Kaiserslautern – Bayern 1:1 (kon.)
konec
1.FC Kaiserslautern
1:1 (1:0)
Bayern Mnichov
Pondělí 27.05.2019, 18:30 • Fritz-Walter-Stadion (Kaiserslautern) • Přátelské zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný pondělní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Po sezoně zajíždí Bayern Mnichov k přátelskému utkání na trávník třetiligového Kaiserslauternu.

    Fotbalisté mnichovského celku museli bojovat o obhajobu titulu až do posledního kola, v něm ale naprosto deklasovali 5:1 silný Frankfurt a již posedmé v řadě ovládli nejvyšší německou Bundeslitu, tentokrát ale pouze o dva body před Borussií Dortmund. Také v Německém poháru se Bayernu zadařilo, když v sobotním finále přehrál Lipsko 3:0. S mnichovským gigantem se po dlouhých letech rozloučili Franck Ribéry, Arjen Robben i Rafinha.

    To Kaiserslautern bojoval ve třetí nejvyšší německé soutěži v klidném středu tabulky. I přes třináct porážek Kaiserslautern obsadil konečné deváté místo, ale s velkým odstupem na příčky zaručující postup do vyšší soutěže, ale i s náskokem na sestup. V posledním kole, které se hrálo před týdnem, zvítězil Kaiserslautern 4:2 nad Meppen, když se dvakrát prosadil Christian Kühlwetter.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Kaiserslautern: Hesl (C) – Schad, Gottwalt, Özdemir, Sternberg – Bergmann, Löhmannsröben – Jonjic, Biada, Zuck – Huth
    Náhradníci: Grill – Kraus, Fechner, Thiele, Pick, Kühlwetter, Sickinger, Morabet, Scholz

    Bayern Mnichov: Ulreich – Türkkalesi, Senkbeil, Hummels – Gnabry, Meier, Sanches, Zaiser, Davies – Müller (C), Zirkzee
    Náhradníci: Früchtl – Süle, Ribéry, Martínez, Lewandowski, Robben, Tolisso, Coman, Shabani, Franzke.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupil rozehrávkou osmnáctiletý útočník Bayernu Joshua Zirkzee. Mnichovský tým se udržel v kombinaci ve středu pole, Sanches zkoušel najít rychle Müllera, ale ten byl obsazený.
     
    3
    A znovu byl u balonu Renato Sanches. Portugalský záložník rychle obešel svého srážce, následně směřoval přihrávku na bráněného Gnabryho.
     
    4
    Právě Serge Gnabry ztratil míč ještě u středové čáry. Následně se poprvé dostal do útoku také Kaiserslautern. Jonjic měl na pravé straně místo, ale Türkkalesi se skvěle vrátil do obrany.
     
    5
    Thomas Müller zkoušel tvořit hru. Kapitán mistrovského týmu přihrával podél pokutového území k nohám Zirkzeeho, ale mladý Nizozemec v souboji jeden na jednoho proti Gottwaltovi neuspěl.
     
    6
    Úvod zápasu se odehrává v poklidném tempu. Bergmann kombinoval u středového kruhu se Zuckem, obrana Bayernu se ale stačila rychle zformovat.
     
    7
    Obrana Bayernu byla pod tlakem při rozehrávce, ale ani dvacetiletá mladíci Türkkalesi se Senkbeilem se nebáli konstruktivního řešení.
     
    8
    Nyní už musel vypomoci také zkušený Hummels, který na poslední chvíli odstavil od balonu Hutha. Domácí budou rozehrávat rohový kop.
     
    9
    Před Ulreichem se dostal k balonu pouze Gnabry, po nepřesném odkopu však mohli domácí pokračovat v útočení. Biadova přihrávka směrem na Jonjice však nebyla z nejpřesnějších.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Bayern sice drží většinu času balon pod kontrolou, ale ještě ani v jednom případě se nedostal až do pokutového území domácího týmu.
     
    11
    Kaiserslautern právě vstřelil branku!
    Kaiserslautern jde senzačně do vedení! Na pravé straně zaváhal při rozehrávce Gnabry, velmi rychle se k balonu dostal Janek Sternberg, který parádním pasem našel v pokutovém území osamoceného HENDRICKA ZUCKA a ten už z blízkosti překonal bezmocného Ulreicha.
    11. Hendrick ZUCK - 1:0
     
    12
    Domácí publikum žene outisidery zápasu do útoku. Nyní Biada přihrával Zuckovi, kterého si ale tentokrát pohlídal s velkým přehledem Mats Hummels.
     
    13
    Bayernu se zatím nedaří kombinovat. Müllerova přihrávka nenašla Zirkzeeho. Následně se pokusil o rychlý kontr Bergmann, ale ani ona Hutha nenašel.
     
    14
    U rohového praporku chtěl vybojovat roh pro domácí Sternberg. Jeho úmysl vytlouct bránícího Hummelse ale nevyšel, balon skončil jen v moci Svena Ulreicha.
     
    15
    To Renato Sanches mohl centrovat od rohového praporku. Před Helsem se míč několikrát odrazil, ale hráči Bayernu neměli potřebný kus štěstí v zakončení.
     
    16
    Bayern uklidňuje hru kombinací uvnitř trávníku. Meierova spolupráce se Zaiserem však skončila pouze ztrátou balonu. Hesl si následně troufl na napadajícího Zickzeeho kličkou.
     
    17
    Právě Wolfgang Hesl přihrával až ke středové čáře Zuckovi. Střelec zatím dnešní jediné branky ale pod tlakem bránícího Daviese nedokázal balon zpracovat.
     
    18
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Müller, přichází Franzke.
     
    19
    Sanches skvěle předskočil Bergmanna, následně vyslal přihrávku do útoku k Franzkemu, ale čerstvý hráč na trávník se nedotkl balonu při zpracování ideálně.
     
    20
    Kaiserslautern mohl přidat druhý zásah! Türkkalesi ztratil míč v podobné pozici jako před malou chvílí Gnabry. Domácí se hnali ve dvojici do rozhozené obrany, ale Biada sám proti Ulreichovi neuspěl.
    20. Biadova šance zůstala neproměněna
     
    21
    Davies prošel do pokutového území z levé strany, následně ještě přihrával pod sebe, ale míč už do druhé vlny k Sanchesovi neprošel.
     
    23
    Mats Hummels rozehrával skrz střed trávníku. Sanches ihned po zpracování dostal ránu zezadu od Gottwalta, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    24
    Na pravém kraji byl u balonu Serge Gnabry. Hosté se po dlouhé době usadili s balonem před vápnem soupeře, ale ani Davies proti Sternbergovi neuspěl.
     
    25
    Od Ulreicha musela začít další útočná akce mnichovského týmu. U Olivera Meiera se balon pozdržel, následně šli hosté do útoku z pravé strany, ale Gnabryho centr byl mizerný.
     
    26
    Fotbalisté Bayernu se nemohou dostat do tlaku. Davies si několikrát vyměnil míč se Zaiserem, následně byl ve hře i velmi aktivní Sanches, ale obrana domácího celku se stačí přesouvat.
     
    27
    Ani domácí se nebáli zariskovat v rozehrávce. Na Hesla se řítil napadající Zirkzee, ale brankář Kaiserslauternu v klidu rozehrál po trávníku k Özdemirovi.
     
    28
    Hummels zkusil průnikovou přihrávkou přes několik metrů najít Franzkeho, ale ten se nedokázal v tuhém souboji zbavit bránícího Sternberga.
     
    29
    Oliver Meier se dokázal vymotat z obležení několika protihráčů. Následně poslal míč Sanchesovi, který byl těsně před pokutovém územím faulován.
     
    30
    Po půlhodině hry rozehrávali hosté volný přímý kop ze slibné pozice. Úvodní centr však zlikvidoval Lukas Gottwalt a s následnou střelu Sanchese zblokoval Schad.
     
    31
    Právě Renato Sanches ještě pokračoval od rohového praporku. Nakrátko si narazil s Gnabrym, ale ani Sanches svému týmu příliš přetaženým centrem nepomohl.
     
    33
    Už se zdálo, že by hosté mohli projít až do pokutového území, ale Meier prohrál klíčový souboj se Schadem. Bayern ale ještě u balonu zůstal na útočné polovině.
     
    34
    O nebezpečný protiútok se postarali také domácí. Jaken Sternberk se dokázal zbavit v rychlostním souboji Senkbeila, následně cpal míč do šestnáctky, kde ale zasáhl Hummels.
     
    35
    Mnichovský tým měl znovu k dispozici rohový kop. Tentokrát ho rozehrával Oliver Meier, ale ve vápně své spoluhráče nenašel. Po odkopu Löhmannsröbena ale hosté zůstávají u balonu.
     
    36
    Střela Zaisera byla ještě zblokována, následně promáchl z prostoru penalty Sanches a tak mohl pálit až Olivere Meier, tomu ale balon na kopačku vůbec nesedl.
     
    37
    Kaiserslautern se ubránil a mohl se také vydat do útoku. Souhra Jonjice s nabíhajícím Biadou ale nevyšla podle představ. Türkkalesi se následně stačil vrátit do obrany.
     
    38
    Bayern se stále nemůže prosadit do slibnější šance. Gnabry sice dostal přihrávku na pravou stranu, ale na bránícího Sternberga si netroufl. Následně se balonu ujal domácí Bergmann.
     
    39
    Také domácí rozehrávali rohový kop. Před Ulreicha přiletěl pořádně nebezpečný centr, ale pokus Zucka dokázal srazit vedle branky Mats Hummels.
     
    Hendrick Zuck tentokrát centroval od rohového praporku na hranici pokutového území. Biada nemohl pálit, ale ještě podržel míč pro domácí.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Kaiserslautern i nadále vede nad německým mistrem o jednu branku. O tu se postaral již v samém úvodu zápasu Zuck.
     
    41
    Bayern se před pauzou dostává do tlaku. Hummels se ujal rozehrávky ve středu pole, přesným centrem vyzval k útoku Gnabryho, ale ten opět až do vápna nedošel.
     
    42
    Ze střední vzdálenosti se opřel do balonu Alphonso Davies. Tvrdou ránu ale Wolfgang Hesl řešit nemusel, míč skončil jen vysoko nad.
     
    43
    Elias Huth svým náběhem na levé straně pořádně zavařil Türkkalesimu. Obrana Bayernu se ale stačila vrátit ve větším počtu a akci zastavila před zakončením.
     
    44
    Minutu před pauzou rozehrával rohový kop Serge Gnabry. V šestnáctce Kaiserslauternu se dostal k balonu Sanches, ale místo střely ještě nepřesně přihrával.
     
    45
    Zaiser se ještě prokličkoval do vápna, následně byl už ale v příliš velkém úhlu a nemohl pálit na Hesla. Zpětnou přihrávku poté sebrala obrana domácího týmu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Třetiligový Kaiserslautern vede po polovině zápasu nad mistrovským Bayernem 1:0.

    Trenér mnichovského celku Niko Kovač nasadil od úvodní minuty pouze tři tradiční opory Ulreicha, Hummelse a Müllera, ten navíc své místo v útoku přepustil již po osmnácti minutách Franzkemu. To už Bayern prohrával 0:1, když Janek Sternberg obral o míč Gnabryho, následně našel Hendricka Zucka, který propálil z blízkosti Ulreicha.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Ulreich, přichází Früchtl.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Hummels, přichází Süle.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Meier, přichází Tolisso.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Gottwalt, přichází Kraus.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Huth, přichází Thiele.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Hesl, přichází Grill.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Özdemir, přichází Morabet.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Bergmann, přichází Kühlwetter.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Jonjic, přichází Scholz.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Löhmannsröben, přichází Fechner.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Biada, přichází Pick.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Zuck, přichází Sinkinger.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Bergmann posílal přihrávku do útoku na Jonjice, ale nebyl přesný.
     
    48
    Střídající brankář Bayernu musel ihned zasahovat. Zpoza pokutového území ho vystrašil střelec zatím jediné dnešní branky Hendrick Zuck.
     
    50
    Domácí pokračují v aktivitě z prvního poločasu. Zuck přihrával před branku Jonjicovi, ale ten v solidním postavení minul hostující síť.
     
    51
    Domácí šli znovu do nebezpečného kontru. Ve středu pole přihrával na Thieleho Zuck, ale míč skončil u u kopaček době postaveného Süleho.
     
    52
    Také Bayern se dostává ke slovu. Tolisso přihrával do středu Sanchesovi, který ale dále už akci hostujícího celku nedokázal táhnout.
     
    54
    Střídající Fechner vedl útočnou akci domácího celku po pravé straně, ještě přihrával Thielemu, ale ten už byl postavený pouze v ofsajdu.
     
    55
    Bayern rozhodně nechce odjet z Kaiserslauternu s porážkou. Sanches se nepěkně ohnal po Scholzovi, který ale ještě před tím svého soupeře fauloval.
     
    56
    Vynikající práci udělal pro hosty Serge Gnabry. Po průniku do pokutového území ještě přihrával Zirkzeemu, který ale v jasné pozici trefil pouze připraveného Grilla.
     
    57
    Po ubráněném rohovém kopu se Bayern hnal do protiútoku. Sanches nahrával Franzkemu, který zkoušel z první vystřelit, ale napálil jen obránce před sebou.
     
    59
    Sickinger zkoušel ještě doběhnout prudkou přihrávku podél postranní lajny, ale balon mu i přes všechnu snahu ujel za koncovou čáru.
     
    60
    I po hodině hry vede Kaiserslautern nad Bayernem o jednu branku. Ve druhém poločase sice hosté zvedli útočnou snahu, ale do šance se ještě nedostali.
     
    61
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Sanches, přichází Shabani.
     
    62
    Ani ve druhém poločase se zatím mnichovský celek nemůže usadit na útočné polovině. Nyní navíc museli hosté spěchat do obrany, ale Sickinger nevyřešil náběh nejlépe.
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Gnabry, přichází Coman.
     
    66
    Na pravé straně startoval střídající Coman. Na prudkou přihrávku Tolissa ale nemohl dosáhnout. Zpoza postranní lajny tak mohou rozehrávat domácí hráči.
     
    67
    Senkbeil musel na poslední chvíli odvracet nebezpečí od branky Bayernu. Prudkou přihrávku cpal před Früchtla Fechner. Domácí mají rohový kop.
     
    68
    Bayern teď může děkovat svému brankáři. Christian Früchtl zneškodnil povedenou hlavičku, která byla ještě těsně před ním tečována Kühlwetterem.
    68. Früchtl zastavil nebezpečnou hlavičku
     
    69
    Domácí ani nyní nepouštějí soupeře k balonu. Až nepřesností Picka se ujal balonu hostující záložník Corentin Tolisso, je to ale dostatečně daleko od domácí branky.
     
    70
    Coman si narazil s Shabanim, následně se hosté přesunuli až do blízkosti pokutového území soupeře, ale Tolissova pobídka do šestnáctky nebyla přesná.
     
    72
    U pravé postranní lajny získal na Sülem autové vhazování Scholz. Domácí se ještě udrželi na útočné polovině, ale podruhé v krátkém čase již obrana Bayernu nechybovala.
     
    73
    Po boji ve středu pole získal míč pro domácí Morabet. Kaiserslautern následně rychle spěchal do útoku, ale přihrávka na rozběhnutého Thielea byla příliš prudká.
     
    74
    Coman vedl útočnou akci na levé straně, balon posouval do nebezpečného prostoru na penaltě, ale Zirkzee zakončovat nemohl.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Zirkzee, přichází Lewandowski.
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Türkkalesi, přichází Ribéry.
     
    77
    Janek Stenberg nedokázal zachytit na hrací ploše nepřesnou přihrávku Fechnera. Bayern zvyšuje s přibývajícím čase útočné tempo, do hry se dostali i Lewandowski s Ribérym.
     
    78
    Ve středu pole získal míč pro domácí Florian Pick. Kaiserslautern nepospíchal do útoku, podržel míč. Nakonec ale přece jen přišel nepřesný pas Scholze.
     
    79
    O nebezpečný průnik se postaral Timmy Thiele. Po přihrávce Scholze se mohl hnát do pokutového území, ale zastavil ho zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    80
    Bayern se více a více zaměřuje na útok. Lewandowski si nabíhal středem do pokutového území, ale centr Ribéryho nedokázal zpracovat. Rozehrávat budou domácí.
     
    81
    Franck Ribéry si zpracoval míč na levém kraji, kličkou si poradil se Schadem, ale ani další centr do pokutového území nedal francouzský hráč přesně na Lewandowského.
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern zhruba deset minut před konce zápasu srovnává skóre na 1:1. Na pravé straně držel balon Kingsley Coman, kličkou položil na trávník Sternberga, následně se rozhlédl a našel zcela volného ROBERTA LEWANDOWSKÉHO metr od brankové čáry. Polský útočník snadnějších gólů ve své kariéře nedal.
    82. Robert LEWANDOWSKI - 1:1
     
    84
    Domácím ale remíza nestačí a tak se tlačí do útoku. Fechner přihrával pod sebe do vápna, ale Sickinger nepochopil jeho záměr a tak domácí přišli o balon.
     
    85
    Bayern stupňuje svůj tlak. V pokutovém území domácího týmu se pohyboval Coman i Lewandowski, ale ani k jednomu se balon od Zaisera nedostal.
     
    86
    Kaiserslautern i nadále myslí na druhou branku. Sympatický výkon třetiligového týmu mohl podtrhnout Timmy Thiele, ale proti poslednímu Sülemu neuspěl.
     
    87
    Kühlwetter spěchal za balonem do útoku, ale s ním se stačil vrátit Ribéry a obral soupeře o balon ještě před pokutovým územím.
     
    88
    Teď už byl Franck Ribéry zpět na své útočné pozici. S Comanem si hned dvakrát narazil, následně prošel Davies až do vápna, ale centr už přesně nenasměroval.
     
    89
    Gino Fechner mířil za nakopnutým balonem, ještě se posunul kličkou více k ose trávníku. Následně pálil ke vzdálenější tyči, ale Früchtl zasahovat nemusel.
     
    90
    Jonas Scholz měl na noze rozhodnutí, obrana Bayernu podcenila vysoký centr z levé strany. Balon propadl přesně do pohybu Scholzovi, ale ten pálil z voleje jen vysoko nad.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Ani ve druhém poločase nebylo potřeba nastavovat a tak zápas končí. Třetiligový Kaiserslautern uhrál proti Bayernu cennou remízu 1:1.

    Trenér mnichovského celku Niko Kovač nasadil od úvodní minuty pouze tři tradiční opory Ulreicha, Hummelse a Müllera, ten navíc své místo v útoku přepustil již po osmnácti minutách Franzkemu. To už Bayern prohrával 0:1, když Janek Sternberg obral o míč Gnabryho, následně našel Hendricka Zucka, který propálil z blízkosti Ulreicha.

    Do druhé půle poslal Kaiserslautern hned devět čerstvých hráčů, naopak Bayern začínal postupně posílat na trávník své opory. Corentin Tolisso ještě s Comanem nedokázali domácí pořádně zatlačit. Ale po příchodu Lewandowského s Ribérym už měl mnichovský tým jasně navrch. O vyrovnání se postaral deset minut před koncem právě polský snajpr, kterému připravil snadnou pozici pro zakončení Kingsley Coman. (20:20:30)

    Vít Schück

    Branky: 11. Zuck – 82. Lewandowski


    1.FC Kaiserslautern: Hesl (C) (46. Grill) – Schad, Gottwalt (46. Kraus), Özdemir (46. Morabet), Sternberg – Bergmann (46. Kühlwetter), Löhmannsröben (46. Fechner) – Jonjic (46. Scholz), Biada (46. Pick), Zuck (46. Sinkinger) – Huth (46. Thiele)
    Náhradníci: Grill – Kraus, Fechner, Thiele, Pick, Kühlwetter, Sickinger, Morabet, Scholz

    Bayern Mnichov: Ulreich (46. Früchtl) – Türkkalesi (76. Ribéry), Senkbeil, Hummels (46. Süle) – Gnabry (63. Coman), Meier (46. Tolisso), Sanches (61. Shabani), Zaiser, Davies – Müller (C) (18. Franzke), Zirkzee (75. Lewandowski)
    Náhradníci: Früchtl – Süle, Ribéry, Martínez, Lewandowski, Robben, Tolisso, Coman, Shabani, Franzke
    bahis siteleri