Wisła Pł. – Zagłębie 0:1 (kon.) | Zabrze – Cracovia 0:1 (kon.) | Gdańsk – Piast Gliwice 2:0 (kon.)
konec
Górnik Zabrze
0:1 (0:1)
Cracovia Krakov
Pátek 29.03.2019, 20:30 • Stadion im. Ernesta Pohla, Zabrze • Polská Ekstraklasa • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Domácí měli výbornou standardní situaci! Gvilia rozehrál přímý kop před branku, tam Bochniewicz místo střely ještě přihrál k levé tyči Angulovi, ten však nedokázal ve vyložené pozici usměrnit míč mezi tři tyče!
     
    90
    Poslední střídání trenéra Probierze. Střelce jediného gólu Airama Cabreru vystřídal Sebastian Strózik.
     
    86
    Bochniewicz fauloval soupeře před šestnáctkou. Za řeči viděl žlutou kartu Gvilia.
     
    76
    Kapitán Cracovie Janusz Gol podruhé v utkání vidí žlutou kartu za faul na Żurkowského. Naštěstí první kartu rozhodčí Myć odvolal a tak může pokračovat ve hře.
     
    75
    Znovu dvojí střídání, po jednom na každé straně. Szymona Matuszka vystřídal Łukasz Wolsztyński a Javiho Hernandeze nahradil Damian Dąbrowski.
    74. Szymon Żurkowski (GOR)
     
    74
    Rozhodčí Myć znovu odvolává pokutový kop a ukazuje Żurkowskému žlutou kartu.
     
    72
    Żurkowski vlétl do Sipľaka, rozhodčí překvapivě ukázal na pokutový kop. Trochu přestřelené rozhodnutí, naštěstí tady máme video.
     
    66
    Ferraresso ostře fauloval Jimeneze a z rukou rozhodčího Myće uviděl žlutou kartu. Nutno říci, že Jimenez tomu trochu herecky pomohl.
     
    63
    Střídání na obou stranách. Trenér Brosz stáhl Mystakidise a poslal na hřiště Baidooa. Na druhé straně utkání skončilo pro Piszczka, jeho místo zaujal Rapa.
    57. Boris Sekulić (GOR)
     
    57
    Rozhodčí po prohlédnutí videozáznamu zrušil pokutový kop a zrušil i žlutou kartu pro krakovského kapitána.
     
    55
    Rozhodčí si jde celou akci prohlédnout na videu.
     
    54
    Angulo přihrál do pokutového území Sekulićovi, ten v souboji s Golem upadl a rozhodčí ukázal na bílý puntík. Rozhodčí ještě řeší celou situaci s Tomaszem Musialem, který sedí u videa.
     
    46
    Trenér Brosz o přestávce sáhl ke změně. Suareze nahradil v obraně Pawel Bochniewicz.
     
    45+3
    Piszczek prošel po pravé straně kolem soupeře a namířil si to na bránu. Před pokutovým územím použil nedovolených prostředků Matuszek. Rozhodčí odpískal faul a ukázal domácímu záložníkovi žlutou kartu.
     
    44
    Po krásné kombinaci před šestnáctkou se sám zjevil před Peškovičem Angulo, jenže ani jeho třetí gólová šance nekončí v bráně. Po skončení gólové akce zvedl asistent praporek nad hlavu na znamení ofsajdu.
     
    43
    Další žlutou kartu uviděl Hanca, poté co skolil k zemi kličkujícího Żurkowského.
     
    41
    Po přímém kopu Gvilii z pravé strany se k hlavičce dostal Sekulić, ale míč po jeho gólové šanci skončil v rukavicích brankáře Peškoviče.
     
    39
    Sipľak si nedovoleně pomohl s Mystakidisem, ten mu nasadil jesličky, jenže dál už neprošel, neboť Sipľak nechal v souboji tělo. Rozhodčí ocenil faul Sipľaka žlutou kartou.
     
    36
    Angulo opět nebezpečný. Po přihrávce Jimeneze střílel z levé strany šestnáctky, bohužel střelou ke vzdálenější tyči minul branku soupeře!
    33. Igor Angulo (GOR)
     
    33
    Gvilia krásnou ulicí našel v úniku Angula, útočník Górniku běžel sám na bránu, počkal si na reakci brankáře a poté vystřelil po zemi do levé části brány. Celou akci zakončil odraz míče od tyče! Mohlo být vyrovnáno, ale štěstí stálo při Peškovičovi!
     
    22
    Gól platí, Górnik rozehrává akci ze středového kruhu za stavu 0:1!
    19. Airam Cabrera (CRA) - 0:1
     
    19
    Cracovia právě vstřelila branku!
    AIRAM CABRERA prodlužuje sérii se vstřeleným gólem na čtvrtý zápas! Celou akci rozehrál centrem Hernandez, Piszczek prodloužil míč k levé tyči a Cabrera střelou z první napálil míč přes brankáře Chudého do brány Górniku – 0:1!
    12. Jesus Jimenez (GOR)
     
    12
    Krásný balón Żurkowského za obranu Cracovie, kam si nabíhal Jimenez. Peškovič vyběhl proti střelci, avšak Jimenez dokázal přelobovat brankáře Cracovie, jenže minul branku! Peškovič při zákroku inkasoval zásah do oblasti břicha a leží na trávníku.
     
    8
    Nebezpečná střela Ferraressa zpoza šestnáctky. Ferraresso se opřel z první do míče a padající balón musel Chudý vytáhnout nad břevno!
     
    4
    Ostrý faul Sekuliće na Hernandeze. Slovenský obránce vyšel ze zákroku se žlutou kartou, ale rozhodčí ještě může využít pomoc u videa.

    Igor Mainka

    Branky: 19. Cabrera

    Karty:   4. Sekulić (GOR), 45+3. Matuszek (GOR), 74. Żurkowski (GOR), 86. Gvilija (GOR) – 39. Sipľak (CRA), 43. Hanca (CRA), 66. Ferraresso (CRA), 76. Gol (CRA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 17:20.
    Górnik Zabrze: Chudý – Arnarson, Wiśniewski, Suarez (46. Bochniewicz), Sekulić – Matuszek (75. L. Wolsztyński) – Mystakidis (63. Baidoo), Gvilija, Żurkowski, Jimenez – Angulo.
    Náhradníci: Bielica – Bochniewicz, L. Wolsztyński, Zapolnik, Baidoo, Ambrosiewicz, Gryszkiewicz.

    Cracovia Krakov: Peškovič – Ferraresso, Helik, Dytiatjew, Sipľak – Hernandez (75. D. Dąbrowski), Dimun, Gol, Hanca – F. Piszczek (63. Râpă), Cabrera (90. Strózik).
    Náhradníci: Stępniowski – Râpă, Datković, D. Dąbrowski, Serafin, Strózik, Cecarić.

    Rozhodčí: Myć – Wójcik, Niemirowski.

    Diváci: 13431
    bahis siteleri