Atalanta BC – AC Milán 5:0 (kon.) | Lecce – Bologna 2:3 (kon.) | Parma – Brescia 1:1 (kon.)
Sassuolo – Neapol 1:2 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:2 (1:0)
SSC Neapol
Neděle 22.12.2019, 20:45 • MAPEI Stadium - Città del Tricolore • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Neapol v nastaveném čase otočila stav zápasu na svou stranu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:43:23)
     
    Už jsem si v hlavě představoval, co do závěrečného shrnutí napíši. Ovšem branka v poslední minutě mi sebrala vítr z plachet. Duelu by totiž slušela remíza, ale osud tomu chtěl jinak a ze tří bodů se raduje Neapol. První poločas patřil domácímu celku, jenž se zcela zaslouženě dostal ve vedení. Sassuolo občas za zlobilo i ve druhém poločase. Ovšem v něm Neapol výrazně zlepšila svůj herní projev a začala si tvořit vyložené šance. Aktivita vyústila v nastaveném čase, kdy střídající Eljif Elmas rozhodl o vítězství po hostující celek.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Eljif ELMAS - 1:2
     
    90+4
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro domácí mužstvo! Gianluca Pegolo vyrazil zakončení zpoza šestnáctky na rohový kop, který byl následně potrestán! Centr na první tyči prodloužil Giovanni Di Lorenzo a celou akci uzavřel ELJIF ELMAS. Střídající hráč tak stal skvělým žolíkem hostujícího celku. Za minutu dvanáct se podařilo Neapoli rozhodnout. Asistence: Giovanni Di Lorenzo.
     
    90+3
    Neapol už nemůže čekat a dnes prostě potřebuje vyhrát. Nejprve se dostala do vápna z pravé strany, poté i z levé. Ovšem obě přihrávky byly zastavené, hosté budou ale rozehrávat rohový kop. Po následný centr od praporku si pak vyběhl Gianluca Pegolo.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    po nepřesné přihrávce domácího mužstva se zrodila situace dva na dva. Celou akci pak na sebe vzal Dries Mertens, jenž zpoza vápna obstřelil soupeře, ale také poslal míč vedle pravé tyče.
     
    88
    Centr trochu překvapivě propadl až před branku, kde se zjevil překvapený Konstantinos Manolas, který to měl na dlouhou nohu. Míč od něj sotva jel k brance, a tak Gianluca Pegolo si ho s chutí sebral.
     
    87
    Hráči ve světle modrých dresech potřebují zvítězit, aby se přiblížili pohárovým příčkám. Jejich akce znovu mířila do šestnáctky, ale přihrávka před branku, byla sražená na další roh.
     
    85
    Proti přesile postupoval po pravé straně José María Callejón, který viděl nabíhajícího spoluhráče do šestnáctky. Jenže Dries Mertens se nepochopitelně zastavil, a tak se míče zmocnilo Sassuolo.
     
    83
    Dlouho se rozhodovalo o tom, zda druhá branka hostujícího celku bude platit. A tak se začalo znovu hrát až v těchto momentech, čeká nás velmi zajímavá koncovka střetnutí.
    80. Neuznaná branka Neapole pro ofsajd
     
    80
    VAR rozhodl o tom, že branka Neapole nemůže pro ofsajd platit! Z levé strany šestnáctky zakončoval nepřesně Dries Mertens. Balon před brankářem skočil, a tak se k němu dostal José María Callejón. Jeho hlavička pak zamířila za brankovou čáru, ovšem radost byla předčasná.
    79. Dries Mertens (NEA)
     
    79
    A znovu při domácích stálo štěstí, které je ale k překvapivému výsledku potřeba! Centr letěl před branku zprava a k hlavičce se pak dostal Dries Mertens, jenž zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    78
    V posledních minutách už Neapol plní roli favorita. Stále si ale myslím, že víc než bod si nezaslouží. Jenže tentokrát nastřelila břevno a poté se k pokusu ještě dostal Lorenzo Insigne, jehož pokus mířil do pravého spodního rohu branky. Ovšem skvělých zákrokem se blýskl domácí gólman.
     
    76
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Dries Mertens.
    75. José María Callejón (NEA)

    Michal Luxa

    Branky: 29. Traorè (Locatelli) – 57. Allan (P. Zieliński), 90+4. Elmas (Di Lorenzo)

    Karty:   37. Traorè (SAS), 66. Locatelli (SAS) – 33. Rui (NEA), 72. Elmas (NEA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:13.
    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Müldür, Marlon (51. Romagna), Peluso, Kiriakopoulos – Obiang, Locatelli – Duncan (64. Djuričić), Traorè, Boga – Caputo.
    Náhradníci: Russo, Turati – Djuričić, Bourabia, Tripaldelli, Rogério, Romagna, L. Mazzitelli, G. M. Ferrari, Raspadori, Magnanelli, Oddei.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Luperto (46. Hysaj), Rui – Ruiz (70. Elmas), Allan, P. Zieliński – Callejón, Milik (76. D. Mertens), L. Insigne.
    Náhradníci: Ospina, Daniele – Gaetano, F. Llorente, Younes, D. Mertens, Leandrinho, Lozano, Elmas, Hysaj.

    Rozhodčí: Chiffi – Liberti, Bresmes
    bahis siteleri