Kanada – Rusko 3:2 (po pr.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (po pr.) | USA – Finsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (0:0, 3:0, 1:2)
Slovensko
Čtvrtek 26.12.2019, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Švédsko vítězí nad domácím Slovenskem 4:2. I když hokejistky zpod Tater ještě zápas zdramatizovaly, na víc už to nestačilo. Pro dnešek vám děkujeme za pozornost a z Bratislavy se vám znovu ozveme zítra, kdy je od 16:30 na programu druhý zápas české reprezentace se Švédskem! Na shledanou! (22:30:42)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 8 (36)
    Slovensko – 9 (24)
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Švédsko – Hanna Thuviková (útočnice)
    Slovensko – Julia Matějková (útočnice)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky ještě tlačily a nakonec se dočkaly branky, díky níž snížily na rozdíl dvou branek! Po nepřehledné skrumáži nakonec dotlačila kotouč za brankovou čáru přes ležící gólmanku Bomanovou EMILIA LESKOVJANSKÁ, i když si troufám, že se jedná o značně diskutabilní branku, protože už to vypadalo, že maskovaní opora Tre Kronor už měla puk pod kontrolou! Bez asistence.
     
    57:18
    Slovenky ještě nic nevzdávají a dál se tlačí kupředu.
     
    56:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenští fanoušci se v závěru přeci jen dočkali a mohou si z plného hrdla zakřičet kýžené "Gól!"! Od Romany Haluškové se dostal kotouč před brankoviště k BARBOŘE KAPIČÁKOVÉ, jež už to neměla těžké a z bezprostřední blízkosti rychlou střelou nedala brankářce Bomanové šanci! Asistence: Romana Halušková, Sofia Vysokajová.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albinssonová – 2 min., zásah do nohou).
     
    56:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla naprostá paráda, co teď LOVA BLOMOVÁ předvedla! Povedenou kličkou na střed si udělala kolem sebe dostatek prostoru a nádhernou ranou k tyčce nad pravý beton gólmanky Medviďové skórovala! Asistence: Gabriella Johanssonová, Maja Grundströmová.
     
    54:48
    T. Johanssonová byla další švédskou hráčkou, která prověřila pozornost brankářky Medviďové. védský nápor neustává, což samozřejmě Slovensku ubírá potřebný čas na zdramatizování zápasu.
     
    54:16
    Parádní zákrok brankářky Medviďové! Hallová tvrdě vypálila z kruhu k protější tyčce a maskovaná opora Slovenska hodně těžkým zákrokem zasáhla!
     
    53:38
    Švédky opět zamkly Slovenky u jejich brány, jenže brankářka Medviďová zasahovat nemusela, protože její spoluhráčky střely včas zblokovaly.
     
    53:07
    Na druhé straně hezky vystřelila z prostoru mezi kruhy Kapičáková, ale na pozornou brankářku Bomanovou si nepřišla. Teď už sledujeme znovu tlak Švédska.
     
    52:05
    Z prostoru mezi kruhy vypálila L. Johanssonová, ale gólmanka Medviďová pohotově zareagovala a skvělým rozštěpem zamezila jisté pohromě! Domácí tak ještě drží ve hře.
     
    51:18
    Švédsko má obrovský tlak.
     
    50:29
    Grundströmová vybruslila zpoza brány a hledala svým pasem před bránou L. Johanssonovou, jež v tísni protihráčky promáchla. Švédky dál drží puk.
     
    50:05
    Švédky se teď dlouze radí před vhazováním. Slovenky mohou jen litovat, že nevyužily slibnou přesilovku.
     
    50:03
    Vyloučení v týmu Slovensko (Kapičáková – 2 min., hákování).
     
    49:20
    Slovenky pálily ze všech možných pozic. Brankářka Bomanová znovu odolala a dál drží nulu.
     
    48:39
    Po přerušení hry se strhla u švédské brány mela a na trestnou lavici zamířila Annelie Zanderová (SWE) za krosček. Takřka minutová přesilovka 5 na 3 pro Slovensko, jež si vzalo oddechový čas.
     
    47:35
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albinssonová – 2 min., sekání).
     
    47:21
    Blomová a Grundströmová teď pořádně protáhly slovenskou gólmanku! Prvně jmenovaná po kličce mířila do betonů a druhá jmenovaná trefila plastron z rychlé dorážky!
     
    47:05
    Hra se teď rychle stěhuje od jedné brány ke druhé.
     
    46:26
    Ani tentokrát se nepovedlo Slovenkám založit pořádný útok, brzy o kotouč přišly a vpřed mohou opět mířit jejich soupeřky.
     
    45:35
    Kolem slovenské brány to teď létá, jen to sviští. Švédky hýří pohybem a v těchto chvílích se jim daří i v kombinaci.
     
    44:34
    L. Johanssonová nabrala rychlost a mohla ještě přihrávat před bránu spoluhráčce. Místo toho ale vystřelila a nechala vyniknout beton gólmanky Medviďové.
     
    43:45
    Švédsko se zabydlelo na dostřel gólmanky Medviďové, ale slovenská obrana opět vzorně zablokovala několik střel dříve, než doputovaly k bráně.
     
    43:08
    Před švédským brankovištěm panoval velký provoz, ale gólmanka Bomanová si znovu pohlídala situaci a předvedla dobré zákroky.
     
    42:28
    Oba týmy se střídají u puku, ale žádná výraznější šance z toho teď nepramenila.
     
    41:48
    Od modré čáry nebezpečně vystřelila Kandellová a brankářka Medviďová toho asi ani moc neviděla, ale naštěstí pro ni zamířil kotouč nad horní tyčku.
     
    41:11
    Hokejistky ve žlutomodrých dresech si sice proklestily cestu do útočného území, ale nevzešlo z toho nic nebezpečného. Jejich střely byly zblokovány.
     
    40:39
    védská gólmanka Bomanová si poradila se skrytou střelou a raději přerušila hru. Teď se bude u ní vhazovat.
     
    40:18
    Slovenky se dostaly při rozehrávce pod tlak, ale nakonec si poradily a zaútočily a po levém křídle. Švédská defenziva však jejich útok odrazila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    A už nechybí ani reprezentantky Švédska.
     
    Slovenky už jsou zpět na hrací ploše.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švédsko – 16 (28)
    Slovensko – 7 (15)
     
    Prostřední část vyzněla jednoznačně ve prospěch Švédska, jež udeřilo hned třikrát a před třetí třetinou drží komfortní náskok. Postupně se trefili Linnea Johanssonová, Elin Svenssonová a Hanna Thuviková. Třetí dějství začne zhruba ve 21:54.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor předvedly nádhernou akci a vedou už o tři branky! Trojlístek Nicole Hallová – Amanda Ahlmová – HANNA THUVIKOVÁ si naprosto pohrál se slovenskou obranou, když vystřihl úchvatnou kombinaci na jeden dotyk a posledně jmenovaná už neměla problém zblízka zastrčit puk za bezmocnou brankářku Medviďovou! Asistence: Amanda Ahlmová, Nicole Hallová.
     
    37:55
    Halušková předvedla hezkou kličku ve středním pásmu a z okraje kruhů přes protihráčku vypálila, ale brankářka Bomanová zasáhla pozorně svou vyrážečkou!
     
    37:15
    I když už se hraje 5 na 5, hokejistky ze severní Evropy dál diktují tempo hry.
     
    36:10
    Švédky sice tlačí své soupeřky a chtějí ještě navýšit svůj náskok, ale Slovenky pravidelně odpalují puky od své brány až na druhou stranu hřiště.
     
    34:45
    Vyloučení v týmu Slovensko (Sternová – 2 min., hákování).
     
    34:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak seveřanek nakonec dopadl na úrodnou půdu a po využité přesilovce vedou v Bratislavě už o dvě branky! Švédky si několikrát vyměnily puk v útočném pásmu, od Elly Albinssonové putoval kotouč mezi kruhy k ELIN SVENSSONOVÉ, jež se nemýlila a přesnou ranou překonala gólmanku Medviďovou! Asistence: Ella Albinssonová, Linnea Johanssonová.
     
    33:27
    Obrázek hry se nemění. Švédsko těží z přesilovky a svého soupeře přimáčklo k brankářce Medviďové, jež si poradila i s další střelou, jež vyletěla z okraje kruhů.
     
    33:07
    Brankářka Medviďová si opět užívá ovací tribun. Švédky ji po kombinaci zasypaly sprškou střel, ale maskovaná opora reprezentace zpod Tater opět náporu odolala.
     
    32:35
    Leskovjanská nejdříve střílela z kruhu do bruslí protihráčky, ale dostala druhou šanci. Její druhý projektil proletěl vedle protější tyčky. Vysokajová pak musela faulovat unikající Švédku.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Slovensko (Vysokajová – 2 min., hákování).
     
    31:44
    Tre Kronor si počínají hodně důrazně. Když už se dostanou Slovenky k puku, moc dlouho si jej neužijí.
     
    31:09
    Slovenky vyhodily jen na icing.
     
    30:39
    Na ledě se toho v posledních chvílích moc neděje. Švédky se snaží překonat slovenský obranný val a probít se do blízkosti gólmanky Medviďové, zatím se jim to nedaří.
     
    30:10
    Švédská reprezentace už drží kotouč ve své moci a hledá si cestu do útočného pásma.
     
    29:11
    Tak tohle byla naprostá tutovka pro slovenské barvy! Úplně sama jela na bránu Štětiarová, ale napálila jen betony gólmanky Bomanové! Dorážet mohla Dobošová, ale než se zorientovala, Švédky jí ustřelily kotouč od hole!
     
    28:15
    Seveřanky jsou při chuti a dál zlobí slovenskou defenzivu. Několik hráček zblízka pálilo na brankářku Medviďovou, která předvedla fantastické zákroky.
     
    27:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Favoritky jdou nakonec do vedení! Za slovenskou obranu se po pravém křídle krásně natlačila LINNEA JOHANSSONOVÁ, jež si blafákem položila gólmanku Medviďovou na led a s pořádnou dávkou štěstí propasírovala kotouč až do sítě! Asistence: Emma Forsgrenová, Gabriella Johanssonová.
     
    26:40
    Švédky dlouho držely puk ve středním pásmu, ale formaci už měly dlouho na ledě a střídají.
     
    26:08
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Švédkám nevyšel útok, dopředu s tak valí modrá lavina domácí reprezentace, což ochozy hlasitě kvitují.
     
    25:28
    Šance na obou stranách hrací plochy. Nejdříve pálila z kruhu tvrdě T. Johanssonová a její spoluhráčky zblízka neúspěšně dorážely do ležící gólmanky Medviďové, na druhé straně štiplavou ránu z okraje kruh§ ukryla v náruči Bomanová.
     
    24:10
    Slovensko se zatím brání s velkým přehledem, ani Švédkám se v přesilovce nedaří vymyslet nic nebezpečného.
     
    23:15
    Slovenky získaly puk a osvobodily se dlouhým vyhozením.
     
    22:57
    Vyloučení v týmu Slovensko (Dobošová – 2 min., krosček).
     
    22:20
    Od modré čáry vypálila Leskovjanská, ale brankář Bomanová vytasila včas do akce svou lapačku.
     
    22:10
    Vysokajová měla obrovskou šanci! Střílela úplně sama z pravého kruhu, ale brankářka Bomanová její střelu vytáhla hřbetem lapačky do břevna a puk se pak odrazil ven!
     
    21:30
    Švédky se zatím brání v naprosté pohodě, hru drží daleko od brány.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu Švédsko (Hallová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    20:20
    Blomová se po pravé křídle protáhla do pásma, ale nestihla zakončit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Švédsko – 12
    Slovensko – 8
     
    V úvodní dvacetiminutovce měly více ze hry favorizované Švédky, ale jejich šance skončily na pozorné slovenské defenzivě v čele s v pohodě chytající gólmankou Medviďovou. Slovenky několikrát vykoukly z obranné ulity a zavánělo to nebezpečím. Hodně vidět byla hlavně aktivní útočnice Romana Halušková. Před druhou třetinou, jež začne zhruba ve 21:08, platí stále bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Tak nakonec to z levé strany ještě zkusila T. Johanssonová, ale gólmanka Medviďová dál pokračuje v zodpovědném výkonu, prudkou ránu vyrazila od přední tyčky betonem.
     
    19:11
    Tři korunky mají s blížícím se závěrem úvodní dvacetiminutovky více ze hry, ale nedaří se jim teď vytvořit si slibnější palebnou pozici a zakončit.
     
    18:21
    Švédsko drží hru v útočném pásmu, ale hráčky o kotouč musejí neustále bojovat v blízkosti hrazení.
     
    17:26
    Obrovská šance i na straně domácích! Hezké sólo předvedla Halušková, jež protančila s pukem na holi až mezi kruhy a hezkou ranou o kousek minula levou tyčku gólmanky Bomanové!
     
    16:58
    T. Johanssonová nabrala velkou rychlost a povedlo se jí zakončit. K úspěchu jí chyběl jen malý kousek, z kruhu mířila do vzdálenější tyčky!
     
    16:30
    Švédky se postavily v útočném pásmu do pětiúhelníku jako při přesilovce a snažily se rozhodit slovenskou defenzivu rychlou kombinací. Nakonec pálila jedna z hráček nad bránu.
     
    15:21
    Halušková zkusila štěstí z prostoru pravého kruhu, brankářka Bomanová si však svou bránu pohlídala a vyrazila betony kotouč do bezpečí.
     
    14:45
    Nilssonová nabrala rychlost na pravé straně a i když byla už ve velkém úhlu, vystřelila. Brankářka Medviďová dobře utěsnila prostor u bližší tyčky.
     
    14:21
    Švédky se probily k další střele, ale k zakončení se probily z postavení mimo hru, které je posouzené jako úmyslné.
     
    13:35
    Slovensko je sice v plném počtu, ale Švédky znovu kolem Medviďovové brány utahují šrouby.
     
    12:33
    Mohlo udeřit i na druhé straně! Blomová ujížděla sama na bránu, ale její rána zacinkala jen na tyčku!
     
    11:40
    Švédky sice vyhodily, ale vzápětí se Slovenky vrátily zpět do pásma a mohly skórovat! Dobrou nahrávku dostala před bránu Halušková, ale nedošťouchla puk do brány!
     
    11:08
    Vyloučení v týmu Švédsko (Karlssonová – 2 min., podrážení).
     
    10:18
    Teď se nenudila ani brankářka Bomanová! Před její bránou se vytvořila nepřehledná skrumáž a Slovenky se protlačily ke střelám, ale narazily na pozorné beton!
     
    09:39
    Slovensko je dál pod obrovským tlakem.
     
    09:18
    Hallová teď zahrozila, když se uvolnila na pravém křídle. Protáhla se blíže k bráně a z mírného úhlu na pravé straně trefila u přední tyčky brankářku Medviďovou.
     
    08:48
    Lindbergová teď hodně nebezpečně vystřelila k prostoru mezi kruhy, ale nastřelila jen dobře postavenou brankářku Medviďovou do masky. Akce pokračovala, ale znovu byla úspěšnější slovenská brankářka.
     
    08:12
    Slovensko vyhodilo jen na zakázané uvolnění.
     
    07:35
    Nápor hokejistek ze Skandinávie stále nepolevuje. Slovenská obrana čelila několika švédským střelám, ale většina jich byla zblokována.
     
    07:02
    Slovenky na chvíli dostaly puk kupředu, ale tam s ním nedokázaly nic vymyslet a znovu musejí kvapit rychle zpět, valí se na ně další švédský útok.
     
    06:08
    Útočnice Blomová nebezpečně zahrozila. S pukem si vybruslila do levého kruhu a prudkou ranou zápěstím nastřelila rameno gólmanky Medviďové.
     
    05:36
    Slovensko vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    04:13
    Obrázek hry se nemění. Tre Kronor tlačí Slovenky po většinu času u jejich brány a hledají si prostor k zakončení. Sluší se říct, že domácí hokejistky se brání velmi účinně.
     
    03:45
    Tohle byla obrovská šance! Brankářka Medviďová sice vyrazila prudkou ránu od modré čáry betony, ale Grundströmová se svými kumpánkami z útoku nebezpečně dorážely! Maskovaná opora domácí reprezentace si betony poradila!
     
    02:40
    Slovenky sice získaly puk, přesunuly hru dopředu a vystřelily, ale brankářka Bomanová nemusela zasahovat, střela byla hodně nepřesná.
     
    02:10
    Švédky jsou stále na kotouči a slovenská obrana má plné ruce práce.
     
    01:50
    Forsgrenová stála na konci dlouhé švédské kombinace a vypálila od modré čáry. Brankářka Medviďová byla však pozorná a schovala puk v náruči, Ahlmová zkoušela tečovat marně.
     
    01:13
    Seveřanky se usadily na delší dobu v útočném pásmu a Slovenkám se vůbec nedaří vyhodit kotouč alespoň do neutrální zóny.
     
    00:40
    Švédky už mají puk plně pod kontrolou a ženou se kupředu.
     
    00:15
    Švédky chtěly rozehrát, ale chybovaly v rozehrávce a od modré čáry střílela Vysokajová, jež protáhla lapačku gólmanky Bomanové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Byla vhozena čestná bule. Teď už začneme naostro!
     
    V ledovém kolbišti už máme i hráčky obou týmů. Slovenské hokejistky provází bouřlivý jásot z tribun.
     
    Nyní už se po ledě prohání čtveřice rozhodčích.
     
    Na ledě ještě probíhá krátké krasobruslařské představení.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová

    Slovensko: Medviďová (Zimková) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Sternová, Slováková, Jašková, Kušmíreková, Giertlová – Kapičáková, Halušková (A), Matejková (A) – Nemčeková, Schredlová, Fančovičová – Štětiarová, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková – Klimantová

    Rozhodčí: Malá (CZE), Strohmengerová (GER) – Dinantová (BEL), Lacková (GBR).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 28. L. Johanssonová (Forsgrenová, G. Johanssonová), 35. Svenssonová (Albinssonová, L. Johanssonová), 39. Thuviková (Ahlmová, Hallová), 57. Blomová (G. Johanssonová, Grundströmová) – 57. Kapičáková (Halušková, Vysokajová), 60. Leskovjanská


    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    Slovensko: Medviďová (Zimková) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Sternová, Slováková, Jašková, Kušmíreková, Giertlová – Kapičáková, Halušková (A), Matejková (A) – Nemčeková, Schredlová, Fančovičová – Štětiarová, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková – Klimantová

    Rozhodčí: Malá (CZE), Strohmengerová (GER) – Dinantová (BEL), Lacková (GBR)

    Diváci: 543
    bahis siteleri