Aberdeen – Rangers 2:4 (kon.) | FC Dundee – Kilmarnock 2:2 (kon.) | Hearts – Livingston 0:0 (kon.)
St. Mirren – Motherwell 1:2 (kon.) | H. Academical – St. Johnstone 2:1 (kon.)
konec
Aberdeen FC
2:4 (1:3)
Glasgow Rangers
Středa 06.02.2019, 20:45 • Pittodrie Stadium (Aberdeen) • Skotská Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:12. (22:43:25)
     
    Sedm nastaveným minut uplynulo a zápas končí. Rangers si z trávníku Aberdeenu odváží veledůležité vítězství 4:2!

    Po nevýrazných úvodních minutách začalo tempo zápasu stoupat. Po dvaceti minutách otevřel skóre duelu ze snadné dorážky Alfredo Morelos. Aberdeen následně zařadil ještě vyšší rychlost a po půlhodině dokázal srovnat krok Sam Cosgrave. Následně si vzal slovo znovu kolumbijský útočník ve službách Rangers. Alfredo Morelos propálil křížkou střelou Lewise i podruhé. V samém závěru první půle ještě zahrál rukou v šestnáctce Scott McKenna a z nařízené penalty zvýšil na 3:1 James Tavernier.

    Po změně stran neuběhlo ani pět minut a domácí měli k dispozici pokutový kop. Ten s klidem proměnil Sam Cosgrove. Ještě před hodinou hry šly oba týmy do deseti. Scott McKenna společně s dvoubrankovým Alfredem Morelosem se nepohodli a hlavní rozhodčí rozdal červené karty. Od té doby ale úroveň zápasu klesala. Aberdeen už se k vyrovnání nedostal, naopak v samotném závěru využil otevřené obrany Jermain Defoe, který určil konečné skóre na 4:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Jermain DEFOE - 2:4
     
    90+6
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Domácí v závěru riskovali, otevřeli obranu více než bylo zdrávo a jsou potrestáni! Po Jackově přihrávce měl v pokutovém území spoustu času si připravit zakončení JERMAIN DEFOE, který propálil dělovkou Lewise v domácí brance.
     
    90+5
    Considine musel odehrát za postranní lajnu. Rangers pochopitelně s rozehrávkou nespěchají a to se nelíbí domácím fanouškům. Ferguson však ihned po vhození získal balon.
     
    90+4
    Wilson se po náběhu do vápna opřel do McGregora jen to zahučelo. Naštěstí se incident obešel bez dalšího pokračování.
     
    90+3
    Nadějnou akci domácích vedl středem trávníku Shinnie společně s Fergusonem. Přihrávka na Cosgrovea ale už nebyla z nejpřesnějších.
     
    90+2
    Aberdeen se snaží dostat co nejrychleji před branku hostujícího celku. Po dlouhém nákopu ale sebral balon pro sebe Ryan Jack.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.
     
    90
    Domácím dochází čas. Po dalším autovém vhazování se ujal balonu Cosgrove. Z levé strany došel až do vápna, ale nepovedenou ránou neměl šanci zaskočit McGregora.
     
    89
    Mackay-Steven byl opět ve sprintu podél levé postranní lajny. Následně získal pro Aberdeen rohový kop, který přiběhl rozehrát McGinn. Před McGregorem se balon několikrát odrazil, ale brankář Rangers dokázal zasáhnout.
     
    88
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Arfield, přichází Coulibaly.
     
    87
    Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází Lowe, přichází McGinn.
     
    86
    Max Lowe měl na pravé straně o něco více prostoru, ale balon mu v klíčovou chvíli odskočil od kopačky a toho využil k odkopu do bezpečí Worrall.
     
    85
    Aberdeen zkouší v závěru přitlačit soupeře. Postupným útokem se ale domácí příliš daleko nedostali. Následně byl ale náběh McCrorieho zlikvidován ještě před středovou čárou.
     
    84
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Kent, přichází Katić.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Rangers zatím s přehledem hlídají jednobrankové vedení, domácí celek se nemůže probojovat na dostřel McGregorovi.
     
    82
    Mackay-Steven opět centroval do šestnáctky od rohového praporku. Na první tyči hlavičkoval Ferguson jen do soupeře před sebou, následovat bude ještě jeden roh.

    Vít Schück

    Branky: 32. Cosgrove, 48. Cosgrove (pen.) – 21. Morelos, 39. Morelos, 44. Tavernier (pen.), 90+6. Defoe

    Karty:   36. Logan (ABE), 78. Ferguson (ABE) – 71. Candeias (RFC), 72. Arfield (RFC)   55. McKenna (ABE) – 57. Morelos (RFC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:12.
    Aberdeen FC: Lewis – Hoban, Considine, McKenna – Logan (64. Wilson), Ferguson, Shinnie, Lowe (87. McGinn) – Mackay-Steven, Cosgrove, Stewart
    Náhradníci: Černý – Gleeson, Wilson, McGinn, May, Devlin, Ball

    Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier, Worrall, Goldson, Barišić – Arfield (88. Coulibaly), Jack, McCrorie – Candeias (71. Defoe), Morelos, Kent (84. Katić)
    Náhradníci: Foderingham – Katić, Halliday, Coulibaly, Davis, Lafferty, Defoe

    Rozhodčí: Madden – Connor, Roome
    bahis siteleri