Piast Gliwice – Wisła Pł. 1:0 (kon.) | Legia – Zagłębie 1:0 (kon.) | Raków – Gdańsk 2:1 (kon.)
konec
GKS Piast Gliwice
1:0 (1:0)
Wisła Płock
Neděle 18.08.2019, 15:00 • Stadion Miejski • Polská Ekstraklasa • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání z polské ligy, na viděnou. (16:59:53)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 12:8. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:5.
     
    Je konec. Wisla ani tentokrát nevítězí a hráči si tak budou muset nejspíš počkat do dalšího kola. I přesto, že Piast Gliwice vítězí, tak by zde byla remíza zaslouženější, protože každý tým úřadoval v jednom z poločasů. Vše nakonec rozhodla chyba v obraně, po které se domácí dostali do vedení a Piotr Parzyszek si i odnesl ocenění hráče utkání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak tohle je naprostá škoda! Další chybná přihrávka hostů, znamenala únik domácích, a to 2 na 1, ovšem pas na Félixe nebyla zrovna nejlepší, tudíž se musel zastavit. Na to následně již obrana zareagovala a druhá branka se nekonala.
     
    90+3
    Tak to je nejspíš konec. Dominik Furman špatně přihrál, na což zareagovali hráči Gliwic a míč vyvezli až k brance Wisly.
     
    90+2
    Hosté mají přilepený míč na kopačkách a snaží se o závěrečné vyrovnání, obrana Gliwic se však semkla a ani malíček by se tam nevešel.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje pět minut!
     
    89
    Wisła Płock zahrávala jeden z posledních rohový kopů. Míč směřoval na přední tyč, kde se o hlavičku pokoušel Alan Uryga, obrana mu ale jeho pokus zblokovala.
     
    88
    Z velké dálky to teď zkusil Jorge Félix, ale rána letěla vysoko nad!
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 3 779 diváků.
     
    85
    Do konce již moc dlouho nezbývá a musím říct, že by si hosté zasloužili vyrovnat, protože celý druhý poločas velmi tlačí, zatímco domácí spíše odkopávají.
     
    84
    Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Tomáš Huk, přichází Gerard Badía.
    Střídání v týmu Wisła Płock: ze hřiště odchází Damian Michalski, přichází Olaf Nowak.
     
    83
    Hosté měli k dispozici rohový kop, ten ale branku nijak neohrozil a naděje na vyrovnání se pomalu krátí.
     
    82
    Statistika držení míče: 41%-59%
     
    81
    Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Jakub Holúbek, přichází Tomasz Mokwa.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Mateusz Szwoch (Wisła Płock).
    80. Damian Rasak (PLO), Mateusz Szwoch (PLO)
     
    79
    A není srovnáno!! Do střely se zpoza vápna opřel Mateusz Szwoch, jehož střelu ale vyrazil Plach před sebe. Hostující záložník to nevzdal a zkusil i dorážku, jenže ani z bezprostřední blízkosti slovenského brankáře neprostřelil!
     
    77
    Utkání je opět o něco klidnější, míč však na kopačkách mají hosté, kteří se plnou silou snaží utkání srovnat.
     
    75
    A teď si hráči Wisly zřejmě oddychli! Po levé straně opět nadešel útok Gliwic, na jejímž konci bylo zakončení Dominika Steczyka, ovšem rána orazítkovala pouze boční síť.
     
    74
    Tak to je hrozná zpráva pro Wislu!! Giorgi Merebaszwili obdržel dobrý centr za obranu, po kterém vsítil vyrovnávací branku, ovšem i fotbalový lajk by poznal, že se jednalo o jasný ofsajd.
     
    73
    Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Piotr Parzyszek, přichází Dominik Steczyk.
     
    72
    Střídání v týmu Wisła Płock: ze hřiště odchází Ricardinho, přichází Suad Sahiti.
     
    71
    Gliwice měli k dispozici rohový kop, který pronikl až na zadní tyč, kde se do hlavičky opřel Bartosz Rymaniak, branku ale pouze míjel.
     
    69
    Piotr Parzyszek velmi nečestně odstavil od míče hostujícího Damiana Rasaka a může být rád, že nedostal žlutý kartonek.
     
    67
    Domácí to pěkně zkombinovali, až nadešel i menší potlesk z tribun, ovšem branka to bohužel není. Na finální přihrávku Félixe zaregoval brankář, který se mu vrhl mezi nohy.
     
    66
    Uvidíme zda se Tomáš Huk ještě na plac vrátí. Každopádně nyní se o nějakou akci z pravé strany pokoušeli hosté, Ricardinho se ale neprotlačil obranou Gliwic.
     
    65
    Tomáš Huk byl nakonec odveden za postranní čáru, hra tak pokračuje dále.
     
    63
    Domácí hráč s číslem 23 Tomáš Huk, je momentálně ošetřován.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Jakub Rzeźniczak (Wisła Płock).
     
    60
    Hra se teď pohybuje ze strany na stranu, neboť se nyní o centr z levé strany pokusili domácí hráči, ovšem ani oni nijak nezahrozili.
     
    58
    Přímý kop nebyl zahrán přímo na bránu, hráči Wisly zvolili centr na zadní tyč, tam se však ani jeden ze spoluhráčů nerozeběhl.
     
    57
    Ricardinho se teď velmi rozčiloval, že mu rozhodčí nevyhověl, když ho jeden z hráčů Gliwic zfauloval. Po delším rozhodování nakonec faul pískl.
     
    54
    Co chybělo ke druhé brance!! Tom Hateley poslal na zadní tyč zajímavý centr, ovšem ani Piotr Parzyszek, ani Jorge Félix míč netečovali, tudíž následuje odkop od brány.
     
    52
    A znovu Wisla! Na centr ze středu vápna rychle zareagoval čerstvý Grzegorz Kuświk, jenže stejně jako dvě minuty zpátky, tak i teď nastal ofsajd.
     
    50
    Na druhé straně byl též pokus o nějaké to ohrožení, jenomže přihrávka za obranu z kopačky Giorge Merebaszwiliho, byla ofsajdová.
     
    49
    Gliwice se tlačili do další šance. Po levé straně utekl obraně Piotr Parzyszek, který se následně zpoza vápna rozhodl pro střelu, tu však Thomas Dähne pokryl.
     
    47
    Střídání v týmu Wisła Płock: ze hřiště odchází Oskar Zawada, přichází Grzegorz Kuświk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
     
    Rozhodčí nenastavil ani minutu a rovnou ukončil první poločas. Domácí byli od začátku lepším týmem, a to proto, že se tlačili dopředu, na což hosté neměli jak zareagovat. Následně se hráči Wisly probudili a též se o něco pokoušeli, nakonec to byli právě oni, co po chybě v obraně inkasovali. Střelcem první branky se tak stal Piotr Parzyszek. Gliwice ale přestali hrát, čehož se Wisla snažila využít, v brance však stál připravený František Plach. V samotném závěru měli domácí tutovou šanci, tu ale Uroš Korun v gól neproměnil.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    45
    Nedočkáme, ovšem moc nechybělo!! Míč pronikl až na zadní tyč, kde se zcela volně zjevil domácí Uroš Korun, ten ale z malého vápna branku přestřelil!
     
    44
    Pomalu ale jistě, se blíží konec prvního poločasu, domácí teď mají k dispozici rohový kop. Dočkáme se ještě gólu?
     
    42
    Wisla se zřejmě probudila, neboť v posledních minutách jsou to právě oni, co hrají více aktivněji směrem dopředu. Nyní se pokoušeli o centr z pravé strany na přední tyč, tam byl ale se štěstím jako první František Plach.
     
    40
    Hosté měli mít k dispozici rohový kop, ovšem na poslední chvíli se to změnilo na autové vhazování, po kterém však hráči v bílém nic nevytvořili.
     
    38
    Hra se opět vrátila do starých kolejí. Po úvodní brance sice nastala aktivnější hra na obou stranách, to se ale po čtyřech minutách rázem změnilo.
     
    36
    Nutno říci, že domácí dnes poměrně faulují, ať už hodně či málo, Wisla již měla k dispozici mnoho volný kopů.
     
    34
    Hosté se ihned po inkasované brance tlačili dopředu, a to pomocí přímého kopu. Míč pronikl až na zadní tyč, kde se do dobré hlavičky položil Michał Marcjanik, jenže míč letěl těsně vedle Plachovy svatyně.
    32. Piotr Parzyszek (PIA) - 1:0
     
    32
    Gliwice právě vstřelily branku!
    A máme tady úvodní branku!! Po špatném domácím centru získal míč na kopačku jeden z obránců, který však ještě hůře přihrál, neboť se balón ocitl zpátky v brankovišti, kde úspěšně zakončoval PIOTR PARZYSZEK.
     
    30
    Dominik Furman byl na středu hřiště silně sražen a držel se za břicho, což vypadalo poměrně vážně, nakonec nebylo potřebné žádné ošetření.
     
    28
    Piast Gliwice, se tlačili do rychlého protiútoku, na jejímž konci mělo být zakončení Sebastiana Milewskiho, jenže obrana tuto akci zneškodnila ještě dříve.
     
    26
    Téměř po třech minutách se na hřišti nic nedělo, takže sledujeme pouze kombinační hru.
     
    23
    Hosté opravdu zahrozili! Z pravé strany přisvištěl dobrý, ovšem přesný centr na kopačku Ricardinha, ovšem jeho střelu z první vychytal brankář František Plach.
     
    22
    Domácí díky špatné přihrávce opět přišli lacině o míč a nyní se musí bránit protiútoku Wisly.
     
    20
    Abych pravdu řekl, utkání by bylo bez atmosféry, ovšem domácí hlasatel svými pokřiky zkouší diváky rozkřičet, ale to se mu příliš nedaří, neboť se vždy zapojí jen pár jedinců.
     
    18
    Poprvé jsme dnes viděli akci hostujícího celku, který měl k dispozici přímý kop, ovšem následná hlavička Alana Urygy putovala vysoko nad.
     
    16
    Hosté se do ničeho prozatím nedostali. Domácí se silně tlačí, že se musí jenom bránit, no uvidíme kdy padne úvodní branka utkání.
     
    14
    Druhý roh v tomto utkání nebyl též gólový, neboť skončil na kopačce jednoho z obránců Wisly.
    13. Piotr Parzyszek (PIA)
     
    13
    Ani teď se skóre nemění! Jakub Holúbek těsně odcentroval z pravé strany, jeho centr obdržel dnes zatím nejvíce aktivní Piotr Parzyszek, ale na jeho střelu brankář Thomas Dähne vyzrál.
     
    12
    Z levé strany byl k vidění opět centr, který putoval přesně na hlavičku Piotra Parzyszeka, ovšem ten se do žádné střela nedostal, jelikož ho ihned atakovali obránci.
     
    10
    Alan Uryga bojoval na středu hřiště s jedním hráčem Piastu, na něhož nakonec nevyzrál a dopředu se tak mohou posunou domácí.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Tomáš Huk (GKS Piast Gliwice).
     
    8
    Hráči Wisly měli ohromné štěstí! Na středu hřiště přišla ztráta míče, kterou chtěl potrestat domácí Sebastian Milewski, který se následně vydal do úniku na bránu, jeho rána zpoza vápna však nebezpečná nebyla.
     
    7
    Rohový kop letěl též na to samé místo, jako předešlý centr. Opět se tam tlačil Piotr Parzyszek, tentokrát ale branku úplně minul.
     
    6
    Piast Gliwice se tlačili do první akce! Z levé strany přiletěl zajímavý centr do středu vápna, kam si sbíhal Piotr Parzyszek, jeho pokus však putoval těsně vedle, ovšem byl ztečován.
     
    5
    Hra se tedy stále nezměnila, stále sledujeme kombinace, jak už domácí tak hostujícího celku, střela k vidění ještě nebyla.
     
    4
    Oproti jiným stadionům v polské lize, kde se fandí do poslední minuty, tak tady jsou fanoušci úplně potichu. Až tak, že slyšíme i domluvu hráčů.
     
    2
    Domácí míč ztratili na polovině hřiště, čehož Wisla využila a nyní ho má v moci.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří se ihned pokoušeli proniknout dopředu, nakonec kombinují na své polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Domácí nastupují v modrých dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    GKS Piast Gliwice: Plach – Rymaniak, Korun, Huk, Kirkeskov – Félix, Milewski, Sokołowski, Holúbek, Hateley – Parzyszek.
    Náhradníci: Szmatuła – Badía, Mokwa, Byrtek, Steczyk, Borkała, Gojko, Stanek.

    Wisła Płock: Dähne – Rzeźniczak, Marcjanik, Uryga, Michalski – Rasak, Furman – Ricardinho, Szwoch, Merebaszwili – Zawada.
    Náhradníci: Wrąbel – Sielewski, Kuświk, Stefańczyk, Garcia, Nowak, Stępiński, Spychała, Sahiti..
     
    Wisła Płock nezačala sezónu podle plánů. Hráči sice odehráli pouze tři zápasy, ovšem vybojovali z nich jediný bod. Dnes je čeká poměrně těžký soupeř, který ale nemá příliš dobrou formu, tudíž se nějakého překvapení můžeme klidně dočkat. Oproti vydařené přípravě je postavení Wisly v tabulce velkým překvapením, protože se od nich očekávala velká jízda, ta se však někde zasekla. Poslední vzájemný zápas skončil výhrou Piastu 1:0, takže hosté mají co oplácet.
     
    GKS Piast Gliwice se minulou sezónu postarali o parádu, neboť vyhráli domácí ligu. I přesto, že vyhráli domácí ligu, tak v evropských pohárech vyhořeli. Nejprve vypadli v 2. předkole Ligy mistrů s BATE Borisov. O týden později sice vyhráli ve 3. předkole Evropské ligy nad Rigou 3:2, ovšem na půdě soupeře prohráli 2:1, tudíž v Evropě skončili. Hráčům se moc nedaří ani v lize. Ze čtyř kol mají na kontě pět bodů, z toho dvě remízy, jednu prohru a jednu výhru. Dnes je však čeká poslední tým tabulky, se kterým by si měli hladce poradit.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 5. kolo Polské Ekstraklasy, a to konkrétně na GKS Piast Gliwice – Wisła Płock. Domácí se pyšní titulem z minulého roku, ovšem v Lize Mistrů vypadli velmi brzo. Plocku se též nedaří, neboť se nachází na úplném dnu tabulky. Výkop je stanoven na 15:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Gerard Filip

    Branky: 32. Parzyszek

    Karty:   9. Huk (PIA) – 61. Rzeźniczak (PLO), 80. Szwoch (PLO)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 12:8. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:5.
    GKS Piast Gliwice: Plach – Rymaniak, Korun, Huk (84. Badía), Kirkeskov – Félix, Milewski, Sokołowski, Holúbek (81. Mokwa), Hateley – Parzyszek (73. Steczyk).
    Náhradníci: Szmatuła – Badía, Mokwa, Byrtek, Steczyk, Borkała, Gojko, Stanek.

    Wisła Płock: Dähne – Rzeźniczak, Marcjanik, Uryga, Michalski (84. Nowak) – Rasak, Furman – Ricardinho (72. Sahiti), Szwoch, Merebaszwili – Zawada (47. Kuświk).
    Náhradníci: Wrąbel – Sielewski, Kuświk, Stefańczyk, Garcia, Nowak, Stępiński, Spychała, Sahiti.

    Diváci: 3779
    thejrc.org