Carolina – Boston 5:3 (kon.) | Chicago – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 2:3 (0:1 po s.n.)
Toronto – Detroit 5:4 (po pr.) | Vegas – Los Angeles 3:4 (po pr.) | San Jose – Arizona 3:4 (0:1 po s.n.)
Dallas – NY Islanders 1:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
San Jose Sharks
3:4 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Arizona Coyotes
Pondělí 24.12.2018, 02:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:28
    Velká šance pro San Jose! Hosté si nepohlídali střídání a byli na ledě v příliš velkém počtu hráčů. Dvouminutový trest si odsedí Conor Garland.
     
    50:04
    Timo Meier přijel k Archibaldovi a krosčekem ho poslal na mantinel. O dvouminutovém trestu pro švýcarského útočníka nemůže být vedena žádná diskuze.
     
    37:07
    Několikátý zbytečný faul v tomto utkání. Brad Richardson nevybojoval puk za Dellovou brankou a z frustrace se ohnal po projíždějícím Burnsovi. Žraloci mohou vyrovnat ještě před druhou pauzou.
     
    30:55
    Z přesilovky San Jose se stává hostující výhoda čtyři na tři! Za nesmyslné seknutí Olivera Ekmana-Larssona míří za Dillonem a Labancem také Joe Pavelski.
     
    30:24
    Stepan po buly v obranném pásmu vyrazil dopředu. Dell k němu odrazil neškodné nahození a to už se útočník Coyotes tlačil do zakončení, které mu překazil hákující Labanc. Je z toho hra ve čtyřech.
     
    29:43
    Vyloučených je nakonec víc. U branky Arizony se strhla menší potyčka, kterou odnesli menšími tresty Brenden Dillon a Niklas Hjalmarsson.
     
    29:43
    Conor Garland si až příliš pomáhal hokejkou v útočném pásmu při snaze sebrat puk Dillonovi. Za hákování je odeslán na trestnou lavici a následovat bude třetí přesilovka Kaliforňanů.
     
    17:47
    Druhá přesilovka pro Sharks! Niklas Hjalmarsson chtěl odehrávat puk z mantinelu, jenže kromě kusu gumy zasáhl také tvář Thorntona. Proto vyfasoval menší trest za vysokou hůl.
     
    13:33
    Kevin Labanc čekal na podporu od spoluhráčů, přičemž se přesunul k pravému mantinelu. Tam ho Ekman-Larsson hodně nešetrně trefil loktem do hlavy a vyfasoval zasloužený menší trest.
     
    00:56
    Brent Burns nechtěl pustit ke kotouči Cousinse. Podle sudích to bylo nedovolené bránění, a tak si Yotes zahrají brzkou přesilovku.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 16. Heed (Vlasic, J. Thornton), 45. Hertl (Braun, Vlasic), 54. Hertl (E. Kane, Braun) – 16. Galchenyuk (Keller), 33. Galchenyuk (Keller, Schmaltz), 47. Garland (Pánik), rozh. náj. Galchenyuk

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Joe Pavelski (SJS)
    0:1   Alex Galchenyuk (ARI)
    2. série:
    0:1   Tomáš Hertl (SJS)
    0:1   Clayton Keller (ARI)
    3. série:
    0:1   Logan Couture (SJS)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, R. Šimek, Dillon, Braun, Vlasic, Heed – Meier, Couture (A), Hertl – Donskoi, Pavelski (C), E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Radil, Goodrow.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Goligoski, Ekman-Larsson (C), Chychrun, Hjalmarsson (A), Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Schmaltz, Galchenyuk – Keller, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Crouse.

    Rozhodčí: Hanson, Kozari – Gawryletz, Gibbons

    Diváci: 17 325
    bahis siteleri