Nizozemsko – Švédsko 1:0 (po pr.)
po prodl.
Nizozemsko
1:0 (0:0)
Švédsko
Středa 03.07.2019, 21:00 • Stade de Lyon (Lyon) • Mistrovství světa - ženy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    120+1
    Zprava se do šestnáctky hnala Shanice van de Sandenová, která si navedla míč parádně na střed. Až do zakončení udělala střídající hráčka všechno správně, ale střela jí vůbec nevyšla.
     
    116
    Žlutou kartu dostává Daniëlle van de Donková (Nizozemsko), která poslala k zemi Kosovare Asllaniovou. Kouskování hry rozhodně více vyhovuje Holanďankám.
     
    111
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Mimmi Larssonová.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Magdalena Erikssonová, přichází Jonna Anderssonová.
    100. Jackie GROENENOVÁ - 1:0
     
    100
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Góóól, konečně! Krásnou ránou zpoza vápna se prezentovala JACKIE GROENENOVÁ, která po zemi zamířila přesně ke vzdálenější tyči. Hedvig Lindahlová se po balonu sice natahovala, ale tentokrát byla krátká. Švédsko tak bude muset v následujících minutách, otevřít hru.
     
    95
    Žlutou kartu dostává Julia Zigiottiová Olmeová (Švédsko), jelikož doslova naletěla do soupeřky. Další potrestání, které bylo udělené velice správně.
    90+2. Shanice van de Sandenová (NED)
     
    90+2
    A znovu se mohlo měnit skóre zápasu! Z pravé části šestnáctky se napřáhla Shanice van de Sandenová, jejíž pokus mířil pod horní tyč. Ovšem Hedvig Lindahlová skvěle zasáhla a poslala balon těsně nad břevno.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Sherida Spitseová (Nizozemsko), která je v závěru zápasu první potrestanou hráčkou. Zatím se hraje velmi čisté střetnutí.
     
    78
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Elin Rubenssonová, přichází Julia Zigiottiová Olmeová.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Lina Hurtigová, přichází Madelen Janogyová.
     
    71
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lineth Beerensteynová, přichází Shanice van de Sandenová.
    64. Vivianne Miedemaová (NED)
     
    64
    Centr o rohového praporku byl přetažen na zadní tyč, kde se nacházela Vivianne Miedemaová. Její hlavička zamířila do břevna! K dorážce se ještě probojovala Dominique Bloodworthová, ale její zakončení zastavila Nilla Fischerová.
    56. Nilla Fischerová (SWE)
     
    56
    Švédský národní tým rozehrál rohový kop z pravé strany. Centr zamířil do malého vápna, kde míč vyboxovala Sari van Veenendaalová. Z hranice vápna ještě střílela Kosovare Asllaniová, ale její snaha byla zastavena obranou. Po chvíli ještě vystřelila Nilla Fischerová, jejíž zakončení skončilo na levé tyči. Švédsko bylo znovu blízko!
     
    46
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Lieke Martensová, přichází Jill Roordová.
    38. Lina Hurtigová (SWE)
     
    38
    Švédsko bylo po rohovém kopu znovu blízko vstřelení úvodní branky! Odražený míč poslala na branku Nathalie Björnová, jejíž pokus byl zastaven. K dorážce se dostala Lina Hurtigová, ale její snažení zastavila nohou Sari van Veenendaalová. To byl opravdu parádní zákrok nizozemské brankářky.
    19. Magdalena Erikssonová (SWE)
     
    19
    K rozehrání situace se postavila Magdalena Erikssonová, která kroutila míč k zadní tyč. Ovšem výborně zasáhla Sari van Veenendaalová, jejíž zákrok poslal balon na rohový kop.
    13. Stina Blacksteniusová (SWE)
     
    13
    Po převzetí míče se do otevřené obrany hnala Sofia Jakobssonová, která přihrála na pravou stranu, kde se nacházela rozběhnutá Stina Blacksteniusová. Její pokus zastavila Sari van Veenendaalová, kterou ještě atakovala první jmenovaná. Domácí brankářka zůstává na zemi a bude potřebovat ošetření.

    Michal Luxa

    Branky: 100. Groenenová

    Karty:   86. Spitseová (NED), 116. van de Donková (NED) – 95. Zigiottiová Olmeová (SWE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:24.
    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, van de Donková, Spitseová – Beerensteynová (71. van de Sandenová), Miedemaová, Martensová (46. Roordová).
    Náhradníci: Geurtsová, Kopová – Dekkerová, Kerkdijková, van der Mostová, van Esová, Kaagmanová, Pelovaová, Roordová, Jansenová, R. Jansenová, van de Sandenová.

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová (111. Anderssonová) – Rubenssonová (78. Zigiottiová Olmeová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Hurtigová (78. Janogyová), Blacksteniusová (111. Larssonová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Ilestedtová, Anderssonová, Anvegårdová, Björnová, Roddarová, Schoughová, Janogyová, Larssonová, Zigiottiová Olmeová, Rolföová.

    Rozhodčí: Beaudoinová (CAN), Brownová (JAM), Irratiová (ITA)
    bahis siteleri