Švédsko – Česko 3:5 (kon.) | Rusko – Finsko 0:4 (kon.) | Japonsko – Německo 2:3 (kon.)
USA – Kanada 3:2 (kon.)
konec
Japonsko
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Německo
Sobota 06.04.2019, 17:08 • Metro Areena (hala 2), Espoo • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto se s vámi loučím. U dalších přenosů z finského Espoo se budu těšit zase příště. Přeji hezký zbytek dne. (19:25:00)
     
    Ženská reprezentace Německa si připisuje druhou výhru na turnaji. V prvním zápase udolaly Němky po nájezdech Švédky. Japonky jsou po výhře nad Francií tentokrát na nule.
     
    Nakonec skvělý moment. Hymna Německa z reproduktorů nezazněla, proto se realizační tým, hráčky i diváci na tribunách pustili do zpívání hymny sami. DJka pak vděčně zatleskala.
     
    Trapná chvilka ženy u pultu s hudbou. Už přes minutu se čeká na hymnu vítězného týmu Německa...
     
    Nejlepší hráčky zápasu:
    Chico Osawaová (Japonsko) – Jennifer Harssová (Německo).
     
    Je konec! Němky svůj těsný náskok v závěru utkání navzdory posílené japonské přesilovce uhájily a vítězí 3:2. Třetí třetina tohoto zápasu byla vskutku strhující.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Harssová kryje tvrdou ránu Sekiové! Němky posílají puk daleko pryč.
     
    59:30
    Dle očekávání, Japonsko odvolává gólmanku. Přesilovka šest na čtyři je na světě.
     
    59:30
    Oddechový čas pro Japonsko.
     
    59:30
    To bude drama! Německá hrdinka posledních okamžiků Marie Delarbreová (Německo) dostává dvě minuty za sekání.
     
    58:55
    Japonky se okamžitě navezly do útočného pásma, prvotní záchvěv závěrečného japonského tlaku ale Němky ustály.
    56:55 DELARBREOVÁ - 2:3
     
    56:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Chvilkový výpadek Japonska německé reprezentantky nakonec využívají ve svůj prospěch! Fujimotová vyrazila puk jen k MARII DELARBREOVÉ, která dorážkou propasírovala puk až za brankovou čáru. Asistence: Julia Zornová, Kerstin Spielbergerová.
     
    56:32
    Nixová švihla zápěstím a puk po její střele orazítkoval levou tyčku japonské branky!
     
    55:54
    Němky cítí šanci, nyní se Japonky chvíli stáhly. Klugeová vypálila z mezikruží, její rána ale postrádala přesnost i razanci.
     
    55:02
    Ojedinělá akce německého celku. Eisenschimdová vsadila na své schopnosti, protancovala až do útočného pásma, odkud z prostoru kruhů vypálila zpoza jedné z japonských obránkyň. Fujimotová ale připravena.
     
    53:55
    Němky se horko těžko dostávají ze své obranné třetiny. Nyní se píská kvůli hře vysokou holí, které se dopustila Graveová. Vhazuje se po pravici Harssové.
     
    52:59
    Střela Tokové byla ztečovaná. Poté, co se od zadního hrazení odrazila před branku, skočila po ní Harssová jako po kočka po myši.
     
    52:43
    Japonky jsou na koni, myslí na vítězství. Němkám opět nezbylo nic jiného než se osvobodit vyhozením přes všechny čáry.
     
    51:29
    U mantinelu přesně na obranné modré čáře Německa se tři hráčky Japonska proti třem hráčkám Německa snažily vydolovat puk. Povedlo se to Němkám, ty ale následně nevhodně rozehrály, a píská se zakázané uvolnění.
     
    50:35
    Japonky hrají v plném počtu.
     
    50:24
    Ránu od modré japonská brankářka nedokázala udržet. Rozhodčí se s písknutím trochu unáhlila, Klugeová do Fujimotové ještě trochu sekla. V chlapském hokeji by se to neobešlo bez nějaké strkanice, v ženském hokeji ale podobné situace nejsou příliš vidět. Alespoň ne na probíhajícím MS v Espoo.
     
    49:44
    Spielbergerová vypálila ostře z pravého kruhu, jejímu pokusu ale chybělo víc přesnosti.
     
    48:35
    Zareagují Němky? Akane Hosojamadová (Japonsko) dostala menší trest za nedovolené bránění.
     
    48:35
    Pro Němky to musí být velký šok. Na střídačce se ale snaží povzbuzovat.
     
    48:00
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Japonky nemohly Harssovou překonat bezmála 48 minut a teď ji během 11 vteřin pokořily hned dvakrát. Tentokrát šlo o skvělou hokejovou akci. Přihrávku zpoza branky dokázala v gól přetavit HANAE KUBOVÁ. Na ránu pod víko nemohla Harssová reagovat. Asistence: Haruka Toková.
    47:49 OSAWAOVÁ - 1:2
     
    47:49
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď! Japonky odčarovaly kouzlo Harssové a bleskově snížily. Gólu docílily v podstatě stejným způsobem jako před malou chvíli Němky, tedy důrazem na brankovišti. Puk za brankovou čáru došťouchla CHIHO OSAWAOVÁ. Asistence: Suzuka Takaová, Moeko Fujimotová.
    46:07 HAIDEROVÁ - 0:2
     
    46:07
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přichází trest v podobě druhého německého gólu. Japonky se můžou bít do hlavy za to, co zatím neproměnily. U branky Fujimotové ukázala příkladný důraz CELINA HAIDEROVÁ, která zvyšuje německý náskok na 2:0! Asistence: Laura Klugeová, Anna Fiegertová.
     
    45:28
    Hákováním se provinila Rui Ukitaová (Japonsko). Přesilovka pro Němky.
     
    44:23
    Teď se musela vyznamenat Fujimotová! Spielbergerová mohla k asistenci na zatím jediný gól Německa přidat i svůj vlastní zářez, její průnik až před branku byl velmi pohledný. Do zdárného konce jej ale nedotáhla.
     
    43:25
    Hosojamadová v prostoru mezi kruhy vyzkoušela pozornost Harssové. Její pokus ale dopadl stejně jako zatím většina akcí Japonska, tedy zákrokem německé gólmanky.
     
    42:27
    Německé hráčky by rády na startu třetího dějství Japonky zpražily druhým gólem. Po nahození Düsterhöftové k tomu nebylo daleko. Fujimotová ale zasáhla betonem včas.
     
    41:37
    První zákrok Harssové ve třetí části a dohromady už třicátý! Tentokrát puk z hole Koikeové mířil přímo na střed branky, německá brankářka neměla větší problém kotouč zkrotit.
     
    41:00
    Téměř celou první minutu ze třetí části, ve které hrály Němky v přesilovky, si jen nahrávaly. Až chvíli před vyprcháním trestu Japonek ohrozila Fujimotovou Klugeová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jak zní hodnocení druhé třetiny? Vcelku jednoduše. Japonky tlačily, po většinu doby hrály před brankou Německa, ale pořád jim v kolonce vstřelených gólů svítí nula. Proč? Hlavním důvodem je zatím vynikající výkon německé brankářky Jennifer Harssové. Na tu ve druhé dvacetiminutovce letělo hned 22 (!) střel. Její "kolegyně" na druhé straně Fujimotová musela zasahovat jen dvakrát.

    Dočkají se Japonky ve třetí třetiny konečně gólu, nebo si vylámou na Harssové všechny zuby? Třetí část startuje zhruba v 19:40.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Teď by si Harssová společně se svými spoluhráčkami mohly odpočinout. Faulu za nedovolené bránění se dopustila Ayaka Toková (Japonsko).
     
    38:16
    Harssová kryje přízemní střelu Tokové i následný pokus z dobré palebné pozice z hole Kubové.
     
    37:22
    Japonky se chtějí prosadit ještě v téhle třetině za každou cenu. Branku Německa ostřelují ze všech možných pozic.
     
    35:51
    Nyní Harssová musela zalehnout na led. Puk se totiž motal mezi bruslemi snad tří hráček. Německá gólmanka vše vyřešila. Jak jinak, chtělo by se říct. Její výkon je zatím opravdu parádní.
     
    35:41
    Na druhé straně nadále bezchybná Harssová předvedla další dva pohotové zákroky. Jeden vyrážečkou, druhý lapačkou. Vhazovat se bude po její pravici.
     
    34:55
    Němky vědí, že se v japonském pásmu zřejmě nezdrží moc dlouho, proto nic moc nevymýšlení a snaží se hrát přímočaře. Další nahození od modré proletělo jen kousek od prostoru tří tyčí.
     
    33:55
    S trochou štěstí to teď ale mohly být právě Němky, které by se radovaly. Nahození Gleissnerové viděla Fujimotová až na poslední chvíli a musela si z hluboko oddechnout, když puk jen o pár centimetrů minul pravou tyčku její branky.
     
    32:53
    Německé hráčky jsou teď pod obrovským japonským tlakem. Puk teď jen šikovně vyhodily vzduchem do pásma Japonek, aby mohly odjet na střídačku. Očividně značně unavené.
     
    31:57
    Další sebevědomí zákrok německé gólmanky. Zatím o nejlepší hráčce zápasu nemůže být pochyb.
     
    31:34
    Vypadá to, že gól Japonska je snad jen otázka času. Koikeová se proháčkova až před branku, ale znovu ztroskotala na vynikající Harssové.
     
    31:04
    Výborná Harssová teď měla i trochu štěstí. Střela Hosojamadové od modré čáry byla schovaná, možná i tečovaná. Německá brankářka si ani nebyla jistá, jestli má puk ve výstroji. Nakonec jej tam ale našla, sudí navíc přerušila hned poté, co ztratila puk z dohledu, což Harssové pomohlo.
     
    29:52
    Němky ukázaly, že taky umí zaútočit. Fujimotová ale zasahovat nemusela.
     
    28:15
    Jonejamová v dobré šance! Kdyby udělala ještě o jeden krok navíc, zřejmě zakončovala do prázdné.
     
    27:50
    Harssová zatím kouzlí! Japonky na ni doléhají, co můžou. Ale ať už na ni zkoušejí všelico, nic zatím nepomáhá.
     
    25:34
    Eisenschimdová se pokoušela prodrat přes hradbu těl, ale Japonky byly proti ní ve velké převaze. Proto německá útočnice vše po chvíli vzdala a odjela střídat.
     
    24:42
    Harssová zatím působí hodně jistě. Střelu Ukitaové z dobré pozice shrábla ze vzduchu jakoby nic.
     
    23:30
    Nyní pěkný švih v podání Takaové, Harssová si ale její pokus našla a schovala ho do lapačky.
     
    22:25
    Druhá třetina se zatím hraje ve velkém tempu. Poté, co musela střelu z pravé strany krýt Harssová, na druhé straně se až před Fujimotovou tlačila Dalarbereová.
     
    21:45
    A hned mohly podruhé v zápase udeřit. Střelu Bartschové vyrazila japonská gólmanka lapačkou na poslední chvíli.
     
    21:30
    První oslabení v zápase dokázaly Němky ustát.
     
    20:29
    Japonky ve druhé třetina pokračují ve svém obléhání německé branky. Střelu Šigaové vyrazila Harssová jen před sebe a dokázala zneškodnit i pokus Jonejamové.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    I když měly po většinu první části navrch Japonky, do šaten odchází s jednogólovým náskokem Němky. Ty totiž po několika vteřinách dokázaly využít přesilové hry, přesně pálila Fiegertová. Na startu druhého dějství budou mít hráčky Japonska možnost srovnat, ještě minutu a půl totiž budou hrát v početní převaze.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Na závěr prvního dějství je tu první vyloučení na straně Německa. Za podrážení dostává dvě minuty Emily Nixová (Německo).
     
    18:26
    Po dlouhé době v útočném pásmu také Němky, ale nic výrazného se před Fujimotovou neudálo.
     
    17:05
    Japonský tlak sílí víc a víc. Ukitaová dostala na levý kruh parádní přihrávku, jenže o kousek minula pravou tyč.
     
    16:20
    Toková si šikovně vybruslila z rohu kluziště až do střelecké pozice. Přesnost je ale zatím to, co Japonkám schází.
     
    15:15
    Od německého gólu se převážně hraje v útočné třetině Japonek. Jen gól tomu zatím chybí.
     
    14:52
    Další dobrá příležitost Japonska, kterou Němky ustály. Po hezké kombinaci na jeden dotek střílela Sekiová. Val těl před německou brankou ale nepropálila.
     
    13:29
    Nechybělo moc a bylo vyrovnáno. Akane Šigová se natahovala v přečíslení po puku, ale pár centimetrů ji nakonec chybělo. Harssová by s tímto pokusem už asi nemohla nic udělat.
     
    12:25
    Japonky se aktivním přístupem snaží skóre bleskově vyrovnat, Němky ale vzadu nezahálí.
    10:51 FIEGERTOVÁ - 0:1
     
    10:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky svou první přesilovky hned využívají. Střela od modré čáry z hole ANNY FIEGERTOVÉ zaplula až za záda bezmocné Fujimotové, která zřejmě neviděla zhola nic. Asistence: Julia Zornová, Kerstin Spielbergerová.
     
    10:35
    Pokus Zornové, německé kapitánky, byl zblokován do rohu kluziště.
     
    09:39
    První vyloučení zápasu. Za držení si jde na trestnou lavici odpočinou Haruna Jonejamová (Japonsko).
     
    09:25
    Po delší časové odmlce střela na bránu. Lanzlová vyzkoušela pozornost japonské brankářky z pravého kruhu, Fujimotová byla připravená.
     
    08:59
    Oba celky měly v posledních okamžicích potíže dostat se do útočné zóny, hrálo se spíš v neutrálním pásmu. Kloudnější akce zatím chybí.
     
    07:37
    Japonky se na chvíli usadily v útočném pásmu. Ale opravdu jen na chvíli. Němky zatím brání dobře.
     
    06:45
    Na pravém křídle se hezky uvolnila Nixová, ale k tomu, aby se dostala až před branku, potřebovala přejít přes poslední obránkyni soupeře. To se jí nepovedlo.
     
    05:33
    Japonky vypadají na ledě zatím živější, v útočném pásmu tráví bezpochyby víc času. Harssová ale zatím žádný závažnější problém řešit nemusela.
     
    04:06
    Hra byla v posledních desítkách vteřin poměrně rozkouskovaná. Nejprve Japonky poslaly puk na střídačku, následně se Němky osvobodily jen díky zakázanému uvolnění.
     
    03:18
    Ukitaová na jedné straně tvrdě střílela z levého křídla, její pokus šel ale nakonec nad břevno německé branky. Na druhé straně se v gólovce ocitla Klugeová.
     
    02:30
    Po zakázaném uvolnění Německa se bude vhazovat před brankářkou Harssovou.
     
    01:45
    Japonky zastavila čárová rozhodčí, která viděla, že se Koikeové nepodařilo udržet puk v útočné zóně. Píská se postavení mimo hru.
     
    01:14
    Poprvé v útoku i Němky, jejich šance vypadal slibněji. Fujimotová v brance Japonska ale zasahovat nemusela.
     
    00:20
    O první útok se pokusily Japonky, ale byly zastaveny krátce po přechodu přes modrou čáru. Následně se puk ocitl na německé střídačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na ledě. Za chvíli začínáme.
     
    Zdravíme vás z tribuny haly 2 Metro Areeny ve finském Espoo. Zhruba za deset minut začne utkání skupiny B mezi Japonskem a Německem. Přejeme příjemnou zábavu!

    Zápasem vás prostřednictvím textového on-line přenosu provede David Jahoda.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Fujimotová (Kondová) – Hosojamadová (A), Šigová Ao., Koikeová, Sekiová, Toková, Suzukiová S., Jamašitová – Jonejamová, Miurová, Ukitová – Osawaová (C), Fujimotová (A), Takaová – Toková, Šigová Ak.,Kubová – Suzukiová K., Jamašitová, Enomotová – Kojamaová.

    Německo: Harssová (Schröderová) – Fiegertová (A), Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Düsterhöftová, Rothemundová, Bärová – Lanzlová (A), Nixová, Klugeová – Zornová (C), Spielbergerová, Dalarbereová – Eisenschimdová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová.

    Rozhodčí: Fuhrbergová (SWE), Granová (SWE) – Kainbergová (AUT), Lovensnová (SWE).
     
    Mírným favoritem zápasu by měly být Japonky. Ale těžko odhadovat... V posledních pěti zápasech se ve vítězstvích obě země střídaly. Naposledy se střetly v prosinci a tehdy slavily hráčky Japonska v poměru 4:1.
     
    I Němky za sebou už mají jeden zápas. Se Švédskem odehrály hned úvodní zápas celého šampionátu a postaraly se v něm o malé překvapení. Díky úspěšnějším nájezdům (2:1sn) totiž proti celku ze Skandinávie braly dva body.
     
    Hráčky Japonska ve svém úvodním představení na turnaji porazily Francii. V celku poklidném tempu si se svými soupeřkami poradily v poměru 3:0 a ve skupině B jim zatím patří první příčka. Mají totiž o gól lepší skóre než Češky.
     
    Vítejte u sledování textového on-line přenosu přímo z finského Espoo, dějiště mistrovství světa žen. V malé hale tentokrát proti sobě nastoupí Japonky a Němky, tedy týmy ze skupiny B, v níž figuruje i česká reprezentace.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 48. Osawaová (Takaová, Fujimotová), 48. Kubová (Toková) – 11. Fiegertová (Zornová, Spielbergová), 47. Haiderová (Klugeová, Fiegertová), 57. Delarbreová (Zornová, Spielbergerová)


    Japonsko: Fujimotová (Kondová) – Hosojamadová (A), Šigová Ao., Koikeová, Sekiová, Toková, Suzukiová S., Jamašitová – Jonejamová, Miurová, Ukitaová – Osawaová (C), Fujimotová (A), Takaová – Toková, Šigová Ak.,Kubová – Suzukiová K., Jamašitová, Enomotová – Kojamaová.
    Německo: Harssová (Schröderová) – Fiegertová (A), Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Düsterhöftová, Rothemundová, Bärová – Lanzlová (A), Nixová, Klugeová – Zornová (C), Spielbergerová, Delarbreová– Eisenschimdová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová.

    Rozhodčí: Fuhrbergová (SWE), Granová (SWE) – Kainbergová (AUT), Lovensnová (SWE)
    bahis siteleri