Standard – Waregem 4:0 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 1:1 (kon.) | Oostende – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Mechelen – Genk 3:1 (kon.)
konec
KV Oostende
3:1 (2:1)
Cercle Brugge KSV
Sobota 03.08.2019, 20:00 • Versluys Arena, Ostende • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:14. (21:53:05)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Oostende otočilo zápas proti Bruggám a bere po výsledku 3:1 tři body.

    Lépe však nastartovali zápas hosté. Bruggy se již v deváté minutě radovaly z vedoucí branky. Po zisku Hazarda se dostal do vyložené šance ve středu pokutového území Idriss Saadi, který následně nekompromisně pálil pod břevno. Postupem času se ale Oostende více a více tlačilo do útoku. Odměnou byla vyrovnávací branka Sindrita Guriho, který srovnal přesnou hlavičkou. A právě Sindrit Guri ještě do poločasu otočil stav zápasu dalším přesným pokusem hlavou po rohovém kopu, míč se ještě otřel o Saadiho a gól byl posouzen jako vlastní.

    Po změně stran se hosté snažili o vyrovnání, ale velkou nepříjemností byla červená karta pro Jordiho Mboulu, který musel předčasně do kabin. Definitivní pojistku ale domácí přidali až těsně před koncem, kdy Sindrit Guri pečetil domácí vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Oostende se i po třetím góle tlačí do útoku a užívá si v nastaveném čase vítězný konec. Sakala si zahrál s Gurim, ale domácí se už nikam neženou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Sindrit GURI - 3:1
     
    90
    Oostende právě vstřelilo branku!
    O třech bodech je rozhodnuto! Bruggy dlouho pomýšlely na vyrovnání i v deseti, ale definitivní pojistku dává domácímu celku SINDRIT GURI. Skvěle si vedl na levé straně Boonen, který přiťukl míč Gurimu, po výtečném obratu ve vápně poté hrotový útočník zakončil ke vzdálenější tyči.
     
    89
    Aldom Deuro vhazoval zpoza postranní lajny. Následně ale uskočil míč Kantému od kopačky do zámezí a domácí mohou opět lehce zdržet rozehrávku.
     
    88
    V zajímavém náběhu byl Ari Skúlason. Islandský obránce si zkoušel obhodit Deura, ten se ale stačil otočit a ještě mu vypíchl balon.
     
    87
    Hazard ještě zachytil míč na hrací ploše, poté se odhodlal odcentrovat, ale balon přeletěl celé pokutové území a končil vysoko za brankou Williama Dutoita.
     
    86
    Kylian Hazard zkoušel od levé postranní lajny přejít více k ose trávníku. Když už se zdálo, že by mohl vypálit, tak mu míč odskočil přesně k Milovićovi.
     
    84
    Domácí se snaží zápas rozhodnout. Sakala si vytvořil střeleckou pozici na hranici vápna, ale z ideální pozice poslal míč jen nad břevno.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá dokonce druhého poločasu. Oostende i nadále drží vedení 2:1, ale pojišťovací gól ne a ne přijít.
     
    82
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Robbie D'Haese, přichází Indy Boonen.
     
    81
    Z levé strany se prosadil do pokutového území Guri. Táhlou střelou ke vzdálenější tyči ale Badiashileho nedokázal překvapit. Hosté ale následně míč jen odevzdali.
     
    80
    Naopak podobný zákrok na Kantého odpískal, ale domácí se s přehledem ubránili rozehrávce volného přímého kopu. Bruggy se ale nenápadně dostávají do tempa.
     
    79
    Zdravotní potíže má i Ante Palaversa. Domácího záložníka přišlápl v tvrdém souboji Deman, ale hlavní rozhodčí nechal situaci bez povšimnutí.
     
    78
    Badiashile skvěle sebral razantní pas z levé strany do rukavic. Za hostujícím brankářem už čekal na šanci k zakončení Sindrit Guri.
     
    77
    Oostende ještě rozehrávalo rohový kop. Prudký centr si dokázal pohlídat o poznání bezpečněji Dabila. Hosté se ještě řítili do protiútoku, ale Kanté se k zakončení nedostal.

    Vít Schück

    Branky: 35. Guri, 42. Saadi (vla.), 90. Guri – 9. Saadi

    Karty:   32. Mboula (CRB)   55. Mboula (CRB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:14.
    KV Oostende: Dutoit – Capon, Faes, Milović, A. Skúlason – Palaversa – D'Haese (82. Boonen), Hjulsager (70. Jonckheere), Vandendriessche, R. Vargas (31. F. Sakala) – Guri.
    Náhradníci: Schelfhout – Ndenbe, Marquet, Jonckheere, Boonen, F. Sakala, Rajsel.

    Cercle Brugge KSV: Badiashile – Deuro, Dabila, N. Ueda, Biancone – S. Peeters (65. Kanté), N'Guessan, Hoggas (75. Deman) – Mboula, Saadi (64. Omeonga), Hazard.
    Náhradníci: Hubert – Omolo, Kanté, Omeonga, Vanhoutte, Bassong, Deman.

    Rozhodčí: Van Damme – Vanyzere, Vanpoucke
    thejrc.org