Jungadler Mannheim – Zürich 6:5 (2:1 po s.n.) | Junosť Minsk – Sparta 4:2 (kon.) | Nitra – North American Select 4:5 (0:2 po s.n.)
Ťumenský Legion – Eisbären 5:0 (kon.) | Davos – Rapperswil 2:1 (kon.) | Sparta – Zürich 6:1 (kon.)
Jungadler Mannheim – Junosť Minsk 2:3 (kon.)
po s.n. (0:2)
HK Nitra
4:5 (2:0, 1:3, 1:1)
North American Select
Neděle 07.04.2019, 10:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Memoriál Jana Marka • O 9. - 10. místo
Partner:
     
    Za půl hodiny se vám z Malé haly přihlásíme naposledy, v jednu hodinu začne švýcarský souboj o páté místo mezi Rapperswilem a Davosem. (12:40:34)
     
    Dohráno, Výběr Severní Ameriky vítězí nad Nitrou 5:4 po nájezdech a bere tak celkové deváté místo na turnaji! Jejich soupeř končí poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým North American Select.
    Autorem vítězné branky je COLIN STACEY.
     
    2. série
    0:2
    Oliver HINCA neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Colin STACEY proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Adam BELÁK neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Tomáš URBAN proměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    O tom, kdo v konečné tabulce letošního Memoriálu Jana Marka skončí na devátém místě, budou muset rozhodnout nájezdy. Začnou Američané.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Urban ještě pár sekund před koncem vyrazil dopředu, obrana Nitry si jej ovšem pohlídala a včas jej odzbrojila. Je to tak, i tentokrát uvidíme nájezdy.
     
    59:15
    Nitra právě vstřelila branku!
    Tak to vypadá, že i druhé utkání v Malé hale půjde do nájezdů! Tři čtvrtě minuty před koncem překonává Janise ADAM SÝKORA, a v Holešovicích je tak opět vyrovnáno – 4:4! Asistence: Dávid Hofer.
     
    57:18
    Colin Stacey (ASL) dostává po další výměně názorů menší trest za sekání, přesilovka Severoameričanů tak předčasně končí. Budeme hrát čtyři na čtyři.
     
    56:53
    Závěr je pěkně vyhrocený! Samuel Socha (NIT) s Maximem Kubánkem (ASL), jdou po bitce do sprch, hráčská lavice Nitry navíc dostává menší trest za nesportovní chování. Přesilovka pro Selects.
     
    55:56
    Dávid Hofer (NIT) je do sprch, krom menšího trestu za sekání dostává také desetiminutový "osobák" za nesportovní chování. Na trestné jej zastoupí Ferkodič.
     
    55:03
    Michal Tomeček mohl možná už definitivně rozhodnout, jeho libová rána z mezikruží ale šla těsně vedle slovenské klece. Velká smůla!
     
    53:45
    Bonsukan se dostal do slušné pozice, Marinov byl ale rychlejší a jeho zakončení zastavil betonem. Američané jsou usazení před nitranskou svatyní.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Lidlik (Sýkora, Hinca), 15. Sýkora (Lidik, Hinca), 39. Hinca (Socha, Sýkora), 60. Sýkora (Hofer) – 28. Kubánek (Urban, Ryan), 36. Stacey (Merkosky), 39. Urban, 51. Urban (Merkosky, Stacey), rozh. náj. Stacey

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Tomáš Urban (ASL)
    0:1   Adam Belák (NIT)
    2. série:
    0:1   Colin Stacey (ASL)
    0:2   Oliver Hinca (NIT)


    HK Nitra: Marinov (Irsák) – Kliment, Pánik, Socha, Ingeli, Belák, Kuppé, Šútovský, Cápay, Šramatý, Hinca, Huszár, Stumpel, Molnár, Sýkora, Lidík, Ferkodič, Chomiščák, Hofer, Gemmel, Budaj.
    North American Select: Janis (Shibley) – Bonsukan, Burke, Cervenka, Boyce, Cichoň, Jasečko, Ryan, Merkosky, Urban, Stacey, Martin, DuPont, Tomeček, Polodna, Kubánek.
    ocianews.com