Jungadler Mannheim – Zürich 6:5 (2:1 po s.n.) | Junosť Minsk – Sparta 4:2 (kon.) | Nitra – North American Select 4:5 (0:2 po s.n.)
Ťumenský Legion – Eisbären 5:0 (kon.) | Davos – Rapperswil 2:1 (kon.) | Sparta – Zürich 6:1 (kon.)
Jungadler Mannheim – Junosť Minsk 2:3 (kon.)
konec
Jungadler Mannheim
2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Junosť Minsk
Neděle 07.04.2019, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • Memoriál Jana Marka • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Holešovic! Finále osmého ročníku Memoriálu Jana Marka je tu, o zlaté placky se na ledě Tipsport areny popere německý Mannheim s běloruským Junostěm Minsk. Pojďme si zrekapitulovat cestu obou těchto celků letošním turnajem.
     
    Mannheim v základní skupině A
    4. 4.: HC Ťumenský Legion – Jungadler Mannheim 4:5
    5. 4.: HC Davos – Jungadler Mannheim 2:5
    6. 4.: HC Sparta Praha – Jungadler Mannheim 1:2sn.
    6. 4.: HK Nitra – Jungadler Mannheim 1:4

    Konečná tabulka skupiny A
    1. Jungadler Mannheim – 11 b.

    2. HC Sparta Praha – 7 b.
    3. HC Davos – 6 b.
    4. HC Ťumenský Legion – 6 b.
    5. HK Nitra – 0 b.

    Minsk v základní skupině B
    4. 4.: Eisbären Berlín – Junosť Minsk 2:4
    5. 4.: Junosť Minsk – SC Rapperswil-Jona Lakers 8:0
    6. 4.: Junosť Minsk – North American Selects 3:2
    6. 4.: ZSC Lions – Junosť Minsk 3:1

    Konečná tabulka skupiny B
    1. Junosť Minsk – 9 b.

    2. ZSC Lions Curych – 8 b.
    3. SC Rapperswil-Jona Lakers – 6 b.
    4. Eisbären Berlín – 4 b.
    5. North American Selects – 3 b.
     
    Oba finalisté ze základních skupin postoupili z prvních míst a v semifinále tak na ně čekali papírově slabší výběry. Minsk ráno přetlačil Spartu 4:2, zatímco Mannheim otočil duel s Curychem z 1:5 na 6:5.
     
    Vrchol letošního ročníku prestižního turnaje odstartuje přibližně v 15:30, nenechte si ho ujít!
     
    Úvodní sestavy:

    Jungadler Mannheim: McIntyre (Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel, Schuster – Elias, Kälble, Ramosser, Zbaranaski, Sonnenwald, Calce, Keune, Haaser, Hecht, Kasprzik, Gorgenländer, Fleischer.

    Junosť Minsk: Aleksandrovič (Šestakov) – Sidoruk, Besprozvannych, Suchinsky, Bespalov, Sinkevič, Nikolajeňa, Timofejev, Sereda, Polšakov, Valentej, Žmurkin, Kruk, Misjul, Žukovskij, Vasilenko, Puchljak, Gricevič, Karako, Krylov.
     
    Oba celky už jsou na ledě, finále může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Do utkání vstoupil aktivněji Mannheim, který se ale ještě nedostal ke střele na branku. Junosť jeho první výpad na klec zneškodnil velmi rychle.
     
    01:48
    Hra se v úvodu utkání přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jeden tým zatím neohrozil branku soupeře. Častěji je nyní vepředu Junosť.
     
    02:35
    Arkadiuz Dzambor rozehrál kotouč dopředu, Mannheim se opět posouvá před Aleksandroviče. Uvidíme, co papíroví domácí v útočném pásmu vymyslí.
     
    03:25
    Skoro vůbec se nepřerušuje, rozhodčí nechávají úvodním minutám finále volný průběh. Fedor Nikolajeňa teď z kruhu minul otevřený prostor v německé kleci.
     
    04:52
    Nepřesná přihrávka jednoho z minských hokejistů skončila až na McIntyrem, odpískán icing. Za chvilku se bude vhazovat před Aleksandrovičem.
     
    05:44
    Jungadler operuje v pásmu soupeře, obrana běloruské skvadry je ale nepouští do zakončení. Aleksandrovič má relativně málo práce.
     
    06:43
    Minský gólman lapil kotouč do své rukavice a následně jej pustil zpět do hry, jeden z jeho spoluhráčů jej následně zavezl na brankoviště. Tam teď čeká.
     
    07:48
    Puchljak se dostal ke kotouči v rohu a povyjel si před brankoviště, McIntyre jeho následné zakončení zastavil pravým betonem. Na první gól tak stále čekáme.
     
    09:10
    Uvidíme první přesilovku, které se ujme Mannheim. Daniil Misjul (YUM) míří na trestnou lavici za hákování, kde stráví nejdéle dvě minuty.
     
    09:31
    Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
    Německý celek přetavuje početní výhodu v první gól a v deváté minutě jde do vedení. Střelou od modré čáry se prosadil FABRIZIO PILU.
     
    10:03
    Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, půl minuty po Pilově trefě je znovu vyrovnáno! JEGOR KARAKO se uvolnil na mezikruží a zavěsil přesně pod víko mannheimské branky.
     
    10:37
    Philip Hecht (JMA) jel do úniku, Aleksandrovič chytil. Za následné dorážení na brankáře dostal dvouminutový trest za sekání. Přesilovka pro Minsk.
     
    11:59
    Junosť kombinuje v útočném pásmu, k vážnější šanci se ovšem dosud nedostal. Jungadler obstojně brání a nenechává svému soupeři moc prostoru.
     
    12:24
    Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Bělorusové využívají přesilovku, DANIIL MISJUL otáčí na 2:1! McIntyre si neporadil s jeho nenápadnou střelou z pravého kruhu, na kterou byl prostě krátký.
     
    13:40
    Momentálně se hraje hlavně před McIntyrem, Junosť má na ledě jasnou převahu a snaží se do mannheimské klece propasovat další pryž. Zatím bezúspěšně.
     
    14:32
    Do velmi slušné pozice se propracoval Mark Sinkevič, který ale z prostoru mezi kruhem a brankovištěm přestřelil McIntyrovu branku.
     
    15:31
    Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Běloruský výběr přetavuje aktivitu v další gól a odskakuje do dvoubrankového trháku! FEDOR NIKOLAJEŇA projel obranou jako nůž máslem a chladnokrevně zakončil pod horní tyč.
     
    16:48
    Maksim Sučinskij vzal kotouč na svou hůl, chvilku uvažoval, co udělat dál, a následně se rozhodl poslat pryž dopředu. Minsk znovu operuje před klecí Adleru.
     
    17:59
    Jannis Kälble se dostal za modrou čáru, připravená obrana Minsku ho ale velmi rychle odzbrojila. První třetina jednoznačně patří celku z Běloruska.
     
    19:01
    Mannheim dostává šanci se vrátit do zápasu, Ilja Kruk (YUM) dostává dvouminutový trest za krosček. Junosť tak třetinu dohraje ve čtyřech.
     
    19:58
    Aleksandrovič si dvě sekundy před koncem na své konto připisuje další zákrok po propagační střele jednoho z papírových domácích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:17.
     
    Úvodní dvacetiminutovka finále letošního ročníku Memoriálu Jana Marka patřila hokejistům Minsku, kteří svou dominanci na ledě přetavili ve tři trefy. Jungadler se zvládl prosadit jen jednou, a před sebou má tak ještě pořádný kus práce, pokud chce pomýšlet na vítězství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá perioda budiž zahájena, aktivnější jsou zatím hokejisté Adleru Mannheim. Ti budou mít ještě zhruba minutu na ledě početní výhodu.
     
    21:36
    McIntyre už má na svém kontě první dva zákroky, Aleksandrovič zatím ve druhé třetině zasahovat nemusel. Hraje se ovšem hlavně před ním.
     
    22:29
    Gólman Minsku zachytil Hechta ze zadní hranice pravého kruhu do své rukavice, a na moment tak přerušil průběh hry. Buly před svatyní Junosťu.
     
    23:12
    Jungadler se dostal do skvělé šance, Aleksandrovič byl ovšem o něco rychlejší a zakončení z bezprostřední blízkosti klece včas vykryl.
     
    24:33
    Zbaranski pálil z levého kruhu, Aleksandrovič má na svém kontě další zákrok. Mannheim má více ze hry a snaží se dopracovat ke kontaktní brance.
     
    25:46
    Fedor Nikolajeňa se propracoval až před McIntyra, Kanaďan v domácí kleci na poslední chvíli vleže zasáhl betonem! Skvělý zákrok!
     
    26:09
    A Fedora Nikolajeňu (YUM) teď nějakou dobu neuvidíme, dostává totiž dvouminutový trest. Jungalder si tak zahraje další přesilovou hru.
     
    27:19
    Sergej Gricevič se ve vlastním oslabení dostal dopředu, lehkou střelou z kruhu trefil jen hrudník připraveného strážce mannheimské branky.
     
    28:40
    Sledujeme vyrovnanou podívanou, chvilku jsou vepředu domácí, chvilku zase hosté. O něco málo více práce v posledních minutách má McIntyre.
     
    29:23
    Kliment Žmurkin operoval v útočném pásmu, kvůli rychlému zásahu jednoho z protihráčů ale přišel o kotouč ještě dřív, než stihl zakončit.
     
    31:01
    Další přesilovka pro Mannheim, využijí ji domácí tentokrát? Na dvě minuty se na trestnou lavici odebírá Georgij Vasilenko (YUM), který se provinil sekáním.
     
    32:41
    Tohle už je podruhé, co se minský hráč dostal ve vlastním oslabení do úniku. Tentokrát pro byl Ivan Sereda, který se nakonec nedokázal vypálit.
     
    33:13
    Jedno oslabení před chvilkou skončilo, další teď zase začíná. Ilja Sidoruk (YUM) je vyloučen za podrážení, Jungadler si tak střihne další přesilovku.
     
    33:47
    Julius Ramoser (JMA) vzteky po přerušení mrštil holí o led, což se rozhodčím nelíbilo. Přesilovka Mannheimu končí, Ramoser dostává menší trest.
     
    34:51
    Elias Moritz zakončoval z hranice brankoviště, Matvej Aleksandrovič se ovšem nenechal nachytat ani tentokrát a kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    35:31
    Šestnáct sekund před koncem minské přesilovky se bude vhazovat u modré čáry, jeden z hostujících borců se totiž dostal do postavení mimo hru.
     
    35:52
    Vedoucí Mannheimu hází klíče od kabiny Sönkemu Haaserovi, kterého tak teď nějakou dobu neuvidíme. Netuším však proč, možná se ještě vrátí.
     
    36:52
    Obrana německého výběru nezastavila Nikitu Bespalova, který z bezprostřední blízkosti brankoviště zamířil těsně vedle německé branky.
     
    37:59
    Junosť rozebral mannheimský výpad už na modré čáře, na rozdíl od svého soupeře momentálně v obranné činnosti vyniká. Na ledě má jasnou převahu.
     
    38:31
    Pro mne z naprosto neznámých důvodů bylo nařízeno trestné střílení pro Junosť, kterého se ujme Fedor Nikolajeňa!
     
    38:31
    Nikolajeňa se pokusil McIntyra vymíchat, ten ho však měl přečteného. Minutu před koncem je tak stav utkání stále 1:3.
     
    38:56
    Maskim Sučinskij (YUM) na kruhu dost nešetrně sundal kapitána Mannheimu Kälbleho, za což dostává dvouminutový trest. Přesilovka pro Němce.
     
    38:56
    Kälble se už sbírá z ledové plochy a po svých odjíždí na střídačku. Vypadá to, že bude v pořádku, akorát si potřebuje na chvilku odpočinout a zotavit se.
     
    39:44
    Minští hráči hrají hodně tvrdě, možná až nadmíru. Georgij Vasilenko (YUM) dostává po incidentu za brankou menší trest, Junosť tak půjde do tří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:06.
     
    Druhá perioda nám branku nenabídla, Minsk tak po čtyřiceti minutách v Tipsport areně vede o dva góly. Po většinu periody měl nad svým soupeřem mírnou převahu, nepouštěl jej do větších šancí a jeho náskok je tak naprosto zasloužený.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Třetí třetina je tu, úvodní buly vyhrál Mannheim. Ten bude mít ještě skoro minutu dvojnásobnou početní výhodu, uvidíme, co v ní vymyslí.
     
    41:01
    Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
    Jungadler minutu po startu třetí třetiny snižuje, Minsk vede už jen o jediný gól! Chaosu před brankou naplno využil DOMINIK ZBARANSKI, který kotouč doslova dotlačil za položeného Aleksandroviče – 2:3!
     
    42:09
    Fabrizio Pilu prorazil za modrou čáru, okamžitě se na něj následně pověsil jeden z protihráčů a rychle jej odzbrojil. Junosť dnes v defenzívě opravdu vyniká.
     
    43:14
    Akradiuz odstavil Seredu a na chvilku se zmocnil puku, než se na něj nalepil další protihráč. Sledujeme fyzickou hru, ani jeden tým nenchává soupeři nic bez boje.
     
    44:58
    Alex Kasprzik (JMA) sice zastavil protihráče, musel si ale přitom pomoci hákováním. Na dvě minuty tak oslabuje svůj celek, přesilovka pro Minsk.
     
    45:07
    A domácí půjdou do tří, tohle je pro ně hodně nepříjemná situace. Za zdržování hry je vyloučen Julius Ramoser (JMA) poté, co vyhodil kotouč mimo led.
     
    45:51
    S vyloučeními se v posledních sekundách roztrhl pytel, teď se otevírají dvířka zase minské tresté. Fedor Nikolajeňa (YUM) jde ven za podrážení.
     
    46:59
    Mannheim bude za pár sekund v plném počtu a začne jeho krátká přesilovka. Uvidíme, jestli se v ní povede mladým orlům zápas vyrovnat.
     
    47:59
    Po německém ofsajdu se bude vhazovat u modré čáry. Do konce základní hrací doby zbývá jen něco málo přes dvanáct minut, Mannheim má ještě času dost.
     
    48:39
    Hra se nyní usadila před Aleksandrovičem, Jungadler se snaží běloruského gólmana nějak překvapit. Zatím se mu to ale vůbec nedaří.
     
    49:41
    Georgij Vasilenko se rozhodl raději vyhodit kotouč až na icing, jelikož mu v patách byli dva protihráči. Za chvilku se tak bude vhazovat před Aleksandrovičem.
     
    50:52
    Mannheim operoval před klecí, opět se mu ale nepodařilo dostat do zakončení. Následný protiútok pak skončil skvělým zákrokem připraveného McIntyra.
     
    51:44
    Besporzvannych vyhodil kotouč podél mantinelu do pásma soupeře, kde si jej na hůl berou hráči Mannheimu a zakládají útok až od vlastní branky.
     
    52:58
    Dva hráči Mannheimu si teď nerozuměli a omylem do sebe lehce vrazili, ke kotouči se dostává Kliment Žmurkin. Junosť se přesouvá před McIntyra.
     
    54:03
    Šest minut do konce, čas se začíná krátit. Mannheim je sice usazený před Aleksandrovičem, Minsk ale pečlivě brání a stále k ničemu soupeře nepouští.
     
    55:08
    Schams vysunul přihrávkou do útoku Stowassera, následnou akci obrana Junosťu velmi rychle rozebrala. Minsk se už soustředí hlavně na obranu.
     
    56:34
    Aleksandrovič si po střele z levého kruhu připsal do statistik další zákrok, dnes proti Mannheimu podává skvělý výkon. Němci jsou už s rozumem v koncích.
     
    57:02
    Jannis Kälble nic neřešil a okamžitě po přejezdu hranice útočného pásma vypálil, připravený Aleksandrovič k sobě sklapl betony a letící kotouč zastavil.
     
    57:34
    Tahle rána Stowasserovi ale vůbec nevyšla, pozemní střela minskou klec minula o dobré dva metry. Aleksandrovič vůbec nemusel zasahovat.
     
    58:13
    Gólman Minsku se rozhodl raději přikrýt kotouč rukavicí, a na chvilku tak přerušil průběh hry. Justin McIntyre zatím zůstává v brance.
     
    59:11
    Dzambor Akradiuz střílel od modré, minský gólman chytil. Jungadler si následně vzal oddechový čas, McIntyre pravděpodobně opustí brankoviště.
     
    59:11
    Je to tak, branka Mannheimu zeje prázdnotou! Papíroví domácí už nemají co ztratit a zkusí vyrovnat při power-play!
     
    59:34
    Jeden z hráčů Junosťu vyhodil kotouč do středního pásma, Bělorusové kontrolují hru a drží svého soka daleko od vlastní branky. Tohle už zvládnou.
     
    59:53
    Minsk sedm sekund před koncem vyhazuje na icing, za chvilku se tak bude vhazovat před jeho klecí. Uvidíme zázrak? Nebo si Junosť už závěr pohlídá?
     
    Konec zápasu.
     
    Junosť Minsk je vítězem VII. ročníku Memoriálu Jana Marka, ve finále poráží německý Mannheim 3:2! Jungadler tak bere stříbrné mediale.
     
    Hokejisté Minsku předvedli ve finále proti Mannheimu velmi zodpovědný výkon, hlavně v obraně, a zaslouženě slaví vítězství. Jejich soupeři se vůbec nedařilo najít klíč na jejich pečlivou a místy důraznou defenzívu.
     
    Na ledě jsou nyní krom hráčů Mannheimu a Minsku také dorostenci domácí Sparty, kteří si přišli převzít bronzové mediale. Ty získali po vítězství nad ZSC v odpoledním utkání o nejnižší pódiovou pozici.
     
    Junosť se letos Memoriálu zúčastnil vůbec poprvé a hned bere zlato, zatímco tradiční účastník z Mannheimu si po loňském bronzu zase o trochu polepšil.
     
    Na ledové ploše byl oficiálně zahájen závěrečný ceremoniál, všechny tři celky za chvilku obdrží mediale. Nyní jsou vyhlašování nejlepší hráči celého turnaje.
     
    To je ode mne pro dnešek z Holešovic vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou v příští sezóně! (17:50:33)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Pilu, 42. Zbaranski – 11. Karako, 13. Misjul, 16. Nikolajeňa


    Jungadler Mannheim: McIntyre (Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel, Schuster – Elias, Kälble, Ramosser, Zbaranaski, Sonnenwald, Calce, Keune, Haaser, Hecht, Kasprzik, Gorgenländer, Fleischer.
    Junosť Minsk: Aleksandrovič (Šestakov) – Sidoruk, Besprozvannych, Suchinsky, Bespalov, Sinkevič, Nikolajeňa, Timofejev, Sereda, Polšakov, Valentej, Žmurkin, Kruk, Misjul, Žukovskij, Vasilenko, Puchljak, Gricevič, Karako, Krylov.
    bahis siteleri