Velká Británie – Kajmanské ostrovy 2:4 (kon.) | Hongkong – Haiti 6:1 (kon.) | Řecko – USA 2:6 (kon.)
Arménie – Slovensko U23 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Itálie – Švýcarsko 2:1 (po pr.)
Slovensko – Finsko 4:3 (kon.)
po prodl.
Česko
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Kanada
Sobota 22.06.2019, 16:00 • Steel Aréna, Košice • Mistrovství světa mužů • O 3.–4. místo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný den všem fanouškům hokejbalu, sportu pod hlavičkou hokeje či prostě nadšencům českého sportu! Česko si to po semifinálové prohře v prodloužení s Finskem dnes rozdá s Kanadou o bronz. Ta včera vysoko padla s domácím Slovenskem.
     
    KANADA

    Kanada jako favorit své skupiny vyhrála všechny čtyři duely a do další fáze postoupila s dvanácti body a skóre 21:7. Ve čtvrtfinále si pak v zámořském souboji poradily javorové listy s USA v poměru 4:2. Semifinále dopadlo o něco hůře a Kanaďané s domácím Slovenskem padlo vysoko 1:6.

    SEMIFINÁLE
    Kanada 1:6 Slovensko

    6. Hannon (Maiolino) – 15. Svitana (Lipták, Doskočil), 19. Teplický (Oravec), 33. Martinusík (Svitana, Rampáček), 33. Lipták, 37. Lipták (Oravec), 42. Oravec (TS)

    Sestava: Butler – Churchwell, O'Keefe, Marshall, Crocker, Andresen, Creador, Szolga – Maiolino, Laurencelle, Martel – Escott, Donaghey, Reid – Hannon, Maher, Mallais – Holben, Downes, Burkley – Navrot
     
    ČESKO

    Češi jako favorit celého šampionátu prošli základní skupinou bez ztráty kytičky a jen se třemi inkasovanými brankami. V tomto duchu pokračoval národní tým i ve čtvrtfinále, kde porazil 4:1 Švýcarsko. Ani v semifinále toho moc soupeři nedovolil, ale pro změnu nedával branky. Finsko v boji o finále zvítězilo 2:1 v prodloužení a zahraje si o zlato.

    SEMIFINÁLE
    Česko 1:2p. Finsko

    16. Král (Kubeš) – 20. Lampo (Nieminen), 48. Mäenalanen

    Sestava: Šimara – Pospíšil, Kudela, Šlehofer, Filip, Havlík, Markytán, Hrabár, Chyba – Štěpáník, Hnízdil, Špaček – Kubeš, Bílý, Král – Wróbel, Danko, Fraňo – Kruček, Pala, Zvonek
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Šimara (Stárek) – Filip, Šlehofer, Markytán, Havlík, Chyba, Pospíšil, Kudela, Hrabár – Král, Kubeš, Bílý – Česák, Wrobel, Danko – Pala, Zvonek, Kruček – Štěpánik, Špaček, Hnízdil – Fraňo.

    Kanada: Yarham (Butler) – O'Keefe, Andresen, Churchwell, Crocker, Szolga, Creador, Pallota– Laurencelle, Maiolino, Martel – Reid, Donaghey, Escott – Mallais, Maher, Hannon – Holben, Downes, Burkley – Navrot.

    Rozhodčí: Varca, Valachovič.
     
    Krásné sobotní odpoledne! Ve Steel Aréně již probíhá rozehřání obou celků, Brzy začne bronzové utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhráli hokejbalisté Česka. Ti dostali kotouč za svou branku a hned se hnali po pravé straně do útočného pásma před branku Kanady.
     
    00:40
    Tomáš Wrobel hned dostal na modré čáře kotouč a tvrdě zakončoval z voleje. David Yarham ale betonem vytáhl svůj první zákrok v utkání.
     
    01:22
    Následně české mužstvo nátlakově napadalo rozehrávku Kanady a ta vyhodila pouze a jen na icing. Vhazuje se tak po levici jedničky kanadského družstva.
     
    01:58
    Po vhazování se ke střeleckému pokusu na pravém kruhu dostal Jan Bílý. Ten dostal nabito, ale Yarham se parádně přesunul a betonem zakročil.
     
    03:03
    Zpoza branky přihrával do útoku Jan Bílý. Míček v útočné třetině tečoval ještě jeden z Čechů a ten skončil v lapačce připraveného Davida Yarhama.
     
    03:33
    Opět byl ve hře velice aktivní Jan Bílý, který ze středního pásma nahrával před branku. Čeští reprezentanti se tam dostali do brankoviště, ale Yarham přihrávku před Wrobel zachytil.
     
    04:30
    Connor Donaghey se dostal z ničeho nic k míčku mezi kruhy a mohl zakončovat, to se mu ale nepovedlo. V protiakci jsme sledovali sprinterský souboj, který nakonec vyřešil vyběhnutý brankář Kanady.
     
    06:00
    Ladislav Havlík se následně dostal do velké šance, která ale brankou nekončí! Mezi kruhy se otočil a svižně zakončoval, David Yarham ale parádním zákrokem kryje pokus českého útočníka!
     
    06:32
    Jaromír Markytán se poté dostal ke střeleckému pokusu od modré čáry, ale ten se do branky nedostal. Obránce O'Keefe tento nadějný pokus zablokoval.
     
    07:12
    Poté se skoro domácí tým nedostal do útoku ideálně a píská se zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po hodně dlouhé době před brankou Jana Šimary.
     
    07:27
    Danick Martel se dostal před brankou do zakončení, ale z otočky se mu pozorného brankáře Šimaru překonat nepovedlo! Skvělý zákrok.
     
    07:27
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Hrabár – 2 min., vysoká hůl).
     
    07:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skvělou formu na turnaji ukazuje DANICK MARTEL, který dává další branku na tomto turnaji! Jordan Crocker jej našel na pravé straně, odkud se kanadský útočník dělovkou do bližší šibenice prosazuje jako první v tomto utkání. Asistence: Jordan Crocker.
    07:47 Danick MARTEL - 0:1
     
    08:30
    Češi se hned dostali do útoku, kde se pokouší odpovědět. David Yarham v brance Kanady ale zatím předvádí samé skvělé zákroky a svůj celek neuvěřitelně drží.
     
    09:05
    Po přerušení klidní javorové listy hru kombinací za vlastní brankou. Bránící hráči čekají na volná místečka a s rozehrou tolik nespěchají.
     
    09:34
    Hodně se přerušuje v první třetině. Nyní tomu tak bylo ve středu hrací plochy, míček skončil po přihrávce Kanaďana na střídačce českého týmu.
     
    10:22
    Pro český tým mohlo být ještě hůře! Remi Laurencelle se objevil před Šimarou a zakončoval po zemi. Nakonec ale střílel jen do připraveného betonu.
     
    11:10
    Landen Burkley byl naprosto bez míčku dohrán zezadu, opravdu nepříjemný zákrok od Martina Špačka. Český útočník inkasuje dvouminutový trest za krosček.
     
    11:35
    Úvodní kombinace zámořského mužstvu nevyšlo a bránící čtyřce se povedlo poslat kotouč mimo obranné pásmo až k brance Yarhama.
     
    11:59
    Opět dostal nabito k pravému mantinelu střelec Danick Martel. Tomu ale nyní jeho pokus nevyšel a míček skončil jen vedle. Kanada ale pokračuje.
     
    12:45
    Naopak v oslabení mohl udeřit český tým! Tomáš Wrobel dostal přihrávku do útoku, kde se mu ale zakončit ideálně nepovedlo!
     
    13:10
    Česko v plném počtu.
     
    13:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl návrat z trestné lavice, MARTIN ŠPAČEK srovnává! Martin Kruček dohnal míček na levé straně a předal jej před branku na hokejku Špačka. Ten zblízka s nutnou dávkou štěstí přehodil beton ležícího Yarhama. Asistence: Martin Kruček.
    13:20 Martin ŠPAČEK - 1:1
     
    14:22
    Český tým pokračuje v aktivní hře a chce do přestávky strhnout vedení na svou stranu. Zpoza branky nyní zakončoval Martin Špaček, ale jeho bekhend se do branky nedostal.
     
    15:00
    Kanaďané po skončení první třetiny neudrželi nervy a Dylan Churchwell zezadu naprosto zbytečným krosčekem poslal k zemi Jana Bílého. Češi tak naskočí do druhé třetiny s přesilovkou v zádech.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi prvních patnáct minut, které nabídly po brance na každé straně. Do vedení šli do té doby nevýrazní Kanaďané, kteří udeřili v přesilovce. Trefil se produktivní Danick Martel. Srovnání přišlo po druhém českém oslabení, kdy se trefil Martin Špaček. Do druhé periody jde Kanada ve čtyřech.

    Střely na branku: 10:6
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:52
    Dlouho český tým kombinoval v pásmu a nakonec se ke střele odhodlal Petr Filip. Jeho rána se ale do branky nedostala a Kanadě se povedlo vyhodit.
     
    16:25
    Následně se národní tým do kombinační hry moc nedostal. Hraje se v polovině hřiště, kde jeden z hráčů čeká na dostřídání spoluhráčů.
     
    17:00
    Kanada v plném počtu.
     
    17:24
    Javorové listy vyhodily zpoza své branky o mantinel až do útočné třetiny. Icing se nepíská a u míčku je Tomáš Chyba.
     
    18:11
    Opět se bude vylučovat a i nyní to bude na straně českého týmu. Jan Pospíšil si pomohl faulem u hrazení a za krosček si jde sednout na dvě minuty.
     
    18:31
    Shawn Hannon se pokoušel dát míček z levého kruhu do brankoviště, ale přihrávka byla zablokována a českému celku se povedlo vyhodit.
     
    18:51
    Václav Šlehofer se poté dostal do úniku, který zakončoval s faulem do bekhendu. Branku se mu ale nepovedlo trefit, Jordan Crocker nicméně dostává dvě minuty za hákování.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu Kanada (Patrick O'Keefe – 2 min., podražení).
     
    19:50
    Český tým tak hraje přesilovku čtyři na tři. Přihrávku na levý kruh dostal Hnízdil, který zakončoval z první. Jeho rána ale nepřinesla vedoucí branku.
     
    20:11
    Česko v plném počtu a je tu krátká přesilovka pět na tři!
     
    20:40
    Jan Bílý si naběhl k modré čáře a svižně posílal míček do brankoviště na teč. Ta sice přišla, ale David Yarham pohotovým zákrokem kryje šanci Česka.
     
    21:05
    Kanada v plném počtu.
     
    21:40
    Martin Pala se pak z ničeho nic dostal do komfortní střelecké pozice, která ale brankou neskončila. Jeho pokus mezi kruhy pokryl úžasný Yarham v brance Kanady.
     
    22:40
    Národní tým Česka aktuálně nikam nespěchá a čeká na svou šanci. Borci v bílém rozehrávali zpoza branky a čekali na příležitost. Nakonec je z toho vybojované pásmo.
     
    23:22
    Kanaďané se dostávali do útoku, ale tam se jim nepovedlo zakončit. Píská se totiž ofsajd a pokračovat se bude ve středu hrací plochy.
     
    24:03
    Velice dobrá akce českého týmu, která nebyla zakončena střelou na branku. Byl tam ovšem faul a Shawn Hannon dostává dvě minuty za sekání.
     
    24:50
    Ani další přesilovka českého týmu ale není nikterak oslnivá a hraje se spíše mimo útočné pásmo. Kanadě se povedlo vyhodit a zatím dobře brání.
     
    25:36
    V posledních sekundách vybojoval vhazování před kanadskou brankou Jan Bílý. Ten přes obránce svižně nahodil na branku, Yarham chytá a přerušuje hru.
     
    26:03
    V době, kdy se na hřiště vracel Hannon, se do kotouče po zadovce opřel obránce Filip. Ten mezi kruhy ovšem napálil jen klečícího obránce Kanady.
     
    26:36
    Hodně přísné vyloučení na české straně. Pavel Kubeš si v souboji pomohl loktem a je dalším vyloučeným hráčem tohoto bronzového duelu.
     
    27:06
    Ani Kanadě se teď moc nedaří, ani jeden z týmů nechce chybovat. Po pokusu z pravé strany se kotouč dostal mimo hrací plochu a vhazovat se bude ve středu.
     
    27:31
    Český tým se v oslabení dostal do útoku, ale zakončit se mu nakonec nepovedlo. Míček vybojovali Kanaďané, kteří celou hru uklidňují.
     
    27:57
    Od modré to zkoušel Jordan Crocker, ale jeho rána šla vysoko nad branku a Jan Šimara po máchnutí lapačkou kryje jeho nepovedený pokus.
     
    28:27
    Česko v plném počtu.
     
    28:55
    Pětašedesát sekund před koncem druhé třetiny se opět přerušuje. Míček skončil mimo hrací plochu a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    29:48
    Dva nebezpečné pokusy v posledních sekundách druhé části. Nebezpečnější byla ta druhá, kdy měl Bill Marshall před sebou volný prostor. Jeho rána ale skončila ve středu branky.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu Česko (Ladislav Havlík – 2 min., sekání).
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina bronzového duelu přinesla spíše velký počet vyloučení než krásnou a pohlednou hru. Oba celky měly několik přesilovkových šancí, ale moc nebezpečné akce k vidění nebyly. Před třetí třetinou je tak stav duelu nadále vyrovnaný.

    Střely na branku: 21:9
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:15
    V přesilovce hrající Kanada se hned dostala do útoku. Nakonec se bude vhazovat po levici Jana Šimary.
     
    30:40
    Remi Laurencelle dostal parádní přihrávku od levého mantinelu na pravý kruh. Z této pozice se mu ovšem nepovedlo strhnout vedení na stranu svého celku!
     
    30:48
    Vyloučení v týmu Kanada (Shawn Hannon – 2 min., sekání).
     
    31:20
    Jordan Crocker dostal parádní přihrávku mezi kruhy, kde mohl postupovat sám na branku. Obětavý obránce Česka ale zalehl a skvěle zakročil.
     
    31:47
    Landen Burkley byl v obrovské šanci! Mezi kruhy byl naprosto sám a hned zakončoval. Českému týmu nakonec pomohl branková konstrukce! Začíná přesilovka.
     
    32:33
    Ale národní tým je v početní výhodě opravdu marný a nedaří se mu cokoliv vymyslet. Míček je mimo pásmo a brzy budou javorové listy v plném počtu.
     
    32:49
    Kanada v plném počtu.
     
    33:42
    Mezi kruhy to z otočky zkoušel Petr Danko, ale jeho pokus bekhendem mu nevyšel. Míček skončil za brankou. Zámořské mužstvo se poté dostalo k míčku.
     
    34:53
    Do dobré šance si naběhli Češi. Jiří Hrabár připravil přihrávku přes šíři pásma situaci pro spoluhráče, ale ten z dálky střílel po zemi jen do Yarhama.
     
    35:37
    Radim Štěpánik si naběhl z levé strany až ke vzdálenější tyčce, kde zakončoval bekhendem. Ten ale úspěšný nebyl a Yarham nějakým způsobem celou akci pokryl!
     
    36:19
    Míček do běhu dostal mezi kruhy Pavel Kubeš, který šel do další obrovské šance. Český hráč ale nakonec střílel jen do masky připraveného Yarhama!
     
    37:13
    Kanaďané byli pod tlakem a dlouho se nedostali do útoku. Raději tak klidní hru a zpoza své branky se do útoku úplně neženou.
     
    37:41
    Až nyní se celek ze země hokeje dostal do útoku. Celá akce ale branku nepřinesla a branka Jana Šimary vypadla ze svého postavení. Pokračuje se po jeho pravici.
     
    38:02
    Třetí třetina se pomalu a jistě blíží ke svému konci a my nadále čekáme na rozhodující branku. Češi jsou aktivní, ale nedaří se jim vstřelit tu kýženou branku.
     
    39:02
    Danick Martel se pokoušel přihrávat na levý kruh, kde byl osamocen spoluhráč. Bránící hráči ale jeho nabídku parádně zablokovali.
     
    39:32
    Velice důležitou branku měl na hokejce Ladislav Havlík! Český útočník šel po levém kruhu do zakončení, ale nakonec udělal kličku k mantinelu a z úhlu dobře postaveného Yarhama neprostřelil.
     
    40:22
    Tak tohle bylo nebezpečné. Kanaďané šli do přečíslení dvou na jednoho. Nakonec přišlo zakončení z levé strany, ale Jan Šimara si betonem připisuje důležitý zákrok!
     
    40:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovsky důležitá branka, která má bronzový nádech! Dalimil Zvonek naprosto skvělou zadovkou našel na první tyčce MARTINA KRUČKA, jenž prostřelil zmateného Davida Yarhama mezi betony! Asistence: Dalimil Zvonek.
    40:56 Martin KRUČEK - 2:1
     
    40:56
    Rozhodčí ještě celou situaci diskutovali na videu, ale po pár sekundách rozhodli jasně. Gól platí!
     
    41:07
    Hned po vhazování se Kanada chtěla dostat do útoku, ale je z toho jen vyhození na icing. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    41:52
    Kanada moc času nemá. Bránící hráči čekají na vlastní polovině a pokusí se něco vymyslet. Směrem do útoku to ve třetí třetině ovšem není ono, Jan Šimara moc práce nemá.
     
    42:32
    Nyní se českému týmu povedlo pouze vyhodit a píská se icing. V závěru třetí třetiny se tak bude vhazovat po pravici Jana Šimary.
     
    42:45
    Danick Martel šel do individuální akce, ale nakonec jej zastavil poslední bránící hráč. Zakončení bekhendem tak nakonec nevyšlo.
     
    43:10
    Kanaďané si berou oddechový čas. Nejspíše odvolají Davida Yarhama a pokusí se o vyrovnání nynějšího stavu.
     
    43:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    První akce na levé straně nevyšla, nyní již ano a máme srovnáno! BRIAN SZOLGA dostal nabito na levý kruh, odkud se pořádnou dělovkou prosadil a nejspíše poslal utkání do prodloužení! Asistence: Danick Martel.
    43:28 Brian SZOLGA - 2:2
     
    44:16
    Český tým se sice dostal do útoku, ale nakonec nic nevymyslel. Míček je na hokejkách hráčů Kanady, kteří s ním jdou do útoku.
     
    44:44
    Remi Laurencelle poté dostal přihrávku před branku, kde byl sám, ale jeho rána šla nakonec nad branku! Národní tým poté vyhodil na icing. No, to bylo těsné.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Český tým bude opět bojovat v prodloužení. Je jasné, že tým, který vstřelí další branku, tak získá třetí místo. Martin Kruček sice vstřelil čtyři minuty před koncem vedoucí branku, ale v powerplay srovnal obránce Brian Szolga. Jde se tedy do prodloužení.

    Střely na branku: 32:18
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:11
    Český tým se hned dostal do útoku a David Yarham musel být pozorný. Nakonec míček drží a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    45:47
    Hodně nebezpečný byl nyní Danick Martel. Ten šel přes obránce na pravé straně, ale míček mu svižně ujel. Jan Šimara naštěstí kryje a míček chytá.
     
    46:25
    Podél levého mantinelu běžel do útoku Martin Špaček. Po souboji ale nakonec upadl, český tým si nicméně útočné pásmo vybojoval zpátky.
     
    47:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle bolí. Český tým nezvládl druhé prodloužení v řadě a stejně jako hokejová reprezentace skončí na čtvrtém místě. DANICK MARTEL stál ve správný čas na správném místě. U levé tyčky poslal míček do sítě a bronz putuje do Kanady. Asistence: Landen Burkley a Remi Laurencelle.
    47:30 Danick MARTEL - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Český tým podruhé ve dvou dnech prohrává v prodloužení a na slovenském šampionátu končí čtvrtý. Skóre otevřel krásnou trefou Danick Martel, ale brzy srovnal Martin Špaček. Martin Kruček poslal Česko do vedení čtyři minuty před koncem třetí třetiny. Brian Szolga ovšem srovnal a Danick Martel v prodloužení rozhodl.

    Střely na branku: 32:19
    Nejlepší hráči: Martin Kruček – Danick Martel
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (17:54:39)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Špaček (Kruček), 41. Kruček (Zvonek) – 8. Martel (Crocker), 44. Szolga (Martel), 48. Martel (Burkley, Laurencelle)


    Česko: Šimara (Stárek) – Filip, Šlehofer, Markytán, Havlík, Chyba, Pospíšil, Kudela, Hrabár – Král, Kubeš, Bílý – Česák, Wrobel, Danko – Pala, Zvonek, Kruček – Štěpánik, Špaček, Hnízdil – Fraňo.
    Kanada: Yarham (Butler) – O'Keefe, Andresen, Churchwell, Crocker, Szolga, Creador, Pallota– Laurencelle, Maiolino, Martel – Reid, Donaghey, Escott – Mallais, Maher, Hannon – Holben, Downes, Burkley – Navrot.

    Rozhodčí: Varca, Valachovič
    bahis siteleri