:45
    Pod další střelu se podepsal Balász Somogyi, jehož ránu zbrzdil jeden z bránících Slováků. Šimboch tak pomalu jedoucí kotouč bez problémů zastavil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda nabídla podstatně více akce než ta úvodní, navíc byla k vidění i jedna branka – ve třicáté minutě otevřel skóre domácí kapitán Bálint Magosi. Nitra sice měla takřka celou dobu mírnou převahu, dosud se jí ovšem nepodařilo najít recept na výborného Adama Vaye v kleci Miškolce.

    Střely na branku: 13 – 23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Druhou třetinu jsme zahájili mírným tlakem Miškolce, se kterým si hostující obrana hravě poradila. Juraj Šimboch snad vůbec nemusel zasahovat.
     
    41:11
    Domácí se dopouští prvního zakázaného uvolnění třetí třetiny, po krátké pauze se tak bude vhazovat po levé ruce dosud neprůstřelného Adama Vaye.
     
    41:56
    Nitra má další šancí srovnat stav utkání. Na lavici hanby tentokrát za sekání míří Márk Miskolczi (MIS), hosty tak čeká další dvouminutová přesilovka.
     
    42:52
    Miškolc poprvé vyhazuje. Nitra se zatím v přesilovce nedostala do nebezpečnější příležitosti, Adam Vay je více méně bez práce.
     
    43:52
    Miskolczi se za chvilku vrátí na led, i tahle hostující přesilovka zůstane nevyužita. Hra se momentálně pohybuje hlavně ve středním pásmu.
     
    44:58
    Hraje se nahoru dolu, střel na branku je k vidění minimum. Prim momentálně hrají na ledě obrany, gólmani moc vytěžováni nejsou.
     
    45:50
    Juraj Šimboch si na své konto připisuje další úspěšný zákrok, střelu Szirányie z pravého kruhu vyrazil praží vysoko nad svou klec.
     
    46:47
    V rohu za Vayovou klecí se bojuje o kotouč, celá situace je momentálně dost nepřehledná. Uvidíme, kdo si ho nakonec odveze.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 505 diváků (68,4% kapacity).
     
    47:51
    Miškolc se drží vepředu, nahození jednoho z maďarských borců z velké vzdálenosti minulo Šimbochovu klec o pouhých pár centimetrů.
     
    48:59
    Nesledujeme úplně záživnou pasáž hry, oproti druhé třetině je to znovu celkem suchá podívaná. Ani jeden celek teď v útoku není úplně kreativní.
     
    49:55
    Průběh hry přerušuje jasný ofsajd Nitry, za chvilku tak uvidíme buly na kraji středního pásma. Do konce základní hrací doby zbývá skoro přesně deset minut.
     
    50:21
    Blackwater přenechal pryž Lantošimu, který následně vystřelil. Hra byla ale okamžitě po zakončení zastavena z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    51:06
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic prosazují i podruhé a Nitra to teď bude mít už hodně těžké! Z prostoru mezi kruhem a modrou čarou vypálil BALÁSZ LÁDA, jehož střela se štěstím prošla za záda bezmocného Šimbocha. Bez asistence.
     
    52:58
    Do kvalitní pozice se dostal Dalibor Bortňák, ani on ale nezvládl Vaye připravit o čisté konto. Dovolím si říct, že už je o vítězi rozhodnuto.
     
    54:03
    Kerbashian v útočném pásmu kličkuje skrz domácí defenzívou, která se mu snaží zkomplikovat život. Hosté se snaží Vaye ostřelovat co nejčastěji.
     
    55:23
    Nebezpečnou ranou z první se teď prezentoval Mitch Versteeg, nemířil ale úplně přesně a strážce miškolecké svatyně tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    55:55
    Hosté si zbytečně komplikují situaci, po faulu u mantinelu odchází na trestnou lavici Juraj Šiška (NIT). Do statistik si připisuje menší trest za hákování.
     
    56:51
    Nitranští hokejisté se osvobozují, z oslabení zbývá ještě minuta. Lední medvědi k početní výhodě přistupují velmi klidně, nikam se neženou.
     
    57:52
    Šiška už míří ven z trestné lavice, Nitra je v plném počtu. Uvidíme, jestli se jim povede v závěru třetiny ještě utkání nějak zdramatizovat.
     
    58:33
    Samuel Buček to zkusil z velké vzdálenosti, jeho střela nakonec domácí klec úplně minula. K puku se následně dostal soupeř, který jej vyváží dopředu.
     
    59:27
    Nitra to ještě nevzdává, Šimboch míří na střídačku! Domácí tak zariskují a v závěru zkusí hru v šesti proti pěti.
     
    59:51
    Všem nadějím je definitivně konec, rozhodčí devět sekund před koncem vylučují Graema McCormacka (NIT) za hákování.
     
    Konec zápasu.
     
    V Maďarsku je dohráno, Miškolc dnes favoritovi z Nitry uštědřil lekci z produktivity a po těsné výhře 2:0 si do tabulky připisuje cenné tři body! Nitra byla po většinu utkání aktivnější, nezvládla ovšem překonat skvělého strážce domácí svatyně.

    Střely na branku: 21 – 32.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám klidný zbytek dnešního večera a co nejpříjemnější prožití vánočních svátků. Na počtenou! (19:53:11)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 30. Magosi (Slovák T., Vay), 52. Láda


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák T., Göz, Milam, Láda – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Ritó, Hajós, Vojtkó.
    HK Nitra: Šimboch – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Versteeg, Korím – Lantoši, Slovák M., Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Šiška – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý.

    Rozhodčí: Kalina, Snášel – Smrek, Jobbágy.

    Diváci: 1 505
    bahis siteleri