Švédsko – Česko 3:5 (kon.) | Rusko – Finsko 0:4 (kon.) | Japonsko – Německo 2:3 (kon.)
USA – Kanada 3:2 (kon.)
konec
Japonsko
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Německo
Sobota 06.04.2019, 17:08 • Metro Areena (hala 2), Espoo • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nakonec skvělý moment. Hymna Německa z reproduktorů nezazněla, proto se realizační tým, hráčky i diváci na tribunách pustili do zpívání hymny sami. DJka pak vděčně zatleskala.
     
    59:57
    Harssová kryje tvrdou ránu Sekiové! Němky posílají puk daleko pryč.
     
    59:30
    To bude drama! Německá hrdinka posledních okamžiků Marie Delarbreová (Německo) dostává dvě minuty za sekání.
    56:55 DELARBREOVÁ - 2:3
     
    56:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Chvilkový výpadek Japonska německé reprezentantky nakonec využívají ve svůj prospěch! Fujimotová vyrazila puk jen k MARII DELARBREOVÉ, která dorážkou propasírovala puk až za brankovou čáru. Asistence: Julia Zornová, Kerstin Spielbergerová.
     
    56:32
    Nixová švihla zápěstím a puk po její střele orazítkoval levou tyčku japonské branky!
     
    48:35
    Zareagují Němky? Akane Hosojamadová (Japonsko) dostala menší trest za nedovolené bránění.
     
    48:00
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Japonky nemohly Harssovou překonat bezmála 48 minut a teď ji během 11 vteřin pokořily hned dvakrát. Tentokrát šlo o skvělou hokejovou akci. Přihrávku zpoza branky dokázala v gól přetavit HANAE KUBOVÁ. Na ránu pod víko nemohla Harssová reagovat. Asistence: Haruka Toková.
    47:49 OSAWAOVÁ - 1:2
     
    47:49
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď! Japonky odčarovaly kouzlo Harssové a bleskově snížily. Gólu docílily v podstatě stejným způsobem jako před malou chvíli Němky, tedy důrazem na brankovišti. Puk za brankovou čáru došťouchla CHIHO OSAWAOVÁ. Asistence: Suzuka Takaová, Moeko Fujimotová.
    46:07 HAIDEROVÁ - 0:2
     
    46:07
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přichází trest v podobě druhého německého gólu. Japonky se můžou bít do hlavy za to, co zatím neproměnily. U branky Fujimotové ukázala příkladný důraz CELINA HAIDEROVÁ, která zvyšuje německý náskok na 2:0! Asistence: Laura Klugeová, Anna Fiegertová.
     
    45:28
    Hákováním se provinila Rui Ukitaová (Japonsko). Přesilovka pro Němky.
     
    44:23
    Teď se musela vyznamenat Fujimotová! Spielbergerová mohla k asistenci na zatím jediný gól Německa přidat i svůj vlastní zářez, její průnik až před branku byl velmi pohledný. Do zdárného konce jej ale nedotáhla.
     
    39:00
    Teď by si Harssová společně se svými spoluhráčkami mohly odpočinout. Faulu za nedovolené bránění se dopustila Ayaka Toková (Japonsko).
     
    33:55
    S trochou štěstí to teď ale mohly být právě Němky, které by se radovaly. Nahození Gleissnerové viděla Fujimotová až na poslední chvíli a musela si z hluboko oddechnout, když puk jen o pár centimetrů minul pravou tyčku její branky.
     
    31:04
    Výborná Harssová teď měla i trochu štěstí. Střela Hosojamadové od modré čáry byla schovaná, možná i tečovaná. Německá brankářka si ani nebyla jistá, jestli má puk ve výstroji. Nakonec jej tam ale našla, sudí navíc přerušila hned poté, co ztratila puk z dohledu, což Harssové pomohlo.
     
    28:15
    Jonejamová v dobré šance! Kdyby udělala ještě o jeden krok navíc, zřejmě zakončovala do prázdné.
     
    21:45
    A hned mohly podruhé v zápase udeřit. Střelu Bartschové vyrazila japonská gólmanka lapačkou na poslední chvíli.
     
    20:29
    Japonky ve druhé třetina pokračují ve svém obléhání německé branky. Střelu Šigaové vyrazila Harssová jen před sebe a dokázala zneškodnit i pokus Jonejamové.
     
    19:30
    Na závěr prvního dějství je tu první vyloučení na straně Německa. Za podrážení dostává dvě minuty Emily Nixová (Německo).
     
    17:05
    Japonský tlak sílí víc a víc. Ukitaová dostala na levý kruh parádní přihrávku, jenže o kousek minula pravou tyč.
     
    14:52
    Další dobrá příležitost Japonska, kterou Němky ustály. Po hezké kombinaci na jeden dotek střílela Sekiová. Val těl před německou brankou ale nepropálila.
     
    13:29
    Nechybělo moc a bylo vyrovnáno. Akane Šigová se natahovala v přečíslení po puku, ale pár centimetrů ji nakonec chybělo. Harssová by s tímto pokusem už asi nemohla nic udělat.
    10:51 FIEGERTOVÁ - 0:1
     
    10:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky svou první přesilovky hned využívají. Střela od modré čáry z hole ANNY FIEGERTOVÉ zaplula až za záda bezmocné Fujimotové, která zřejmě neviděla zhola nic. Asistence: Julia Zornová, Kerstin Spielbergerová.
     
    09:39
    První vyloučení zápasu. Za držení si jde na trestnou lavici odpočinou Haruna Jonejamová (Japonsko).
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 48. Osawaová (Takaová, Fujimotová), 48. Kubová (Toková) – 11. Fiegertová (Zornová, Spielbergová), 47. Haiderová (Klugeová, Fiegertová), 57. Delarbreová (Zornová, Spielbergerová)


    Japonsko: Fujimotová (Kondová) – Hosojamadová (A), Šigová Ao., Koikeová, Sekiová, Toková, Suzukiová S., Jamašitová – Jonejamová, Miurová, Ukitaová – Osawaová (C), Fujimotová (A), Takaová – Toková, Šigová Ak.,Kubová – Suzukiová K., Jamašitová, Enomotová – Kojamaová.
    Německo: Harssová (Schröderová) – Fiegertová (A), Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Düsterhöftová, Rothemundová, Bärová – Lanzlová (A), Nixová, Klugeová – Zornová (C), Spielbergerová, Delarbreová– Eisenschimdová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová.

    Rozhodčí: Fuhrbergová (SWE), Granová (SWE) – Kainbergová (AUT), Lovensnová (SWE)
    bahis siteleri