Nitra – Zvolen 1:2 (kon.)
konec
HK Nitra
1:2 (0:0, 1:1, 0:1) Stav série: 2:2
HKM Zvolen
Sobota 30.03.2019, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný sobotní večer! Semifinálová série Kaufland play-off slovenské Tipsport ligy mezi Nitrou a Zvolenem dnes pokračuje čtvrtým duelem. Domácí po včerejší výhře vedou 2:1 na zápasy, a mohou si tak vybojovat mečbol. Podaří se jim to, nebo se budou radovat hosté?

    Série odstartovala v pondělí na ledě Zvolenu. Útočník Judd Blackwater dovedl hattrickem Nitru k vítězství 4:2, přičemž pod poslední branku hostů se podepsal Juraj Šiška. Za domácí pak skórovali Garrett Mitchell a Peter Zuzin.

    O den později pak následovala odveta, o jejímž vítězi rozhodlo až prodloužení. V něm se nakonec jako první prosadil Milan Kytnár, jehož branka z čtyřiašedesáté minuty srovnala stav série na 1:1.

    Včera se pak semifinále přesunulo na půdu Nitry, která před vlastními fanoušky nezaváhala a svého soka díky dvěma trefám Lanea Scheidla a jednom zásahu Kalea Kerbashiana zdolala hladce 3:1.

    --------------------------------------------------------------------

    1 – 25. 3.: HKM Zvolen – HK Nitra 2:4
    Branky a nahrávky:
    36. Mitchell (Vandane, Kytnár), 55. Zuzin (Chovan) – 21. Blackwater, 23. Šiška (Pätoprstý, Čaládi), 26. Blackwater (Slovák, Bucek), 58. Blackwater.

    2 – 26. 3.: HKM Zvolen – HK Nitra 3:2 po prodl.
    Branky a nahrávky:
    2. Obdržálek (Chovan, Vandane), 3. Holovič (Andrisík), 64. Kytnár (Hraško) – 35. Čaládi (Buček, McCormack), 56. Buček (Lantoši, Mezei).

    3 – 29. 3.: HK Nitra – HKM Zvolen 3:1
    Branky a nahrávky:
    21. Scheidl (Šiška, Kerbashian), 37. Kerbashian (Šiška, Pupák), 59. Scheidl (Šiška) – 49. Handlovský (Chovan, Obdržálek).
     
    Sestavy ze včerejšího zápasu:

    HK Nitra: Hanuljak – Mezei (C), McCormack, Pupák, Korím, Rais, Versteeg, Sloboda, Fominych – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Šiška, Kerbashian – Buček, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Čaládi, Hrušík.

    HKM Zvolen: Skapski – Pöyhönen, Fraser, Vandane, Ulrych, Růžička, Hraško, Drgoň, Zeleňák – Vandas, Kytnár, Handlovský – Zuzin, Chovan (C), Obdržálek – Šišovský, Petráš, Kelemen – Roman, Holovič, Andrisík.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei (C), McCormack, Pupák, Korím, Rais, Versteeg, Sloboda, Fominych – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Šiška, Kerbashian – Buček, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Čaládi, Hrušík.

    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pöyhönen, Fraser, Vandane, Ulrych, Růžička, Hraško, Drgoň, Pufahl – Vandas, Kytnár, Handlovský – Zuzin, Chovan (C), Obdržálek – Mitchell, Petráš, Kelemen – Šišovský, Holovič, Andrisík.

    Rozhodčí: Stano, Štefik – Výleta, Orolin.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, hráči obou celků už vyrazili z kabin na led Nitra Areny. Čtvrtý duel série začne za pouhých pár desítek sekund.
     
    První pětky se seřadili na modrých čarách, zbytek borců zamířil na střídačku. Za chvilku zazní slovenská hymna, pak už startu utkání nebude nic bránit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Jako první šli do útoku hokejisté Zvolenu, kterým se ovšem nepodařilo na delší dobu udržet v pásmu. Nyní se snaží za modrou proniknout zase domácí.
     
    01:19
    Hanuljak má zatím sice naprosté minimum práce, hosté ale mají v úvodu utkání jednoznačně více ze hry. Ostřílený český veterán tak musí být ve střehu.
     
    02:05
    Růžička zachytil přihrávku z kruhu a od modré čáry proklepl reflexy domácího gólmana, který letící pryž bez větších obtíží vyrazil.
     
    03:08
    Domácí se poprvé usadili před Skapskim, kterého se jim však kvůli důsledné obraně soupeře nepodařilo pořádně ohrozit. Zámořský gólman zasahovat nemusel.
     
    04:19
    Scheidl našel Kerbashiana, který pronesl kotouč za modrou a bez váhání pálil. Střela se od brusle jednoho z bránících protihráčů odrazila do rohu kluziště.
     
    05:32
    Hanuljak si na své konto připsal další úspěšný zákrok, následně se rozhodl kotouč podržet. Po krátké pauze tak uvidíme buly před nitranskou svatyní.
     
    05:53
    Domácí gólman teď musel řešit nebezpečný závar, obrana ho nechala na holičkách! Hanuljak si nakonec kotouč zvládl pohlídat.
     
    06:46
    Drgoň se dostal ke kotouči, zavezl ho za branku a počkal, až se na led dostane čerstvá zvolenská lajna. Hosté se nyní snaží opět prorazit dopředu.
     
    07:22
    Nitra zatím jen krotí soupeřova tažení na branku, za vlastní modrou čáru se moc nepodívala. Úvod střetnutí nezvládá, Zvolen má vše plně pod kontrolou.
     
    08:28
    Bortňák zkusil své štěstí z vysokého úhlu, jeho slabší nahození ale nebylo přesné a o pár centimetrů minulo vzdálenější tyč klece Mackenzieho Skapskiho.
     
    09:31
    Handlovský poslal kotouč před branku, jeho nabídka ovšem původně zamýšleného adresáta nenašla. Nitra se dostává na puk a míří vpřed.
     
    10:29
    Domácí dostávají šanci se svým soupeřem srovnat krok. Na trestnou lavici míří finský bek Marko Pöyhönen (ZVO), který byl vykázán za držení.
     
    11:04
    Na konci dlouhé domácí kombinace stál Kerbashian, Skapski proti střele z modré předvedl naprosto ukázkový semafor. Krásný zákrok hostujícího gólmana.
     
    11:40
    Rytířům se už dvakrát podařilo vyhodit, Nitra se ale v obou případech rychle vrátila zpět. Domácí jsou rozestaveni kolem klece a kombinují.
     
    12:34
    V závěru přesilovky pálil Rais, jehož projektil maskovaný muž v hostující klecí vykryl betonem. Hosté se následně dostali ke kotouči a vyhodili na icing.
     
    13:31
    Domácí sice přesilovku nevyužili, početní výhoda jim ovšem evidentně vlila krev do žil. Misky vah se překlopili na jejich stranu, Zvolen tahá za kratší konec lana.
     
    14:50
    Zvolenští působí dosti opařeně. Od konce oslabení se jim nedaří dostat za vlastní modrou, jejich soupeř je zamáčknul do jejich obranného pásma.
     
    15:55
    První třetina se chýlí ke konci. Hra se momentálně přelévá ze strany na stranu, herní projev obou stran se začíná postupně vyrovnávat.
     
    16:46
    Nepřesná přihrávka z prostřední třetiny skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak po pauze aspoň na chvilku přesune před klec Miroslava Hanuljaka.
     
    17:44
    Hraje se hlavně při mantinelech, obě mužstva dnes vynikají v defenzívě. Větších šancí je k vidění minimum, Skapski s Hanuljakem se musí trochu nudit.
     
    18:21
    Andrisík se po Raisově chybě dostal ke kotouči a proplul až před Hanuljaka, který si musel poradit nejen s první střelou, ale i s následnou nebezpečnou dorážkou.
     
    19:05
    Kytnárovu hůl podržel Juraj Šiška (NIT), čehož si všiml jeden ze sudích. Domácí borec tak míří na trestnou lavici, Zvolen čeká přesilovka.
     
    19:20
    Poměr sil na ledě se po patnácti sekundách vyrovnává, na lavici hanby tentokrát míří sám Milan Kytnár (ZVO). Ten dostal menší trest za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Máme za sebou první dějství, které si musí pochvalovat hlavně členové fanklubu defenzivního hokeje. Zvolen do utkání vstoupil aktivněji a hrál prim až do desáté minuty, kdy byl vyloučen Pöyhönen. Po zbytek periody jsme pak sledovali vyrovnanou podívanou bez větších šancí, obrany obou týmů byly nekompromisní a své soupeře nepouštěly naprosto k ničemu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Druhá třetina budiž zahájena. Oba celky hrají se čtyřmi hráči v poli, Nitra si pak za pár desítek vteřin zahraje patnáct sekund dlouhou přesilovku.
     
    20:55
    Branislav Mezei se ozval z velké vzdálenosti, jeho projektil ovšem chyběla notná dávka přesnosti. Letící kotouč jen orazítkoval plexisklo za hostující svatyní.
     
    21:05
    Máme tu další vyloučení, tentokrát putuje za katr jeden z domácích borců. Konkrétně se jedná o Miroslava Pupáka (NIT), který se provinil hákováním.
     
    21:33
    Rytíři mají početní výhodu, po vyhraném buly před Skapskim rozjeli krátkou kombinaci. Ke střele se ovšem nedostali, Nitra se totiž šňůru přihrávek rychle utnula.
     
    22:59
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Ukázková kombinace vede k první brance, hosté v úvodu druhé třetiny otevírají skóre! Po ose Chovan – Drgoň se kotouč dostal na hůl MILANA KYTNÁRA, který jej z hranice brankoviště propasoval za bezmocného Hanuljaka – 0:1! Asistence: Adam Drgoň, Michal Chovan.
     
    23:49
    Garrett Mitchell chtěl čerstvý náskok svého celku rozšířit, jeho střelu od modré čáry ale připravený Mezei tečoval vysoko nad branku do ochranné sítě.
     
    24:45
    Zvolen má na ledě převahu, vstřelená branka Nitru trochu srazila. Domácí ovšem stále slušně brání a nepouští svého soupeře daleko za útočnou modrou.
     
    25:45
    Zuzin na sebe upoutal pozornost prudkou ranou z hranice pásma, Hanuljak byl připraven. Nitra se soupeřem ztrácí krok, rytíři jsou ve varu.
     
    26:35
    Nitra právě vstřelila branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno, Nitra Arena je na nohou! Rapáč vyslal přihrávkou dopředu SAMUELA BUČKA, který si vyjel do mezikruží a překvapil Skapskiho přesnou střelou do dolního rohu – 1:1! Asistence: Branislav Rapáč.
     
    27:32
    Mackenzie Skapski teď zastavil hodně nepříjemnou tečovanou střelu, Nitra je po vyrovnávací trefě při chuti. Uvidíme, jestli převahu na ledě přetaví v další zásah.
     
    28:40
    Vandane pronásledoval Slobodu, který se v panice rozhodl rychle rozehrát kotouč do středního pásma. Jeho přihrávku zachytil jeden z protihráčů.
     
    29:43
    Slovák projel zvolenskou obranou jak nůž máslem a zakončil do horní části klece, trefil ale jen nastavenou lapačku výborného Skapskiho!
     
    30:47
    Mitchell v obranném pásmu sestřelil Bortňáka, vylučovat se nebude. Zvolen se rychle přesunul do útočného pásma a kuje pikle, Hanuljak zpozorněl.
     
    31:38
    Robert Lantoši zkusil štěstí z prostoru pro vhazování, trefil ale jen výstroj skvělého hostujícího gólmana. Ten má momentálně více práce než Hanuljak.
     
    32:13
    Lantoši – Skapski 0:2, hostující forvard ani tentokrát gólmana ranou z kruhu nepřekvapil. Po přerušení byla k vidění drobná strkanice, která se obešla bez trestů.
     
    33:02
    Skapski teď měl plné ruce práce, Nitra pořádně zatopila pod kotlem! Gólman Zvolenu byl ale ve střehu a všechny pokusy zkrotil.
     
    33:43
    Před zvolenskou brankou se to opět postrkávalo, tentokrát už trochu agresivněji. Sudí ovšem netrestají ani tentokrát, bude se dál hrát v plném počtu.
     
    34:45
    Zvolenský obránce drží pryž za vlastní klecí, snaží se aspoň uklidnit hru. Domácí jsou stále lepším celkem, Hanuljak už nějakou dobu vůbec nemusel zasahovat.
     
    35:33
    Hrušík se dostal do úniku, Vandane jej však dojel a na poslední chvíli mu vypíchl kotouč z hokejky! Krásný zákrok hostujícího beka!
     
    36:30
    Pätoprstý nabídl pryž Fominychovi, který okamžitě po přejezdu modré čáry pálil. Skapski si do statistik připsal další úspěšný zákrok.
     
    36:36
    Samuel Petráš (ZVO) je vyloučen za naprosto zbytečné sekání, ke kterému došlo v nitranském pásmu. Domácí si tak opět vyzkouší přesilovou hru.
     
    37:45
    Zvolen oslabení zvládá na jedničku, hostům se už dvakrát podařilo kotouč vyhodit přes všechny čáry. Nitra zatím Skapskiho ani jednou neohrozila.
     
    38:42
    McCormackova střela z modré vedla k chaotické situaci před brankovištěm, kterou ležící Skapski nakonec zvládl uhasit!
     
    39:54
    Handlovský našel Frasera, který se po přesunutí na mezikruží rozhodl vypálit. Hanuljak byl připraven střele čelit, do pauzy tak půjdeme za vyrovnaného stavu.
     
    39:59
    Rapáč ve středním pásmu sundal Chovana, u nás by se za tento zákrok pískalo pozdní dohrání. Rozhodčí ale vylučovat nebudou, a to ani za následnou potyčku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    Prostřední dějství nám nabídlo dvě branky, obě mužstva si připsala po jedné trefě. V úvodu periody první zápis na střeleckou listinu utkání učinil zakončením z hranice brankoviště Milan Kytnár, na jehož zásah jen o pár minut později po krásné individuální akci odpověděl Samuel Buček. Po čtyřiceti minutách tak v Nitře platí vyrovnaný stav, čeká nás pěkně napínavá třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Jako první musel ve třetí třetině zasahovat Hanuljak, který proti Fraserově střele vytáhl rukavici. Přerušuje se, po pauze se bude vhazovat před domácí klecí.
     
    40:51
    Zvolen si aktivitou vynutil faul soupeře, Dalibor Bortňák (NIT) se s dvouminutovým trestem za sekání odebírá na trestnou lavici.
     
    41:47
    Nitra podruhé vyhazuje, rytíři toho v početní výhodně zatím moc nepředvedli. Nedaří se jim usadit před Hanuljakem, domácí pečlivě brání.
     
    42:29
    Vandas pálil z mezikruží, jeho pokus sjel po Hanuljakově betonu do rohu kluziště. Zvolen se drží před brankou a snaží se co nejrychleji prosadit.
     
    43:44
    Hra se přelévá ze jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jeden celek teď nemá na ledě výraznější převahu. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
     
    44:29
    Sudí chtěli jednoho z domácích vyloučit za vyhození kotouče mimo hrací plochu, po konzultaci s oběma střídačkami si to ale nakonec rozmysleli.
     
    45:31
    Druhý útok Nitry zahrozil, pod střelu od modré čáry se podepsal Juraj Šiška. Letící kotouč zasáhl hostujícího gólmana do hrudníku, Skapski následně pryž podržel.
     
    45:54
    Kelemen chtěl kotouč za Hanuljaka protlačit, což se protihráčům vůbec nelíbilo! Před brankou se strhla pořádná mela, bude se vylučovat.
     
    45:54
    Mitch Versteeg (NIT) dostává dva menší tresty za hrubost, Samuel Petráš (ZVO) je pak vyloučen za hrubost a za sekání. Hrát se bude pět na pět.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 600 diváků, je vyprodáno!
     
    47:38
    Hanuljak i Skapski teď museli řešit dost nepříjemné situace. Hra se v posledních chvílích otevřela, oba celky začínají dávat vše do útoku.
     
    48:59
    Handlovský zakončil, kvůli dotěrným protihráčům ale nezvládl zamířit přesně. Zvolen se drží vepředu, Hanuljak musí být konstantně ve střehu.
     
    49:59
    Nitranská obrana neprožívá úplně bezstarostné chvíle, hosté jsou v posledních minutách aktivnější a pořádně jí znepříjemňují život.
     
    50:58
    Hra se přesunula na druhý konec ledové plochy, za Skapskiho klecí se bojuje o kotouč. Uvidíme, kdo si jej nakonec odveze na své hokejce.
     
    51:53
    Handlovský se obtočil kolem klece a z prostoru pro buly zakončil, branka se ale v průběhu jeho akce vychýlila ze své pozice, a sudí tak okamžitě přerušil hru.
     
    52:45
    Kerbashian se dostal do slušné šance, na poslední chvíli mu ale puk utekl z hokejky. Skapski si tak mohl oddechnout, tohle mohlo být nebezpečné.
     
    53:52
    Rytíři vystřídali a nyní se snaží překvapit Hanuljaka. Střela Kytnára těsně minula soupeřovu klec, k odraženému kotouči se nejrychleji dostali Zvolenští.
     
    54:18
    Branislav Mezei (NIT) za brankou dost nevybíravě sestřelil Kytnára, za což je potrestán menším trestem. Šest minut před koncem tak uvidíme přesilovku.
     
    55:35
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovkou nepohrdli a v závěru periody opět odskakují do vedení! Michal Chovan nahrál na modrou čáru PETERU HRAŠKOVI, který Hanuljaka chladnokrevně prostřelil – 1:2! Asistence: Michal Chovan.
     
    56:44
    Zvolen se podruhé za poslední půlminutu dopouští zakázaného uvolnění, za chvilku tak uvidíme vhazování před Skapskim. Uvidíme, co domácí vymyslí.
     
    57:33
    Dvě a půl minuty do konce, domácí ještě neskládají zbraně a snaží se prorazit před Skapskiho. Soupeř ale kontroluje modrou čáru a výborně brání.
     
    57:57
    Petr Ulrych ostře zastavil rozjetého Lantošiho, tohle byl ukázkový čistý hit. Krásná práce. Zvolen je každou sekundou o kousek blíže k vítězství.
     
    58:26
    Nitra si vzala oddechový čas, po kterém se Hanuljak už nevrátil do klece! Domácí nemají co ztratit a zkusí štěstí v power-play!
     
    58:59
    Zvolen se už poněkolikáté osvobodil, ani tentokrát se mu však nepodařilo trefit opuštěnou klec soupeře. Naděje Nitry na vyrovnání tak stále žijí.
     
    59:57
    Domácí v závěrečné minutě působí dost bezradně, tři sekundy před sirénou se dopouští zakázaného uvolnění. Hanuljak se tak musí vrátit do klece, je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, domácím se dnes nepodařilo navázat na včerejší úspěch a Zvolen těsným vítězstvím 2:1 vyrovnává stav semifinále! Série mezi těmito dvěma soupeři se tak natáhne minimálně na šest utkání, přičemž další kapitola bude sepsána příští pondělí.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, budu se na vás těšit zase někdy příště. Na počtenou! (20:33:23)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 27. Buček (Rapáč) – 23. Kytnár (Drgoň, Chovan), 56. Hraško (Chovan)


    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei (C), McCormack, Pupák, Korím, Rais, Versteeg, Sloboda, Fominych – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Šiška, Kerbashian – Buček, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Čaládi, Hrušík.
    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pöyhönen, Fraser, Vandane, Ulrych, Růžička, Hraško, Drgoň, Pufahl – Vandas, Kytnár, Handlovský – Zuzin, Chovan (C), Obdržálek – Mitchell, Petráš, Kelemen – Šišovský, Holovič, Andrisík.

    Rozhodčí: Stano, Štefik – Výleta, Orolin.

    Diváci: 3 600 (vyprodáno)
    Nitra 4 3 Zvolen
    #1 Pondělí 25.03.2019 • 18:00
    Zvolen - Nitra 2:4
    #2 Úterý 26.03.2019 • 18:00
    Zvolen - Nitra 3:2 po prodl.
    #3 Pátek 29.03.2019 • 18:00
    Nitra - Zvolen 3:1
    #4 Sobota 30.03.2019 • 18:00
    Nitra - Zvolen 1:2
    #5 Pondělí 01.04.2019 • 18:00
    Zvolen - Nitra 2:3
    #6 Středa 03.04.2019 • 18:00
    Nitra - Zvolen 1:4
    #7 Pátek 05.04.2019 • 18:00
    Zvolen - Nitra 1:4
    bahis siteleri