Chabarovsk – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Novosibirsk – Ufa 1:3 (kon.) | Jokerit – Riga 7:2 (kon.)
Soči – Kazaň 3:6 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)
Piráti Chomutov
Sobota 07.09.2019, 12:45 • Tipsport arena, Praha - Holešovice • turnaj O Pohár DHL • 2. kolo
Partner:
     
    62:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané to přece jen dokázali! Krátce po návratu hostujícího hráče se vyplatil důraz JOSEFA SLAVÍČKA, který protlačil kotouč za záda Richarda Běhuly a rozhodl o vítězství svého týmu. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    60:00
    Závěrečný hvizd přináší i další vyloučení Chomutova. Na trestnou lavici usedne Denis Zeman (CHM).
     
    58:16
    Domácí útočník se po brankáři ještě ohnal, za což dostává dvě minuty za sekání. Dominik Arnošt (SPA) kromě toho obdržel dvě rány od soupeřů a posílá svůj tým do tří.
     
    56:38
    Střídačka Sparty ocenila tvrdý zákrok Františka Gajdoše (SPA) křikem a bušením do mantinelu, jenže rozhodčímu se nelíbil. Domácímu hráči udělil dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    54:57
    Výborný zákrok domácího brankáře! Nejprve si poradil s bekhendovým pokusem Libora Švece a vzápětí dostal na pravém kruhu nabito Dominik Vaněk, kterého Oldřich Cichoň vychytal v přesunu lapačkou.
     
    50:10
    Brankář Oldřich Cichoň (SPA) i obránce Michael Krutil (SPA) tak dostávají menší trest a dávají Chomutovu slibnou šanci na odskočení.
     
    50:10
    Tak pozor, to je zajímavá situace! Nejprve u mantinelu fauloval Michael Krutil a po odpískání projel brankovištěm Sparty jeden z hráčů Pirátů. Domácí brankář však neudržel nervy, sekl ho přes ruce a dostává dvě minuty, což znamená plnohodnotnou přesilovku 5 na 3!
     
    49:44
    Jak Tomáš Tomek (SPA), tak i Josef Koláček (CHM) dostávají menší trest za hrubost.
     
    47:57
    Vrátka se tentokrát otevírají také na straně Sparty, protože Matěj Kuracina (SPA) přidává do svých statistik také dvě minuty za napadení.
     
    46:49
    Rozhodčí jsou dnes na Chomutov přísní, ale právem. U mantinelu si počínal nedovoleně Jakub Jaroš (CHM), který dostává dvě minuty za podrážení.
     
    45:19
    Chomutovský Jakub Veselý (CHM) dnes nemá svůj den, protože už potřetí míří na trestnou lavici. Tentokrát zboural u mantinelu mezi střídačkami Marka Bláhu a za tvrdé pozdní dohrání dostává dvě minuty.
     
    43:19
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dobře, ukvapil jsem se, protože ono to má vlastně i své výhody. Chomutov totiž už podruhé udeřil ve vlastním oslabení, když se dostal do úniku JAN PROKOP a svou střelou k pravé tyčce vyrovnává. To je těžká rána pro Spartu.
     
    43:10
    Trenéři Chomutova to dnes mají těžké, protože spoustu času hraje tým v oslabení. S ním se bude muset vypořádat i tentokrát, protože Jakub Veselý (CHM) dostává menší trest za hákování.
     
    29:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí tak dlouho bojovali o útočné pásmo, až se dočkali i obratu. František Gajdoš pobídl na zadní tyčce VÁCLAVA RUBEŠE, jenž dostal kotouč za Richarda Běhulu a v pádu se mohl radovat z obratu ve skóre. Asistence: František Gajdoš, Jakub Konečný.
     
    27:59
    Severočeši se připravují o síly sami. V obranném pásmu totiž hákoval Lukáš Benda (CHM), což znamená další menší trest pro hosty.
     
    24:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec slibnou příležitost využívají. Na konci jejich kombinace v útočném pásmu stál JAN KRUPIČKA, jenž propálil Richarda Běhulu a stav zápasu je opět vyrovnaný. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    24:05
    Zajímavá šance na odpověď! Bezprostředně po vhazování totiž fauloval Jakub Veselý (CHM) a Sparta bude hrát zkrácenou přesilovku v pěti proti třem.
     
    24:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla hokejová paráda! Sparta lehkovážně rozehrála kotouč, kterého se v jejím obranném pásmu zmocnil Josef Koláček. Útočník Chomutova nezazmatkoval, zkrotil kotouč a parádní zadovkou našel na zadní tyčce zcela volného MIROSLAVA DANIHO, který už pouze doklepl kotouč do prázdné klece – 1:2. Asistence: Josef Koláček.
     
    23:07
    Krátce nato byla hra přerušena, protože si před vlastní brankou počínal nedovoleně Vít Seemann (CHM) a dostává menší trest za podrážení.
     
    20:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bleskový úder domácích! Na led se vracel vyloučený hráč Chomutova, když v tom vystřelil Jakub Prchal, jehož nastřelený kotouč šťastně tečovali Marek Bláha s JANEM KRUPIČKOU až do chomutovské branky – 1:1. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    19:30
    Výborný Oldřich Cichoň zabránil druhé trefě! Chomutov výborně brání obranné pásmo a dokonce se po levé straně dostal do úniku Tomáš Koblížek, jenž obešel obránce, ale na rozdíl od Jakuba Veselého si na domácího brankáře nepřišel, protože jeho lapačka byla rychlejší. Následné dorážce Patricka Pecha už zabránili domácí obránci.
     
    18:04
    A ne příliš dlouho. Denis Zeman (CHM) si pomohl dalším faulem, čímž posílá svůj tým opět do čtyř.
     
    14:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    Sparta svůj tlak v přesilovkách nezužitkovala, což Chomutov trestá. Na modré čáře si najel JAKUB VESELÝ, který dostal od Josefa Koláčka pěknou přihrávku do samostatného úniku a střelou pod lapačku otevřel skóre. Asistence: Josef Koláček, Miroslav Dani.
     
    11:14
    Individuálně to zkusil Alexandr Vorobjev, jenž se dostal až za modrou čáru, kde byl nedovoleně bráněn Martinem Pöschlem (CHM) – dvě minuty pro Piráty.
     
    07:41
    Oba týmy si prohodí role z předešlých minut, protože dvě minuty za podrážení dostává Martin Berčík (CHM).

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 21. Krupička (Bláha, Prchal), 25. Krupička (Bláha, Prchal), 30. Rubeš (Gajdoš, Konečný), 63. Slavíček (Bláha, Prchal) – 15. Veselý (Koláček, Dani), 25. Dani (Koláček), 44. Prokop


    HC Sparta Praha: Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Vitouch, Arnošt (A), Kuracina.
    Piráti Chomutov: Běhula (Petržílka) – Seemann, Zeman (A), Ludvík, Ferbas, Vaněk, Pöschl – Švec, Dani, Pech (A), Benda, Prokop, Jaroš (C), Veselý, Berčík, Janeček, Koláček, Lobodowski, Koblížek.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 71
    bahis siteleri