Magnitogorsk – Viťaz 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 2:3 (po pr.)
Kazaň – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 5:3 (kon.) | Spartak Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.)
HC Slovan – Minsk 3:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
5:3 (0:0, 3:1, 2:2)
Jokerit Helsinky
Středa 13.02.2019, 17:30 • Megasport Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 26:32.
    Zblokované střely – 21:15.
    Vyloučení – 9:8.
    Využití přesilovek 0/8 – 0/9.
    Vhazování – 24:32. (20:02:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama, které svého soupeře porazilo poměrem 5:3. Poslední perioda trvala hodně dlouho, do sebe se pustilo hned několik hráčů, logicky tak přišly na řadu tresty. I tak jsme se dočkali dalších branek, přičemž se Jokerit dostal na dostřel jediné trefy, avšak Dynamo si přeci jenom vzalo dvoubrankové vedení zpět, do prázdné branky totiž zamířil domácí kanonýr Šipačov.
     
    Konec zápasu.
    58:59 Miks INDRAŠIS - 5:3
     
    58:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Finský celek se opět prezentoval odvoláním brankáře, což se mu vymstilo. Nejprve těsně vedle branky vypálil Indrašis, posléze to napravil Šipačov, jehož ránu od levého hrazení ještě tečoval MIKS INDRAŠIS.
    57:20 John NORMAN - 4:3
     
    57:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak pozor, to bude ještě hodně zajímavé! Před Bočarovem došlo k teči, načež ruský brankář vyrazil puk do strany, kde číhal JOHN NORMAN, který bez větších problémů zametl kotouč do odkryté branky. Do konce utkání zbývá ještě něco málo kolem tří minut.
     
    57:10
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    56:32
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Jefremov – 2 min.).
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladimir Brjukvin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Mika Niemi – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Oliver Lauridsen – 2 min., hrubost).
     
    56:30
    Před branku si dokázal sjet Jefremov, kterému se nepovedlo zakončit dle představ. Domácí forvard dost možná ještě sekl Kalninše, načež se do sebe pustilo několik hráčů.
     
    55:24
    Před brankou se snažil tečovat kotouč Šipačov, avšak změna letu moc nepomohla. Domácí stále drží pásmo, avšak Kalninš nebyl donucen k ničemu vážnějšímu.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Oliver Lauridsen – 2 min., sekání).
     
    54:06
    Za volným kotoučem se jako první dostávala domácí formace, která si ale nepřipsala nic nebezpečného. Na opačné straně se Jokerit dopustil dalšího ofsajdu.
     
    53:17
    Nyní hostující obrana na malý moment zaspala, avšak včas se dokázala probudit. Z levé strany měl dobrou rychlost Rajsov, kteréhl ale dojela smečka protihráčů.
     
    52:20
    Helsinky najednou vycítily šanci, přičemž se Jensen dostal k dalšímu zakončení. Aby toho nebylo málo, tak od modré čáry zkoušel štěstí Lauridsen.
    51:47 Nicklas JENSEN - 4:2
     
    51:47
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme kontaktní branku! Moses se drzým průnikem dostal až k pravému kruhu, odkud spíše jen nahazoval na teč, avšak Bočarov vyrazil puk před sebe, kde se jako první zjevil NICKLAS JENSEN, jenž na dlouhou hůl zametl puk do branky.
    Asistence: Tommi Kivistö, Steve Moses.
     
    51:12
    Vzápětí přišlo vyhození přes všechny čáry, což logicky znamená zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Bočarovat, na vhazování se staví hostující Niemi.
     
    50:09
    Norman se pokoušel dostat přes přesilu protihráčů, tento záměr si ale na poslední chvíli rozmyslel. Místo toho počkal na příchod druhé formace.
     
    49:15
    Helsinky jsou i nadále pod tlakem, před malým momentem se do palebné pozice dostal Čajkovský, jehož pohotová rána prosvištěla několik čísel vedle branky.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Juuso Hietanen – 2 min., podrážení).
     
    48:15
    Nikulin se postaral o další zakončení, do kterého mu vložil hokejku jeden z protihráčů. Hrací předmět vystoupal vysoko nad branku, navíc se dotkl také ochranné sítě.
     
    47:12
    Posléze to byl sám Nikulin, kdo se postaral o tvrdý projektil. Kalninš si připsal hodně těžký zákrok, na druhé straně se do úniku dostal Antilla, jenž protáhl Bočarova.
     
    46:25
    Domácí rozjeli klasický přesilovkový kolotoč. Na modré čáře si nabruslil k levému kruhu Nikulin, který našel za brankou Kagarlickiho, jehož přihrávku srazil protihráč.
     
    45:41
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Sami Lepistö – 2 min., hrubost).
     
    45:03
    Hodně drzým způsobem to zkoušel domácí Indrašis, který se sice proháčkoval až před brankáře, nicméně na poslední chvíli mu sjel kotouč z čepele.
     
    44:14
    Po dlouhém přerušení se pokračuje ve hře, hlavní rozhodčí měl totiž zmatek při udělování trestů. Každopádně vhazování ve středu pásma vyhrál Jokerit.
    44:00 Miks INDRAŠIS - 3:1
     
    44:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v hostující síti! Hosté propadli při bránění vlastního pásma, kam se dokázal dostat Nikulin, jenž ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou lépe postavému MIKSU INDRAŠISOVI, který nekompromisně zamířil do odkryté branky.
    Asistence: Ilja Nikulin, Vadim Šipačov.
     
    42:25
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Eemeli Räsänen – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vitalij Menšikov – 2 min.).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henri Ikonen – 5 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
     
    42:25
    No vida! Pěstní souboj svedl domácí Menšikov a hostující Räsänen, po kratší výměně pěstí, si na ledové ploše ustlal druhý jmenovaný.
     
    42:13
    Ta se příliš nepovedla, rozehrávku totiž zachytil protihráč. Ani Moskvě se nepodařilo ideálně rozehrát, vše vyvrchodilo nebezpečným zakončením Manninena.
     
    41:07
    Následně se před branku pokoušel natlačit domácí forvard Brjukvin, kterého včas zastavil protihráč. V tuto chvíi se Lepistö stará o rozehrávku za vlastní brankou.
     
    40:10
    I úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hosty, kteří se sice dostali do pásma, avšak soupeř vyhodil přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která byla mnohem atraktivnější. Hned v úvodu se Jokerit dostal k sympatickému tlaku, který skončil úvodní brankou tohoto zápasu. Posléze se Dynamo rovněž dostalo ke kontaktní brance, přičemž o malý moment později se domácí dostali do vedení. V závěru periody se moskevský celek dostal ještě k jedné brance, Jokerit tak bude muset dotahovat už dvoubrankové manko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Dmitrij Kagarlickij – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    39:30
    To se povedlo až Rajsovovi, který se natlačil až před brankáře, jenž ale dokázal zasáhnout.
     
    39:06
    Ani tato přesilová hra nebyla využita, Dynamo i tentokráte odvedlo dobrou obrannou práci. Posléze se málem do úniku dostal člen čtvrté formace Pankratov.
     
    38:15
    K velice pohotovému pokusu se dostal hostující Norman, který ale zamířil do zadního mantinelu. Odraženého puku se chopil Nikulin, jenž vyhodil na druhou stranu.
     
    36:44
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vitalij Menšikov – 2 min., krosček).
     
    36:14
    Po levém křídle to zkoušel domácí Mojsejev, který trefil pouze vyrážečku lotyšského brankáře. Helsinky čekají za brankou, na ledovou plochu skočí další formace.
     
    35:26
    Na zemi se ocitl domácí Jefremov, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Jokerit vyhodil přes všechny čáry, zakázané uvolnění to ale překvapivě nebylo.
    34:07 Vadim ŠIPAČOV - 3:1
     
    34:07
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Nikulin tak dlouho váhal s přihrávkou, až se mu jí podařilo poslat přesně na hokejku VADIMA ŠIPAČOVA, který obelstil brankáře Kalninše a poté bez větších problémů zasunul puk do odkryté svatyně.
    Asistence: Ilja Nikulin.
     
    33:17
    Na opačné straně se po levém křídle řítil k brance Joensuu, který rovněž vyzkoušel pozornost brankáře, Bočarov následně raději přidržel puk pod lapačkou.
     
    32:14
    Posléze Dynamo nevyšel přechod do útočného pásma, po delší době jsme sledovali ofsajdové postavení. Logicky je hra vykázána do střední třetiny.
     
    31:23
    Mnohem nebezpečněji to zamýšlel celkem nevýrazný Kagarlickij, jehož rána zápěstím málem propadla až za brankovou čáru, Kalninš měl nyní velké štěstí.
     
    30:08
    Slibnou rychlost měl domácí Indrašis, který poté předal do tandemu na Šipačova, jenž mu ale vracel do přehuštěného prostoru, kde byla přesila protihráčů.
     
    29:21
    Sám na bránu uháněl hostující Manninen, který měl na zakončení málo času. Zezadu ho totiž dojížděla dvojice protihráčů, nicméně Bočarov zasáhl na jedničku.
     
    28:14
    Hodně rychlou akci táhl středem hrací plochy hostující Anttila, který se dostal až k pravému kruhu, odkud vyzkoušel pozornost Bočarova, jenž i tentokráte zasáhl.
     
    27:07
    Hosté to opět zkoušeli až od vlastní branky, načež se k pohotové ráně z velké vzdálenosti dostal Räsänen, jehož rána zamířila přímo do lapačky Bočarova.
    26:35 Semjon PANKRATOV - 2:1
     
    26:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se poprvé v utkání dostávají do vedení! Z hodně ostrého úhlu to zkoušel SEMJON PANKRATOV, který spíše nahazoval puk na branku, avšak touš nakonec prošel Kalninšovi mezi nohama, lotyšský brankář zřejmě puk vůbec neviděl.
    Asistence: Vladislav Jefremov, Vitalij Menšikov.
     
    25:15
    Až nyní se moskevský celek dostal z vlastní třetiny, avšak soupeř se hodně rychle nastěhoval zpět. Do kotouče se opřel obránce Grant, který trefil pouze protihráče před sebou.
    24:27 Arťom VOLKOV - 1:1
     
    24:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně rychlá odpověď! Domácí se bleskovým způsobem nastěhovali do pásma, Šipačov táhl akci po levém křídle, načež našel pod sebou lépe postaveného ARŤOMA VOLKOVA, jehož důrazná rána skončila až za Kalninšem.
    Asistence: Vadim Šipačov, Ilja Nikulin.
     
    24:15
    V tuto chvíli to bude mít domácí celek složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    23:50 Sami LEPISTÖ - 0:1
     
    23:50
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Finský celek se opět usadil v útočném pásmu, následně se k pohotové střele z pravého kruhu dostal SAMI LEPISTÖ, jehož náramně přesná rána skončila přesně pod horní konstrukcí.
    Asistence: Peter Regin.
     
    23:05
    Od modré čáry to zkoušel obránce Räsänen, jehož rána zamířila pouze do výstroje Bočarova. Dynamo je i nadále pod tlakem, hosté navíc stačili vystřídat hráče.
     
    22:14
    Od pravého kruhu se protáhl do zakončení Norman, jehož zakončení prosvištělo kousek vedle branky. Helsinky udržely puk, se kterým nyní kombinují.
     
    21:05
    O rozehrávku se staral obránce Grant, kterému se ale nepodařilo konstruktivně rozehrát. Následovalo zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po levici Kalninše.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyznělo pro hostující celek, který se okamžitě nastěhoval do opačného pásma, kde se ale k žádnému zakončení nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nakonec nepřinesla žádnou přesnou trefu. V úvodu utkání bylo nebezpečnější Dynamo, jenž několikrát vážně prověřilo brankáře Kalninše, který ale pokaždý zasáhl na jedničku. Následně si oba celky vyzkoušely přesilové hry, avšak ani jedna z nich nebyla moc povedená. Doufejme, že druhá perioda bude o něco atraktivnější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Poslední minuta první periody se spíše jen dohrává. Avšak před malým momentem to od modré čáry zkoušel hostující Lööv, který ale promáchl kotouč.
     
    18:04
    Hezký atak předvedl jeden z hostujících obránců, který se natlačil až před brankáře, avšak střela směřovala kousek vedle. Bočarov tak nemusel zasahovat.
     
    17:03
    Jensen se pokoušel dostat do útočné třetiny, avšak dřív to stihl jeden z protihráčů, který svůj celek vystavil do ofsajdu. Hra se tak přestěhuje zpět do středního pásma.
     
    15:15
    Helsinky už podruhé v krátkém časovém sledu vyhodily na druhou stranu, podaří se to také nyní. I tentokráte Dynamo chybovalo v kombinaci, Bočarov musel zalehávat touš.
     
    14:05
    Domácí se po dvaceti vteřinách dostali do pásma, kde se Volkovovi nepodařilo přihrát křížem. Přihrávku vystihl hostující Kivistö, jenž vyvezl puk do bezpečí.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Eemeli Räsänen – 2 min., podrážení).
     
    12:24
    Bočarov si poradil se slabou střelou, následně to směrem kupředu zkoušel jeho celek, který se ale daleko nedostal. Protiútok skončil nepovedenou střelou Warna.
     
    11:13
    Zbrklá kombinace Dynama přinesla chybnou rozehrávku od Hietanena, Jokerit toho ale nedokázal využít. Naopak byla k vidění další z mnoha nepřesností.
     
    10:25
    Na modré čáře měl dostatek času na střelu Čajkovský, jehož ránu se ještě snažil tečovat Mozer, avšak nakonec se mu to nepodařilo. Kalninš i přesto nezasahoval.
     
    09:01
    Nakonec to byl Moses, kdo se opět dokázal natlačit do pásma, kde si obrannou povinnost splnil domácí Čajkovský, jenž nekompromisně odpálil puk na druhou stranu.
     
    08:03
    Finskému celku se úvodní přesilová hra zatím moc nedaří, soupeř totiž neúnavně napadá kombinace. Jokerit se ještě za celou dobu nedostal k jedinému zakončení.
     
    07:08
    Nakonec se Jokerit osvobodil vyhozením, domácí obránce Pepaljev ho ale dokázal dojet před modrou čárou. Následně Dynamu nevyšel přechod do pásma, je tu další ofsajd.
     
    06:58
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Arťom Volkov – 2 min., podrážení).
     
    06:14
    Jensen se dostal za červenou zónu, což vedlo k nahození podél hrazení. Krátce poté se před brankáře dokázal protlačit Anttila, který ale neuspěl.
     
    05:04
    Koivistö na modré čáře naznačil střelu, avšak poté přiťukl vedle stojícímu kolegovi Hietanenovi, jehož nahození nedoletělo na branku, nýbrž na nohu protihráče.
     
    04:03
    Naprosto osamocený byl za obranou domácí Šipačov, který si sjel moc blízko k brankáři, jenž i tentokráte zakročil. Helsinky okamžitě podnikly protiakci.
     
    03:02
    Raisov se pokoušel vytočit k pravému kruhu, což se mu sice podařilo, posléze jeho zakončení srazil protihráč. Dynamo je ale i nadále u kotouče.
     
    02:01
    Mezi kruhy si sjel domácí Brjukvin, který trefil pouze pravý beton brankáře Kalninše. Následně Jokerit opět vyhazoval, zakázané uvolnění z toho ale nebude.
     
    01:10
    Hned v úvodu se k bližší konstrukci tlačil hostující Norman, kterému se ale nepodařilo přetlačit brankáře Bočarova. Na opačné straně nebezpečně pálil Nikulin.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří okamžitě nahazovali puk podél mantinelu, kde ho dokázal doject Norman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – I. Nikulin (C), Volkov, Koivisto, Hietanen, Čajkovský, Mironov, Pepeljajev, Menšikov – Indrašis, Šipačov (A), Kagarlickij – Zackrisson, Igumnov, Brjukvin – Michajlov, Mozer (A), Mojsejev – Pankratov, Jefremov, Rajsov.

    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Lepistö (A), Lööv, E. Räsänen, Kivistö, O. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Grant – O'Neill, Norman, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Manninen, Moses – Jormakka, Regin (C), Platt – Anttila, Niemi, Wärn.

    Rozhodčí: Gofman, Oskirko – Sivov, Šislo.
     
    Jokerit Helsinky
    (35 výher, 22 proher – 76 bodů)

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Jokerit, který si logicky rovněž zajistil play-off. Finský celek se nachází na čtvrté pozici východní konference, tedy před jeho dnešním soupeřem. Jokerit má na Dynamo náskok devíti bodů, naopak na vedoucí CSKA ztrácí už dvacet bodů. Hostující tým dnešního zápasu prohrál hned dva zápasy z posledních tří. Nejprve vysokým rozdílem podlehl Astaně, která dokázala zvítězit 8:2. Poté se Jokeritu příliš nepovedlo utkání proti Dinamu Riga, které na vlastním stadionu vyhrálo 3:1. Jokerit se v tabulce venkovních celků řadí na průběžnou čtvrtou pozici, což není vůbec špatné.
     
    Dynamo Moskva
    (31 výher, 26 proher – 67 bodů)

    Hokejisté Dynama Moskva se v letošním ročníku prezentují celkem povedenými výkony, díky kterým si zaručili vyřazovací část sezóny. Dynamo se v současné době nachází na páté pozici západní konference, přičemž náskok na devátou Rigu činí už jedenáct bodů. Moskevský celek se v posledních týdnech potýká s velmi dobrou formou, prohrál pouze jeden zápas z pěti. Bylo tomu tak v souboji proti Vladivostoku, který hodně překvapivě zvítězil na ledě soupeře poměrem 3:0. Dynamo ale tuto prohru dokázalo odčinit v následujícím zápase, v městském derby proti Spartaku totiž vyhrálo výsledkem 5:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dynamo Moskva a Jokerit Helsinky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 25. Volkov (Šipačov, I. Nikulin), 27. Pankratov (Jefremov, Menšikov), 35. Šipačov (I. Nikulin), 44. Indrašis (I. Nikulin, Šipačov), 59. Indrašis (Šipačov) – 24. Lepistö (Regin), 52. Nicklas Jensen (Moses, Kivistö), 58. Norman


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – I. Nikulin (C), Volkov, Koivisto, Hietanen, Čajkovský, Mironov, Pepeljajev, Menšikov – Indrašis, Šipačov (A), Kagarlickij – Zackrisson, Igumnov, Brjukvin – Michajlov, Mozer (A), Mojsejev – Pankratov, Jefremov, Rajsov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Lepistö (A), Lööv, E. Räsänen, Kivistö, O. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Grant – O'Neill, Norman, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Manninen, Moses – Jormakka, Regin (C), Platt – Anttila, Niemi, Wärn – H. Ikonen.

    Rozhodčí: Gofman, Oskirko – Sivov, Šislo

    Diváci: 6217
    bahis siteleri