Manchester City – Aston Villa 3:0 (kon.) | Brighton – Everton 3:2 (kon.) | Watford – Bournemouth 0:0 (kon.)
West Ham – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Burnley – Chelsea 2:4 (kon.)
konec
Burnley FC
2:4 (0:2)
Chelsea FC
Sobota 26.10.2019, 18:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Chelsea v desátém kole anglické Premier League zvítězila nad Burnley 4:2 a udržela tak kontakt s čelem tabulky. Hrdinou zápasu se stal americký křídelník Christian Pulisic, jenž hattrickem nastartoval cestu The Blues za kýženými třemi body. Američana doplnil gólem Willian a zdálo se, že je rozhodnuto. Domácí se ale v závěru ještě vzepjali a díky zásahům Jaye Rodrigueze a Dwighta McNeila alespoň trošku zdramatizovali koncovku střetnutí. Další góly už ovšem nepadly. Svěřenci kouče Lamparda díky vítězství zůstávají na čtvrtém místě se stejným bodovým ziskem jako Leicester a s pětibodovým mankem na vedoucí Liverpool, který ve šlágru kola přivítá v neděli na Anfieldu Tottenham. The Clarets spadli pořadím na jedenáctou pozici.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:27:49)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední vteřinky probíhají na obranné polovině Chelsea, kde s balónek na kopačkách kombinují The Clarets. Svatyni soupeře už však ohrozit nestihnou.
     
    90+3
    Pěkný pas z pravé strany hledal Matěje Vydru, před nímž na poslední chvíli dokázal odhlavičkovat za cenu rohového kopu navrátivší se Reece James.
     
    90+2
    Třetím držitelem žluté karty v kádru domácích je Robbie Brady, jenž viditelným zatáhnutím za dres zastavil slibně se rozvíjející protiútok The Blues.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    89. Dwight MCNEIL - 2:4
     
    89
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, domácí vsítili druhý gól v rozmezí tří minut a do konce zápasu ještě pár minutek zbývá! Z dálky napřáhl DWIGHT MCNEIL. Do rány vložil nohu Tomori, čímž poslal balón do protipohybu vlastního gólmana, Kepa na změnu směru vůbec nereagoval.
     
    88
    Giroud obloučkem hledal na zadní tyči Christiana Pulisice, který se ke kulatému nesmyslu nedokázal probojovat, naopak se dopustil útočného faulu na Pietersovi.
    86. Jay RODRIGUEZ - 1:4
     
    86
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Vítězství s čistým kontem se nekoná. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl JAY RODRIGUEZ, jehož rána dokonale zaplavala a přeletěla pravou ruku Kepy.
     
    85
    Dwight Mcneil to nemyslel vůbec špatně, jenže jeho rozehrávk uskvěle přečetl stoper Fikayo Tomori. Tento Angličan se i navzdory maldému věku stává pevným pilířem obrany Blues.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Robbie Brady.
     
    83
    Tentokráte si Hudson-Odoi dvakrát rozmyslel, jestli spadnout nebo pokračovat ve hře. Zvolil si první možnost a udělal dobře, nechat se vyloučit kvůli simulování by bylo velmi kuriózní.
     
    82
    V očích domácích fotbalistů už chybí potřebná jiskra. Zápas se víceméně pouze dohrává, ani Chelsea se dopředu moc nežene.
     
    81
    Christian Pulisic hattrickem překonal rekord Tammyho Abrahama, jenž byl do dnešního dne nejmladším střelcem třech branek v jednom utkání. Americký křídelník to zvládl o 42 dní dříve.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Chelsea si jde ve velké pohodě pro další tři body a pro osmé vítězství v řadě napříč všemi soutěžemi.
     
    79
    Hudson-Odoi se kličkou zbavil Lowtona a posléze hledal před brankou nabíhajícího Girouda, tomu chyběl krok k tomu, aby zakončoval do odkryté svatyně.

    Milan Huppert

    Branky: 86. Jay Rodriguez (Brady), 89. McNeil (Brady) – 21. Pulisic, 45. Pulisic (Willian), 56. Pulisic (Mount), 58. Willian (T. Abraham)

    Karty:   65. Hendrick (BLY), 67. Pieters (BLY), 90+2. Brady (BLY) – 53. Willian (CHE), 77. Hudson-Odoi (CHE)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:8.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – McNeil, Cork, A. Westwood, Jay Rodriguez – Hendrick (84. Brady) – A. Barnes (63. Vydra).
    Náhradníci: Hart – Bardsley, Brady, Lennon, Vydra, K. Long, Taylor.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), K. Zouma, Tomori, M. Alonso (63. James) – Kovačić, Jorginho, Mount – Willian (72. Hudson-Odoi), T. Abraham (70. Giroud), Pulisic.
    Náhradníci: Caballero – Guehi, Batshuayi, Giroud, Hudson-Odoi, Pedro, James.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    ocianews.com