Amiens – Guingamp 2:1 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Caen – Bordeaux 0:1 (kon.)
Dijon – Toulouse 2:1 (kon.) | Marseille – Montpellier 1:0 (kon.) | Nantes – Štrasburk 0:1 (kon.)
Nice – Monaco 2:0 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:3 (kon.) | Remeš – PSG 3:1 (kon.)
Rennes – Lille 3:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:0 (1:0)
AS Monaco
Pátek 24.05.2019, 21:05 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro hosty z Monaca je ale vůbec nejdůležitější, že se po letošní zpackané sezoně vůbec udrželi v nejvyšší soutěži bez barážových bojů i pro příští ročník. Nakonec končí právě na sedmnácté příčce, tedy první, která neznamená ani baráž, ani přímý sestup. Domácí Nice zakončilo ročník na sedmém místě nejvyšší francouzské soutěže.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dnešní utkání o čtyři minuty – pro oba týmy poslední čtyři minuty v letošní Ligue 1.
     
    86
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mickaël Le Bihan, přichází Christophe Jallet.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Carlos.
     
    84
    Makengo šel oběma nohama naproti Golovinovi a za svůj nebezpečný skluz dostává žlutou kartu. Akce pokračovala nepovedenou střelou Falcaa vysoko nad, ale sudí situaci vrátil a Monaco bude mít přímý volný kop z vynikající pozice na hranici vápna...
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adrien Tameze, přichází Rémi Walter.
     
    72
    Dvojité střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas a Gelson Martins, přichází Jean-Eudes Aholou a Rony Lopes.
     
    70
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Danilo, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    69
    Le Bihan byl blízko druhé brance v rozmezí dvou minut, po krásné přihrávce Saint-Maximina šel sám na Benaglia, ale ten jeho střelu vyrazil.
    67. Mickaël Le Bihan - 2:0
     
    67
    Nice právě vstřelilo branku!
    Francouzský útočník MICKAEL LE BIHAN se s ničím nepáral a napálil míč prudce nártem. Benaglio sice tipl správnou stranu, ale tvrdý projektil nezachytil.
     
    67
    Ještě před zahráním pokutového kopu si vysloužil za své protesty žlutou kartu polský stoper ASM Kamil Glik.
    65. Penaltový zákrok
     
    65
    Saint-Maximin si píchl míč kolem Sidibého a rozhodčí píská penaltu za faul monackého obránce!
     
    63
    Nechybělo mnoho a vlastní gól si vstřelil i druhý stoper Monaca Glik. Domácí si dobře narazili míč na levé straně a Ganago centroval do vápna, polský obránce srazil míč ve skluzu těsně mimo.
     
    56
    Z první šance Monaca ve druhé půli mohlo být hned vyrovnáno, ale Fabregas zahazuje i svou třetí velkou šanci v utkání. Henrichs jej našel na ofsajdové hraně pěknou kolmicí mezi stopery, španělský záložník byl sám před Benítezem, ale ten předvedl parádní zákrok na zemi.
     
    48
    Ganago postupoval z levé strany do nadějné pozice, chtěl si míč zaseknout kolem Sidibého přímo do zakončení, ale ten jeho úmysl přečetl a míč mu vypíchl.
     
    44
    Adrien Tameze šel do skluzu proti unikajícímu Golovinovi. V souboji byl ale pozdě a za faul vyfasoval žlutou kartu. Vůbec poprvé se tak zažlutilo i na straně Nice.
    37. Benoît BADIASHILE - 1:0
     
    37
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je blesk z čistého nebe a vedení se ujímají díky vlastní brance Monaca domácí, kteří se doposud skoro jen bránili a nevystřelili na branku. Attalův centr z pravé strany si do vlastní sítě srazil nikým neatakovaný stopec AS BENOIT BADIASHILE.
     
    32
    Už podruhé dnes zakončoval netradičně hlavou Cesc Fabregas! Na levé straně Martins vymotal dva obránce a posílal do vápna centr šajtlí jako Tomáš Rosický v dobách své největší slávy, ale Rosického bývalý spoluhráč z Arsenalu hlavičkoval nad.
     
    22
    Druhou žlutou kartu v utkání dostávají opět hosté – ruský šikula Aleksandr Golovin se provinil držením.
     
    19
    Další velká šance hostů z Monaca! Spolupráce obou krajních obránců nepostrádala vtip ani nápaditost. Levý bek Ballo-Touré posílal míč do vápna, kam si z postu pravého obránce naběhl Sidibé, ale bez přípravy zakončoval těsně mimo.
     
    17
    Falcao se řítil do přečíslení. Už se zdálo, že situaci prováhal, ale na pravé straně počkal na nabíhajícího Fabregase z druhé vlny. Španělovi nahrál pod sebe přímo proti noze, ale Fabregas z vynikající pozice bez přípravy jen vyprášil Benítezovy rukavice. Gólman Nice pak skvěle zneškodnil i dorážku.
     
    12
    A máme tu první žlutou kartu v utkání. Hned po Fabregasově břevnu se domácí řítili do protiútoku, který vyřešil Benjamin Henrichs jen za cenu žlutého provinění.
     
    11
    ...Golovin posadil centr od rohového praporku na hlavu netradičního hlavičkáře Cesca Fabregase, jehož hlavička skončila na břevně Benítezovy branky!

    Pavel Pubal

    Branky: 37. Badiashile (vla.), 67. Le Bihan (pen.)

    Karty:   44. Tameze (NIC), 84. Makengo (NIC) – 12. Henrichs (ASM), 22. Golovin (ASM), 67. Glik (ASM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:10.
    OGC Nice: Benítez – Attal, Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Lees-Melou, Tameze (82. Walter), Danilo (70. Makengo) – Saint-Maximin, Le Bihan (86. Jallet), Ganago.
    Náhradníci: Clementia – Sacko, Jallet, Makengo, Boscagli, Walter, Srarfí.

    AS Monaco: Benaglio – Sidibé, Glik, Badiashile, Ballo-Touré – Henrichs, Adrien Silva, Fàbregas (72. Aholou), Golovin – Falcao (C) (86. Carlos), G. Martins (72. Rony Lopes).
    Náhradníci: Sy – Carlos, Chadli, Aholou, N'Koudou, Rony Lopes, Naldo.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli.
    bahis siteleri