Sparta – Chodov 2:3 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Střešovice 3:2 (kon.) | Znojmo – Ostrava 5:10 (kon.)
Bulldogs – Česká Lípa 7:8 (2:3 po s.n.) | Královské Vinohrady – Bohemians 7:8 (kon.) | Pardubice – Otrokovice 2:3 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 1:5 (kon.)
konec
Sokoli Pardubice
2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
PSG Panthers Otrokovice
Neděle 24.02.2019, 17:00 • SH Dašická, Pardubice (kapacita: 585 míst) • Livesport Superliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, tuzemské florbalové soutěže se dostávají během tohoto víkendu do finiše své základní, hlavní drama je připraveno právě na neděli. Souboj o účast v play-off je na řadě také na východě Čech, Pardubice totiž vyzvou v třaskavém souboji Otrokovice. Utkání startuje v 17:00!
     
    Sokol Pardubice
    Pardubice zažívají momentálně jedno z nejhvězdnějších období klubové historie. Loňský postup do čtvrtfinále do play-off byl v podání Sokola hodně nečekaný. Nicméně síla Východočechů před aktuální sezónou lehce uvadla. Brankář Petr Musil odešel do ambiciózního výběru Mladé Boleslavi, Jakub Burian vyslyšel nabídku Sparty. Kariéru pak ukončila hráčská legenda Karel Brychta, Marek Ďopan pak sice začal letošní ročník nuceně kvůli neshodám s pardubickým klubem v divizním Jeseníku, nyní už ale hraje v Bohemians.

    Hlavní trenér Ladislav Štancl tak nebyl v úplně nejpohodovější situaci, celkem musel počítat před tímto ročníkem s deseti hráčskými odchody. Doplnění přišlo v podobě nadějných juniorů, kteří zazářili v předchozí sezóně v KB lize, jedinou čistokrevnou posilou byl kměnový hráč Chodova Ondřej Hušek. I tak však Pardubice ukázaly před startem Superligy svůj potenciál, když ovládly na srpnovém Czech Open mužskou kategorii Pro. V samotné Tipsport Superlize nicméně Východočeši zatím moc úspěchů nesbírali, výpadek klíčovějších hráčů je na výsledcích znát. Zatím dokázali získat skalpy Bohemians (Klokany zdolali hned dvakrát), Ostravy, České Lípy, Liberce a Vinohrad. Momentálně stačí zisk 20 bodů mladému týmu pouze na dvanáctou příčku, která po základní části zajišťovala jen play-down. Na třinácté Bulldogs Brno má navíc náskok jen jediného bodu, právě Jihomoravané tak mohou ještě v posledním zápase před bojem o udržení s tabulkou začarovat.

    V pohárové soutěži nicméně Sokol zaznamenal letos historický zásek. Ve vrcholové části na přelomu srpna a září nestačil pouze na Mladou Boleslav, v osmifinále pak porazil dokonce stále se zlepšující Otrokovice. Také o jedinou branku pak udolal ve čtvrtfinále prvoligový Hattrick Brno, samotný postup do finále už byl ovšem jednoznačnější. Nad Ostravou zvítězilo Zozulákovo družstvo na startu ledna s šestigólovým rozdílem. Stejně jako v podání Liberce se Pardubice dostaly do finále českého poháru historicky poprvé. A samotný duel v olomoucké univerzitní hale dal sezóně Sokola úplně jiný punc. Vítězství nad Libercem byl pro mnoho jeho aktérů životním úspěchem, byl to tak možná nejlepší možný balzám na pošramocené duše ligovým trápením. Po výhře cenné trofeje navíc spíše nastala pohárová kocovina než pokračující euforii, z pěti superligových duelů totiž Pardubice vydolovaly jen jediný bod.

    Nejproduktivnějším hráčem kádru je stále sportovní ředitel klubu a nejvýraznější hvězda Sokola Martin Zozulák se svými 22 gólovými zásahy a 13 asistencemi. Jeho kolega Jan Kourek se pak zejména podílí na brankových přídělech, s 22 trefami a pěti asistencemi k tomu mu to zatím stačí na druhé místo v týmovém kanadském bodování. Třetí výrazná tvář kabiny Přemek Pakosta má v Superlize bilanci 12+8. Z brankařského dua dostává od trenérů největší časový prostor v ligových duelech Martin Haleš, jemuž zatím soupeři nastříleli v průměru 6,63 branek na utkání. Jakub Levínský má menší minutáž, i o trochu horší statistiky (7,30).
     
    HU-FA Panthers Otrokovice
    Moravský klub i letos potvrzuje své ambice. Během letní pauzy sice odešel trenér Karel Ševčík a svou bohatou kariéru ukončil Karel Ťopek (i nadále prezident klubu). Po loňském šestém místě a vyřazení ve čtvrtfinále s Chodovem se ambice vůbec nesnížily, ba spíš naopak. Tým přebral zkušený kouč Michal Kvapil, jinak také vsetínský florbalový patriot. Nastavený kurz se potvrdil hned na Czech Open, kde se poprvé v historii Panteři probojovali až do čtvrtfinále elitní kategorie, v něm je ale znovu zdolal už tak osudový soupeř z Chodova. Otrokovice ale zároveň i lehce posílily. Po dlouholetém působení v Mladé Boleslavi se totiž zpět blíže k domovu přesunul Martin Rožnovják, jemuž se povedlo vybojovat v loňském Superfinále mistrovský titul. Mančaftu tak měl za úkol pomoct zejména zkušenostmi.

    Otrokovice v superlize předvádějí relativně stabilní výkony., navíc dokáží potrápit i ty největší favority na titul typu Mladé Boleslavi, Tatranu nebo Chodova. Na druhou stranu však vypadly už v osmifinále Poháru České pojišťovny a zapisují i celkem nečekané ztráty s relativně slabšími soupeři, tento aspekt ale postupem času dokázaly redukovat. Po Novém roce se navíc Panteři vrátili i do elitní osmičky, momentálně už mají dokonce jisté i play-off. Pro udržení aktuálně sedmého místa jim stačí vybojovat stejný počet bodů, jako v závěrečném kole vybojuje Liberec.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je rozený lídr Lukáš Pešat, jenž si už letos připsal 10 branek a 21 asistencí. Marek Zapletal je pak už s velkým odstupem na druhém místě kanadského bodování kabiny (12+10), Nejlepším střelcem mančaftu je ovšem s 16 brankami Petr Kittel, navrch k tomu ještě přidal 5 asistencí.V brance pak zatím neochvějně vládne člen širšího kádru české reprezentace Radovan Michajlovič, který drží průměr takřka přesně 4 inkasovaných branek na zápas.
     
    Poslední 3 superligové zápasy obou týmů

    Sokol Pardubice
    17.02.2019 Vinohrady x Pardubice 5:1
    10.02.2019 Česká Lípa x Pardubice 4:3
    08.02.2019 Chodov x Pardubice 6:5 pr.

    HU-FA Panthers Otrokovice
    17.02.2019 Otrokovice x Liberec 9:3
    10.02.2019 Mladá Boleslav x Otrokovice 16:2
    08.02.2019 Česká Lípa x Otrokovice 4:5 pr.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    14.11.2018 Otrokovice x Pardubice 5:6 (Pohár ČP 2018/19)
    13.10.2018 Otrokovice x Pardubice 7:5 (TS 2018/19)
    05.03.2018 Pardubice x Otrokovice 0:6 (TS 2017/18)
    Pozvánka na poslední kolo základní části
     
    Rozhodčími tohoto utkání jsou Radim Sýkora a Miroslav Tkáč. Oba dva jsou stabilní superligoví sudí, krom toho pískají pravidelně i v 1. lize a KB lize juniorů.
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Pardubice: Levínský (Haleš) – Oubrecht, Škeřík, Slabý, Prix, Bílý, Krigovský, Kaluža, Formánek – Petr, Janeček, Zozulák – Kourek, Teichman, Dlesk – P. Pakosta, Šmíd, Žáček – Petržela.

    HU-FA Panthers Otrokovice: Michaljovič (Majrich) – Rožnovják, Kostka, Zimmer, Mich. Nagy, Čevela, Kvapil – Sovják, Jurčík, Zapletal – Szweda, Gál, Pešat – Kittel, Volek, Petřík.

    Rozhodčí: Radim Sýkora, Miroslav Tkáč.
     
    Oby celky v této chvíli vstupují na hrací plochu, startujeme za malinký okamžik. Na řadě je ještě představení zahajovacích sestav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé! Pardubice se hned z prvního útoku ujímají vedení, když se po bleskové vyměňované míčku s Dleskem se dostal VÁCLAV OUBRECHT na pravém křídle až za všechny obránce Otrokovic a po rychlé ráně zápěstím propálil Michaljoviče nad rukou. Asistence: Tomáš Dlesk.
    00:23 Václav OUBRECHT - 1:0
     
    01:01
    Na zemi zůstal ležet Martin Szweda po tvrdém souboji u mantinelu, nicméně pro otrokovického útočníka by to neměl být likvidační moment. Po chvíli se zvedá a může dále pokračovat.
     
    01:45
    Pardubická eskadra ukázala svou ofenzivní sílu, nicméně tentokrát nebyla přesná. Rána z horních pater útočné poloviny skončila těsně nad brankou.
     
    02:24
    Ladislav Gál ukázal své střelecké nadání, nicméně bomba z levé strany nebyla pro Levínského nakonec nijak výrazně nebezpečná. Zřejmě i díky špatnému odhadu hostujícího hráče proletěla několik metrů nad břevnem.
     
    03:24
    Lukáš Pešat hledal při svém úniku někoho na ose hřiště, nicméně pardubická obrana se stačila vrátit. Stejný hráč poté získal míček po forčekingu, ani tentokrát ale nestačil vystřelit.
     
    04:37
    Michal Janeček se snažil vybojovat míček po rychlém spurtu na váhajícího Zapletala, jenomže jeho zrychlení nakonec stejně nepomohlo. Otrokovičtí beci si i za cenu rizika nakonec poradili bez potíží.
     
    05:35
    Tomáš Dlesk byl při bránění otrokovických bomberů až příliš aktivní, což se samozřejmě nezalíbilo sudím. Po odpískaném faulu tak budou rozehrávat Panthers z rohu.
     
    06:41
    Adam Šmíd dokázal krásnou diagonálou vyzvat ke střelbě Zozuláka, jenomže pardubická legenda nakonec nezvládla této šance zužitkovat k navýšení vedení. Jeho rána příklepem letěla vysoko nad.
     
    07:25
    Filip Krigovský se dokázal dostat blíže k míčku, což rozhodčí dobře při souboji u mantinelu zaregistrovali a okamžitě také pískají otrokovickým florbalistům faul. Pardubice budou pokračovat v tlaku.
     
    08:31
    David Žáček se snažil dostat míček před otrokovickou bránu, jenomže defenzíva Panthers byla dobře soustředěná a balónek mu z hole odpálila. Otrokovice následně místo brejku volí raději rozehrávku od zadních řad.
     
    09:36
    Tomáš Sovják se snažil otáčet na půlící čáře a poslat nahrávku do své ofenzivní zóny, ale pardubická obrana stačila zapracovat. Po odpískaném sekání budou Pantheři rozehrávat volný úder, nejprve ale jdou střídat.
     
    10:24
    Utkání zatím příliš zajímavých momentů nenabídlo. Hraje se zejména na důslednou rozehrávku a minimum chyb, obrany pracují na maximální možnou míru. Divácky tak zatím duel lehce strádá.
     
    11:13
    Václav Oubrecht nebyl daleko od své druhé branky! Po krásném brejkové akci se míček pohyboval po ose David Žáček-Jan Kourek, jenomže Michaljovič předvedl dobrý zákrok. Otrokovický brankář si pohlídal i následné dorážky.
     
    12:41
    Otrokovice se viditelně snaží o co nejrychlejší vyrovnání, ale zatím to Panthers nefunguje moc v útoku. Levínský tak momentálně není pod tlakem, prakticky totiž ještě nemusel ani zasahovat.
     
    13:37
    Patrik Petr zvládl velmi dobře práci v zadních řadách, když si pohlídal veškeré herní situace ze strany Otrokovic. Zejména pokrytí míčku, kterým zastavil brejk, bylo ukázkové. Na Sokol je navíc pískán faul.
     
    14:38
    Pardubice se snažily obléhat soupeřovu bránu, jenomže prozatím to jde jen velmi ztuha. Otrokovická defenzivní řada je momořádně odolná a stabilní.
     
    15:02
    Panthers byly milimetry od vyrovnání! Lukáš Kvapil totiž dorážel jen těsně do připravené ruky Levínského. Na druhé straně pak mohl rozhodnout Adam Šmíd, jenomže byl sražen k zemi. Také Michaljovič přežil kritickou situaci.
     
    16:23
    Marek Zapletal vyzkoušel pozornost Levínského z půlící čáry, nicméně lehký oblouček moc pardubického brankáře neprověřil. Balónek skončil vyražen mimo nebezpečnou zónu.
     
    17:03
    Radovan Michaljovič teď musel zasahovat dokonce maskou! Bomba od půlící čáry měla gólové parametry, nicméně byla sražena pouze za mantinel.
     
    17:40
    Formánkovi příklep moc nesedl, místo bomby tak vyslal jen přízemní nahození. Sokol ale i nadále pokračuje ve svém presu.
     
    18:26
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A je tu další trefa! Po rychlém zorientování v prostoru vyslal Petr milimetrově přesnou nahrávku na LUKÁŠE PRIXE, který poslal z levého mantinelu nechytatelnou bombu tahem. Jeho projektil proletěl přímo do šibenice. Asistence: Patrik Petr.
    18:26 Lukáš PRIX - 2:0
     
    19:19
    Tomáš Dlesk se dostal do nečekaného brejku, jenomže přeci jen nestačil tak rychle zamířit. Rána tahem tak proletěla jen neškodně vedle otrokovické branky, Sokol je nadále natlačen v útoku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla ze začátku velmi pozvolný spád, který předurčila zejména brzká domácí branka. Sokol si posléze své vedení hlídal a díky nabytému sebevědomí ukazoval konstantní výkon. Otrokovice naopak své šance spalovaly a nakonec v závěru znovu inkasovaly. Duel je však stál otevřený. Prozatím tento výsledek více nahrává domácím, kteří by začínali play-down doma. Pokračujeme v cca 17:41.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Pardubice – Otrokovice 9:3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Kontaktní trefa je na světě! Po fatálním zaváhání v defenzivních řadách Pardubic už měl Gál situaci celkem jednoduchou. Hned dva spoluhráči mu nabíhali na nahrávku z rohu, PAVEL JURČÍK jí využil maximální. Příklepem se trefil přímo do šibenice. Asistence: Ladislav Gál.
    20:19 Pavel JURČÍK - 2:1
     
    21:25
    Pardubice se snaží o rychlou odpověď, zatím však nedokáží výrazněji zatápět Pantherům v jejich obranné zóně. Další kombinace totiž skončil již velmi brzy neúspěchem.
     
    22:28
    Ladislav Gál a Pavel Jurčík znovu pořádně zatápěli domácím za brankou, kde se snažili přehrát duo rozhýbaných beků. Po faulu si své pozice udrží, budou rozehrávat z rohu hřiště.
     
    23:01
    Matěj Kostka nabíjel na dobře stojícího Zapletala, ten ale pálil jen do clony. Otrokovice ukazují svou sílu.
     
    23:48
    Adam Šmíd sice dostal možnost ke střelbě na ose hřiště, jenomže nijak výrazněji neuspěl. Radovan Michaljovič předvedl pohotový zákrok a míček vyrazil mimo bránu do rohu.
     
    24:45
    Lukáš Petřík zůstává ležet ne zemi poté, co schytal zřejmě pořádnou trefu mezi nohy od protihráčů. Po krátké chvíli se však zvedá a míří zpátky na lavičku, zřejmě nepůjde o nic vážného,
     
    25:14
    Na aktuálním průběhu duelu lze vidět velmi rapidní zlepšení otrokovických florbalistů, kteří už moc nepouštějí Pardubice ke slovu. Sokol je momentálně po všech stránkách spíše v útlumu.
     
    26:08
    Lukáš Volek krásně našel nabíhajícího Kvapila v situaci dvou proti jednomu, jenomže Levínský předvedl krásný zákrok. Svým výběhem dokázal uklidit míček mezi nohy a mladý sniper tak nemohl ani střílet. Otrokovice byly kousek do vyrovnání!
     
    27:21
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Po delším tlaku se nakonec Pešat rozhodl nahrávat zpoza branky, ale vyčkal si přesně na okamžik, kdy se PETR KITTEL uvolní od obránců. Jeho rána pak zaletěla z velkého brankoviště za bezmocného Levínského takřka sama. Asistence: Lukáš Pešat.
    27:21 Petr KITTEL - 2:2
     
    28:34
    Pardubice se viditelně snaží ještě něco z aktuálním průběhem udělat a nechtějí nechat Otrokovice v laufu, jejich snaha je ale prozatím dost marná. Panthers jsou jako v rauši a neustále útočí.
     
    29:41
    Ani tentokrát nebyl Levínský úplně jistý, nicméně Panthers nastalé situace nedokázaly využít. Snaha o přečíslení byla tentokráte pro hosty marná.
     
    30:35
    Marek Zapletal šel do souboje velice sebejistě a nenechal se rozhodit Zozulákem, avšak stejně je mu pískán od sudích faul. Sokol se může v této chvíli konsolidovat a vystřídat.
     
    31:11
    Lukáš Volek se snažil dorážet těsně před Levínským, jenomže nedokázal v tak rychlém sledu událostí trefit akurátně míček. Otrokovice nicméně i nadále pokračují ve svém velkém tlaku na soupeřovu obranu.
     
    32:25
    Bude se poprvé vylučovat. Martin Rožnovják (OTR) totiž u mantinelu dost okatě přidržel soupeře a stáhl ho s sebou na palubovku. Sudí jej odměňují menším trestem za držení.
     
    33:03
    Otrokovice dokázaly v klíčové situaci vyvézt míček z vlastního obranného pásma a navíc Lukáš Volek si zvládl na svou osobu i vymodlit faul. Pardubicím zatím početní výhoda příliš nesedla.
     
    33:48
    Tomáš Dlesk sice pálil z horních pozic, ale jeho rána byla hned ztečována. Radovan Michaljovič bez potíží chytá íček do rukavic.
     
    34:25
    Martin Rožnovják se právě v této chvíli vrací na hrací plochu, pardubická přesilovka krom jedné bomby od půlky nebyla nijak výrazněji nebezpečná.
     
    35:02
    Lukáš Prix se pořádně opřel do míčku ještě na vlastní polovině a jeho bomba z výběhu nakonec Michaljoviče možná dost vylekala. Míček skončil vyražen v rohu hřiště.
     
    35:52
    Lukáš Pešat pálil z dobré pozice z osy, jenže pouze do clony. Otrokovice pokračují v tlaku.
     
    36:26
    Pardubice jsou v nátlakové hře relativně nebezpečné, zatím však na Michaljoviče ve druhé půli pálí o sto šest jen marně. Jejich snaha o rozbití dominance otrokovického brankáře je však nadějná.
     
    37:44
    Lukáš Prix se dobře natlačil u mantinelu k míčku, což nevydržel Michal Nagy, který ho srazil k zemi. Sokol tak zůstane po odpískaném faulu natlačen v útočné polovině.
     
    38:31
    Daniel Škeřík hledal někoho ze spoluhráčů na pravém křídle, jenže jeho pas nebyl ideální. Po sklepnutí ze strany obránce se tak Pardubice musí znovu vracet ke své brance. Otrokovice tlak ustály.
     
    39:24
    Jan Kourek se zjevil v předních pozicích, když se k němu po ztrátě Sovják dostal míček od vlastních obránců. V malém prostoru se však nestačil zorientovat, pálil tak jen do připraveného Michaljoviče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetině přinesla výrazné zlepšení Otrokovic, které se nakonec dokázaly dostat i vytouženému vyrovnání. Dlouhou dobu totiž zatápěly Pardubicím postupnou kombinaci a sprškou střel. Sokol se však po druhé inkasované brance vzpamatoval a na konci periody si připisoval znovu převahu. Drama je tak na světě, pokračujeme v cca 18:2.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Pardubice – Otrokovice 4:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Otrokovice se hned od začátku ujímají iniciativy a chtějí uzmout možný náskok nad soupeřem, prozatím jim to však moc nevychází. Sokol je v obraně dobře zkonsolidován.
     
    41:23
    Tomáš Dlesk stál v krásné pozici na střele po bleskové kombinaci domácích, jenže mu rána moc nesedla. Míček letěl vedle otrokovické branky.
     
    41:54
    Radovan Michaljovič znovu na zemi§ tlak Pardubic na brankovišti byl pořádně nebezpečný. Zozulák totiž málem dorazil povalující se míček za brankovou čáru.
     
    42:25
    Radek Formánek se pořádně opřel do míčku na hranici poloviny, avšak jeho rána tahem nakonec v brance neskončila. Míček letěl těsně nad horní tyčku.
     
    43:19
    Michal Janeček se zjevil v parádní šanci po brejku, ale ani on není pardubickým spasitelem. Jeho bomba proletěla mimo Michaljovičovu klec, střelec se asi oprávněně drží a hlavu.
     
    44:26
    Petr Kittel se snažil napadat rozehrávku Sokola, nicméně jeh houževnatost přeci jen k ničemu výraznému nepomohla. Pardubičtí beci se stačili s výpomocí ubránit.
     
    45:12
    Radovan Michaljovič musel být znovu ready, protože na jeho branku se valil další střemhlavý útok Zozuláka. I tentokrát však byli domácí při finální ráně dost nepřesní, míček skončila za mantinelem.
     
    46:21
    Michal Janeček se dostával na pravé straně ke střelbě, jenomže míček mu v nejdůležitější moment utekl. Otrokovice tak zvládly další nápor soupeře, ten je nyní markantní.
     
    47:33
    Další pardubická bomba z levého křídla, další nepřesný projektil. Radovan Michaljovič ani tentokrát nakonec nemusel vůbec zasahovat, když se dostával domácí útočník ke střelbě. Míček letěl několik čísel vedle tyče.
     
    48:15
    Adam Šmíd se s tím nepáral a okamžitě se pokusil dostat míček k brance, Zapletal se Szwedou však byli ve cloně dobře postaveni. Sokol je v obrovském tlaku.
     
    49:36
    Kvapil se stačil probít přes blok postavený na půlící čáře a po rychlém tlaku se nakonec Otrokovice dočkaly i vytoužené gólovky. Levínský byl ovšem připraven.
     
    50:03
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Pantheři jdou zčistajasna do vedení! Po dlouhém tlaku Pardubic se dokázaly Otrokovice za každou cenu osvobodit a po chybě Oubrechta se navíc mohou radovat i z vedení. Dobré zdvojení krásná nahrávka vzduchem od Gála pomohla PAVLU JURČÍKOVI k ideální pozici. Těžkou nahrávku trefil parádně. Asistence: Ladislav Gál.
    50:03 Pavel JURČÍK - 2:3
     
    51:10
    Radovan Michaljovič předvádí parádní zákrok! Otrokovický fantom v brance dokázal tarzaním skokem vytasit míček letící z křídla od Zozuláka mimo bránu. Hráči Sokolu toho můžou hodně litovat.
     
    51:54
    A další domácí tutovka! Krigovský se totiž zjevil na ose hřiště, ale Michaljovič exkluzivním zákrokem všemu zabraňuje.
     
    52:21
    Jan Kourek nyní nebyl daleko od vyrovnání! Ve stoprocentní šanci však poskakující míček z krosu nakonec netrefil. Michaljovič si musel v brance pořádně oddechnout.
     
    Dnešní utkání sleduje 282 diváků.
     
    53:36
    Tlak Pardubických je momentálně opravdu drtivý, jenže zatím nic z toho. Finální koncovka Sokola je i nadále dost jalová, Otrokovice mají v mnoha momentech i velké štěstí.
     
    54:23
    Pavel Jurčík se otáčel na ose hřiště ke střelbě, jenže jeho noha zůstala pod hokejkou bránícího hráče. Sudí tak Otrokovicím nabízejí rozehrání standardní situace z půlící čáry.
     
    54:53
    Pavel Jurčík neproměnil tutovku! Na pravém křídle byl úplně sám, přesto míček netrefil. Levínský tak nemusel ani zasahovat.
     
    55:32
    Václav Oubrecht se pořádně opřel do míčku, nicméně jeho příklep také neslavil nakonec úspěch. Balónek proletěl těsně nad otrokovickou brankou, Panthers budou rozehrávat z rohu.
     
    56:37
    Otrokovice už viditelně nechtějí přijít o nabytý náskok, proto už většinu situací řeší i výhozy mimo vlastní polovinu. Sokol má nicméně velký tlak.
     
    57:02
    A Radovan Michaljovič znovu čaruje! Po rychlém brejku nejprve vychytal jedovatou ránu Zozuláka a následně vyhmátl i dorážku Petra. Sokol znovu už po několikáté zkolaboval v koncovce.
     
    57:19
    Pardubice si vybírají oddechový čas, na vyrovnání mají už jen necelé tři minuty!
     
    57:20
    Domácí riskují power-play!
     
    58:05
    Lukáš Pešat jen o milimetry netrefil z brejku prázdnou branku domácích, Sokol se bude muset znovu zkonsolidovat.
     
    58:57
    Levínský míří znovu z branky na lavičku, Pardubice se odhodlávají k finálnímu tlaku.
     
    59:24
    Přemek Pakosta zkusil ránu přes blok na ose, jenže jeho bomba byla vyražena mimo hřiště. Sokol už hraje hodně na riziko.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Daniel Škeřík (Pardubice) – Pavel Jurčík (Otrokovice)
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Pardubice – Otrokovice 8:6
     
    Střely na branku celkem: Pardubice – Otrokovice 21:15
     
    Výsledek duelu určil poslední hádanky konečné tabulky Tipsport Superligy. Pardubice nakonec kvůli dnešní prohře končí po základní části třináctém místě a v play-down proti Bulldogs Brno začnou duely venku. Otrokovice si díky třem bodům pojistili sedmou příčku a budou čekat, který z celků na 1.-4. místě si je vybere jako čtvrtfinálového soupeře. Výběr soupeřů Tipsport Superligy startuje dnes ve 20:00!
     
    Duel nakonec došel k nečekanému závěru, neboť domácí tým měl dlouhou dobu ve třetí třetině jasnou převahu. Otrokovice ale z jedné nenápadné akce a díky individuální chybě nakonec zvládly vstřelit třetí branku a dokonat tak velký obrat. Jak již bylo zmíněno, pojistily si tak sedmou příčku po základní části. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu. (18:58:33)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Oubrecht (Dlesk), 19. Prix (Petr) – 21. Jurčík (Gál), 28. Kittel (Pešat), 51. Jurčík (Gál)


    Sokoli Pardubice: Levínský (Haleš) – Oubrecht, Škeřík, Slabý, Prix, Bílý, Krigovský, Kaluža, Formánek – Petr, Janeček, Zozulák – Kourek, Teichman, Dlesk – P. Pakosta, Šmíd, Žáček – Petržela.
    PSG Panthers Otrokovice: Michaljovič (Majrich) – Rožnovják, Kostka, Zimmer, Mich. Nagy, Čevela, Kvapil – Sovják, Jurčík, Zapletal – Szweda, Gál, Pešat – Kittel, Volek, Petřík.

    Rozhodčí: Radim Sýkora, Miroslav Tkáč

    Diváci: 282
    bahis siteleri