Levante – Espanyol 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 3:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 3:0 (kon.)
Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Getafe CF
3:0 (2:0)
Sevilla FC
Neděle 21.04.2019, 14:00 • Koloseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13. (15:58:45)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Getafe, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Madridskému celku hodně pomohla koncovka prvního poločasu, ve které zahrával pokutový kop, navíc byl vyloučen hostující Escudero. Hned v úvodu druhého poločasu se domácím podařilo navýšit vedení, což bylo pro soupeře příliš. Sevilla se sice ještě snažila s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak tříbrankové manko bylo až příliš velké sousto. Důležitý souboj tak vyzněl lépe pro Getafe.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Koncovka zápasu se pomalu a jistě blíží, v ochozech slyšíme hlasitý kotel příznivců Sevilly, kteří za svým celkem stojí i v časech, kdy se zrovna příliš nedaří.
     
    90+3
    Navíc se na zemi ocitl Vázquez, který si došel pro zisk standardní situace. Jeho celek raději rozehrál nakrátko, avšak to k ničemu nevedlo.
     
    90+2
    Vaclík okamžitým způsobem odkopával míč zpět na druhou stranu hrací plochy, kde se podařilo zasáhnout Miquelovi. Hosté budou ještě vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    K sympatickému zakončení se dostal Vázquez, přičemž ani jeho rána nesměřovala mezi tři tyče. Soria mohl zůstat klidný, nyní bude sám rozehrávat od branky.
     
    86
    Nyní si za obranu dokázal seběhnout Promes, který se snažil vyběhnuvšího Soriu přehodit. Bylo to dobré řešení, avšak míč nakonec směřoval vedle branky.
     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Ángel Rodríguez.
     
    85
    Sevilla se nyní nachází s míčem na útočné polovině, avšak stále k ničemu vážnějšímu nedochází. Navíc se před malým momentem zjevil v ofsajdu Promes.
     
    84
    Hodně drzým způsobem to zkoušel Mata, který vybojoval to, co potřebuje. Byl z toho jednoznačný nedovolený zákrok, na řadu přijde standardní situace.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Getafe zatím hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Před malým momentem opět zdrželo hru.
     
    82
    Až nyní se Seville podařilo přenést hru. Navíc si i Navas pohlídal ofsajdové postavení, avšak poté ho stačil doběhnout obránce Miquel, který mu téměř znemožnil zakončit.
     
    81
    Vaclík si po delší době vyzkoušel práci s míčem, přičemž to zkoušel na jistotu po zemi na Kjaera. Domácí celek aktivně napadá rozehrávku soupeře.
     
    80
    Dalekonosný nákop v podání Navase měl na druhé straně najít Ben Yeddera, který byl opět odstřižen od míče. Cabrera poslal míč pouze do zámezí.
     
    79
    Hodně nešťastným zákrokem si před malým momentem pomohl Mercado, který loktem skolil protihráče. Hlavní sudí tuto situaci nijak trestat nebude.
     
    78
    Getafe tak mohlo vhazovat z pravé strany, však Rog čistým způsobem zabojoval, díky čemuž vybojoval míč. Centr na Ben Yeddera ale neproletěl.
     
    77
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Mathieu Flamini.
     
    76
    Aby toho nebylo málo, tak po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Cabrera, který zřejmě utrpěl menší zranění. Na nic vážnějšího to ale nevypadá.
     
    75
    Mesa si vzal na starost provedení standardní situace z pravé strany, avšak jeho centr nasedl na hlavu protihráče. Tím byl dost možná hodně aktivní Mata.
     
    74
    Tak pozor! Hlavní sudí se totiž šel podívat na video, které odhalilo hodně ostrý zákrok Dakonama, který místo žluté karty obdržel kartu červené barvy.
     
    73
    Už se poměrně dlouhou dobu nehraje, na zemi totiž zůstal ležet hostující křídelník Navas, který si vyžádal lékařské ošetření. Sudí se navíc jde podívat na video.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Marko Rog.
     
    69
    Navas si na pravém křídle pohrával s míčem, avšak jeho kličky nepřinesly kýžený úspěch. Výsledkem byl nezdařený centr, který skončil daleko v zámezí.
     
    68
    Posléze si González dával s provedením autu hodně načas, nakonec mu nabídku dokázal zablokovat Vázqueze, od kterého se míč odrazil zpět do zámezí.
     
    67
    Cabrera se postaral o provedení dalekonosného autového vhazování, které dopadlo pouze na hlavu protihráče. Posléze se k míči dostal také brankář Vaclík.
     
    66
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ibrahim Amadou, přichází Roque Mesa.
     
    65
    Až nyní hlavní sudí ponechal výhodu, Gómez totiž trefil nohu aktivního Moliny. Madridskému celku to moc nepomohlo, následovala další nepřesnost.
     
    64
    Vázquez se podíval vpřed, načež zkoušel dalekonosným pasem oslovit Navase, před kterým zasahoval Cabrera. K odraženému míči se dostal Ben Yedder.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Getafe stále vede o tři branky. Hostující celek je sice v posledních vteřinách aktivnější, avšak Soria je stále v bezpečí.
     
    62
    Drobný faul vytasil napadající Arambarri, čehož si všiml také hlavní sudí. Bylo to bez výhody, naopak přijde na řadu další standardka pro hráče Sevilly.
     
    61
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Gaku Šibasaki, přichází Francisco Portillo.
     
    60
    Na druhé straně se včas vrátil domácí Cabrera, který za sebe nepustil kolmici pro Navase. Sevilla se i přesto drží s míčem na kopačkách na polovině soupeře.
     
    59
    Matovi se podařilo zalepit těžkou přihrávku, načež okamžitým způsobem ještě posílal míč do přehuštěného prostoru, kde se podařilo zasáhnout Kjaerovi.
     
    58
    Včas se dokázal vrátit hostující Amadou, který navíc čistým způsobem odzbrojil Šibasakiho. To mohlo vést k rychlému protiútoku, jenomže Promes nedosáhl na míč.
     
    57
    Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl střídající Promes, který si evidentně přidržel protihráče. Hlavní sudí celou situaci uviděl, domácí ihned rozehráli.
     
    56
    Sevilla to nyní bude mít skutečně hodně složité, v tuto chvíli prohrává už o tři branky. Navíc dohrává bez vyloučeného Escudera, což je další těžká rána.
     
    55
    Maksimović to nyní neudělal vůbec dobře, celkem zbytečným způsobem totiž přišel o balón. Jeho prudká kolmice totiž zamířila do rukavic brankáře Vaclíka.
     
    54
    Míč stoupal hodně vysoko do vzduchu, avšak nakonec úplně minul prostor, ve kterém si naskakoval Gómez. Soria nemusel zasahovat, nyní bude vykopávat.
    53. Jorge MOLINA - 3:0
     
    53
    Getafe právě vstřelilo branku!
    S hostujícím celkem to nevypadá vůbec dobře! Šibasaki si na pravém křídle počkal na náběh Maty, který se s míčem dostal až do pokutového území, odkud předkládal pod sebe na JORGEHO MOLINU, který důrazným způsobem dopravil balón do prázdné branky.
     
    52
    Rychlonohý Navas by zřejmě pláchl po pravém křídle, proto k nedovolenému zákroku sáhl Cabrera. Sevilla tak bude moci zahrávat standardní situaci.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Leandro Cabrera (Getafe CF).
     
    51
    Dakonam tak trochu zahnal svého kolegu Cabreru, který z otočky odkopával míč na druhou stranu hrací plochy. Balón ale doplachtil pouze ven z hrací plochy.
     
    50
    Hned v úvodu druhého poločasu tady máme další žlutou kartu, González totiž místo míče trefil nohu Ben Yeddera.
     
    49
    Navíc se po pravém křídle dokázal protlačit k centru Navas, který mířil pouze do rukavic brankáře. Soria chvíli váhal, poté vyhodil míč do strany na Gonzáleze.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu jsme sledovali roztažení hry na pravou stranu, avšak naběhnuvšímu Matovi se nepodařilo zastavit míč na hřišti.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Quincy Promes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dva přesné zásahy. Oba padly z pokutového kopu, navíc se v obou případech radoval domácí celek, jenž tak pochopitelně vede už o dvě branky. Sevilla to navíc bude mít o to složitější, neboť bude utkání dohrávat bez vyloučeného Escudera, jenž při druhé žluté kartě zahrál rukou, z čehož pramenil druhý pokutový kop. Uvidíme, jak se s tím Sevilla popere.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+6
    První poločas skončil.
    45+5. Jorge MOLINA - 2:0
     
    45+5
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! K pokutovému kopu se tentokráte postavil JORGE MOLINA, který to zkusil na levou stranu, přičemž se český brankář Vaclík opět vydal na nesprávnou stranu.
     
    45+4
    Druhá penalta to přeci jenom bude, navíc je tu druhá žlutá karta pro Escudera, který tak předčasně odchází do sprch.
    45+3. Ruka v šestnáctce.
     
    45+3
    Domácí se dožadují další penalty, hlavní sudí se jede opět podívat na video!
     
    45+2
    Šibasaki se společně s Arambarrim postavil k rozehrávce volného kopu z pravé strany. Nakonec to na sebe vzal prvně jmenovaný, který nenašel Cabreru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Aby toho nebylo málo, tak k taktickému zákroku sáhl jeden z domácích hráčů, který hasil kombinaci už ve středu hrací plochy, o kterou se staral Banega.
     
    42
    I český brankář už je v pořádku, naopak sám rozehrával od své branky. V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, z čehož pramení přerušení.
     
    41
    Na scénu přispěchali lékaři obou celků, s českým brankářem to zatím nevypadá moc dobře. O něco lépe to vypadá s Durem, který stojí na nohu.
    40. Srážka Vaclíka a Dura.
     
    40
    Tak pozor! Vaclík totiž vyběhl ven z branky, přičemž se rozhodl hrát hlavou. V souboji ale trefil Dura, přičemž oba zmiňovaní okamžitě ulehli na zelený pažit.
     
    39
    U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Arambarri, který místo míče trefil nohu soupeře. Domácí okamžitě rozehráli po zemi nakrátko.
     
    38
    Je tu další žlutá karta, tentokráte to s agresivitou přehnal napadající Mata, jenž u postranní čáry fauloval Escudera.
     
    37
    Obrannou povinnost zvládl domácí zadák González, který špičkou kopačky odvrátil míč za autovou čáru. K autovému vhazování se tedy postaví Mercado.
     
    36
    V tuto chvíli to bude mít Sevilla hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se může obrátit.
    35. Jaime MATA - 1:0
     
    35
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil JAIME MATA, který to zkusil tvrdou střelou doprostřed branky, zatímco se český brankář Vaclík vydal k pravé konstrukci.
     
    34
    Pokutový kop to přeci jenom bude, hlavní sudí totiž celou situaci přezkoumal u videa.
     
    33
    Navíc za hraní rukou obdržel žlutou kartu Escudero.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Franco Vázquez (Sevilla FC).
     
    33
    Po rohovém kopu se domácí hráči dožadovali pokutového kopu, neboť jeden z hráčů soupeře měl zahrát rukou. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    32
    Hlavní sudí to Mercadovi spočítal, další nedovolený zákrok už přinesl žlutou kartu.
     
    32
    Getafe si vybojovali další standardní situaci, kterou i tentokráte rozehrával Šibasaki. Jeho centr směřoval na pravou stranu, kde se podařilo zasáhnout Vázquezovi.
     
    31
    K rozehrávce se nakonec postavil Šibasaki, který to zkoušel nakrátko. Krátce poté bylo pískáno, neboť si v pokutovém územím pomáhal nedovoleně Miquel.
     
    30
    Kousek před pokutovým územím skončil na zemi domácí Molina, kterému hodně pomohl Kjaer. Je z toho nedovolený zákrok, následovat bude volný kop.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Éver Banega (Sevilla FC).
     
    29
    S míčem si pohrál také český brankář Vaclík, který zkoušel odkopnout k pravé postranní čáře, kde zasahoval jeden z domácích obránců, jenž zasáhl na jedničku.
     
    26
    Velice zajímavým pokusem to zkoušel Ben Yedder, jehož pohotovou ránu nakonec dokázal Soria reflexivně zneškodnit. Na řadu přijde další rohový kop.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Amadou (Sevilla FC).
     
    24
    Na opačné straně to moc nevyšlo Munirovi, který narazil na prvního z protihráčů. Navíc Dakonam raději přihrával zpět na kopačku svého brankáře.
     
    23
    Cabrera to zkoušel dalekonosným vhazováním, které propadlo na kopačku Moliny. Ten se do míče opřel pravou nohou, avšak trefil pouze kopačku soupeře.
    22. Vázquez otřel míč o břevno.
     
    22
    Navas to zkoušel přes pravé křídlo, kde se nedokázal zbavit Šibasakiho. Místo toho se po centru dostal k zakončení Vázquez, jenž orazítkoval břevno.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla nic vážnějšího. Sledujeme vyrovnanou podívanou, jenž se zatím hraje ve středu hřiště.
     
    20
    Razantní odkopnutí míče v podání Gómeze nakonec směřovalo ven z hrací plochy, logicky se bude opět vhazovat. Aut si bere na starost domácí Cabrera.
     
    19
    Soria se postavil k rozehrávce od své svatyně, avšak ani tentokráte to vzduchem nevyšlo. Hosté si míče moc dlouho neužili, míč opět skončil u domácí šestnáctky.
     
    18
    U středového kruhu operoval s hracím předmětem Banega, kterému se nepodařilo přenést hru na pravou stranu. Obrannou činnost hravě zvládl Miquel.
     
    17
    Nakonec si hosté vybojovali rohový kop z pravé strany, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Posléze se ještě k hlavičce dostal Munir, jenž mířil nepřesně.
     
    16
    Munir postupoval směrem k pokutovému území, načež nezištnou kolmicí ještě zkoušel najít Ben Yeddera, kterému ale uskočil míč daleko od kopačky.
     
    15
    Jenomže hostující hráči si míče moc dlouho neužili, naopak si provedení autu vyzkoušel také domácí zadák Cabrera, kterému se ale nezdařilo oslovit Matu.
     
    14
    Mezitím mohlo Getafe podniknout rychlý protiútok, avšak vše ztroskotalo na nepřesné kolmici od Arambarriho. Následovat bude autové vhazování zprava.
     
    13
    Hosté se rozhodli přenést hru na levou stranu, kde rozjeli celkem zdlouhavou kombinaci, přičemž se Escuderovi podařilo kolmicí oslovit volného Navase.
     
    12
    Mercado opět obstaral autové vhazování, i tentokráte z pravé strany. Po provedení se úspěšně podařilo zasáhnout Cabrerovi, jenž odvracel za cenu dalšího autu.
     
    11
    Do rozhozené obrany si to namířil hostující Munir, který se nakonec rozhodl pro zadovku na Gómeze. Sevilla tak bude muset útočit do mohutného bloku.
     
    10
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí Miquel, který s vypětím všech sil poslal míč do moci brankáře Getafe. V úvodu utkání sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    9
    Snad poprvé se k míči dostal domácí brankář Soria, který si na rozehrávce dal hodně záležet. Nakonec úspěšně přenášel hru na Matu, jenž ještě prodloužil za sebe.
     
    8
    Pro přihrávku si dokázal seběhnout domácí Molina, který posléze ještě chtěl roztáhnout hru na pravou stranu hrací plochy, kde se podařilo zasáhnout Escuderovi.
     
    7
    Šibasaki se pokoušel uvolnit kolem Banegy, který ho ale za sebe nepustil. Avšak netrvalo vůbec dlouho a sledovali jsme nedovolený zákrok od Amadoua.
     
    6
    U postranní čáry chtěl zasáhnout domácí Cabrera, avšak se mu nakonec nepodařilo udržet míč na hrací ploše. K provedení autu se tedy staví Mercado.
     
    5
    Dakonam se vracel coby poslední obránce, přičemž se mu nepodařilo odkopnout míč dle představ. Ten tak skončil v zámezí, následovat bude rohový kop.
     
    4
    K němu se postavil hostující Mercado, který to zkoušel přihrávkou ke středu hrací plochy, kde číhal kolega Amadou. Toho nedovoleným zákrokem zastavil Mata.
     
    3
    U postranní čáry skončil na zemi domácí forvard Mata, který si nakonec pro nedovolený zákrok nedošel. Místo toho budeme sledovat autové vhazování.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Bruno González, Dakonam, Miquel, Cabrera – Šibasaki, Maksimović, Arambarri, Jaime Mata – J. Molina (C), Duro.
    Náhradníci: Chichizola – Bergara, Cristóforo, Flamini, Ángel Rodríguez, Portillo, Sáiz.

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez, Escudero – Navas (C), Amadou, Banega, Munir – F. Vázquez, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Gil, Mesa, Promes, Rog, Aleix Vidal.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Aguilar.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Sevilla FC

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelná Sevilla, která se nachází právě na oné čtvrté pozici, která zaručuje základní skupinu Ligy mistrů. Zdá se, že se Sevilla dostala z těžkého období, ve kterém například vypadla z Evropské ligy. Poslední tři ligové zápasy totiž přinesly tři výhry, minulé kolo navíc přineslo sevillské derby, které nakonec lépe zvládla právě FC Sevilla, jenž zvítězila poměrem 3:2. Seville se na venkovních hřištích zrovna moc nedaří, dohromady zde odehrála šestnáct zápasů, přičemž se jí podařilo vyhrát pouze v pěti případech. Poslední dva venkovní zápasy ale pokaždé skončily vítězstvím, což by se do dnešního utkání mohlo hodit.
     
    Getafe CF

    Fotbalisté Getafe letos prožívají nadmíru vydařenou sezónu, tento celek se po dvaatřiceti kolech nachází na páté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo skupinovou fázi Evropské ligy. Pro madridský celek by mohlo být ještě lépe, v případě vítězství v tomto utkání, by se Getafe dostalo až na čtvrtou pozici, která zaručuje základní skupinu Ligy mistrů. Getafe v posledním kole doslova vydřelo nerozhodný výsledek ze hřiště Valladolidu, přičemž vyrovnávací branka přišla až v šesté minutě nastaveného času. Getafe je v rámci domácích zápasů devátým nejlepším celkem, navíc se mu v poslední době celkem daří, což by mohlo být výhodou.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Getafe CF a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    David Suchý

    Branky: 35. Jaime Mata (pen.), 45+5. J. Molina (pen.), 53. J. Molina (Jaime Mata)

    Karty:   38. Jaime Mata (GET), 50. Bruno González (GET), 51. Cabrera (GET) – 24. Amadou (SEV), 30. Banega (SEV), 32. Mercado (SEV), 33. F. Vázquez (SEV), 33. Escudero (SEV)   45+4. Escudero (SEV)   74. Dakonam (GET)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    Getafe CF: Soria – Bruno González, Dakonam, Miquel, Cabrera – Šibasaki (61. Portillo), Maksimović, Arambarri, Jaime Mata (85. Ángel Rodríguez) – J. Molina (C) (77. Flamini), Duro.
    Náhradníci: Chichizola – Bergara, Cristóforo, Flamini, Ángel Rodríguez, Portillo, Sáiz.

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez, Escudero – Navas (C), Amadou (66. Mesa), Banega (46. Promes), Munir (69. Rog) – F. Vázquez, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Gil, Mesa, Promes, Rog, Aleix Vidal.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Aguilar
    bahis siteleri