Oostende – Gent 2:2 (3:4 po pen.)
po penal. (3:4)
KV Oostende
2:2 (2:0)
KAA Gent
Středa 30.01.2019, 20:45 • Versluys Arena, Ostende • Belgický pohár • Semifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze semifinále belgického fotbalu mezi KV Oostende a KAA Gent. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    První zápas

    Oba soupeři se spolu v úvodním semifinálovém klání utkali před týdnem. Hostující Oostende uhrálo na hřišti Gentu překvapivou remízu 2:2! Hosté přitom dvakrát prohrávali. Na Jaremčukovu branku dokázal odpovědět de Sutter a Bronnův zásah neznamenal výhru Gentu kvůli brance De Bocka. Oostende tak do dnešního souboje vstupuje s výhodou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Oostende se ihned vydalo do útoku, ale obrana Gentu si poradila.
     
    3
    Také hostující Gent se nyní poprvé v utkání vydal do blízkosti pokutového území soupeře. Domácí obrana si připsala první úspěšný zákrok.
     
    5
    Sorloth si nabíhal na dlouhou přihrávku za obranu domácího celku, jenže ve velké rychlosti si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k obráncům.
     
    7
    Gent zahrával svůj první rohový kop v dnešním střetnutí. Na Esitiho centr si naskočil Rosted, jenže v záklonu svou hlavičku neusměrnil mezi tři tyče.
     
    9
    Domácí celek se hnal do zajímavé akce. Živkovič si naběhl na prudkou přihrávku mezi stopery, ale Rosted mu včasným skluzem ukopl míč do bezpečí.
     
    9
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Oostende tak navazuje na skvělý výkon z minulého týdne! O úvodní branku utkání se postaral TOM DE SUTTER!
     
    11
    Gent se ihned po obdržení úvodní branky vydal do útoku. Hostující celek si vypracoval rohový kop, jenže jeho exekuce se hostům vůbec nepovedla.
     
    13
    Domácí Oostende zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Tom De Sutter, ale technickou střelou trefil zeď.
     
    15
    RIchairo Živkovič se ve sprintu natahoval po prudké přihrávce na hranici pokutového území, ale špičkou kopačky si ukopl míč daleko před sebe.
     
    17
    Dutoit poslal dlouhý nákop na levé křídlo, kde se za míčem hnal Canesin, jenže v hlavičkovém souboji prodloužil balón jen na zadáky Gentu.
     
    19
    Sorloth táhl útok Gentu po levém křídle. Hostující útočník se prosmýkl kolem Lombaertse, jenže důrazný De Bock mu míč ukopl na rohový kop.
     
    21
    Gent zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Esiti vyslal nadýchaný centr do pokutového území, ale oslovil jen hlavičkáře v dresu Oostende.
     
    23
    Oostende je v prvním poločase aktivnějším celkem. Domácí se usadili v blízkosti pokutového území Gentu a kombinují házenkářským způsobem.
     
    25
    Canesin táhl akci Oostende po levé straně. Domácí fotbalista poté odcentroval do pokutového území, ale Rosted odvrátil míč hlavou.
     
    27
    Jaremčuk se snažil procedit míč na hranici pokutového území, kam sprintoval Sorloth, jenže zadáci Oostende stáli blízko u sebe a míč odkopli.
     
    29
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně rychlý fotbal. Domácí celek se dostal do vedení, což hosty nutí útočit.
     
    31
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází De Sutter, přichází Sakala.
     
    32
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává druhou branku a s Oostende už to vypadá hodně dobře! Domácí celek totiž zužitkoval svůj tlak a ještě před přestávkou podruhé udeřil. Autorem branky je FASHION SAKALA!
     
    34
    Střídající Sakala je pořádně nažhavený! Domácí fotbalista se znovu dostal k volnému míči, jenže tentokrát jej poslal nad břevno.
     
    36
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za ostrý zákrok ji dostává Vanlerberghe.
     
    38
    Oostende se znovu usadilo v blízkosti pokutového území svého soupeře a postupnou kombinací si hledá cestičku do šestnáctky.
     
    39
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Plastun, přichází Čakvetadze.
     
    41
    Gent si po dlouhém obléhání šestnáctky soupeře vypracoval rohový kop. Centrovaný míč přiletěl mezi značku pokutového kopu a malé vápno, kde zasáhla domácí obrana.
     
    43
    Střídající Čakvetadze se krátce po svém příchodu na trávníku zapojil do útoku, ale důrazný obránce Nouri jej tělem vytlačil k postranní čáře.
     
    45
    Sakala svedl hlavičkový souboj na hranici pokutového území. Autor druhé branky domácího celku vybojoval pro Oostende pouze vhazování.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího Oostende, kteří to mají do finále o něco blíže! Oostende totiž odskočilo do vedení už v 9. minutě, kdy se trefil Tom de Sutter! Po půlhodině hry navíc přidal druhou branku střídající Fashion Sakala! Naopak Gent je směrem dopředu bezzubý. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Gent se v něm bude pokoušet o smazání dvoubrankového manka.
     
    48
    Hosté vlétli do druhého poločasu velice aktivně. Gent zahrával rohový kop. Prudký centr přiletěl k blizší tyči, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    50
    Gent zahrával přímý kop na polovině hrací plochy. Esiti vyslal dlouhý nákop na hranici pokutového území, kde se k míči nedostal nikdo z hostů.
     
    52
    Gent je po změně stran mnohem aktivnější a svého soupeře prakticky nepouští k balónu. Domácí zadáky nečeká ve zbývajících minutách nic snadného.
     
    54
    Oostende se po delší době podívalo na polovinu soupeře. Živkovič potáhl míč po levém křídle a vybojoval vhazování v blízkosti velkého vápna.
     
    55
    Jaremčuk dojel soupeře ostrým skluzem na kotníky a dostává žlutou kartu.
     
    57
    Sorloth sprintoval za dlouhou přihrávkou, se štěstím se dostal před obránce, jenže v pádu nezacílil mezi tři tyče domácí svatyně.
     
    59
    Čakvetadze se po rychlém brejku po pravém křídle dostal do zakončení z hranice pokutového území, jenže rozvlnil jen boční síť.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Oostende nadále drží své dvoubrankové vedení. Gentu se účast ve finále vzdaluje.
     
    62
    Canesin po delší době vyvezl míč na polovinu soupeře. Domácí hráči nyní kombinují a vyčkávají na skulinku v defenzivě soupeře.
     
    64
    Domácí zadáci uklidňují hru kombinací na polovině hrací plochy. Nikdo z hráčů Gentu rozehrávku domácích stoperů neatakuje.
     
    66
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Esiti, přichází David.
     
    68
    Fashion Sakala se zpoza hranice pokutového území pokusil překvapit brankáře hostujícího celku, jenže jeho pokus skončil vysoko na tribuně.
     
    70
    Gent zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Jaremčuk, nicméně jeho centr do šestnáctky skončil na hlavě prvního obránce v dresu Oostende.
     
    72
    Další žlutá karta na straně Gentu! Hosté už působí hodně frustrovaným dojmem. Odjidjia-Ofoe si vykoledoval karetní trest.
     
    74
    Oostende se podařilo otupit rostoucí tlak hostujícího celku a domácí hráči už znovu kombinují na polovině Gentu. S akciemi hostujícího celku na postup to vypadá bledě.
     
    76
    Jaremčuk poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, nicméně domácí stopeři opět stáli na správném místě.
     
    78
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    79
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Rosted, přichází Dompe.
     
    81
    Canesin zastavil rodící se akci Gentu a dostává žlutou kartu.
     
    83
    Gent se opět nastěhoval na polovinu domácího celku a snaží se najít prostor, odkud by mohl zakončit. Hostům už moc času nezbývá.
     
    85
    Střídající Dompe se po pravém křídle prohnal až na hranici velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku, ale technickou střelou minul branku.
     
    85
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Drama je na světě! Gent se přeci jen dočkal branky a závěr utkání ještě bude hodně dramatický! Po dlouhém tlaku dokázal snížit ALEXANDER SORLOTH!
     
    87
    Gentu narostla po vstřelení snižující branky křídla. Hosté se nadále tlačí do blízkosti pokutového území, ale zatím se nikdo nemůže dostat do zakončení.
     
    88
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází De Bock, přichází Bataille.
     
    89
    Domácí obrana se nadále drží. Faes vystoupil na hranici pokutového území a odkopl míč pryč z hranice pokutového území.
     
    90
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Živkovič, přichází Coopman.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Gent právě vstřelil branku!
    Dnešní duel bude pokračovat! Gent totiž dokázal v nastaveném čase vyrovnat! Hosté zahrávali rohový kop a dokázali umlčet domácí příznivce! Hlavou se prosadil ROMAN BEZUS!
     
    90+4
    Gent není s vyrovnáním spokojen! Hostující celek se nyní usadil na polovině svého soupeře a hledá si cestičku do zakončení.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    Základní hrací doba končí! Gent v závěru druhého poločasu předvedl neskutečný zvrat a dokázal poslat zápas do další fáze! Teprve v 85. minutě dokázal snížit Alexander Sorloth! V nastavení navíc rozjásal hostující fanoušky po rohovém kopu Roman Bezus! O vítězi tak rozhodne prodloužení nebo následné pokutové kopy.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Fotbalisté Gentu obstarali výkop do prvního poločasu prodloužení. Hráči v modrém se ihned vydali do útoku a pokračují v obléhání branky soupeře.
     
    93
    Sakala sprintoval s míčem u nohy středem hrací plochy až na hranici pokutového území. Jeho pokus ale prolétl kolem brankové konstrukce.
     
    95
    Až nyní se Oostende poprvé v prodloužení dostalo na polovinu soupeře. Domácí zahrávali přímý kop, jenže jeho rozehrávka byla hodně nepřesná.
     
    97
    Hra je znovu přerušena! Jeden z fotbalistů Gentu zůstává ležet na trávníku a s jeho pokračováním v dnešním duelu to nevypadá moc dobře.
     
    98
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Souquet, přichází Derijck.
     
    100
    Gent zahrával další rohový kop. Střelec druhé branky hostujícího celku v dnešním souboji Bezus se opět tlačil do zakončení, ale Faes jej tentokrát uhlídal.
     
    102
    Oostende se po delší době vydalo do útoku. Milovič odcentroval vnějším nártem do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů na centr nedosáhl.
     
    103
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Canesin, přichází Boonen.
     
    105
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu prodloužení. Oostende však rychle přišlo o míč a Gent se opět vydal do útoku.
     
    108
    Domácí střelec Sakala se krásnou kličkou uvolnil na levé straně, zbavil se obránce a odcentroval. Jeho pobídku však odvrátila obrana Gentu.
     
    110
    A právě Sakala se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Jeho pokus srazil obětavý obránce na roh.
     
    112
    Bronn podpořil ofenzivu Gentu náběhem po pravé straně. Krajní zadák hostujícího celku poté odcentroval, ale neoslovil spoluhráče.
     
    114
    Hra je znovu přerušena! Další fotbalista Gentu totiž zůstává s bolestivou grimasou v obličeji ležet na trávníku. Dlouhé utkání si vybírá svou daň.
     
    115
    Coopman trefil soupeře vysokou nohou a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    117
    Gent pokračuje ve své aktivitě a snaží se o postupu do finále rozhodnout ještě před penaltovým rozstřelem. Domácí obrana však odolává.
     
    119
    Nouri vyslal další nadýchaný centr do pokutového území. Na jeho pobídku si brousil zuby Coopman, ale obrana Gentu byla připravená.
     
    120
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani v prodloužení jsme se rozhodující branky nedočkali! Gent sice pokračoval v aktivní hře, jenže obrana Oostende byla neprostupná. O postupujícím do finále tak rozhodne penaltový rozstřel.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Domácí střelec Sakala první penaltu s přehledem proměnil.
     
    1. série
    1:1
    Také hostující Derijck nedal gólmanovi nárok.
     
    2. série
    1:1
    Na straně domácího celku se k penaltě postavil Coopman, ale brankáře nepřekonal.
     
    2. série
    1:1
    Coopmana jeho minela nemusí mrzet! Čakvetadze totiž také neproměnil.
     
    3. série
    1:1
    Jenže přichází další špatně kopnutá penalta na straně Oostende. Dalším nešťastníkem je Milović.
     
    3. série
    1:2
    Po delší době jsme viděli proměněnou penaltu a Gent se dostává do vedení! S přehledem zakončil Sorloth.
     
    4. série
    2:2
    Domácí celek se ještě drží ve hře! Vanlerberghe zakončil dělovkou pod břevno.
     
    4. série
    2:3
    Gent si před poslední sérií drží svou výhodu! Také Bronn s penaltou uspěl.
     
    5. série
    3:3
    Domácí celek ještě živí malou naději! Střídající Boonen vyrovnává! Hosté ale mají mečbol!
     
    5. série
    3:3
    Neskutečné! Rozstřel bude pokračovat! David zahodil šanci stát se hrdinou a neproměnil!
     
    6. série
    3:3
    Jenže domácí celek nabízí Gentu další příležitost! Smutným hrdinou je v těchto chvílích Vandendriessche!
     
    6. série
    3:4
    Je to jasné! Gent postupuje do finále! Rozhodující penaltu proměnil Bezus!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Gent nakonec v penaltovém rozstřelu dokonal obrat a postupuje do finále belgického poháru! K vidění bylo vidět hned šest sérii penalt. V té poslední minul Vandendrissche a hostující Bezus se stal hrdinou svého celku!
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:21. Střely mimo: 10:13. Rohy: 4:21.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:33:33)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. De Sutter, 32. Sakala – 85. Sorloth, 90+2. Bezus

    Karty:   36. Vanlerberghe (OOS), 50. Dutoit (OOS), 81. Canesin (OOS), 115. Coopman (OOS) – 55. Jaremčuk (GNT), 72. Odjidjia-Ofoe (GNT)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Sakala (OOS)
    1:1   Derijck (GNT)
    2. série:
    1:1   Coopman (OOS)
    1:1   Čakvetadze (GNT)
    3. série:
    1:1   Milović (OOS)
    1:2   Sorloth (GNT)
    4. série:
    2:2   Vanlerberghe (OOS)
    2:3   Bronn (GNT)
    5. série:
    3:3   Boonen (OOS)
    3:3   David (GNT)
    6. série:
    3:3   Vandendriessche (OOS)
    3:4   Bezus (GNT)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:21. Střely mimo: 10:13. Rohy: 4:21.
    KV Oostende: Dutoit – Lombaerts, de Bock (88. Bataille), Faes, Nouri – Vandendriesche, Milovič, Vanlerberghe, Canesin (103. Boonen) – Živkovič (90. Coopman), De Sutter (31. Sakala)
    Náhradníci: Ondoa, Sakala, Marquet, Guri, Boonen, Bateille, Coopman

    KAA Gent: Kaminski – Bronn, Souquet (98. Derijck), Rosted (79. Dompe), Plastun (39. Čakvetadze), Asare – Odjidja-Ofoe, Esiti (66. David), Bezus – Jaremčuk, Sorloth
    Náhradníci: Verstraete, Čakvetadze, Dompé, David, Dejaegere, Thoelen, Derijck
    24.01.2019
    Gent - Oostende 2:2

    Branky: 23. Jaremčuk, 76. Bronn – 25. de Sutter, 78. De Bock

    Karty:   56. Nkaka (OOS), 57. Nouri (OOS), 86. Vandendriessche (OOS)   59. Nkaka (OOS)   28. Plastun (GNT), 54. Rosted (GNT)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:4.
    bahis siteleri