Nizozemsko – Švédsko 1:0 (po pr.)
po prodl.
Nizozemsko
1:0 (0:0)
Švédsko
Středa 03.07.2019, 21:00 • Stade de Lyon (Lyon) • Mistrovství světa - ženy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Nizozemsko míří poprvé v historii do finále mistrovství světa, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (23:45:35)
     
    Asi před mistrovstvím světa nikdo nečekal, že Nizozemsko postoupí do finále, kde už čeká USA. Naopak Švédsko míří do boje o bronzovou, o kterou se porve s Anglií!

    Pokud srovnáme první a druhé semifinále mistrovství světa žen, musíme přiznat, že duel mezi USA a Anglií bylo daleko zábavnější. Naopak střetnutí mezi Nizozemskem a Švédskem přineslo bitvu o každý kousek hrací plochy. Utkání rozhodla až branka v nastaveném čase, kterou zaznamenala Jackie Groenenová. Zatímco Švédsko bylo nebezpečnější v normální hrací době, tak Nizozemsko kralovalo v prodloužení.

    Jedinou kaňkou na utkání ale je zranění Kosovare Asllaniové, která ve druhém prodloužení utrpěla pohmoždění kolene a navíc jí byl zafixován krk. Doufejme, že se švédská hráčka brzy uzdraví.
     
    120+8
    Konec zápasu.
     
    120+7
    Hráčce byl navíc zafixován krk a už za potlesku fanoušků opouští zelený pažit. Pojďme se ale znovu věnovat posledním situacím v utkání.
     
    120+5
    Švédské hráčce se po dopadu podlomilo koleno, které si tělem přisedla. Kosovare Asllaniová už je přikurtovaná na nosítka, na nichž opustí hrací plochu.
     
    120+4
    Stále se nehraje, se švédskou hráčkou to vypadá zle. Tohle nejsou obrázky, které by chtěli diváci vidět. Přejme Asllaniové mnoho sil a brzké uzdravení.
     
    120+2
    Na trávníku zůstala ležet Kosovare Asllaniová, s níž to nevypadá vůbec dobře. Hlavní rozhodčí volá na pomoc lékaře, ale také nosítka. Ještě se bude chvíli hrát.
     
    120+1
    Zprava se do šestnáctky hnala Shanice van de Sandenová, která si navedla míč parádně na střed. Až do zakončení udělala střídající hráčka všechno správně, ale střela jí vůbec nevyšla.
     
    120+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtá rozhodčí, která na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty nad rámec normální hrací doby druhého poločasu.
     
    119
    Balon se odrazil na levou stranu hrací plochy, kde se nacházela Kosovare Asllaniová. Hostující hráčka to zkusila chytře, ale míč zakroutila jen vedle branky.
     
    119
    Pro centr od rohového praporku si vyběhla Sari van Veenendaalová, která jej vyboxovala na hranici vápna. Ke střele se tak dostala Julia Zigiottiová Olmeová, jejíž pokus zastavila Shanice van de Sandenová.
     
    118
    Diváci v oranžových dresech se nyní už výborně baví. Navíc jejich hráčky se nachází na útočné polovině, kde šetří důležité vteřiny. Ovšem po zisku míče upalovala do vápna Sofia Jakobssonová, jejíž zakončení bylo zablokované na další roh.
     
    116
    Žlutou kartu dostává Daniëlle van de Donková (Nizozemsko), která poslala k zemi Kosovare Asllaniovou. Kouskování hry rozhodně více vyhovuje Holanďankám.
     
    115
    Po centru se k hlavičce mohla probojovat Linda Sembrantová, která balon v nadějné pozici hlavou netrefila. Švédsko začíná podpalovat pod ohněm.
     
    115
    Švédsko volí dlouhé nákopy za obrany, tentokrát se o něj pokusila Hanna Glasová. Obránkyně Nizozemska míč odvrátila na další rohový kop.
     
    113
    Hostující kapitánka chtěla z jednoho doteku zrychlit hru a najít spoluhráčku nabíhající do vápna. Obrana domácího celku byla pozorná a přihrávku s přehledem zastavila.
     
    112
    Zkrácený rohový kop rozehrávalo Nizozemsko, přetažený centr zasáhla Vivianne Miedemaová, jejíž hlavička byla nepřesná. Vyčítavě se na spoluhráčku podívala Shanice van de Sandenová, která byla za ní lépe postavená.
     
    111
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Mimmi Larssonová.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Magdalena Erikssonová, přichází Jonna Anderssonová.
     
    109
    Caroline Segerová byla na vlastní polovině faulovaná, a tak dlouhý pas poslala na hranici šestnáctky Hedvig Lindahlová. Jenže domácí hráčky si centr pohlídaly a hru otáčejí do klidných vod.
     
    108
    Jill Roordová se pokusila o přihrávku na penaltový puntík, ale míč se k ní vrátil Nizozemská hráčka se z pravé části šestnáctky pokusila o ohrožení branky, ale vystřelila jen vedle bližší tyče.
     
    107
    Pohybem si na hranici vápna říkala Stina Blacksteniusová, jenže Caroline Segerová jí nenašla přesně. Míč doputoval do zámezí, a tak bude Sari van Veenendaalová rozehrávat od branky.
     
    106
    Tak a už se znovu hraje! Hráčky v oranžových dresech měli právo prvního útoku, ale nákop na pravou stranu byl zastaven. Do akce se ženou soupeřky, ale Kosovare Asllaniová byla zastavena.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    V první části prodloužení bylo Nizozemsko lepším celkem na hrací ploše a zaslouženě se ujalo vedení. Naopak Švédsko působilo trochu vyhasle a pokus chce do finále, musí ve druhé části výrazně přidat.
     
    105+2
    První prodloužení skončilo.
     
    105+2
    Na rohový kop si jedna z hráček naskočila z druhé vlny. Ovšem její razantní zakončení hlavou zastavila oranžová obrana.
     
    105+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtá rozhodčí, která ukazuje, že se bude hrát ještě šedesát sekund. V samotném závěru Švédsko bude kopat další roh.
     
    105
    Centr od pravého praporku mířil na hranici malého vápna, jenže nejvýše se dostala Sari van Veenendaalová. Vypadá to, že Nizozemsko první část prodloužení vyhraje.
     
    104
    Do pokutového území se vydala Kosovare Asllaniová, která si chtěla pokrýt balon, ovšem spadla. Hlavní rozhodčí správně ukazuje, že tento zákrok byl čistý. Švédsko rozehraje další roh.
     
    103
    Domácí hráčky jsou hodně aktivní a dál kombinují na útočné polovině. Ovšem po chvíli přišla nepřesná přihrávka na levé straně a následně také nizozemský faul.
    100. Jackie GROENENOVÁ - 1:0
     
    100
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Góóól, konečně! Krásnou ránou zpoza vápna se prezentovala JACKIE GROENENOVÁ, která po zemi zamířila přesně ke vzdálenější tyči. Hedvig Lindahlová se po balonu sice natahovala, ale tentokrát byla krátká. Švédsko tak bude muset v následujících minutách, otevřít hru.
     
    99
    Zprava opět odcentrovala Shanice van de Sandenová, která hledala Vivianneu Miedemaová. Ta na balon nedoskočila, a tak se Švédsko znovu úspěšně brání.
     
    97
    Další centr zamířil do pokutového území švédského národního týmu. Nizozemsko bude za malou chvíli rozehrávat další rohový kop. V prodloužení jsou hráčky v oranžových dresech lepší.
     
    96
    Střídající Shanice van de Sandenová pozvedla hru Holanďanek. Tentokrát se pokusila o přehození brankářky, která nebyla ideálně postavená. Ovšem chtělo to lepší kvalitu při zakončení.
     
    95
    Žlutou kartu dostává Julia Zigiottiová Olmeová (Švédsko), jelikož doslova naletěla do soupeřky. Další potrestání, které bylo udělené velice správně.
     
    94
    Krásnou přihrávkou se prezentovala Stina Blacksteniusová, která vymyslela přihrávku mezi stoperky. Za míčem se vydala Sofia Jakobssonová, ovšem Nizozemsko se také tentokrát ubránilo.
     
    93
    Na pravé straně zvedla hlavu Jackie Groenenová, která centrovala z velké dálky. Její pas byl velmi přesný, ovšem z brány rychle vystartovala Hedvig Lindahlová, která znovu akci soupeřek překazila.
     
    92
    Na pravé straně se rozeběhla Shanice van de Sandenová, která měla dost času k centru, ale jím nenašla na zadní tyči žádnou ze spoluhráček. Ovšem Nizozemsko ještě u balonu chvíli zůstane.
     
    91
    Hlavní rozhodčí dala pokyn k zahájení prvního prodloužení. Jako první se míče dotkla Stina Blacksteniusová, ovšem nákop Švédek na levou stranu byl zastaven.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Devadesát minut vítěze nepřineslo, a tak utkání doputovalo do prodloužení. Na druhé finalistky si tak budeme muset ještě chvíli počkat. Uvidíme, které mužstvo se bude radovat, a které bude zklamané.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    90+4
    Zpoza vápna se do míče opřela Kosovare Asllaniová, která poslala balon hodně vysoko nad bránu. Její situace ke střele nebyla vůbec připravená.
    90+2. Shanice van de Sandenová (NED)
     
    90+2
    A znovu se mohlo měnit skóre zápasu! Z pravé části šestnáctky se napřáhla Shanice van de Sandenová, jejíž pokus mířil pod horní tyč. Ovšem Hedvig Lindahlová skvěle zasáhla a poslala balon těsně nad břevno.
     
    90+2
    Hráčky v oranžových dresech se pokusily o pas do šestnáctky. Ovšem na zadní tyči se nacházela Hanna Glasová, která balon odvrátila do zámezí.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtá rozhodčí, která na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Velkou rychlost nabrala Stina Blacksteniusová, která směřovala přímo do šestnáctky, jenže měla proti sobě hned čtyři soupeřku. Hostující útočnice vybojovala pro Švédsko právo autového vhazování.
     
    88
    Z přímého kopu to zkusila sama rozehrávající Magdalena Erikssonová, která se snažila trefit vzdálenější horní roh branky. Ovšem balon zamířil asi metr nad břevno.
     
    87
    Daniëlle van de Donková byla velmi důrazná, až se dopustila faulu. Švédsko bude rozehrávat ze strany standardní situaci. Uvidíme, co hráčky ze severu Evropy vymyslí.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Sherida Spitseová (Nizozemsko), která je v závěru zápasu první potrestanou hráčkou. Zatím se hraje velmi čisté střetnutí.
     
    85
    Nizozemsko se hnalo do akce, ovšem ani tentokrát se stav nemění. Míč se odrazil na levou stranu šestnáctky, kde se nacházela Daniëlle van de Donková. ta měla chvíli před sebou odkrytou branku, ale nevystřelila.
     
    84
    Další centr mířil na zadní tyč, kde se k němu dostala Sari van Veenendaalová. Domácí brankářka vyrazila míč na levou stranu šestnáctky, kde se nacházela Kosovare Asllaniová, jejíž zakončení mířilo nad bránu.
     
    83
    Po akci na pravé straně vybojovalo Švédsko rohový kop. Centr od praporku kroutila Magdalena Erikssonová za první tyč, ovšem akci překazila Sherida Spitseová. Bude z toho další roh.
     
    82
    Jackie Groenenová se rychle vrátila na hrací plochu a okamžitě se zapojila. Její centr mířil na branku, což Hedvigu Lindahlovou nepřekvapilo. Švédská brankářka okamžitě rozehrála.
     
    81
    Znovu na hrací plochu míří lékařský tým, jelikož na zeleném pažitu zůstala ležet Jackie Groenenová. Zatím to vypadá, že střetnutí dojde do prodloužení.
     
    78
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Elin Rubenssonová, přichází Julia Zigiottiová Olmeová.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Lina Hurtigová, přichází Madelen Janogyová.
     
    77
    Po centru od praporku se snažila zakončit patou Jackie Groenenová, jelikož balon mířil až za ní. Ovšem nepovedlo se jí vůbec trefit prostor brány, a tak se od ní bude jen odkopávat.
     
    76
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, kam si nabíhala Nilla Fischerová. Ovšem míč se odrazil na druhou stranu, kam za ním spěchala Shanice van de Sandenová, která vybojovala roh na druhé straně. Tato hráčka následně burcuje fanoušky, aby Nizozemsku pomohli.
     
    75
    U postranní čáry motala soupeřku Kosovare Asllaniová. Švédsko bude rozehrávat další rohový kop. Snad už se konečně dočkáme vstřeleného gólu.
     
    73
    Znovu střídající Shanice van de Sandenová se přehnala přes soupeřku a odcentrovala. Švédsko se snadno ubránilo a navíc se po chvíli faulu dopustila Jackie Groenenová.
     
    72
    Nově příchozí se vydala za dlouhým pasem na pravé straně. Jenže Hedvig Lindahlová výborně reagovala, když se znovu vydala z branky a akci překazila.
     
    71
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lineth Beerensteynová, přichází Shanice van de Sandenová.
     
    71
    Vivianne Miedemaová byla u míče na prostředku hrací plochy. Její pokus o roztažení hry byl nepřesný, a tak se hra znovu otáčí.
     
    70
    Nizozemsko sice více drží balon, ale směrem do útoku je téměř neviditelné. Jedinou velkou akci spálila Vivianne Miedemaová, která trefila břevno. Naopak Švédsko už mělo čtyři obrovské příležitosti.
     
    69
    Na pravé straně se uvolnila Kosovare Asllaniová, která se vydala do pokutového území. Švédská hráčka přihrávala před branku, ovšem celou situaci přečetla bezchybná Sari van Veenendaalová.
     
    67
    Domácí celek vymyslel dlouhý pas za obranu, který přečetla brankářka. Hedvig Lindahlová se vydala z branka a míč okamžitě odpálila do klidných vod.
     
    66
    Zraněná hráčka je mimo hrací plochu, a tak se znovu může hrát. Švédsko sportovně odevzdalo balon, ovšem ani Nizozemsko nic nevymyslelo.
     
    65
    Hlavní rozhodčí znovu volá lékařský tým Švédka na hrací plochu, protože u postranní čáry zůstala ležet Lina Hurtigová. Znovu se tak chvíli hrát nebude, utkání se hodně kouskuje.
    64. Vivianne Miedemaová (NED)
     
    64
    Centr o rohového praporku byl přetažen na zadní tyč, kde se nacházela Vivianne Miedemaová. Její hlavička zamířila do břevna! K dorážce se ještě probojovala Dominique Bloodworthová, ale její zakončení zastavila Nilla Fischerová.
     
    63
    Zprava se do šestnáctky nacpala Lineth Beerensteynová, která se pokusila o centr, ten byl ale zastaven. Hráčky v oranžových dresech budou rozehrávat rohový kop.
     
    62
    Po faulu jsou u balonu Holanďanky, které se dostávají do kombinace. Přenesení hry mířilo na levou stranu, kde se míče rukou dotkla Jill Roordová. Akce domácího celku znovu rychle končí.
     
    60
    Hedvig Lindahlová už chtěla rozehrávat od branky, ovšem rozhodčí ji upozornila, že na zeleném pažitu jsou hned dva míče. Hra se tak znovu trochu zdržuje.
     
    59
    Výborným pohybem se za soupeřku znovu dostala aktivní Sofia Jakobssonová, jejíž přetažený centr odvrátila soupeřka. Švédsko zlepšuje svou hru a zasloužilo by si jít do vedení.
     
    58
    Osmapadesát minut je minulostí a stále čekáme na změnu skóre. U Nizozemska dokonce na první velkou šanci, Švédsko je naopak mnohem aktivnější.
    56. Nilla Fischerová (SWE)
     
    56
    Švédský národní tým rozehrál rohový kop z pravé strany. Centr zamířil do malého vápna, kde míč vyboxovala Sari van Veenendaalová. Z hranice vápna ještě střílela Kosovare Asllaniová, ale její snaha byla zastavena obranou. Po chvíli ještě vystřelila Nilla Fischerová, jejíž zakončení skončilo na levé tyči. Švédsko bylo znovu blízko!
     
    55
    Rychlé nohy prokázala Sofia Jakobssonová, které se vůbec nepovedl centr. Její pas před branku odvrátila na první tyči soupeřka, hostující tým zůstává u balonu.
     
    53
    Desiree van Lunterenová se snažila přesprintovat Linu Hurtigovou. Ovšem bránící hráčka si počínala zkušeně a nechala míč dokoulet mimo hrací plochu, bude se znovu kopat jen od brány.
     
    52
    Bohužel! Nepřesností je na obou stranách opravdu hodně. Ani jeden celek se k šancím ve druhém poločase nedostává, spíše se hraje od vápna k vápnu.
     
    51
    Na útočnou polovinu se rozeběhla Kosovare Asllaniová, ale před půlící čárou ji k zemi stáhla Sherida Spitseová. Švédsko bude znovu držet balon a snad už něco vymyslí.
     
    50
    Za dlouhým balonem se vydala Jackie Groenenová, ovšem ani její rychlost na zachycení míče nestačila. Švédsko bude znovu vhazovat a může jít do útočné akce.
     
    49
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, kde se nacházela Lina Hurtigová. Jenže hlavní rozhodčí ve skrumáži těl viděla faul a nařídila odkop od brány.
     
    48
    Stina Blacksteniusová zastavila poslední soupeřku s míčem a hnala se na branku. Ovšem soupeřce neutekla a ta její zakončení s přehledem zastavila. Tým ze severu Evropy bude rozehrávat rohový kop.
     
    47
    Hráčky v oranžových dresech kombinovaly kolem půlící čáry, ovšem přišla nepřesná přihrávka, a tak vhazovalo Švédsko. Hráčky v modrých dresech už hledají cestičku do další šance.
     
    46
    Hlavní rozhodčí z Kanady dala pokyn k pokračování zápasu. Nizozemsko už zahájilo druhý poločas, ale branku soupeřek neohrozilo.
     
    46
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lieke Martensová, přichází Jill Roordová.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme sledovali urputný boj o každý kousek zeleného pažitu. Zatím jsme se branky nedočkali, ale ke vstřelení gólu mělo blíže Švédsko, které zahodilo tři velké příležitosti. Pokus bychom zalovili v paměti, Nizozemskou šanci budeme hledat jen těžko. Doufejme, že brzy padne branka, která hru více rozproudí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní lajně přichází čtvrtá rozhodčí, která na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45
    Centr od levé postranní čáry mířil na penaltový puntík, kde byly tři hráčky Švédska. Následně pálily Lineth Beerensteynová a Vivianne Miedemaová. Ovšem ani jedna z nich obrannou hráz neprostřelila.
     
    44
    Jenže snažení těsně za půlící čárou rychle skončilo. Navíc se faulu dopustila Nilla Fischerová, která ve skluzu dohrála soupeřku. Navíc se Nizozemsko vydalo do akce a vybojovalo standardní situaci.
     
    43
    Autové vhazování poslalo do hry Švédsko, které míč jen odevzdalo. Ovšem hráčky v modrých dresech se k balonu rychle vrátily a míří okamžitě na útočnou polovinu.
     
    42
    Celek ze severu Evropy se pokusil o dlouhý pas, za kterým běžela Lina Hurtigová. Jenže blíže k balonu měla Desiree van Lunterenová, jenž míč pustila za autovou čáru.
     
    41
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se blíží ke konci, ovšem stav je dál bezbrankový. Ke vstřelení gólu mělo blíže Švédsko, které hraje zatím hodně dobře.
     
    39
    Na druhé straně přišla střela zpoza velkého vápna, o kterou se postarala Sherida Spitseová. Ovšem ani tato hráčka, se o první změnu ve stavu zápasu, nepostarala.
    38. Lina Hurtigová (SWE)
     
    38
    Švédsko bylo po rohovém kopu znovu blízko vstřelení úvodní branky! Odražený míč poslala na branku Nathalie Björnová, jejíž pokus byl zastaven. K dorážce se dostala Lina Hurtigová, ale její snažení zastavila nohou Sari van Veenendaalová. To byl opravdu parádní zákrok nizozemské brankářky.
     
    37
    Centr od rohového praporku zamířil na hranici malého vápna, kde je hodně těsno. Nizozemsko se znovu ubránilo, ale bude čelit dalšímu rohu z levé strany.
     
    36
    Na pravé straně se znovu uvolnila Sofia Jakobssonová, jejíž centr mířil před branku. Ovšem na zadní tyči balon odklidila na další roh Desiree van Lunterenová.
     
    36
    Domácí tým znovu balon rychle odevzdal. K vidění je zatím až moc nepřesností. Uvidíme, s čím tentokrát přijde celek ze severu Evropy.
     
    35
    Sledujeme další snažení švédského týmu, který dlouho kombinoval na útočné polovině. Jenže nepřesnou přihrávkou na pravou stranu se prezentovala Hanna Glasová.
     
    33
    Po tvrdém, ale čistém zákroku, zůstala u středové čáry ležet Kosovare Asllaniová. Hlavní rozhodčí hru rychle přerušuje a volá pomoc. V přerušené hře se ihned ozvala Caroline Segerová, které se zákrok na spoluhráčku vůbec nelíbil.
     
    32
    Domácí hráčka už se zvedla a odchází za postranní čáru. Švédsko už poslalo míč do hry, ovšem sportovně ho odevzdalo. Lineth Beerensteynová rychle míří zpátky.
     
    31
    Lineth Beerensteynová usedla na hrací plochu a její spoluhráčky přerušily hru. Na zelený pažit míří lékařský tým, který musí řešit problém s kolenem. Okamžitě se ze střídačky zvedá jedna z náhradnic.
     
    30
    U pravé postranní čáry se skvěle uvolnila Desiree van Lunterenová, která také odcentrovala. Jenže v pokutovém území našla jen soupeřku, která hlavou míč odevzdala. Švédsko se znovu musí bránit.
     
    29
    Režie zápasu nám odhalila statistiky zápasu, které jsou naprosto vyrovnané. Vraťme se na zelený pažit, kde na útočné polovině budou vhazovat Holanďanky.
     
    27
    Další akci oranžového týmu zastavuje ofsajd. Ovšem Nizozemsko se hnalo do otevřené obrany, čehož kvůli chybnému postavení, nevyužilo. Hra se tak znovu otáčí.
     
    26
    Na druhé straně se už do velkého vápna hnala Vivianne Miedemaová. Jenže Nilla Fischerová se nedala a soupeřku zastavila. Domácí celek stále čeká na větší ohrožení brány.
     
    25
    Sofia Jakobssonová už si hledala prostor a nabíhala si za obranu. Ovšem přihrávku do běhu švédské útočnice zastavila soupeřka. To vypadalo na nadějnou situaci.
     
    24
    Po delší době registrujeme Nizozemsko na útočné polovině. O přihrávku na útočníci se postarala Desiree van Lunterenová, ovšem obránkyně soupeřku skvěle předskočila a akci zastavila.
     
    23
    Sofia Jakobssonová přechytračila na pravé straně soupeřku a poslala míč po zemi před branku, kde se nacházela Stina Blacksteniusová. Ovšem dříve se k němu dostala Dominique Bloodworthová, která vybojovala odkop od brány.
     
    22
    Už to vypadalo, že se Nizozemsko přesune na útočnou polovinu, ale u postranní čáry výborně zasáhla Caroline Segerová. Po autovém vhazování získalo míč Švédsko, které se znovu žene do akce.
     
    20
    Centr od rohového praporku mířil do malého vápna, ovšem hlavní rozhodčí viděla útočný faul. Nizozemsko se znovu ubránilo a bude moci otočit hru na druhou polovinu.
    19. Magdalena Erikssonová (SWE)
     
    19
    K rozehrání situace se postavila Magdalena Erikssonová, která kroutila míč k zadní tyč. Ovšem výborně zasáhla Sari van Veenendaalová, jejíž zákrok poslal balon na rohový kop.
     
    19
    Kosovare Asllaniová se snažila překonat soupeřku, ale do souboje přiletěla Merel van Dongenová, která se dopustila faulu. Tým ze severu Evropy bude rozehrávat zkrácený roh z pravé strany.
     
    18
    Z pravé strany na střed hrací plochy si naběhla Lineth Beerensteynová. která zakončila z velké dálky. Míč před brankářkou ještě skočil, ovšem Hedvig Lindahlová se nacházela na správném místě.
     
    17
    Už to vypadalo, že Lina Hurtigová rychlým otočením zbaví soupeřky. Nestalo se tak a švédská ofenzivní hráčka o balon nakonec přišla.
     
    15
    Zdravotníci opouštějí zelený pažit a Sari van Veenendaalová je v pořádku. Můžeme se tak znovu věnovat hře, v níž je stav zápasu zatím bezbrankový.
     
    14
    Opakované záběry ukazují, že by v případě vstřeleného gólu zasáhlo VAR. Stina Blacksteniusová se totiž nacházela v drobném ofsajdu, a tak by se situace musela přezkoumat.
    13. Stina Blacksteniusová (SWE)
     
    13
    Po převzetí míče se do otevřené obrany hnala Sofia Jakobssonová, která přihrála na pravou stranu, kde se nacházela rozběhnutá Stina Blacksteniusová. Její pokus zastavila Sari van Veenendaalová, kterou ještě atakovala první jmenovaná. Domácí brankářka zůstává na zemi a bude potřebovat ošetření.
     
    12
    Zatím sledujeme zajímavou podívanou, ale bez šancí. Vraťme se na trávník, kde přes soupeřku neodcentrovala Kosovare Asllaniová, která se navíc dopustila zákroku za hranicí pravidel.
     
    10
    Za vlastním pokutovým územím ztratila hostující obrana balon, a tak se s ním do šestnáctky prohnala Vivianne Miedemaová. Domácí útočnice si ale dlouho rovnala balon, a tak ji situaci znemožnila Caroline Segerová.
     
    9
    Tým ze severu Evropy vyslala centr z pravé strany na zadní tyč, kde se nacházela Desiree van Lunterenová. Domácí obránkyně byla sama, ale míč odevzdala. Poté se přes ní dostala Lina Hurtigová, která z ostrého úhlu našla jen brankářku. Měl se kopat rohový kop, ale rozhodčí míč v zámezí nepostřehla.
     
    8
    Za balonem spěchala Stina Blacksteniusová, jenže skvěle se vrátila Stefanie van der Gragtová. Hráčka v oranžovém skluzem balon vypíchla a poslala ho za postranní čáru.
     
    7
    Přes soupeřku odcentrovala z pravé strany Lineth Beerensteynová, ovšem její pas našel v šestnáctce soupeřku. Švédsko se osvobodilo, ale bude se muset znovu bránit.
     
    6
    U postranní čáry vybojovala míč Hanna Glasová, která se pokusila vzduchem vysunout spoluhráčku, ale našla jen soupeřku. Následně se faulem provinila Kosovare Asllaniová, a tak se k míči vrací Nizozemsko.
     
    5
    Na levé straně se uvolnila Magdalena Erikssonová, která se dostala k centru. Ovšem míč mířil do malého vápna, kde vládne pevnou rukou Sari van Veenendaalová.
     
    4
    Zatím se hraje hodně opatrně, oba celky soustu míčů odevzdávají. Je to tradiční oťukávání v důležitém utkání. Sledujeme další akci hostujícího týmu.
     
    4
    Daniëlle van de Donková se skvěle vrátila a vybojovala balon o levé postranní čáry. Po faulu Nizozemsko rozehrálo velmi rychle, ale zakončení zpoza šestnáctky zamířilo jen vedle brány.
     
    3
    Ještě si představme, který tým oblékl jaké dresy. Nizozemsko dnes hraje v tradičních oranžových dresech, naopak Švédsko zvolilo tmavě modrou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde jsou na útočné polovině domácí.
     
    2
    Už před utkáním se tvrdilo, že druhé semifinále rozhodně nemá favorita, a tak nás čeká napínavá bitva. Uvidíme, kdo se bude po závěrečném hvizdu radovat z postupu do finále.
     
    1
    Hlavní rozhodčí paní Marie-Soleil Beaudoinová z Kanady zahájila dnešní střetnutí. Balonu se jako první chopilo Švédsko, ovšem nákop nevyšel. Jenže také domácí celek míč pouze odevzdal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí z Kanady přivedla oba celky na hrací plochu, kde už zazněla hymna Nizozemská a Stade de Lyon se právě nesou tóny hymny Švédska. Za malou chvíli už bude všechno směřovat k zahájení zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, van de Donková, Spitseová – Beerensteynová, Miedemaová, Martensová.
    Náhradníci: Geurtsová, Kopová – Dekkerová, Kerkdijková, van der Mostová, van Esová, Kaagmanová, Pelovaová, Roordová, Jansenová, R. Jansenová, van de Sandenová.

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Björnová, Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Hurtigová, Blacksteniusová.
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Ilestedtová, Anderssonová, Anvegårdová, Rubenssonová, Roddarová, Schoughová, Janogyová, Larssonová, Zigiottiová Olmeová, Rolföová.

    Rozhodčí: Beaudoinová (CAN), Brownová (JAM), Irratiová (ITA).
     
    Pokud se podíváme na světový žebříček FIFA, najdeme Švédsko na devátém místě. Pro mistrovství světa bylo hostující mužstvo nalosováno do skupiny F, ze které postoupilo z druhé pozice. Tým ze severu Evropy postoupil společně s USA, na které jako jediný nestačil. Ve vyřazovacích soubojích narazily Švédky na Kanadu (1:0) a Německo (2:1), přes které postoupily až k bojím o medaile.

    Nyní se zaměříme na Nizozemsko, které je na tom ve světovém žebříčku o příčku lépe, nežli Švédsko. Oranje bylo nalosováno do skupiny E, z níž postoupilo s plným počtem bodů. Společně s evropským celkem postoupila ještě Kanada. Hostující tým pak ve vyřazovacích bojích přehrál Japonsko (2:1) a Itálii (2:0). Hlavně utkání s asijskými soupeřkami byl napínavý, jelikož ho v poslední minutě rozhodla Martensová.

    Pokud se zaměříme na vzájemné zápasy, tak poslední se odehrály v roce 2017 a oba je vyhrálo Nizozemsko, které navíc Švédkám nedovolilo vsítit ani branku.

    2017 Nizozemsko – Švédsko 2:0 (EURO)
    2017 Švédsko – Nizozemsko 0:1 (Algarve Cup)
    2016 Nizozemsko – Švédsko 1:1 (Olympijské hry)
    2015 Švédsko – Nizozemsko 2:1 (Přátelské utkání)
    2012 Švédsko – Nizozemsko 2:1 (Přátelské utkání)
     
    Vítám všechny fanoušky ženského fotbalu, jelikož na programu je druhé semifinálové utkání mistrovství světa, v němž se představí Nizozemsko a Švédsko. Dle papírových předpokladů by se mělo jednat o vyrovnaný souboj.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Luxa

    Branky: 100. Groenenová

    Karty:   86. Spitseová (NED), 116. van de Donková (NED) – 95. Zigiottiová Olmeová (SWE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:24.
    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, van de Donková, Spitseová – Beerensteynová (71. van de Sandenová), Miedemaová, Martensová (46. Roordová).
    Náhradníci: Geurtsová, Kopová – Dekkerová, Kerkdijková, van der Mostová, van Esová, Kaagmanová, Pelovaová, Roordová, Jansenová, R. Jansenová, van de Sandenová.

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová (111. Anderssonová) – Rubenssonová (78. Zigiottiová Olmeová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Hurtigová (78. Janogyová), Blacksteniusová (111. Larssonová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Ilestedtová, Anderssonová, Anvegårdová, Björnová, Roddarová, Schoughová, Janogyová, Larssonová, Zigiottiová Olmeová, Rolföová.

    Rozhodčí: Beaudoinová (CAN), Brownová (JAM), Irratiová (ITA)
    bahis siteleri