USA – Kanada 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 6:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:3 (po pr.)
konec
USA
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Kanada
Neděle 28.04.2019, 15:40Mistrovství světa do 18 let • O 3.–4. místo
Partner:
    59:54 Nathan LÉGARÉ - 5:2
     
    59:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teda, americké obraně se hodně vymstila naprostá laxnost. Pouhých šest sekund před koncem si do levého kruhu najel NATHAN LÉGARÉ a jelikož byl absolutně nehlídaný, rozhodl se vypálit. Knight měl ovšem zakrytý výhled, tudíž Légarého pokus proletěl až do sítě. Asistence: Samuel Poulin.
    54:26 Cameron YORK - 5:1
     
    54:26
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Gól v americké přesilovce s pořadovým číslem čtyři. Zegras krásnou zadovkou nabil na modrou CAMU YORKOVI, který napřáhl a nadzvukovou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Trevor Zegras.
     
    53:12
    Jamieson Rees (CAN) si počíhal na Warrena a ukázkovým bodyčekem donutil amerického hráče protočit se ve vzduchu. Mělo to jen jeden háček, Warren stihl už hodnou vteřinu před tímto hitem odehrát puk, Rees tak dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:46
    Sotva John Beecher (USA) opustil trestnou lavici, vrací se na ni znova, fauloval totiž vysokou holí.
     
    45:19
    Boldy poslal na dovolenou hned tři obránce Kanady a přihrával k tyči Zegrasovi. Toho ale neskutečně vychytal Maier!
     
    43:36
    John Beecher (USA) dostává menší trest za sekání. Na trestnou lavici však o chvíli později míří i Kaeden Korczak (CAN), který si dovolil pár nehezkých slov vůči rozhodčímu.
     
    41:06
    Jack Hughes zatím rekord nevyrovná! Z pravé strany nabil před zívající branku Caufieldovi, ten ale napálil jen pravou tyč!
     
    Jacku Hughesovi chybí jediný bod, aby vyrovnal historický rekord v počtu kanadských bodů nasbíraných za jedno MS U18!

    Ten zatím drží Nikita Kučerov, který v roce 2011 nastřádal 21 bodů (11+10), Hughes je aktuálně na rovných dvaceti (9+11)!
     
    36:11
    Gildonovi na poslední chvíli sjel kotouč z hokejky, jinak by pálil z první do prázdné branky!
    35:18 Cameron YORK - 4:1
     
    35:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ne, tohle opravdu nemohlo skončit jinak. Američané jako šelma postupně utahovali svému soupeři oprátku kolem krku, než vyslal rozhodující pas z levé strany Jack Hughes přímo na hokejku CAMA YORKA, který poté z první nedal Maierovi šanci, byť se kanadský gólman snažil v rozštěpu puk zastavit. Asistence: Jack Hughes, Cole Caufield.
     
    34:22
    A Kanada jde na 64 sekund dokonce do tří! Jamieson Rees (CAN) totiž po odehrání nešetrně zezadu dohrál svého soupeře a dostává dvě minuty za late hit.
     
    33:26
    Američané dostávají šanci na třetí přesilovkový gól, za sekání míří pykat Nathan Légaré (CAN).
    32:59 Bobby BRINK - 3:1
     
    32:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další přesilovkový gól Spojených států, tentokrát prokázal vysokou hokejovou inteligenci BOBBY BRINK. Ten si vyměnil kotouč s Boldym a Fensorem a od modré nejprve naznačil střelu příklepem, čímž si položil bránícího hráče, aby posléze z vrcholu slotu poslal krásný projektil k pravé tyči. Asistence: Matthew Boldy, Domenick Fensore.
     
    31:44
    Svou tvrdou hrou proslavený Michael Vukojevic (CAN) to teď už maličko přehnal, když si počíhal u mantinelu na projíždějícího soupeře. Za tento zákrok dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    29:55
    Drysdale sice vypálit nedokázal, odražený puk ale dostal na hůl Cozens a zblízka jen o centimetry netrefil prostor nad Knightovým tělem.
    26:54 Jack HUGHES - 2:1
     
    26:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A tady se nám ukazuje genialita JACKA HUGHESE! Kapitán USA si udělal na modré hezkou kličkou prostor, aby posléze přenechal kotouč Yorkovi. Ten vzápětí Hughesovi vrátil a útočník Spojených států mistrovsky napálil puk pod víko. Asistence: Cam York.
    19:06 Dylan COZENS - 1:1
     
    19:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    I Kanaďané využívají přesilovku a v závěrečné minutě srovnávají. DYLAN COZENS poslal kotouč za branku Newhookovi a sám si najel do mezikruží. Newhook Cozensovi vzápětí puk vrátil a kanadská sedmnáctka poslala skvělou střelu k levé tyči. Asistence: Alex Newhook.
     
    17:16
    Po zákroku Maiera se ke kanadskému gólmanovi sjelo pár Američanů, což se nelíbilo jejich soupeřům a vznikla menší roztržka. Výsledkem celé situace jsou dvě minuty za sekání pro Trevora Zegrase (USA), bude se tedy 43 sekund hrát čtyři na čtyři.
     
    16:26
    Po Zegrasově ráně zazvonilo břevno kanadské klece!
     
    15:59
    Zegras prohodil puk Harleymu mezi nohama a následně zkoušel otočkou překonat Dylana Hollowaya (CAN). Neprošel, ale donutil svého soupeře k podrážení.
     
    09:26
    Tracey na hraně brankoviště z první doklepával mezi betony Knighta, ten ale dokázal tuto dorážku zázračně zlikvidovat.
     
    08:49
    Boldy křižným pasem našel najíždějícího Caulfielda, ten sice netrefil kotouč hokejkou, nýbrž kolenem, přesto však měl Maier hodně co dělat, aby nepustil puk za brankovou čáru.
    08:03 Alexander TURCOTTE - 1:0
     
    08:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Krásná kombinace Američanů v přesilovce! Hughes z vrcholu levého kruhu našel cestičku mezi třemi obránci Kanady a poslal kotouč milimetrově na hokejku ALEXE TURCOTTA, který z první zavěsil do odkryté branky. Asistence: Jack Hughes.
     
    07:03
    Caufield dostal stylem na Ovečkina nabito do levého kruhu, proti jeho střele z první se ale Maier fantasticky přesunul a vyrazil projektil pravým betonem.
     
    06:56
    Bude se poprvé vylučovat, Jamieson Rees (CAN) při souboji o puk podrazil Benierse a míří na trestnou lavici.
    Marken.cz

    David Sokol

    Branky a nahrávky: 9. Turcotte (J. Hughes), 27. J. Hughes (York), 33. Brink (Boldy, Fensore), 36. York (J. Hughes, Caufield), 55. York (Zegras) – 20. Cozens (Newhook), 60. Légaré (Poulin)


    USA: Knight (Rowe) – Warren, Fensore, York, McCarthy, Helleson, Vlasic, Thrun – Caulfield, Beecher, Farrell – J. Hughes (C), Gildon, Caufield (A) – Moynihan, Turcotte, Beniers – Boldy (A), Zegras, Brink – Lindmark.
    Kanada: Maier (Gauthier) – Korczak, Harley, Vukojevic, Drysdale, Schneider, Spence, Hunt – Légaré (A), Pelletier, Poulin – Newhook, Cozens (A), Krebs (C) – Tracey, Rees, Zary – Holloway, Suzuki, Tomasino – Washkurak.

    Rozhodčí: Sergej Morozov (RUS), André Schrader (GER) – Henrik Haurum (DEN), Ludvig Lundgren (SWE)
    bahis siteleri