Třinec – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Vyšehrad – Vlašim 2:1 (kon.) | Chrudim – Dukla Praha 3:2 (kon.)
Žižkov – Brno 1:0 (kon.) | Líšeň – Vítkovice 5:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:0 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 26.10.2019, 13:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (15:05:52)
     
    Dnešní utkání je u konce. Brněnská Zbrojovka poměrně překvapivě padla se žižkovskou Viktorku 1:0 a komplikuje si tak své postupové ambice. Na poslední postupové třetí místo totiž už ztrácí pět bodů. Žižkov naopak získal tři cenné a poměrně nečekané body do druholigové tabulky.

    Do utkání vstoupila aktivněji domácí Viktorka. Už v 8. minutě dostal Josef Bazal parádní pas za brněnskou obranu. Dobře postaveného Jiřího Flodera ale nakonec překonat nedokázal. O minutu později se do dalšího nadějného zakončení přímého volného kopu postavil David Březina, i jeho pokus ale jihomoravský gólman zlikvidoval.

    I ve druhém dějství lépe začali domácí fotbalisté. V 66. minutě se do nadějného úniku na brněnskou branku dostal Ladislav Martan, překonat dobře chytajícího Jiřího Flodera střelou k tyči ale nepřekonal. O čtyři minuty později už ale hráči pražské Viktorie skórovali, David Březina parádním způsobem skóroval z volného přímého kopu. Brno se do konce utkání sice ještě snažilo snížit, do žádné vážnější šance se ale za celých devadesát minut nedostalo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Nevšedním oživením druhé ligy je Američan Luis Gil, který momentálně hájí barvy pražské Viktorky. Dříve velmi talentovaný mladík, který okusil zámořskou MLS či si připsal dva starty za americkou reprezentaci, skončil po letech stěhování mezi americkými a mexickými kluby bez angažmá. Po půl sezóně bez fotbalu si nakonec vybral Prahu, kde se mu zatím náramně daří a vypadá to, že by se z něj mohla stát jedna z opor týmu.
     
    90+1
    Hostující Adam Fousek z volného přímého kopu poslal míč vysoko nad břevno žižkovské branky. Hráčům Zbrojovky už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    90+1
    Po tvrdém zákroku na Adama Fouska bude Zbrojovka rozehrávat nadějně vypadající přímý kop.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    Brněnští fanoušci jsou i přes nepříznivý vývoj utkání v dobrém rozmaru. V jejich sektoru se rozhořelo několik stroboskopů a je očividně vidět, že Jihomoravané se fanděním dobře baví.
     
    89
    Dalekonosná střela Adama Fouska neměla gólové kvality, nerazantní zakončení totiž letělo několik metrů vedle žižkovské branky.
     
    88
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Tomáš Cabadaj.
     
    88
    Augusto Batioja v přečíslení 3 na 2 poslal míč na Jaroslava Diviše, ten se šikovně uvolnil přes hráče a vystřelil. Jeden z brněnských obránců se ale nakonec stačil rychle vrátit a do střely domácího záložníka obětavě skočil.
     
    87
    Lukáš Magera šikovně našel za domácí obranou volného Jakuba Přichystala, ten se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdové pozici.
     
    86
    Na polovině hřiště byl zfaulován hostující Damián Bariš. Rychlý brejk Viktorky tak končí ještě dříve, než začal.
     
    85
    Jakub Šural (Brno) poměrně hokejovým způsobem na polovině hřiště zastavil jednoho z unikajících domácích hráčů, rozhodčí mu za tento nevybíravý zákrok udělil zaslouženou žlutou kartu.
     
    83
    Nadějný brněnský centr z pravé centr orazítkoval břevno žižkovské branky. Ani tentokrát ale míč neskončil za zády zatím bezchybně chytajícího Milana Švengera.
     
    Velmi poutavou kariéru má za sebou žižkovský záložník Augusto Batioja. Ten totiž už ve svých devatenácti letech zamířil do Srbska, kde si nakonec zahrál i například za OFK Bělehrad. Odtud nakonec přes Černou Horu a Maďarsko zamířil do Jihlavy. Na Vysočině strávil dvě sezóny, než se nakonec přestěhoval do pražského Žižkova.
     
    82
    Kousek před polovinou hřiště byl jedním z hostujících hráčů k zemi stažen Ekvádorec Augusto Batioja. Brnu utíká čas nezvykle rychle, na vyrovnání mají Jihomoravané už pouze osm minut.
     
    81
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Luis Gil, přichází Miroslav Petrlák.
     
    80
    Nadějný pas za brněnskou obranu teď dostal Jaroslav Diviš, nakonec ale neustál silový souboj s Jakubem Šuralem, který ho obral o míč.

    Libor Kokoška

    Branky: 70. Březina

    Karty:   13. Vaněk (BNO), 72. Pavlík (BNO), 85. Jakub Šural (BNO)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Bazal, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Jaroslav Diviš (88. Cabadaj), Gil (81. Petrlák), Martan – Čapek (59. Urbanec).
    Náhradníci: P. Soukup – Muleme, Urbanec, Petrlák, Cabadaj, Řezáč, Halgoš.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Eismann (C), Pavlík, Jakub Šural, Sedlák – Šumbera, Vaněk (70. A. Fousek), Bariš, Štepanovský (74. Krška) – Růsek (63. Magera), Přichystal.
    Náhradníci: Halouska – Krška, Černín, Magera, Kotula, A. Fousek.

    Rozhodčí: Ginzel – Dobrovolný, Bureš

    Diváci: 1 453
    thejrc.org