Litvínov – Liberec 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:3 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Zlín – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 27.09.2019, 18:15 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 7. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 7. kola turnaje O Pohár DHL mezi celky HC Kometa Brno a HC Energie Karlovy Vary.
     
    HC Kometa Brno

    Junioři Komety bodovali pouze v prvních dvou zápasech, od té doby na další příspěvek do tabulky čekají a patří jim 14. příčka. Minulý týden se vydali na trip do východních Čech, kde se v pátek utkali s Hradcem Králové a v neděli s Pardubicemi. V prvním z těchto dvou utkání se Kometě nepodařilo vstřelit ani jeden gól, naopak za domácí se trefovali Daniel Šedivý s Petrem Poppelem. Druhý duel už byl na branky bohatší. Pardubice se sice v první třetině dostaly do dvougólového vedení, Brněnští však stihli do 52. minuty vývoj utkání otočit. Samotný závěr ale zvládli lépe domácí, když se prosadili v 55. a 56. minutě, čímž do posledních minut získali výhodu jedné branky. Svůj náskok si udrželi až do samotného konce zápasu.

    První místo v produktivitě patří Michalu Kuncovi, který s devíti body za šest gólů a tři asistence také uzavírá TOP 5 kanadského bodování celé soutěže. Za ním je pak s pěti body (2+3) Matěj Svoboda. Mezi beky patří prvenství Danielu Kowalczykovi (1+3). Jedničkou v brankovišti je pak Jakub Kubík (4 zápasy – 93,5 %), záda mu kryje Matěj Rachůnek (1 zápas – 86,21 %).
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Karlovy Vary jsou na tom v tabulce lépe, patří jim druhé místo a nebyl žádný zápas, ve kterém by nebodovaly. V minulém týdnu odehrály dvě domácí utkání. V první zvítězily nad Chomutovem těsně 3:2, v tom druhém si však s chutí zastřílely. Odnesl to Litvínov, který v kole plném gólů a vysokých skóre schytal do své sítě osm branek. Energetici se tak mohli radovat z vítězství 8:1.

    O osm branek v posledním utkání se postaralo sedm hráčů, jen Marek Konášek skóroval dvakrát a byly to pro něj prví dvě branky v sezóně. Stejně tak se poprvé trefili Daniel Černý, Patrik Šťastný nebo Sebastian Seidler. V tomto utkání se prosadil také nejproduktivnější hráč Karlových Varů, nejlepší střelec svého týmu Tomáš Křehlík (5+4). Všech šest zápasů odchytal brankář Adam Horák (92,72 %).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Furch, Vašíček P., Sedláček J., Kowalczyk, Svozil – Žák, Snášel, Bartes, Dufek, Stránský, Sedláček I., Malý, Brabenec, Martiška, Vašíček D., Kunc.

    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Vít) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Patzelt, Benda, Cestr, Tureček – Seidler, Záruba, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Adámek.

    Rozhodčí: Vrba – Komínek, Zídek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Hosté začali aktivněji, ale Křehlík netrefil bekhendem kotouč v předbrankovém prostoru. Hraje se u mantinelu útočné pásma Karlových Varů a hosté se stále drží na puku.
     
    01:08
    Po vyhození domácího týmu je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    01:36
    Z vrcholu levého kruhu ohrozil Horákovu branku Holemý. Domácí obránce mířil na vzdálenější tyč a karlovarský brankář zasáhl lapačkou.
     
    02:18
    Adámek neuspěl v šanci jeden na jednoho. Zastavil jej Jan Sedláček, který taky předal kotouč najíždějícímu spoluhráči. Kometa se může vydat dopředu.
     
    02:51
    Nahození ze středního pásma ukrývá Horák v lapačce. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    02:58
    O Adámkovu přihrávku z pravého kruhu vlastního pásma si na útočné modré řekl Bačo. Nahrávka byla však příliš dlouhá a druhý jmenovaný nedokázal puk zpracovat.
     
    04:09
    Karlovarským nevyšla přihrávka před Kubíkem, a tak se Brnu podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    05:01
    Kowalczyk s Janem Sedláčkem rozehrávají zpoza vlastní branky. Kometě se ale stále nedaří opustit své pásmo.
     
    05:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hostující celek využívá svého pobytu před Kubíkem a otevírá skóre dnešního utkání. Adam Křemen se nejprve nemohl přes bránícího hráče dostat ke střele, a tak nahrál na TOMÁŠE KŘEHLÍKA, který nadvakrát dopravil kotouč k pravé tyčce. Asistence: Adam Křemen, Vít Jiskra.
     
    06:35
    Kowalczyk rozehrál ze svého pásma, ale kotouč opět skončil jen mezi modrými čarami. Zde si jej u mantinelu našel Adámek, objel právě Kowalczyka a bekhendem zakončoval na Kubíkovy betony. Od nich se kotouč odrazil zpět do hry.
     
    07:42
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Další podobná akce už ale v brněnské síti končí. Středem kluziště se k individuálnímu zakončení dostal DAVID TUREČEK, jenž poslal puk mezi gólmanovy betony. Asistence: Richard Záruba, David Holub.
     
    08:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Malý – 2 min., krosček).
     
    08:31
    Domácí sice vyhráli buly, ale Karlovy Vary okamžitě začaly s kombinací. Na jejím konci stál obránce Kořán, který z mezikruží pálil do Kubíkovy náruče.
     
    08:47
    Bartes podél mantinelu vyhazuje a Kometa střídá.
     
    09:00
    Bačova střela z vrcholu levého kruhu končí v lapačce domácího brankáře. Hra je přerušena.
     
    09:30
    Jiskrova tvrdá rána skončila na zadním mantinelu. Kotouč nedokázal nikdo zastavit, a tak končí až ve středním pásmu.
     
    10:10
    Domácí v plném počtu.
     
    10:28
    Černý s Mikulcem protečovali do útočného pásma, kde se však puku chopil Kubík a rozehrál. Založil tak na první velkou útočnou akci Komety, v níž se ocitli Stránský a Martiška. Oba pokusy u pravé tyčky si Horák pohlídal, kotouč pak zůstal nehlídán na druhé straně brankoviště, tam ale nikdo z domácích nestál.
     
    11:28
    Kometě se daří držet v útočném pásmu, navíc hraje v signalizované výhodě.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Holub – 2 min., hrubost).
     
    11:52
    Kowalczyk od modré přestřelil. Následná Fajmonova střela končí taktéž nad brankou.
     
    12:22
    Energii se podařilo dostat z pásma a drží puk u Kubíkovy branky.
     
    13:08
    Svozilovu střelu od modré tečoval Kunc nad branku. Druhý pokus domácího obránce zastavil brankář Horák.
     
    13:24
    Vyhození hostujícího celku šlo přímo na Kubíka, který tak rychle rozehrál. Na druhou stranu se dostal Svozil, jenž se pokusil překonat Horáka mezi betony. Karlovarský brankář si tuto střelu i dorážku pohlídal.
     
    13:42
    Hosté v plném počtu.
     
    14:58
    Kometa držela svého soka stále v sevření, nyní ale hosté šikovně vyhodili a mohou vystřídat.
     
    15:38
    Žákovi se nepovedlo dostat přes útočnou modrou čáru, Zárubu zase na levém kruhu zastavila domácí obrana. Až k bráně se ale dostal domácí útočník Snášel, který trefil masku hostujícího gólmana.
     
    16:49
    Holubovi se nepovedlo prohodit Furcha a puk se ocitá ve středním pásmu. Žádný z týmů se už delší dobu nedostal do vyloženě gólové šance.
     
    18:06
    Konášek s Kořánem vybojovali útočné pásmo pro Karlovy Vary. Následovala také závěrečná přihrávka Kořán na Konáška, tomu však Holemý zablokoval cestu a zamezil ve střele.
     
    19:15
    Domácí se nedaří dostat do útočné třetiny. To hosté jsou na tom o něco lépe, ale ani oni se nedostanou dál než na vrchol kruhů. Hraje se tedy především ve středním pásmu a oba celky se střídají na puku.
     
    19:50
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Bedna – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Patzelt.
     
    19:58
    Kowalczykovu střelu od modré čáry zastavil Adámek, ta Svozilova z vrcholu pravého kruhu skončila až v brankovišti, kde skončila na betonech Horáka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do první třetina vstoupili lépe hosté a celá první polovina úvodní dvacetiminutovky se odehrávala v jejich útočném pásmu. Kometu nabudilo až vyloučení Holuba a předváděná hra se vyrovnala. Góly však padaly jen do sítě brněnského brankáře Kubíka, a Energie tak odchází do šatny za dvougólového vedení.
    Druhá třetina začne cca v 19:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Energie hraje v oslabení. Kořán nahozením o mantinel posílá kotouč za Kubíkovu branku a čtveřice hostů se vydává na střídačku.
     
    20:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se nakonec prosazují i ve vlastním oslabení. Karlovy Vary totiž vybojovaly vhazování v útočném pásmu a střelou z levého kruhu nad pravý beton se prosadil RICHARD ZÁRUBA. Asistence: Adam Křemen, Daniel Černý.
     
    21:48
    V přečíslení dva na jednoho se ocitli Černý s Křemenem. Ani jeden z dvojice nakonec nezakončil.
     
    21:50
    Hosté v plném počtu.
     
    22:09
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Lukáš Adámek vyslal do brejku RÓBERTA BAČA, který v tomto zakončení nejprve naznačil střelu a následně pálil do horních pater branky. Asistence: Lukáš Adámek, Richard Záruba.
     
    22:09
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Kubík, přichází Rachůnek.
     
    22:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Poprvé se prosazují také domácí. Na modré čáře se puku chopil MICHAL KUNC, který svou prudkou ránu z levého kruhu namířil přesně mezi Horákovy betony. Asistence: Ivo Sedláček.
     
    24:00
    Podobnou tvrdou ránu, akorát z pravého kruhu, vyslal na hostující bránu Brabenec. Horák na jeho střelu dobře viděl a ukrývá ji ve své výstroji.
     
    25:09
    Hra ztratila své rychlé tempo. Ani jeden tým se nemůže dostat k vážnějšímu ohrožení branky.
     
    25:18
    Kowalczykovo nahození od modré čáry končí u Horáka v lapačce. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    25:55
    Domácí se usadili v útočném pásmu, ale Karlovy Vary dobře napadají jejich rozehrávku a směřují hru spíše k mantinelům.
     
    26:16
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kořán – 2 min., podrážení).
     
    26:25
    Karlovy Vary se velmi rychle osvobozují.
     
    26:45
    Jiskra se po pravém křídle dostal do útočného pásma. Tam počkal na Křehlíka, který za modrou čáru najížděl středem kluziště. Křehlík dostal přihrávku, puk chvíli podržel, a nakonec jej poslal na levou tyčku. Rachůnkovu bránu přestřelil.
     
    28:01
    Horák už se natahoval lapačkou nad branku po Kowalczykově střele od modré. Té se však nedočkal, jelikož ji na levém kruhu zablokoval Stejskal.
     
    28:16
    Hosté v plném počtu.
     
    28:28
    Karlovy Vary jsou v pěti a okamžitě se vydávají do útoku. Jmenovitě to byl Křehlík, kdo si nabruslil k levé tyčce a pokusil se Rachůnka překonat prudkou střelou z krátké vzdálenosti.
     
    29:00
    Adámkova střela na betony se odrazila k Černému, který přestřelil. Následně si však kotouč opět našel hostující Adámek a z levého kruhu natáhl svou střelu až k pravé tyčce, kde stál připravený Rachůnek.
     
    29:39
    Kometa se dostala do útočné třetiny. Svozil se s pukem dostal mezi obránci až do mezikruží, odkud vypálil na vyrážečku hostujícího brankáře.
     
    30:25
    Kowalczyk to od modré zkusil přes zástup bránících a clonících hráčů, takže měl Horák sníženou viditelnost. Horák si však své místo našel a kotouč ukryl do lapačky.
     
    30:47
    Mikulec ve středním pásmu nahrával na Adámka, který si po levém křídle rychlými tempy nabruslil na útočnou modrou čáru. Přihrávka jeho spoluhráče ale mířila až na levý kruh, a tak ji Adámek nezachytil.
     
    30:50
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Brabenec – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:51
    Domácím se sice podařilo ujet do úniku, hosté jsou však v přesilové hře hodně aktivní a rychle kombinují ve svém útočném pásmu. Jejich hra navíc není vůbec statická a brněnská čtveřice má plné ruce a nohy práce.
     
    32:50
    Domácí v plném počtu.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Seidler – 2 min., hákování).
     
    33:40
    Fajmonovu střelu od modré tečoval u levé tyčky Kunc. Puk těsně minul karlovarskou branku.
     
    34:09
    Kometa se stále drží v útočném pásmu, ale nemůže se dostat do zakončení.
     
    34:35
    Domácí se stáhli okolo brankoviště a Bartes mířil do odkryté části branky. Horák však dokázal včas zareagovat a přesně do těchto míst vložil svou lapačku.
     
    35:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Křižná přihrávka putovala z pravého kruhu od Jakuba Malého na DOMINICKA VAŠÍČKA, který střelou z první za přemisťujícího se gólmana snižuje náskok karlovarské Energie. Asistence: Jakub Malý, Stanislav Svozil.
     
    35:41
    Domácí celek druhá branka v utkání výrazně nabudila a tlačí se dopředu. V gólové šanci byl Svozil, který zvolil individuální zakončení mezi betony.
     
    36:31
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kořán – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:50
    Kowalczyk minul Kuncovu přihrávku a k puku se dostal hostující Adámek. Tomu ale ve středním pásmu odskočil kotouč od hokejky, a tak se spolu se svým spoluhráčem nemohl vydat do přečíslení dva na jednoho.
     
    37:40
    Energie puk nejen vyvezla z pásma, ale také se usadila před Rachůnkem. Jeho branku však neohrozila a na druhou stranu se mohou vydat Brněnští.
     
    38:14
    Malého střela z levého kruhu skončila na pravém betonu Horáka a zůstala ležet v brankovišti před odkrytou bránou. Toho si všimli hned dva hráči Brna, ale v dopravení puku za brankovou čáru jim zabránil Záruba. Ze stejného místa, jako pálil Malý, vystřelil také Dominick Vašíček, ani jeho pokus však v bráně neskončil.
     
    38:31
    Hosté v plném počtu.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Snášel.
     
    39:58
    Karlovy Vary ještě zahájily rychlou kombinaci. Bačova střela skončila za brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hostující celek ve druhé třetině nejprve navýšil své dvoubrankové vedení o další dva góly a v 23. minutě bylo skóre jednoznačné – 0:4 z pohledu domácí Komety, což mělo za důsledek změnu v domácím brankovišti. Jakuba Kubíka nahradil Matěj Rachůnek. Od této chvíle už se pak trefovali jen domácí, které první vstřelená branka nabudila a v další fázi hry se už také dokázali udržet před Horákem a nebezpečně kombinovat.
    Třetí třetina začne cca v 19:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Hosté začínají třetí třetinu v početní výhodě, čehož se hned pokusil zužitkovat kapitán Jiskra. Prošel přes jednoho hráče a ocitl se mezi dvěma bránícími těsně před brankou. V této pozici si najel blíž k pravé tyčce a vystřelil. Puk končí u Rachůnka.
     
    41:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Stejskal.
     
    41:52
    Domácí v plném počtu.
     
    42:13
    Energie posílá puk za Rachůnkovu branku a Kometa rozehrává.
     
    42:29
    Dufkova střela z levého kruhu skončila pouze na obránci Cestrovi, od něhož se odrazila k mantinelu.
     
    43:19
    Malý se po pravém křídle dostal do útočné třetiny, kde se nedostal dál než na pravý kruh, a tak na něm setrval a nahrál právě najíždějícímu Dominicku Vašíčkovi. Toho o kotouč obral Křehlík, který se okamžitě otočil a vydal na druhou stranu. V tuto chvíli ho však Vašíček nedovoleně zastavil a odchází tak na trestnou lavici.
     
    43:35
    Hosté v plném počtu.
     
    44:27
    Karlovarským se nedaří dostat ke střele, i když se drží v útočném pásmu. První výrazné ohrožení brněnské branky přišlo z hokejky Jiskry, který pálil z mezikruží.
     
    45:10
    Jiskrova teč od levé tyčky trefila pouze brankovou konstrukci.
     
    45:19
    Domácí v plném počtu.
     
    45:49
    Brabenec se bez problémů dostal za útočnou modrou čáru, zde ale neuspěl proti třem hráčům soupeře.
     
    46:25
    Ani jeden celek se nemůže dostat k zakončení, hraje se ve středním pásmu a obrany obou soupeřů nedovolují dostat se dál než na kruhy.
     
    47:08
    Malý si nabruslil na levý kruh a přes obránce vystřelil. Horák se po puku sice natahoval, ale ten mířil vysoko.
     
    47:39
    Podobně rychlá akce byla k vidění i na druhé straně, kde z pravého křídla zakončoval Křemen. Trefil bližší tyčku brněnské branky.
     
    48:44
    Kometa získala po zakázaném uvolnění Karlových Varů útočné pásmo a snaží se toho využít ke snížení. Drží se před Horákem a nedává svému soupeři vydechnout.
     
    49:43
    Jiskra s Křemenem se dostali do přečíslení dva na jednoho. Z pravého kruhu zakončoval druhý jmenovaný, a to mezi pravou ruku a tělo brněnského brankáře Rachůnka. Ten tuto skulinku na poslední chvíli zakryl.
     
    50:53
    Kowalczykovo nahození od modré čáry přeletělo Horákovu branku.
     
    51:37
    Martišku s Dufkem zastavil Cestr. Kowalczyka zastavila až levá tyčka karlovarské branky, od které se puk odrazil na nehlídanou část brankoviště. Zde však nikdo z Brněnských nestál.
     
    52:58
    Domácí se semkli okolo Horákova brankoviště a mají více ze hry.
     
    53:06
    Další tyčka. Tentokrát ji od modré čáry trefil Holemý.
     
    53:36
    Křehlík vybojoval pásmo a poslal zadovku na Křemena. Ten byl ve skvělé pozici k tomu, aby se dostal před brankoviště a z pravého křídla ještě navýšil karlovarské vedení. Nepovedlo se mu však projít přes Holemého.
     
    54:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    54:38
    Svozil nahrál puk z rohu kluziště do předbrankového prostou, kde už čekal Dufek. Tomu se nepodařilo přehodit Horákův pravý beton.
     
    55:42
    Nenápadnou střelu z pravého kruhu poslal na brněnskou branku Bačo. Rachůnek zasahuje levým betonem.
     
    56:24
    Svozil prokličkoval obranou Karlových Varů, jenže byl příliš rychlý a před brankovištěm nestihl vystřelit.
     
    56:39
    Jiskra zakončoval v obklíčení dvou hráčů dlouhým nahozením na zadní tyčku. Rachůnek zasahovat nemusel, jelikož hostující kapitán minul branku.
     
    57:12
    Bartesovo zakončení mezi betony skončilo v moci gólmana Horáka. Kolem domácího útočníka se hned sjeli tři hráči Energie, kdyby náhodou došlo i po zásahu brankáře k nějaké dorážce. K tomu nedošlo a hra je přerušena.
     
    57:12
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:12
    Vhazuje se v útočném pásmu Komety a Rachůnek zůstává na střídačce.
     
    57:34
    Kowalczykovu ránu od modré blokuje v mezikruží Tureček.
     
    57:47
    Kowalczyka před jeho další ranou bránil Křemen. Hostujícímu útočníkovi se také podařilo hokejkou ztečovat střelu domácího beka od modré.
     
    58:06
    Kometa se natlačila na karlovarské brankoviště. Horák všechny pokusy pohlídal.
     
    58:13
    Vyhození hostujícího celku těsně míjí prázdnou brněnskou branku.
     
    58:31
    Po odpískaném postavení mimo hru se vhazuje ve středním pásmu a Rachůnek se vrací do branky.
     
    59:03
    Domácí gólman už je opět na střídačce a místo něj jde do hry Kunc.
     
    59:19
    Brno vyhrálo vhazování před Horákem a Svozil si všiml zcela volného Kunce na pravém křídle. Ten už se připravoval na střelu z první, rychlý kotouč ale minul.
     
    59:56
    Karlovarská střídačka už odklepává poslední sekundy dnešního utkání, je jasné, že hosté mohou slavit tříbodové vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina žádnou branku nepřinesla. Domácí se sice v jejím průběhu stali lepším týmem, vytvořili si tlak, cpali se do brankoviště, stříleli a šli za vyrovnáním. Ani to však dnes na Energii nestačilo, hosté z brněnského ledu odjíždí s výhrou 4:2.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:32:40)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 23. Kunc (Sedláček I.), 36. Vašíček D. (Malý, Svozil) – 6. Křehlík (Křemen, Jiskra), 8. Tureček (Záruba, Holub), 21. Záruba (Křemen, Černý), 23. Bačo (Adámek, Záruba)


    HC Kometa Brno: Kubík (23. Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Furch, Vašíček P., Sedláček J., Kowalczyk, Svozil – Žák, Snášel, Bartes, Dufek, Stránský, Sedláček I., Malý, Brabenec, Martiška, Vašíček D., Kunc.
    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Vít) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Patzelt, Benda, Cestr, Tureček – Seidler, Záruba, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Adámek.

    Rozhodčí: Vrba – Komínek, Zídek
    bahis siteleri