Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Kanada
6:4 (0:2, 3:0, 3:2)
USA
Čtvrtek 26.12.2019, 19:08 • Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zámořské derby na juniorském šampionátu nakonec přineslo naprosto vše, byla to dokonalá reklama na hokej. Zvraty, fantastické akce a ukázka mistrovského umění lídrů obou týmu. Američané sice zvládli dotáhnout během třetí třetiny dvoubrankový náskok, jenomže Alexis Lafreniere, zřejmě největší hvězda šampionátu, předvedla své brilantní dovednosti. Jeho brzká gólová reakce v 57. minutě nakonec přinesla Kanadě nesmírně důležité tři body. Právě Kanaďané nicméně ,musí brát start zámořského derby za veliké varování, USA je totiž přes dvacet minut jednoznačně přehrávaly. Utkání ovšem dokázalo, že diváci na letošním šampionátu se mají ještě na co těšit. Ode mě je to Ostravy pro dnešek vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. (21:41:00)
     
    Nejlepší hráči utkání: Alexis Lafreniere (Kanada) – Shane Pinto (USA)
     
    Střely na branku celkem: Kanada – USA 32:32
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Kanada – USA 8:14
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Američané se ještě snaží o zkomplikování závěru hráčům s javorovými listy na hrudi, jenomže už je zřejmé, že tato snaha moc výsledků nepřinese. Kanaďané hrají už dost takticky a nechtějí si nechat ujít vítězství.
    58:50 Raphael LAVOIE - 6:4
     
    58:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zřejmě jsme se dočkali rozhodující branky utkání! Po americké chybě na modré čáře se totiž RAPHAEL LAVOIE rozjel vstříc opuštěné kleci USA a bez zbytečných nervů pouze zavezl puk za brankovou čáru. Kanadští fanoušci startují vítěznou euforii. Asistence: Alexis Lafreniere.
     
    58:18
    Američané hrají bez brankáře!
     
    58:14
    Americký kouč Scott Sandelin si vybírá oddechový čas!
    56:49 Alexis LAFRENIERE - 5:4
     
    56:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořské derby nabízí neuvěřitelný příběh! Po pár sekundách hry od vyrovnání se totiž iniciativy ujal ALEXIS LAFRENIERE, který je přirovnáván k Sidneymu Crosbymu a favorizován na jedničku draftu 2020. Jeho únik a blafák do bekhendu znemožnil Knightovi předvést jeho schopnosti. Bez asistence.
    56:42 Shane PINTO - 4:4
     
    56:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Drama je tady! Američané se přeci jen dočkávají vyrovnání, když se kanadským mladíkům nepodařilo pohlídat SHANA PINTA, který pouze trefil puk přímo do sítě. Nutno ovšem vyzdvihnout i geniální nahrávku Robertsona, jež byla na setinu sekundy přesná. Asistence: Nicholas Robertson.
     
    56:15
    Američané mají další možnost přesilovky, když po střetu v rohu kluziště na kanadské obranné třetině byl vyhodnocen jako faulující Ty Dellandrea (CAN), který zřejmě trefil útočícího hráče hokejkou.
     
    Dnešní utkání sleduje 8693 diváků.
     
    55:00
    Byfield se vrací na hrací plochu, Američané svou šanci na využití přesilové hry v pravý moment nezužitkovali.
     
    54:54
    Bobby Brink nebyl daleko vyrovnání! Jeho úprk z pravé strany totiž byl příliš rychlý na bránící hráče, nakonec tak musel v brankovišti zakouzlit až Daws. Kanaďané přežili další těžkou chvíli.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 24. McMichael (Thomas), 27. Hayton (Lafreniere), 34. Foote (Smith), 51. Hayton (Lafreniere, Veleno), 57. Lafreniere, 59. Lavoie (Lafreniere) – 4. Pinto (Jones, Brink), 19. Kaliyev (Zegras, Turcotte), 53. Robertson, 57. Pinto (Robertson)


    Kanada: Daws (Hofer) – Bahl, Bernard-Docker, McIsaac, Smith (A), Addison, Byram, Drysdale – Veleno (A), Lafreniere, Foote – Byfield, Cozens, Hayton (C) – Foudy, Dellandrea, Dudas – Thomas, McMichael, Mercer – Lavoie.
    USA: Knight (Wolf) – Stastney, Miller (A), Harris, M. Samuelsson (C), Jones, Emberson, York – Robertson, Wahlstrom (A), Pinto – Drury, Caufield, Beecher – Turcotte, Ford, Brink – Hall, Pivonka, Kaliyev – Zegras.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Heikkinen (FIN) – Hägeström (FIN), Lundgren (SWE)

    Diváci: 8693
    thejrc.org