Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Plzeň – Zlín 2:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:2 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 5:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 26.12.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě vše, přeji hezký večer! (18:52:00)
     
    Bílí Tygři zvládli poměrně vyrovnanou bitvu s Mladou Boleslaví a doma ji porážejí už po 22. za sebou! Hosté se ve třetí části snažili vstřelit kontaktní gól, jenže skvělý Dominik Hrachovina byl proti a zaznamenal své druhé čisté konto v extralize.

    Střely na branku – 25:25
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Akci Jana Stránského zastavil hvizd sudího, který oznamuje postavení mimo hru. Na řadě je další buly v neutrální zóně, to Liberci vyhovuje.
     
    59:05
    Mladá Boleslav si vyžádala oddechový čas, zaplněnými ochozy mezitím probíhá mexická vlna. A hosté se na led vrací s šesti bruslaři, ačkoliv se vhazuje ve středovém kruhu!
     
    59:00
    Začíná poslední minuta řádné hrací doby. Kotouč skončil na tribuně, čeká nás buly ve střední zóně. Uvidíme, zda Středočeši zkusí hru bez gólmana.
     
    58:05
    Puk byl zašlápnutý v rohu hřiště. Oscar Flynn jej vyvezl až do útočné třetiny, jenže tam se jeho celek neudržel. Domácí brání znamenitě.
     
    57:20
    Ladislav Šmíd poslal kotouč za hostující branku, kde se jej ale zmocnila Boleslav. Ta se znovu snaží prokousat přes modrobílý obranný val.
     
    56:27
    Liberečtí hrají chytře, z pásma se dostávají tak akorát, aby se nepískaly icingy. Aktuálně mají zápas, zdá se, pod kontrolou.
     
    55:51
    Nahození Kotvana vyrazil Gašper Krošelj nad sebe, baseballová dorážka Radana Lence na hraně vysoké hole přistála těsně vedle branky!
     
    54:58
    Adam Zbořil se snažil obehrát Šmída, jenže ten zužitkoval zkušenosti a mladoboleslavského útočníka vytlačil ze střeleckého úhlu.
     
    54:15
    Dominik Hrachovina chytil střelu Stránského od pravého mantinelu, a ještě rychle rozehrál, aby se nevhazovalo před jeho pokladnicí.
     
    53:38
    Mitchell Fillman svojí dělovkou trefil pouze spoluhráče Skalického, od jehož nohy se kotouč odráží mimo útočné pásmo Bruslařů.
     
    52:59
    Mladá Boleslav se nadechuje k závěrečnému náporu. Tygři si nekomplikují situaci a vyhazují kotouče do bezpečí.
     
    52:21
    Lukáš Krenželok odpálil touš do bezpečí. Martin Ševc pak měl plné brusle práce s Markem Zacharem, přesto si svůj náskok uhájil a píská se zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku – 25:22.
     
    51:40
    Adam Dlouhý svádí s Markem Hrbasem velkou přetlačovanou u mantinelu. Lépe z ní nakonec vyšel mladoboleslavský obránce, který svůj celek vyprostil z pásma.
     
    50:53
    Skalického přihrávka od pravého hrazení projela před bránou nikým nezasažena. U kotouče se tak nacházejí znovu domácí hokejisté.
     
    50:16
    Jan Ordoš z levého křídla ani nadvakrát nepokořil Kašpera Grošelje. Ještě se ho pokoušel zaskočit zpoza klece, slovinský gólman však prekérní situaci přečkal!
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 20. Marosz (Derner), 38. Ordoš (A. Musil)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Průžek – Ordoš, Marosz, A. Musil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, A. Dlouhý.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Haas) – Kurka, Ševc (A), Pláněk, Hrbas, Fillman, Dlapa, Hrdinka – J. Stránský, Bičevskis, Lunter – Klepiš (C), Zbořil, R. Zohorna – Šťastný, Jeglič, Skalický – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Ondráček, Špringl.

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    thejrc.org